קראו..ערביי המשולש מתנגדים להתאחד עם אחיהם בג

פואד1946

New member
קראו..ערביי המשולש מתנגדים להתאחד עם אחיהם בג

בגדה.....איפה ההיגיון...סוף סוף להיות אזרח ממדרגה ראשונה , אין יותר קיפוח, אין דיכוי ,אין משטר ישראלי..אולי חברי הכנסת כמו אחמד טיבי מפחדים על כיסאותיהם?.....

קישור

מה זה עניינך? כל אזרח ישראלי רשאי להביע ביקורת למדינה, במיוחד כשהיא מפלה אותו ונותנת לו תחושה שיגיד תודה שלא מטרנספרים אותו למדינה דיקטטורית שכנה.

במקום להתעסק ברחם של אחרים כל היום, כדאי שתסתכלו במראה כי מה שנראה שם לא ממש מלבב

זה בדיוק העניין,

חלק מערביי ישראל, בהנהגת יורשיו של חג' אמין אל חוסייני, טוענים השכם והערב שהם מקופחים והמדינה מפלה אותם. בכל הזדמנות ולפני כל מיקרופון שניתן להם מתלהמים כל החג' אמינים ומדברים בגנות המדינה ומייחלים לחיסולה. הינה מזדמנת האפשרות לאותם ערבים מקופחים ללכת ולחיות בקרב בני עמם, תחת שלטון בני עמם, בצורה שלא יקופחו ולא יינוצלו בשום צורה שהיא. הם יחיו כנהוג אצל אחיהם ברשות הפלסטינית ללא קיפוח וללא גזענות. אז מה לא בסדר ? אף אחד לא מזיז אותם מביתם, לא לוקחים מהם אפילו לא דונם אדמה, ממש כלום, את הטרנספר עושים לגדר הגבול, במקום שהגדר תהיה במקום X היא תזוז כמה מאות מטרם מערבה משם. הם ימשיכו לחיות באותו מקום בהבדל אחד, לא תהיה להם סיבה לבכות שמקפחים אותם כי כבר אף אחד לא ייקח אותם, הם יחיותתחת שלטון בני עמם ללא קיפוח וללא גזענות.

לא ברור לי למה ההתנגדות ? אולי במקום לנסות להתנגח ולהתפלסף נסה להסביר מה עומד מאחורי ההתנגדות ? אולי אני אצליח להבין מה עומד מאחורי הצעקות על הקיפוח ועל הקריאות "ברוח, בדם נפדיק פלסטין" ? הינה, יש להם הזדמנות לחיות בקרב ומתחת לשליטת בני עמם אז למה ההתנגדות ?

ואני מאד מבקש ממך שלשם שינוי, אל תתווכח לשם הוויכוח כפי שאתה נוהג לעשות. נסה, בניגוד לאופייך ולהרגלך לענות לעניין בלי התפלפלויות חסרות טעם.

שלשם שינוי....

מצחיק שאתה מדבר כמו ליברמן 'הפאשיסט הימני'

עד היום שיחקת אותה שמאלני.

בוז'י יזרוק אותך מהמפלגה האבודה שלכם...

ולחשוב שליברמן לאחרונה

כיהן כממלא מקום ראש הממשלה! התרחיש הכי הזוי ליברמן ראש הממשלה אוי ואבוי זוועה

למזלי, אני לא צריך שתאשר לי על מה ואיך לכתוב

בתור טיפש גלובלי אתה רחוק מלהבין ונשאיר את זה כך, שום הסבר לא יעזור להבנה שלך.

איזה תשובה תרצה ?!

לגרש או לספח אותנו מה אני אגיד לך טחנו את הנושא לי אישית אין עניין בדיונים כאלה

טל68811

New member
אני לא רוצה תשובות. מי שצריך תשובות

הם אלה שחייבים סוף כל סוף להחליט איפה הם חיים. כפי שנאמר, לא מדובר בגירוש ולא בגזל קרקעות, אלא פשוט בהעברת השליטה המוניציפאלית ממדינת ישראל לרש"פ. אז רגע. ישראל? לא. רש"פ? לא. אז מה כן?
מעניין לדעת מה באמת חושבים תושבי המשולש על העניין הזה.

אשי יקירה, לא מדובר על גירוש או סיפוח,

שהרי לאף אחד אין כוונה לגרש או לספח את הערבים תושבי המשולש. מדובר באנשים הגרים כאן, הם אזרחים ישראלים לכל דבר ועניין, מקבלים זכויות כמו כל אזרח אחר כששאלת החובות לא כל כך ברורה. אבל בכל הזדמנות אותם אזרחים טוענים שהם מקופחים, שהמדינה מקפחת אותם ושוללת מהם זכויות, שהמדינה הזו גזענית ועוד 1001 טענות מסוגים שונים.

