קצת פרופורציות מאליפות אירופה בשחייה

עדי פרג

New member
קצת פרופורציות מאליפות אירופה בשחייה

3 דוגמאות שימחישו את המצב האמיתי - בלי לפגוע באף הישג של אף אחד !
(השחיינים עשו את המצופה מהם ואין לי שום טענות אליהם - רק מבקש שהפורום יבין איפה באמת אנחנו עומדים):

1. עמית עברי לפני שנתיים סיימה חמישית בגמר, עם תוצאה טובה יותר! מזו שהביאה לה מדליית ארד הפעם. לא רק זה: 4 השחייניות שהשיגו אותה בבודפשט כלל לא הגיעו לדברצן (או שהגיעו אך לא השתתפו ב100 פרפר הפעם). כלומר שה-2 שניצחו אותה הפעם ועוד 4 מהפעם הקודמת - יפגשו אותה בלונדון! יחד עם האמריקאיות, הסיניות, היפניות והאוסטרליות. אז בואו ונירגע קצת...
2. ב 50 ו-100 גב נעדרו צרפתי (להקורט) ובריטי (טנקוק) שניהם מהירים משמעותית מכל! הגביסטים שלנו.
3. הרוסים המחזיקים בשיא האירופאי ב 4X200 שחו בשליחים 20 שניות !! לאט יותר מהשיא שלהם.
יש להם כמובן כרטיס אוטומטי ללונדון במשחה זה, מישהו חושב שהם ישחו גם שם 20 שניות מהשיא ???

כל זה לא מוריד כלום מההישגים של השחיינים שלנו, אלא רק ממחיש איפה אנחנו נמצאים ביחס לרמה העולמית.
מי שבאמת התעלו אצלנו הפעם הם גניאל וטומרקין שקפצו מדרגה ועל כך מגיעות להם ברכות מיוחדות.

לאור הדוגמאות האלו והעובדה שכ 25% מהצמרת האירופית לא הגיעה לאליפות (אנגליה עם 4 שחיינים בלבד, דנמרק לא הגיעו כלל, רוסיה ושבדיה עם נציגות מדוללת ועוד), אני מציע לכולם להצטנן מעט וניפגש אחרי לונדון לנתח את מצבנו בעיניים מפוכחות.

ועוד הערה מעניינת: כנראה שהדברים שאני אומר כבר הרבה זמן החלו לחלחל לתודעה של קברניטי הספורט (השרה לבנת וראש מינהל הספורט ד"ר שפר) - שאם לא כן איך תסבירו את הציטוט הבא מתוך אתר איגוד השחייה היום:
" אוהדי וראשי ספורט רבים בארץ התקשרו, אף הם, לברך ושלא במפתיע משרת הספורט לימור לבנת ומראש מינהל הספורט ד"ר אורי שפר לא הגיעה ברכה כלשהי.".
כנראה שלמישהו בכל זאת יש הבנה שככה אי אפשר להמשיך.
אחרי לונדון נתראה בבג"ץ...
עד אז - הרבה ברכות לשחיינים !

eli778

New member
האם התוצאה של עמית לפני שנתיים היתה עם חליפה

שהיום היא לא חוקית?האם התוצאה הטובה של הרוסים שמוזכרת היא עם חליפה שהיום היא לא חוקית?

אולי היוזר RightToTheLeft (בן ה 17 לכאורה)

יכול לענות על כך... (שמעניין היכן נמצא עוד עקבות שלו בתפוז...)

צריך להזהר לבלבל את "פרג" עם העובדות, זה גורם לו לאבד שוב עשתונות.

נ.ב. גם אני אצור יוזר לשם הספורט, הפעם משעשע.

עדי פרג

New member
בניגוד לפחדן כמוך, אני לעולם לא מסתתר

תירגע, השתמשתי רגע במחשב של הבן !!

ואגב - עדיין לא התאוששתי מרשימת הרבנים התומכים בעמדותיך...

עכשיו אתה מוכר את "זה הבן", ...

"העמדות שלי" כלומר זו שלמשל נשיא בית המשפט העליון לשעבר שמגר שפסל את מועמדות בייניש וחשב שהיא לא ראויה.
השופט המכהן דב פולוק , נשיא בית המשפט העליון לשעבר לנדוי שאמר שחלק מפסקי הדין הם מזעזעים, שופטי מחוזי וכדומה.\
כלומר למרות היותך מנשק גלימות וקמעות למיניהם של באבות שיפוטיות אפשר לראות שגם שופטים ומשפטנים בכירים מבקרים בצורה חריפה פסקי דין וגם התנהלות קלוקלת של שופטים.

