קצת
. הושבת שני ילדים ברכב

dino_din

New member
קצת
. הושבת שני ילדים ברכב

מקווה שלאור העיסוק הנרחב ברכבים אוכל לקבל פה רעיונות ועצות בטחות:
זוג הורים עם ילדה בת 3 שנים ו-8 חודשים.
בקרוב מצטרף להרכב תינוק חדש דנדש.
מדובר ברכב יונדאי I20 קטן וחמוד.

והשאלה: איך הכי כדאי ונוח להושיב את הילדים ברכב?

אני משער שהכי בטוח זה מאחורה אבל אז יוצא מצב ששני הילדים מאחורה כשאני ואישתי מקדימה ואין איתם קשר.
זה גם גורם לזה שאי אפשר לשבת מאחורה אם צריך כי זה די תופס את כל המושב האחורי.

חשבתי להושיב את אחד מהם מקדימה ואז הורה אחד יושב תמיד מאחורה.
ואז השאלה היא את מי עדיף? את הילדה עם כיסא בטיחות או ילד עם סלקל נגד כיוון התנועה?

יש רעיונות נוספים שאני לא לוקח בחשבון?

עוד נקודה טובה לטובת הושבה של אחד מקדימה היא שאז שני הילדים יהיו עם כסאות בצד של המדרכה וקל ובטוח להעלות אותם.

תודה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מה אני הייתי עושה.

איני מכיר איסור בחוק על הסעת ילד במושב הקדמי - אז אתייחס למה שאני רואה כיותר בטיחותי (ויתכן שלאחרים דעה שונה משלי)
ניקח כמה מצבים
1. הורה או הורים ואחד הילדים - הילד בהתקן ריסון מתאים יחד עם אחד ההורים - מאחור - המושב ליד הנהג ריק.
2. הורה אחד ותינוק ברכב - התינוק ליד הנהג למרות שבמקרה תאונה פחות בטוח (שים לב - לנטרל את כרית האויר) - כי אם הילד יבכה ההורה יפנה אליו באופן אינסטנקטיבי - ואם התינוק מאחור זה הרבה יותר מסוכן.
3. שני ההורים ושני הילדים ברכה - אחד ההורים והתינוק מאחור(בהנחה שברכב הנ"ל, שלא בדקתי זאת) אין מקום לשני התקני ריסון ואדם מבוגר מאחור - והילדה בת 4 במושב ליד הנהג - זה מסוכן למדי אבל ילדה בת 4 יותר חזקה מתינוק ואם תקרה תאונה נראה לי שתינוק מלפנים עלול להינזק יותר.
וכמובן להקפיד שהילדה תהיה קשורה היטב ואם מבנה גופה עדיין מתאים להתקן של ילד עד גיל 3 - במושב הקדמי להושיבה בהתקן זה.

גבע אבי

New member
עצתי הדלה

i20 אכן קטן וחמוד
התזמון להצטרפות הדנדש אני קצת לא מבין ( לא יכולתם להתאפק?!
, אני לא יכולתי להתאפק
)
את התינוקת עם כיסא בטיחות ייעודימקדימה לאחר ניתוק כרית האוויר
את הקטנים בכסאות בטיחות תקניים מאחור עם אחד ההורים.
שיהיה במזל טוב ותזכו לגדלו לאושר ואריכות ימים

סהר דוד

New member
2 ילדים ברכב

תשובה משלשה מבטים:
1. שוטר תנועה
2. אבא ל-4 צאצאים
3. סבא ל-9 נכדים
אם אני מאחד את כל שלשת המבטים האלה, אני מציע לך להושיב את הילדים רק במושב האחורי. המושב האחורי נוח יותר, בטוח יותר ומקובל יותר.
ילד במושב הקדמי מלחיץ אותי- א. צריכים לזכור לנתק את כרית האויר. ב. הוא מהווה גורם מפריע לנהג. ג. בטיחותי פחות. - ב-12 השנים שאני שוטר תנועה, ראיתי יותר ילדים שנפגעו (בתאונות דרכים) במושב הקדמי מאשר באחורי. אמנם זו רק הסטטיסטיקה האישית שלי, אבל יש לה על מה להתבסס
שוב, מנסיון ארוך שנים כאבא וסבא- לא כל כך חשוב קשר העין המתמיד עם הילדים. יש לי גם מראה מיוחדת שמוצמדת לגב מושב הבטיחות ומאפשרת לצפות בילדים תוך כדי הסתכלות במראת התשקיף התקנית - הקדמית של הרכב. מראה כזו עולה כ-20 ₪ ומולצת להתקנה.
כשהילדים יוצרים הפרעה או צריכים טיפול- אם אתה נוסע עם בת הזוג, אחד מכם תמיד חופשי להסתכל אחורה ולבדוק. בכל מקרה, בין שאתה לבד או ביחד- מומלץ לעצור את הרכב למקרה של טיפול בילדים.
לגבי הושבת הילדים- אין שום בעיה , מתחילים עם הילד ה"רחוק" -זה שמאחורי מושב הנהג ואחר כך את הילד הקרוב. אם אני ,בגילי, מסוגל לעשות זאת- קל וחומר אבא צעיר וחדש.

