קצת שאלות
+
לדבורי

yaelhul

New member
קצת שאלות ../images/Emo35.gif + ../images/Emo51.gif לדבורי

ובכן... בבדיקה האחרונה אצל הרופא שני הדגיגים ישנו שנת ישרים. לא, אני לא דואגת בגלל זה. רק כועסת
. כמה פעמים כבר יוצא להם להיפגש עם אמא ואבא ? (פעם בשבועיים). אז ככה זה יפה? לישון במקום לעשות חיינדלך??? וברצינות - השאלה שלי היא לגבי ההתעקשות של הרופא שלי לבדוק אותי וגינלית פעם בחודש ע"מ לודא שצואר הרחם סגור וקשה. מצד אחד אני שמחה שהוא "היסטרי" לגבי ההריון הזה ושחשוב לו לבדוק כל הזמן שהכל בסדר (גם לו יש תאומים והוא יודע כמה קשה עבדנו בשביל ההריון הזה), ומצד שני - הבדיקה מסבה לי אי נוחות רבה ואני מבינה שבארץ עושים אותה רק באולטרסאונד ולעיתים רחוקות בהרבה. יש לציין שעד עכשיו לא היתה שום סיבה לדאגה בהריון שלנו. בנוסף - אחרי שדיווחתי על כאבים ולחצים שונים בשעות היום והלילה (שנראים לי נורמליים לגמרי) הוא המליץ שנתנזר מעכשיו... ???
שוב - אם הכל תקין עד עתה, יש סיבה לזה לדעתכן? ודבר שלישי ואחרון - הוא לא אהב את העובדה שבשבועיים וחצי-שלושה האחרונים עליתי 3 ק"ג. כשהזכרתי לו שבסה"כ מתחילת ההריון מדובר על 4 ק"ג הוא נרגע. אני בשבוע 20. זה נורמלי??? עד כאן שאלות, ותודה גדולה לדבורי על צרוף האתר של מקלארן. הצלחתי למצוא שם את היבואן ואת החנות במקום מגורי והשבוע אלך לראות... יעל

דבורי

New member
יש לך רופא לחוץ...

אני מאד סומכת על הרופא שלי, והוא לא בודק אותי כל-פעם וגינלית. אני זוכרת בדיקה אחת כזאת בסביבות שבוע 15 כשהתלוננתי על כאבים והתכווצויות רחם, ובזמן האחרון פעמיים או שלש, כדי לשלול לידה מוקדמת - מאז השבוע ה-27 אני רואה אותו פעם בשבועיים. בדיקה של צוואר הרחם באולטרסאונד הוא עשה רק בזמן הסקירה המאוחרת. בבדיקה האחרונה (שבוע 33) הוא כבר ויתר על בדיקה וגינלית, כנראה משום שכפי שהוא אומר "החל מעוד שבועיים מותר לך ללדת". כאבים ולחצים הם חלק מהריון בכלל, ובפרט עם תאומים - שרירי הבטן נמתחים יותר מהר. אני לא יודעת איזה כאבים יש לך שהרופא פקד על התנזרות, אז בזה אני לא יכולה ליעץ לך. עליית משקל - כיום מקובל לחשוב שעליית משקל דוקא טובה לתאומים, היא מורידה את הסיכויים ללידה מוקדמת. נדמה לי שיש על-כך דעות שונות, אבל בכל-אופן 4 ק"ג מתחילת ההריון זה מעט מאד. תאכלי עוד!

yaelhul

New member
דבורי, אם אני אוכל יותר ממה שאני

כבר אוכלת אני: א. אתפוצץ או ב. הצרבות יהרגו אותי לפני שאני אראה את הילדים שלי וברצינות - אני אוכלת מאד יפה. קצת יותר ממה שאכלתי לפני ההריון, אבל בעיקר המון פירות, ירקות טריים ומבושלים, הרבה קטניות, מוצרי חלב, דגים, בשר, לא פוסחת גם על פחממות למיניהן (אבל מעדיפה לחם מלא), וגם עוגה או אוזן המן כשיש. באמת שאני לא בדיאטה אבל עולה במשקל (כבר יש בטן שכנראה הכל נכנס אליה) - והרופא מקטר. אמרו לי עכשיו כמה חברות שמטופלות אצלו שאני צריכה להתעלם ממנו כיוון שהוא היה היסטרי גם לגבי משקלן בהריון, אז זה מה שאני אעשה מעכשיו. תודה על העידוד. יעל