אז הינה עכשיו הועלתה הצעה מעשית שעשוייה לפתור לאותם תושבים מקופחים את בעייתם, לאפשר להם לחיות בקרב בני עמם ותחת שלטון בני עמם והשאלה היא מדוע לא ? מדוע לא ינצלו את ההזדמנות לחיות תחת שלטון ערבי כמו שהם כל הזמן מייחלים, סוף סוף לא יהיה מי שיקפח אותם על רקע דת או מוצא, הם יחיו כשווים בין שווים ולא יצטרכו לחיות תחת שלטון יהודי גזעני.

להעברת קו הגבול בין מדינות היו תקדימים רבים בעבר, בין היתר הועברו אזורים שלמים ממדינות למדינות אחרות בסיום מלחמת העולם השניה, בצפון איטליה יש אזורים של דוברי גרמנית שהאזור והתושבים היו שייכים קודם לגרמניה או לשווייץ והיום הם אזורים איטלקיים לכל דבר ואף אחד לא שאל את התושבים אם הם מוכנים לכך.

שימי לב שלא שאלתי אותך את השאלה הזאת ולא עניתי לפוסט שלך במילים אלו, השאלה לגוי היתה משום שבאופן קבוע הוא מדבר על גזענות, על קיפוח הערבים, על ניצול של היהודים אז הינה אדון נכבד, יש לך הזדמנות לגור תחת שלטון בני עמך, מדוע אתה מתנגד ?
אבל כמו במקרים דומים בעבר, הוא בולע את לשונו ומתחפש לדג. אינו עונה לאף שאלה. זו דרכו, לזרוק טענות ותלונות ולהיעלם.

אהלן סתם

מה קורה סתם? מקווה שהכל טוב איתך , תראה שהנושא עולה אני יותר ממודעת לעמדה של המדינה כלפי אזרחיה הערבים לטנגו צריך שניים וטענות ותחושות תושבי המדינה הערבים לא באו מריק לא אכנס כאן לחילופי האשמות ומי גרם למצבם העגום של ערבי ישראל אבל בוא נסכם שהמצב לא מזהיר ושאסור להמשיך להתעלם מבעיות האזרחים הערבים , אני מבינה שהכי קל להתפטר מהם הערבים האלה אני דווקא חושבת שהמדינה שמתימרת להיות מדינת כל אזרחיה חייבת לטפל גם באזרחיה הערבים .
אני אישית בעד שרות לאומי חובות לפני זכויות השאלה אם זה ישנה משהו ולראיה היחס של המדינה כלפי המיעוט הדרוזי והבדואי הרי גם הם משרתים בצבא ומצבם לא שונה משאר הערבים. שו

השאלה היא אם ניתן להחזיק את החבל בשני קצותיו,

מצד אחד להפגין נגד מדינת ישראל, לטעון שהמדינה, והאזרחים בה, גזענית ומפלים את הערבים לרעה ומצד שני, כשמציעים להם מדינה תחת שלטון של בני עמם הם מתרעמים ושוב טוענים לטרנספר. הרי לא מדובר בהוצאת הערבים מכפריהם ומבתיהם, מדובר רק בהעברת השלטון משלטון יהודי ישראלי גזעני ומקפח לשלטון ערבי, כפי שהם רוצים וטוענים בהפגנות שלהם לא פעם ולא פעמיים. הרי בכל הפגנה מכריזים המפגינים "ברוח, בדם נפדיכּ פלסטין" אז הינה, יש להם הזדמנות לממש את שאיפותיהם אז מה לא בסדר בזה ?
בשנים האחרונות נוהגים מרבית ערביי ישראל להזדהות כפלסטינים ולא כערבים ישראלים כפי שהזדהו בעבר, כלומר, מרביתם, אם לא כולם, מתנערים מכך שהם ישראלים. במקרה הטוב הם מזדהים כערבים עם תעודות זהות ישראליות ולא כערבים ישראלים. אז אם הם מזדהים כפלסטינים, מפגינים למען שחרור פלסטין, טוענים שהמדינה מקפחת אותם והמדינה הזאת ואזרחיה גזענים, מדוע אינם מוכנים לנצל את ההזדמנות שניתנת להם לחיות תחת שלטון בני עמם ?

ראי את היהודים יוצאי ארצות ערב, מרביתם חיו בארצות ערב בחיי שפע והיו בין העשירים בארצות מוצאם, חלקם הגיעו הנה לא בגלל שהיו ציונים, אבל כשניתנה האפשרות לצאת ואפילו שהיה כרוך בכך ויתור על האזרחות ועל כל רכושם הם לא היססו כי היה להם כל כך גרוע תחת השלטון הערבי, התעללו בהם בכל הזדמנות ועל סיבה אמיתית או שיקרית השליכו אותם לבתי כלא, גם אלה שלא מיהרו לצאת בשנות ה-50 וראו עצמם יותר בני המקום, עזבו הכל מאחור בשנים מאוחרות יותר וברחו כל עוד נפשם בקרבם. לכן השאלה הנשאלת היא, אם לערבי ישראל כל כך רע כאן, כפי שהם עצמם טוענים, מדוע אינם מנצלים את האפשרות לקבל עליהם שלטון ערבי בהתאם למשאלת לבם ? ואני חוזר שוב ואומר, לא מדובר בגירוש ולא מדובר בנטישת הבתים והאדמות, מה שאמור לעבור - אם התוכנית הזאת תצא אל הפועל, זה העברת מקום הגדר בכמה מאות מטרים מערבה מהמקום בו היא נמצאת עכשיו.