kompy

New member
מצטרף אל סהר דוד - ילדים רק מאחור

בנוסף, כסא בטיחות/סלקל של התינוק בצד השמ', מאחר שאת המושב מגביה/בוסטר ניתן לנייד כך שאין הפרעה בהוצאה/הכנסת הפעוט.

dino_din

New member
תודה על התגובות. בעיה קטנה בהצעה

אני מבין שהכי בטוח לילדים להיות מאחור ואתה טוען שאתה בגילך מגיע גם לכסא הרחוק אבל אישתי, שהיא משוש נפשי, כליל השלמות, יפה, צעירה ואתלטית כמו נדיה קומונצ'י בשנים הטבות שלה, בורכה רק ב 1.55 מטר בגובה ואין שום סיכוי שמהמדרכה היא מצליחה להגיע לכיסא הרחוק וזה כשהיא רוכנת מעל הסלקל של הקטן או כסא הבטיחות של הגדולה (שניהם מעוגנים קבוע ברכב ולא ניתנים לפירוק בקלות).

זה אומר שהיא תהייה חייבת לחגור את הילד הרחוק מהצד של הכביש ואני ממש לא אוהב את זה...

חשבתי להצמיד את הכסאות, אחד בימין ואחד צמוד אליו במרכז הרכב (זה המקום הכי מומלץ ע"י "בטרם") ואז אולי ההגעה תהייה יותר פשוטה. אני רק צריך לבדוק אם זה אפשרי פיזית עם הגודל שלהם.

אני אשקול שוב את הנושא לאור התגובות. תודה.

אם יהיו רעיונות נוספים אני אשמח לשמוע.

סהר דוד

New member
השם הנכון הוא - קומנצ'...(לא שומעים את הI בסו

הישיבה במרכז המושב האחורי היא לא המקום הכי מומלץ ע"י מומחים - גם אין משענת של המושב הקדמי שמהווה הגנה, וגם נקודות חיבור לרכב פחות נוחות וחזקות.
אם משוש נפשך היא כה קטנה- אין לה בעיה להדחף לתוך הרכב ולהניח את הילד במושב הרחוק - מנסיון עם ילדי ונכדי.

dino_din

New member
נסמכתי על אתר "בטרם"

"שימו לב! המקום הבטוח ביותר ברכב הוא המושב האחורי, ובעיקר - במרכז. ההמלצה היא להסיע ילדים עד גיל 13 שנים במושב האחורי. זאת, משום שרוב תאונות הדרכים מערבות את חזית הרכב והושבה מאחור מרחיקה את הילד מאזור הסכנה.
הושבת הילד במרכז המושב האחורי מרחיקה אותו גם מאזור שבו עלולה להתרחש פגיעת צד."

פה:
http://www.beterem.org/pages/בטיחות_ברכב.aspx

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לא יכול להתאפק .....

היה לי פעם חבר .... סעדיה ...
בחור נחמד, אבל לא ממש אהב נשים ....
יום אחד הוזמנתי לחתונה שלו, הבחור נשא לאשה את מזל ... אשה ממש קומפקטית, צריכה לעמוד על קצות האצבעות כדי להגיע ל מטר וחצי ...
ואני לוחץ את ידו ואומר לו: "נו, סופסוף התחתנת אבל ... גם אשה וגם קטנה ...?"
והוא לוחש לי באוזן: "לקחתי את הרע במיעוטו."

מראה מיוחדת המוצמדת לגב מושב הבטיחות

אינה שונה בהרבה מתצוגה הראית ממושב הנהג

לקמן ציטוט מפסק דין:
סעיף 28 א' (א) לתקנות התעבורה תשכ"א 1961, קובעת כדלקמן: "ברכב מנועי המצוי בנסיעה לא תופעל תצוגה הנראית ממושב הנהג, יותקן ברכב מנגנון לניתוקה בהיות הרכב בנסיעה ולא ינהג בו אדם אלא אם נותקה התצוגה כאמור". כלומר הפעלת תצוגה הנראית ממושב הנהג מהווה עבירה וזאת מאחר והיא גורמת להסחת דעת לנהג. בגין עבירה זו מועמד הנהג לדין בבית המשפט לתעבורה. יחד עם זאת, המחוקק קבע חריג וקבע בסעיף 28 א' (ב) לתקנות כי העבירה לא תתקיים כאשר מדובר בתצוגה המיועדת לבקרה או ניווט של הרכב (GPS) או במערכות תצוגה בכלי רכב המשמשים את משטרת ישראל או את שירות הביטחון הכללי לצורך מילוי תפקידם או את צה"ל למטרה ביטחונית.

לפי החוק, ובמיוחד "רוח החוק", המראות מיוחדות שעולות 20 שקלים אינן חוקיות בזמן נהיגה כי כל תכליתן הוא לראות דבר אחר שלא שייך לנהיגה.

למעלה