לאף אחד כמו לי, אין כיפה על הראש. אבל לא אתפלא, שדווקא אתה שייך לאיזו כת מסוימת לאור ההתנהלות שלך.

PRINCER

New member
חבר, אתה חופר!

המאסת את עצמך עלי ויחד עם כל התוצאות החיוביות גרמת לי לעבור לצד של אלכס ושל האיגוד בויכוח המציק הזה.

ההודעה האחרונה מבחינתי היא הקש ששבר את גב הגמל. זה שהשקעת מאמצים בחיפוש מקרים שיורידו מההישגים של שחייני הנבחרת מראה שהאינטרסנט פה הוא אתה. הישגי השחייה הישראלית לא חשובים לך אלא רק המאבק האישי מול נעם צבי.

רק שתדע - ברור לנו שהשחייה הישראלית עדיין רחוקה מהצמרת העולמית, אבל המרחק קטן מבעבר והעומק בשחייה חסר תקדים.

מסכים עם הטענה המהותית של פרינסר

פרג ינסה בכל מעודו לחפור, כדי למצוא מה לא תקין בנבחרת ישראל.
אבל העובדות הן שיש התקדמות, ולא ניתן להכחיש אותה אלא בכזבים.

PRINCER

New member
תוספת

תוצאת השיא של עברי מהתחרות הנוכחית שווה לתוצאת השיא שלה מלפני שנתיים. התוצאה הזו שווה מקום 13 באליפות העולם וזה שקול בערך לחצי גמר אולימפי. לא רע... מתי בפעם האחרונה הייתה שחיינית ישראלית בחצי גמר אולימפי? התוצאה שלה מהגמר שווה מקום 15 באליפות העולם האחרונה - שוב, חצי גמר אולימפי.

ואם נסתכל קצת יותר רחב ובהנחה שהתוצאות באולימפיאדה שקולות לתוצאות באליפות העולם, נכון להיום השחייה הישראלית שווה:
- חצי גמר אולימפי ב100 פרפר לנשים
- חצי גמר אולימפי ב200 מעורב לנשים
- חצי גמר אולימפי ב100 גב לגברים (אולי אפילו שניים!)
- גמר אולימפי ב200 גב לגברים
- חצי גמר אולימפי ב200 מעורב
- לפחות טופ 16 (אין חצי גמר...) ב400 מעורב לגברים וככל הנראה אפילו גמר אולימפי
- קרוב מאוד לחצי גמר אולימפי ב100 חזה
- אולי אולי אולי גם השליחים שווים השתתפות (=חצי גמר)
- בכושר שיא גם חצי גמר אולימפי ב200 חופשי.

האם השחייה הישראלית אי פעם הייתה במצב טוב יותר?!

עדי פרג

New member
מציע לך פרינסר לבדוק "העומק" אחרי לונדון

גם אם העומק ישתפר, כל עוד זה בא על חשבון הגופות המוטלות מדממות בצד הדרך (קציר/ברסנייבה/נמרוד/קופטי) - כל העומק הזה לא שווה כלום.
אם את זה לא הבנת עד כה, כנראה שפיספסתי בגדול ואתה תישאר עם פר/אלכס.
אם הבנת את זה - אין צורך לבדוק את ה"עומק".
שאלת העומק נועדה רק לדבר אחד - לקרוע מעל צבי גם! את המסכה הזו.
נכון להיום ! אין לנו עומק גדול יותר מהרביעיה שייצגה אותנו בגמר שליחים באטלנטה וגם לא מהגמר (אורבך) + מקום 11 (חליקה) בסידני.
כמו כל מניפולטור, גם צבי בונה על הזיכרון הקצר של קהל המעריצים.
מה לעשות פרינסר - הזיכרון שלי קצת יותר טוב ואותי אי אפשר לקנות כפי שאדון צבי קנה 64 מתוך 65 מצביעים.
אם אתה מעוניין להישאר בצד הטיפש המאושר בחלקו - שיבוסם לך.

guinnart

New member
הצעה

תרגיע עד אחרי לונדון.
ואז תעשה מה שאתה צריך לעשות.

עדי פרג

New member
הסר דאגה - בהחלט שאעשה כל מה שצריך

הבג"צ כבר הוגש (על ידי צבי כמובן)
אני אהיה שם
read my lips

guinnart

New member
היתה גם רישא להצעה שלי

תן לנו בבקשה שקט מדיבורים עד שיגיע מועד המעשים.

עדי פרג

New member
ידידי, לא לכולם יש תפיסה מהירה כמו שלך !