אלא אם כן המצב אינו כפי שהם טוענים, והם רק מוציאים קיטור בלי שום סיבה ובלי בסיס עובדתי. אם זה כך אז שמישהו יקום ויקרא לילד בשמו.

טל68811

New member
מה הבעיה בדיוק אצל הדרוזים והבדואים?

דבר ראשון, לא כל הדרוזים ולא כל הבדואים משרתים, אלא מיעוטם. ועל אי גביית הארנונה ביישובי הפזורה ובכפרי הדרוזים חבל להרחיב את הדיבור. דבר שני, אני לא זוכר שבפעם האחרונה שהייתי בדליה או עוספייה, או מסעדה או בוקעתא או מג'דל שמס (שמניפים דגלי סוריה בכל הזדמנות), ראיתי עוני, הזנחה וקיפוח. נהפוך הוא, רובם חיים בבתים ענקיים ומפוארים שהלוואי עלי ועלייך, הרחובות מוארים ונקיים יחסית, והכבישים בסדר. ואם יש בעיות מוניציפאליות, אז שיפנו למועצה המקומית שלהם (בדיוק כמו שאנחנו עושים איפה שאני גר). הם מקבלים תקציבים כמו כולם. ואת יודעת היטב, שאיפה שיש בעיות תשתית זה נובע בעיקר משחיתות ציבורית - כך גם ביישובים היהודיים.
על איזה יחס מפלה את מדברת בדיוק? על האפליה המתקנת באוניברסיטאות ובמעונות? על העלמת העין מהעתקות סיטוניות בבחינות בגרות בבתיה"ס של המגזר? על כך שהמדינה לא דורשת שיתגייסו מתוך חובה, אלא נותנת להם לבחור? איפה כאן האפלייה המכוונת מצד המדינה?

לגבי הדרוזים יש לך טעות,

על הדרוזים חל חוק גיוס חובה בדיוק כמו היהודים.
בשנת 1956 או 57 פנו ראשי העדה הדרוזית בראשות מנהיג העדה, השייח׳ אמין אל טריף אל ראשי מדינת ישראל ודרשו להתייחס אליהם כשווים אל שווים ובכלל זה לגייסם לצה״ל בדיוק כמו יהודים. שכן, הדת הדרוזית מצווה עליהם להיות נאמנים לכל שלטון שהם חיים תחתיו, אין להם שאיפות עצמאות.
בעקבות הדרוזים הלכו גם הצ׳רקסים וגם הם דרשו שיוויון בחוק שירות חובה וגם הם מתגייסים לצה״ל למרות שעל פי דתם מוסלמים שברחו מהרי הקוקז בעקבות רדיפות של הסובייטים. הצ׳רקסים הם עדה מאד קטנה וסולידית וחיים בארץ בשני כפרים האחד כפר כמה (יש הכותבים כפר קמה) הנמצא ליד כפר תבור והשני הוא כפר ריחניה הנמצא צפונית לצפת. בישראל יש אלפים בודדים של צ׳רקסים.

טל68811

New member
החוק איננו חל על הדרוזים תושבי רמה"ג

כך שחלק נכבד מהקהילה איננו משרת, ואף מצהיר ברי"ש גלי על נאמנות מוחלטת לסוריה (זאת על אף הציווי הדתי).

נו באמת, החוק גם לא חל על הצ׳רקסים בירדן

מה ענין רמת הגולן לשיחה זו ? אנחנו מדברים על אזרחי מדינת ישראל, החיים בשטחי מדינת ישראל ולצורך כל מדובר על השטחים שהיו בריבונות מדינת ישראל לפני ה-5 ביוני 1967. מדובר רק על הדרוזים והצ׳רקסים, אזרחי ישראל, שהיו אזרחי מדינת ישראל לפני מלחמת ששת הימים ועליהם בלבד.

טל68811

New member
סליחה? רמת הגולן איננו שטח ישראל?

הדרוזים נושאים תעודות זהות כחולות, מקבלים את כל הזכויות של תושבי ישראל ואת כל התקציבים והסיוע. מה עניין 5 ביוני 1967 לכאן? השטח נכבש מידי סוריה, כמו שארץ ישראל נכבשה מידי הטורקים. לאחוז את המקל משני קצותיו - ליהנות מאזרחות שוות זכויות ובאותה נשימה להצהיר נאמנות למדינת אוייב ואפילו לתקוף חיילים ושוטרים על רקע לאומני זה בסדר?

למעלה