יעלי,

לא יכולה לענות לך על רב השאלות, מבינה את האי נוחות בבדיקה ובהתנזרות אבל נראה לי ש"better safe than sorry" לגבי המשקל 4 ק"ג מתחילת ההריון בשבוע 20 זה מאד נורמלי ואפילו בדיוק מה שצריך, זו הייתה גם העלייה שלי ובכל ההריון עליתי 10 ק"ג. חג פורים שמח, בפעם הבאה תביאו
לאולטרסאונד ואז אולי הם יתעוררו....

מצטרפת למיכל...

אני לא חושבת שהרופא שלך הסטרי. הייתי מגדירה אותו כ"זהיר". גם עלינו הרופא אסר לקיים יחסים בשלבים שונים של ההריון ומסיבות שונות (בהתחלה זה היה מפני שהתכווצויות הרחם לא רצויות, לאחר מכן דימום ועוד... ובסוף כשכבר היה אפשר - למי בכלל היה חשק?)... גם לגבי הבדיקה - לא הייתי מקלה ראש בעניין. נכון, לא נעים - אבל לא נורא. עדיף לגלות שישנה פתיחה ואפילו הקטנה ביותר בשלב מוקדם (את יודעת שבסוף ההריון הסתובבתי שבועיים עם פתיחה של 2 ס"מ ומחיקה של 60%?). אצלי אלה התמקמה מאוד נמוך בשלב מאוד מוקדם (יחסית) של ההריון (שבוע 20 ומשהו) וממש היו לי לחצים נוראיים - ולכן בכל פעם שבאתי אני זו שביקשתי מהרופא לבדוק שהכל בסדר...

טילי2

New member
יעל, גם הרופא שלי בודק אותי כל חודש

בבדיקה ואגינלית, כך שאת לא לבד. אנחנו הפחד גזר עלינו התנזרות ועכשיו שגילו דלקת בשתן הפחד גדול שבעתים ואני לוקחת אנטיביוטיקה. אני שהתחלתי את המשקל עם עודפים רבים מ-18 טיםולים , הריון ואחרי ההריון דווקא ירדתי חמישה קילו. אני בשבוע 18 כידוע לך.. גם אני החלטתי לקנות מקלרן. גילגיל שעמה נפגשתי אתמול אמרה שבארץ המקלרן יותר זול, בערך 300 $ לעומת 400 בארה"ב. הדבר היחיד שאין בארץ זה כיסוי רגלים ובקטלוג יש מעין שק שינה שנכנס חעגלה ומאפשר כיסוי מושלם בחורף ירושלמי. את זה אבקש שיקנו לי שם.

yaelhul

New member
היי טילי - מבול שאלות (Sorry)

האם ראית את המקלרן כבר? מה היתרונות שלה לעומת האחרות??? אצלנו היא עולה בסביבות 1400 ש"ח ואמרו לנו שהיא שוקלת כ-10.5 ק"ג. יש שני דגמים לתאומים. שניהם מיובאים לארץ? ואיזה נראה לך מביניהם? בנוסף - ראית מה שכתבתי על הגרקו החדשה לתאומים? לגבי המשקל - לא הבנתי מה כתבת. עד כה בהריון הנוכחי הורדת 5 ק"ג???

