קצת שאלות
+
לדבורי

היי יעל - גם אצלי בזמן ההריון

בכל חודש עברתי בדיקה וגינלית כדי לוודא צוואר רחם סגור. גם עלינו נגזר להתנזר. לגבי המשקל - ארבעה ק"ג עד עכשיו ? כל הכבוד , אני בשבוע 20 כבר הייתי עם + 10 ק"ג

yaelhul

New member
תרשי לי לסייג - לא הייתי אנורקסית

לפני ההריון אלא עם עודפים בריאים, כך שאני מניחה שהם מקבלים את מה שהם צריכים מ"עודפי היצוא" שיש לי, וטוב שכך. גם ככה אני כבר מרגישה כמו טנק, אבל מה ´כפת לי? העיקר שאני בהריון והכל, טפו טפו טפו - תקין !!! יעל

מה, ולא שאלת אותו באיזה חודש את?

סתם. סתם. לגבי הבדיקה הוגינלית- אני לא יודעת לענות לך. בבדיקה האחרונה נבדקתי "גם וגם" אבל לא נראה לי שזו היתה הסיבה. הרופאה שלי היתה קצת סקפטית לגבי בדיקה לא וגינלית בשבוע 12, אבל אח"כ החמיאה לי שאני "רזונת" וויתרה. מחרתיים אני אצלה ונראה מה יהיה. בכל אופן נראה לי שעדיף שהרופא יהיה קצת היסטרי (אבל רק הרופא, לא את). התנזרות- אני לא סובלת (טפו טפו טפו) מכאבים, אבל עדיף לשמוע בעצת הרופא. עלינו נגזרה התנזרות בהתחלה ועברנו את זה. מצד שני הוא רק המליץ... 3 ק"ג? את רוצה לזרות מלח על הפצעים ולדרוך לי על היבלות? אני בשבוע 18 ועליתי כבר 5 ק"ג. היום נשקלתי והחוורתי. אז מצבך טוב לדעתי.

רונית+3

New member
בשיבחי הבדיקה הוגינלית !

בהיריון התאומים שלי, הרופא שלי נהג לבדוק אותי בדיקה וגינלית אחת לחודש וגם אני נהגתי לקטר על כך. בבדיקה שגרתית לחלוטין בשבוע 30 תוך כדי שבעלי משוחח איתו שיחת חולין בנושאי מניות מפסיק הרופא את שיחת החולין ומודיע לנו חגיגית שאני מסתובבת עם פתיחה של 2-3 ס´מ וישר ממנו טסנו לבית החולים. למותר לציין שלא הרגשתי שום דבר יוצא דופן ובוודאי שלא צירים. כשהגענו לביה´ח חוברתי למוניטור והתברר שיש צירים סדירים שאני לא מרגישה. מייד הועברנו לחדר לידה ובזכות טיפול אגרסיבי נגד צירים דחינו את הלידה בשבוע נוסף (כולל זריקות להבשלה מוקדמת של הריאות) בסופו של דבר ילדתי בשבוע 31, דרך אגב, בלי להרגיש כמעט צירים. לפעמים אני חושבת מה היה קורה אם הייתי הולכת לרופא שעושה בדיקות חיצוניות בלבד. מתי הייתי מגלה שאני בלידה? ברחוב, בשירותים? אני לא רוצה להפחיד אבל בהריון עם תאומים הגוף מגיב אחרת ולכן לדעתי כדאי לעשות בדיקות וגינליות באופן סדיר , זה לא מזיק וממילא אנחנו רגילות לבדיקות פולשניות. במיוחד אם זה היריון ראשון וקשה לזהות צירים ביחוד שהם מאד חלשים ומוקדמים, כי כשזה כואב אז כבר מאוחר מדי.... (דרך אגב לגבי משקל-לי הרופא בזמנו אמר שהוא היה רוצה שאעלה 20 ק´ג בהריון עם תאומים, אז מצבך נראה לי מצויין)

מסכימה עם כל מילה

גם אצלי התגלתה פתיחה של 3 ס"מ בבדיקה וגינלית אקרעית בשבוע 20. התלוננתי על הפרשה צהובה - חשבתי שיש לי פיטריה - ובדקו אותי וגינלית! הטיסו אותי לבית חולים שם קשרו לי את צואר הרחם ולמיטה עד ללידה! יעל, הרופא שלך מאה אחוז! אגב, הרופאים בביה"ח אמרו לי שלא רואים ב-US חולשה של צואר הרחם, רק ממש פתיחה ולפעמים זה קצת מאוחר מדי! אני ממליצה לשמוע בעצת הרופא: לנוח להתנזר ממין ולהבדק. שולחת נשיקות לעוברונים המתוקים ממני ומזיו גאיה

אני עם רונית וגאיה ../images/Emo45.gif

בעיקר בהריון תאומים וגם בכלל..... אז קצת אי נוחות... אז מה?! לדעתי אחרי כל מה שעברנו זה שולי שבשולי. ואנחנו אגב גם בלי הוראת רופא התנזרנו כל ההריון
עד החודש התשיעי (זה היה בהחלט קשה לשנינו אבל המטרה מקדשת את האמצעים). תאמיני לי שאחרי הלידה החשק של שנינו היה בשמיים ולא היה אצלנו מה שנשים רבות מתארות כבעיות ביחסי המין אחרי הלידה. חגגנו ואנחנו עד היום חוגגים ומפצים על 8 החודשים הללו
שיהיה בהצלחה, בריא וארוך, שירלי.

yaelhul

New member
גאיה, שירלי וכולן - המון תודה../images/Emo140.gif

השתכנעתי לגמרי בנחיצות הבדיקה, ואני מקווה שהיא, עם השתיה המרובה ומנוחה מדי פעם - תשמור לי על ה-
. יעל

למעלה