יש כאלו שמתקשים קצת...
אז פשוט תדלג על הדברים שאני כותב.
וחוץ מזה אני מבטיח להשתדל - נראה שאלו שעדיין לא הבינו, גם לא יבינו בעתיד...

PRINCER

New member
גופות מדממות

הכל בסדר? אתה נשאר בפרופורציות וזוכר שזה ספורט? אני מבין שזה דימוי אבל אף גופה לא דיממה. נמרוד חי ובועט - אני מניח שהדרך שלו לא הייתה פשוטה אבל לא יודע אם רק הצד של האיגוד אשם. קופטי - לא ברור לי מה הוא עושה באליפות הזאת. חבל לי שערבו בית משפט בהחלטה ספורטיבית, כשבסוף התברר שהמאמנים צדקו לחלוטין (אגב, בכל ענף למאמן יש זכות לשנות הרכב של נבחרת כראות עיניו).
ברסנייבה - טוב עשו שלא שלחו אותה ולו רק בגלל הסיבה שהיא נטשה את הארץ. כנראה שמראש היא הגיעה לכאן רק כי מכאן היה נראה לה שיהיה יותר קל להגיע לבייג'ינג.
היחיד שחבל לי עליו הוא קציר אבל בדיעבד גם הוא ויתר ופרש והיום יש לנו שני שחייני מים פתוחים לא פחות טובים ממנו.

אני לא מכיר את נועם צבי ואני מניח שהוא אינו טלית שכולה תכלת, אבל אין ספק שהשחייה נמצאת במגמת עליה ויש לו חלק בזה. לגבי החלטות פרטניות - בהתחלה חשבתי שאתה צודק, הסתמכתי על הנסיון שלך וגם קצת על העובדה שיש נטייה לתמוך באנדרדוג, אבל הדברים שכתבת יחד עם אופן הכתיבה פשוט גרמו לי להבין שאתה עשוי להביא יותר נזק מתועלת.

עדי פרג

New member
לא הבנת כלום! אתה הופך בין סיבה למסובב

אתה כותב שטוב שלא שלחו את ברסנייבה בגלל שהיא נטשה את הארץ. זה פשוט מקומם ומזעזע לשמוע ולראות שהאיגוד הצליח לשכנע איש תמים כמוך בדיוק הפוך!! מהעובדות.
לידיעתך - ברסנייבה עזבה את הארץ חודש אחרי בייג'ין ובגלל!! ההתנהלות של האיגוד והועד האולימפי שלא שלחו אותה לאולימפיאדה, ולא להיפך. קציר הפסיק לשחות שנה אחרי בייג'ין ובגלל ההתנהלות של האיגוד ולא להיפך, אם תרצה פרטים על כך, תיכנס בשקט לאולמה של השופטת איטה קציר בביה"ד לעבודה ורק תשאל אותה כשיהיה לה זמן בין הדיונים. לדעתי היא לא תוכל לספר לך הכל בפחות מיומיים אבל ממילא תפרוץ בבכי אחרי 5 דקות!!.
ולגבי נמרוד, אלמלא היה לו גב של מאמן עם עור של פיל וביצים מפלטינה, אבא אמיץ ולשעבר איש משטרה שלא נרתע מפושעים, ואלמלא התגייסו לעזור לו !! כמה אנשים בעלי מצפון, הוא לא היה בשחייה היום.
אם אני קופטי - לא הייתי מתעקש להמשיך לשחות עבור איגוד שמעדיף ניחוש של המאמן (של גניאל...) במקום תוצאות מוכחות. מאיפה אני יודע מה יעלה לו באוב בפעם הבאה? למה שאני אתאמץ???
אם אתה רוצה להבין מי זה נועם צבי, תקרא טוב מה אומר עליו פרשן השחייה דוד סיבור במאמר מעניין שפורסם אתמול באתר מאמני השחייה (ראה הפיסקה האחרונה במאמר שם). http://tirosh.info/coach/entry.htm

זה נכון שיחסי הציבור של איגוד השחייה מצויינים והם שיכנעו תמימים מסוגך שהשחייה בקוו עליה, אבל לפני שאתה קונה את הסחורה הזו תעיין היטב בניתוח הספורטיבי - סטטיסטי של דוד סיבור ותבין שעובדים עליך בעיניים.
ודבר אחרון - אני לא סתם נטפל לרשע הזה, הדימוי של גופות מדממות הוא אכן דימוי אבל בלי לנקוב בשמות אציין שיש מי שהזדקק לטיפולים נפשיים רציניים עקב הפרשות הנ"ל.
אני אומר לך פרינסר - לא הכל אני יכול לכתוב כאן אבל הדברים האלו הם פשוט מחרידים.