טילי2

New member
יעל, היתרון המשמעותי של המקלרן הוא:

שיש בה חמישה מצבים משכיבה מוחלטת לישיבה שלמה. אומרים שהיא חזקה מאוד וראיתי אצל גילגיל שהקיפול, אומנם רק לאחד קל מאוד. לא יודעת מה המשקל שלה ומחירה אצל היבואן בארץ 1250 ש"ח. שני הדגמים נבדלים זה מזה בכך שלאחד יש סוכך שלם ולשני יש שנים נפרדים. בארץ עוד לא ראיתי את המודל האחר של עגלת תאומים גרקו. והאמת היא אמת רזיתי חמישה קילו מתחילת ההריון אבל התחלתי אותו עם עודפים נכבדים תשעה חודשים אחרי הלידה הראשונה שקדמו לה שנות טיפולים רבות.

דבורי

New member
טילי - עוד שאלות בעניין העגלה

אני לא מצליחה (בינתיים) להשיג את היבואן. באיזה דגם של מקלרן מדובר? זה טוב מגיל 0? וכמה הוא מתקפל - יש סיכוי שזה יכנס לפיאט אונו?

עגלות מקלרן

יבואן: אשר פרידמן, רח´ ירושלים 64, בני ברק טלפון: 03 - 5708895 הוא מאד אדיב ונחמד ומוכן למסור מחירים של עגלות. עגלת תינוק ( יחיד) עולה 850-750 ש"ח שזה בהחלט מחיר שווה. כדאי להסתכל באתר כדי לבחון את הדגם המתבקש! באופן כללי גם עגלות התינוקות נראות כמו טיולונים, כך שצריך להתרגל לרעיון של עגלה קלה ולא "בומבסטית" כמו פג או גרקו. ועוד דבר, הזווית המקסימלית בעגלות התינוק היא 165 מעלות, וגם את זה יש לקחת בחשבון! בהצלחה

טילי2

New member
דבורי, אפשר למצא אותו בטלפון ../images/Emo33.gif

שכתבתי בהודעה. חברתינו גילגיל מכירה אותו אישית והיא טוענת שהוא יביא עגלה גם לירושלים. כפי שהסברתי לעיל יש שני דגמים עם גגון נפרד לכל מושב ועם גגון מחובר. אני גם חושבת שהעגלה במצב מקופל תכנס לפיאט אונו.

טילי זה בשבילך..../images/Emo121.gif

דיברתן כאן על הקור הירושלמי, ילדים בעגלות וכיוב.

אני אנסה שוב!

ואם את לא מצליהח אז אני שולחת אותך שניה לאתר! סתם תשטפי את העיניים..

טילי2

New member
הצלחת ועוד איך. כך אני רואה את קרפד

הקרפדים בחורף+ חיפוי נילון.

חן123

New member
טילי, בדיוק חשבתי על זה

שאת בשבוע 18 עם תאומים, ז"א שלמשה את בערך בחצי מההריון! לגבי הדלקת, זה כ"כ נפוץ, גם אני אכלתי אנטיביוטיקה... כל מיני. השאר בסדר? אני ממשיכה לחפש את פרורי המידע שאת מטפטפת פה ושם בתוך שירשורים... וממשיכה להחזיק אצבעות

יעל, הרופא שלך אכן נשמע לחוץ

אבל עזבי. לכל רופא יש את הסגנון והשיטות שלו. הוא רוצה בדיקה כל שבועיים? ביג דיל. תחשבי על כל הבדיקות והמחטים שהביאוך עד הלום. בעניין המשקל, אל תדאגי. כמו שכבר כתבתי לך, אני עליתי רק 5 ק"ג במהלך ההריון. התינוקות לבדם שקלו בלידה כמעט 6 ק"ג, כך שבעצם ירדתי במשקל. מכיוון שהתחלתי את ההריון עם המון עודפים, אף אחד לא היה מודאג, וכידוע לך הם נולדו במשקלים נהדרים. בעניין ההתנזרות, אנחנו התנזרנו כמעט כל ההריון מסיבה רפואית זו או אחרת. לא כיף, אבל לא סוף העולם (ותזכרי שרק לך אסור להגיע לאורגזמה). מקווה שעזרתי מיכל

למעלה