קצת פרופורציות מאליפות אירופה בשחייה

עדי פרג

New member
עוד מילה על פרופורציות

הנה מה שקאופמן הצהיר טרם היציאה לאליפות :
"אם נחזור מהתחרות רק עם אותם שלושת הספורטאים (שכבר עשו קריטריון, ע.פ.) זה יהיה עצוב. המינימום שלנו הוא שננסה להשיג ולשאוף לעוד ארבעה שחיינים נוספים".
http://isa.one.co.il/General/Article.aspx?id=4920&siteId=8&isEgood=1

לפי המדד שהאיגוד וקאופמן הציגו, האם האליפות הזו היתה מוצלחת ???
מאחר והתווספה שחיינית אחת ולא 4 - תשפטו בעצמכם.
הנה הדעה שלי:
ההצהרה של קאופמן מראש היתה יומרנית ומנותקת מהמציאות. מבחינתו בוודאי שיש כאן כשלון.
אני לעולם לא הייתי מציב יעד של קריטריון בפני שחיין.
הצגת יעד כזה מיותרת מבחינה ספורטיבית ושגויה מהיסוד מבחינה חינוכית.
מבחינתי היעד הוא תמיד!! שיפור השיא האישי וכך חינכחתי שחיינים ששחו אצלי מאז ומעולם.
אני חושב שיעד כזה הוא נכון תמיד - אפילו למייקל פלפס!
כל עוד שיפרת את הישגיך הקודמים אתה מפגין התקדמות ואיש לא יכול לבוא אליך בטענות.
כמובן שמבחינה מערכתית יש יעדים של קריטריונים אבל אילו יעדים של קאופמן!! לא של השחיינים שלו

העובדות הן אלו:
ממילא האליפות היתה דלילת משתתפים כך שלספור מדליות זו טעות שעלולה להביא למסקנות שגויות.
לעומת זאת המדד של שיאים אישיים הוא נכון תמיד, ללא קשר ליריבים ששוחים מולך.
מתוך 16 שחיינים רק 4 עשו שיאים אישיים במשחים החשובים שלהם! (קרמר, עברי, טומרקין, גניאל). אני לא סופר שיאים ב 50 מ' כי לא בשביל זה יצאו השחיינים וגם קאופמן מבין את זה היטב - לפי דבריו שלו.
אם נבו ישפר מחר 400 מעורב (ואני מאחל לו) נעלה ל 5 מתוך 16 .
האם 4 מתוך 16 זו הצלחה ????
האם 5 מתוך 16 זו הצלחה ????
תחליטו אתם.
אני לא מביע דעה.
דבר אחד ברור לחלוטין - לפי המטרות שהאיגוד (קאופמן) הציב - הוא ! צריך להסיק מסקנות.

עדי פרג

New member
ומילה אחרונה על "הנחות"

כשציינתי כי 4 שחיינים עשו שיאים אישיים במשחים החשובים שלהם, עשיתי "הנחה" מסויימת לקרמר ולעברי - המשחה העיקרי של קרמר הוא 200 פרפר ושם הוא לא שיפר את שיאו אבל עשיתי לו "הנחת צעירים" על שיפור ב-100.
המשחה העיקרי של עברי הוא 100 פרפר וגם היא לא שיפרה את שיאה אך נתתי לה "הנחת חליפה" מה גם ועשתה שיפור מאד משמעותי ב 200 מעורב.
לסיכום - אפשר לומר שאחרי ההנחות האלו בעצם רק 3 מתוך 16 עשו שיאים אישיים (אני נותן לקרמר ועברי ביחד "שיא אישי" על הישגיהם) וכל זה בלי לספור את ה400 מ"א של גל שיתקיים מחר.
האם זו הצלחה ???
תחליטו אתם

עדי פרג

New member
מילה טובה לתומרקין ומאמנו

שאפו גדול על התוצאה מאתמול. סוף סוף משהו ברמה דומה לנבו בביג'ין ושנחאי, חליקה, ואורבך בסידני ואפילו ביינוש במקסיקו:
התוצאה של תומרקין ממקמת אותו 9 בעולם ל2011-2012 , אמנם האמריקאים עוד לא אמרו מילה אחרונה ובמבחנים שלהם כנראה שיעקב "יתדרדר" למקום 11 אבל זהו מקום מכובד מאד, שממנו אפשר להאבק על גמר בלונדון מה גם ו3-4 מהיריבים שלפניו קרובים אליו בתוצאות.
משחה למופת שמוכיח שיש לנו שחיין גדול עם מאמן שיודע שחייה (חבל שלא יודע לומר אמת ...)

לי קשה לתמוך בצד של העסקונה

מצטער, עוד לא היכרתי עסקן שתרם לספורט במדינה
כשייסיימו לבנות בריכה בעוד 70 שנה אז אולי אשנה את דעתי
דרך אגב, לא קשור אבל כן קשור, האולם בבאקו שאירח את הארווזיון ומכיל 20000 צופים נבנה ב7 חודשים.
בריכה מסריחה של 1500 כסאות כבר בונים יותר מ10 שנים
עכשיו תגידו שזה הביורוקרטיה וראשי איגוד השחיה והוועד האולימפי לא אשמים, אבל מי שעומד בראש המערכת (כמו באתלטיקה) ולא מסוגל להזיז דברים שייפנה את מקומו בבקשה

BentzWatchJudo

New member
ומילה טובה גם ליעקב שחר ולאיסתא...

נותני החסות לתומרקין.

למעלה