PRINCER

New member
אני אוהד פשוט ואדם של מספרים

מנקודת המבט של אוהד פשוט - השחייה מתקדמת. כאדם של מספרים אני מסתכל על התוצאות, המדליות, הגרמים, שילוב הצעירים ורואה מגמה אחת בלבד - מגמת עלייה. במקביל למגמה הזו אני רואה שהעומק בשחיה משתפר ואני באמת מקווה שזו אינה אחיזת עיניים.

בתי המשפט אינם המקום להכרעות ספורטיביות וחבל שלשם אתה שולח אותי. זה מאוד עסקני מצידך.
לגבי ברסנייבה - ידוע לי שהיא עזבה אחרי בייג'ין ולזה התכוונתי גם בהודעה המקורית, אבל ספורטאי שעוזב את הארץ כי לא נשלח למשחקים מבחינתי לא הגיע לו להישלח. לפני בייג'ין חשבתי שמגיע לה, אבל מרגע שעזבה את הארץ מבחינתי ההחלטה שהתקבלה מוצדקת.

ושוב לגבי קופטי, ברגע שהוא כשל באליפות הוא איבד את הזכות לטעון טענות גם בעתיד. שישיג את הקריטריון ולא ילך לבית המשפט ויטען טענות מביכות על גזענות. האיגוד סומך על המילה של המאמן שלאורך השנים מוכחת כמוצדקת. גם הפעם המאמן צדק והתערבות בית המשפט גרמה לבזבוז כספי ציבור.

תגיב מה שתרצה - אני לא מתכוון להמשיך בויכוח. אתה מוזמן להמשיך להתווכח עם פר אקסלנס ועם אלכס.

עדי פרג

New member
אם אתה "אדם של מספרים" תעיין בטבלת המיקומים

של דוד סיבור ותראה שלמרות הרעש והצלצולים של האיגוד אנחנו ממשיכים לדשדש בין מקום 20 ל -30 . http://tirosh.info/coach/entry.htm
אשמח כמובן להתבדות אבל לצורך זה יש להמתין עד לונדון.
אתה צודק לגמרי בקשר לבתי משפט - זה ממש לא המקום ממנו צריך לנהל את הספורט.
אם ברסנייבה, קציר, שפירא וקופטי נאלצו להגיע לשם אולי זה אומר משהו על האיגוד ????

אגב, אני ממש לא מסכים שקופטי "איבד את הזכות לטעון טענות גם בעתיד".
מי שאיבד את הזכות לקבוע החלטות בלתי מקצועיות היא הועדה המקצועית באיגוד השחייה שביה"ד חשב שהיא עובדת עליו בעיניים.
אם היית מכיר את האנשים שיושבים שם כפי שאני מכיר, לא היית חושב אחרת. המרחק בינם לבין מקצוע השחייה הוא מזרח ומערב.
העובדה שפעם אחת "הצליח להם" לא אומרת כלום, בדיוק כפי שהעובדה שהם נכשלו לחזות את התוצאות בשליחים חתירה וטעו כשלא שלחו לשם נבחרת שהיתה יכולה לעשות מקום 5 !! , איננה מחזקת את הטיעון שלי.
בסופו של דבר מה שאני טוען זה רק דבר אחד:
בענף השחייה אין דרך צודקת יותר לקבוע הרכב של נבחרת לקראת משימה אלא לפי התוצאות בשעון. כל דרך אחרת איננה טובה ומביאה נזקים יותר מתועלת.
אני לא מתלונן על התוצאות אלא רק על חוקי המשחק!! כאשר החוקים משתנים כל פעם בהתאם לגחמה כזו או אחרת - זה פוגע בספורטאים ובענף כולו.
את הדברים האלו לא רק אני אומר אלא גם ועדה בראשות שופטת (ברון) שבה ישבו גם 2 ספורטאים אולימפיים לשעבר (שלומית ניר וגל יקותיאל), אשר קבעו לאחר ששמעו עדויות מכל המעורבים, כי ראשי איגוד השחייה בהתנהלותם פוגעים בענף כולו.
זו לא המצאה שלי ומאחר והאיגוד הגיש בג"ץ על הקביעה הזו, אני מציע שהאיגוד לא יתלונן על כך שהדברים מגיעים לבתי המשפט.
לא יהיה מנוס אלא לחכות להחלטת ביהמ"ש העליון. אני מקווה שלפחות על העליון אתה סומך.

למעלה