קצת
- DVHS

amni

New member
מדובר בדחיסה *לאחר* פילטרים

אשתדל להעלות כאן דוגמיות של קובץ קול שעבר שיפור איכות לאחר שהפעילו עליו פילטר (של ניקוי רעשים, בדוגמיות אילו). לכאורה, הפילטר גורם לאיבוד אינפרמציה, למעשה הוא משפר את איכות הקול בגלל שגם חוש השמיעה כולל "עיבוד איפורמציה", ורעשים מפריעים לעיבוד האינפורמציה.

amni

New member
אי אפשר להעלות קבצים לפורום בתפוז

של תפוז, בכל מקרה. הפסדי איכות עקב דחיסת MP3 זניחים בהשוואה לשיפור האיכות עקב סילוק רעשי קול.

בא לך לשאול בפורום אודיו וקולנוע

ביתי...יש שם כאלה שמבינים יותר ממני וממך מה אתה אומר..תציג את שאלתך בנושא הדיוקס

amni

New member
אין לי שאלות. אני קובע עובדות

לפי נסיוני: האיכות הגרפית ב DVD ירודה וניתן לשפר אותה בהרבה באמצעות פילטרים. הדחיסה של DIVX אינה נוגעת לשיפור המראה אלא רק מאפשרת דחיסה יעילה (דחיסה יעילה= קבצים קטנים באיבוד איכות קטן). הפורום שהזכרת לא דן כלל בנושאי קולנוע, רק סטריאו, במידה רבה רק כבעלי מערכות סטריאו ולא כמעבדי קול.

Soak

New member
טוב, בסדר, אולי די ?!

אתה רוצה את המילה האחרונה - קיבלת. אבל כמה אפשר להתווכח על זה?? אתם הרי לא תגיעו להסכמה כאן והויכוח יכול להפוך לעמוד שלם בפורום. אז בבקשה להמשיך את הויכוח במסרים האישיים. ההודעה מיועדת לשניכם. תודה.

amni

New member
אני מעמיד לדיון נושא חשוב ביותר

אני טוען שניתן להנות מה DVD הרבה יותר אם עושים שיפור גדול בגרפיקה שלו. שכן ההפצות המקוריות הן באיכות גרפית ירודה, בהשוואה לאיכות הגרפית בהקרנות בבתי קולנוע. אני מבין שרוב המשתתפים בפורום, כרגע, אינם נוטים לכיוון של שיפור טכני (למשל בהשוואה לפורום קולנוע ביתי). לכן אין תהודה מספקת לדברי. אבל הורדת הנושא מהדיון רק תנציח את המצב, ותיגרע מהמשתתפים שמעוניינים בשיפור הצפיה את האפשרות לעשות כך. יותר מכך, אני נוטה לגישה שהבנת נושא והנאה ממנו היא היא על ידי "עשייה יצירתית" ולא רק על ידי "דיבורים אודותיו".

למעלה