כמה מילים על האירוח שהיה ומסקנות
שלום לכולם, גם אני התאכזבתי אתמול באירוח, אולם לא מהפרופסור, אלא מכם, הגולשים של הפורום. ואני אומר זאת מכל הלב שלי, ולא בגלל שאני מנסה להרגיז או להעליב אותכם חלילה. אני גם רוצה להסביר לכם למה התאכזבתי: באירוחים הקודמים אני וצלף קיבלנו ביקורות על כך, שאנו מרבים לשאול שאלות את האורחים שמגיעים לפורום, עד ש"לא נשאר לכם כבר מה לשאול", כפי שטענתם. אני וצלף עשינו חשיבה, והחלטנו שהצדק איתכם, והאירוח עם פרופסור מיכל לונץ היה האירוח הראשון, שבו לא רשמנו מראש אף שאלה. ישבנו בסבלנות, אני וצלף, וחיכינו לגולשים שישאלו שאלות, אולם פרט לגולשת אחת, אף אחד לא שאל שום שאלה עד לפני שהאירוח התחיל! ורק שני גולשים הוסיפו שאלות בתחילת האירוח. אני וצלף נאלצנו להתחיל לרשום לאורחת שאלות, כדי להעסיק אותה. היא היתה בקשר רצוף עימי כל הזמן במסנג'ר, והיא שאלה אותי- "נדמה לי שהפורום שלכם רדום קצת, לא?" והאמת - התביישתי. רק בשעה 22.20, אחרי שהפרופסור שאלה את שאלתה "מה כבדי שמיעה רוצים" התעוררו פתאום כמה גולשים והתחילו להפציץ את האורחת בשאלות, כשהיא למעשה כבר היתה אמורה לסיים את האירוח! אני לא יודע למה לא שאלתם שאלות: אולי לא היה לכם מה לשאול, אולי האירוח לא היה מעניין לכם, אני לא יודע למה, ואני אשמח אם כל הגולשים יסבירו לי, אם רצונם בכך, כמובן, למה נעלמו בזמן האירוח, כדי שאסיק מסקנות ואפיק לקחים. אם סוג כזה של אורחים לא מעניין את הגולשים בפורום, אזי אני אפסיק להזמין אורחים כאלה לפורום. למשל, אני סגרתי השבוע עם ד"ר ארז מילר, פסיכולוג המתמחה בטיפול בלקויי שמיעה, שיתארח בפורום. האם זה מעניין אותכם?? האירוח שהיה אתמול הביא אותנו, אותי ואת צלף, למסקנה, שהשיטה הקודמת שלנו, הכנת שאלות מראש לאורחים, עדיפה, וזאת מכמה סיבות: 1. אנו בטוחים שלאורחים יהיה תעסוקה. 2. האורחים מקבלים את השאלות מראש לפני האירוח, ומספיקים להכין תשובות בשקט, בלי לחץ, בבית, לפני האירוח. 3. לגולשים כמובן תמיד תהיה עדיפות במתן קבלת תשובות לפני מנהלי הפורום. באשר לאירוח עם פרופסור מיכל לונץ: אני מסכים עם הטענה, שתשובותיה היו קצרות, ואולי גם קצת מעורפלות. אולם אל תשכחו, שהיא תרמה לנו שעתיים מזמנה הפנוי, לענות על שאלות של גולשים. אני תיאמתי את היום עימה לפני יותר מחודש ימים, כי לוח הזמנים שלה היה עמוס לגמרי. הפרופסור, בנוסף לעבודתה בבית חולים כמנהלת מחלקה ומנתחת, גם מרצה בפקולטה לרפואה של הטכניון, וגם אמא לילדים. אני חושב שמגיע לה את כל הכבוד על כך שהסכימה להתארח בפורום. תשובותיה אולי היו קצרות, מכיוון שהיא היתה בלחץ של זמן, וגם כי אולי לא היה לה מספיק זמן לארגן את מחשבותיה ולהכין תשובות מסודרות לכולם. אולי אם היתה מקבלת את השאלות מראש, היתה גם מכינה תשובות מפורטות מראש בבית, ופשוט מעתיקה אותם לפורום. ובנוסף, האם ידעתם שזו היתה הפעם הראשונה, שהפרופסור גלשה אי פעם בפורום כל שהוא? אני נתתי לה הדרכה לפני האירוח, אולם במהלך האירוח נתקע לה הדף של הפורום, עד שהיא לא יכלה לראות כלל את ההודעות בפורום, ואני שיגרתי אליה את הקישורים להודעות למסנג'ר שלה, כדי שתוכל לראות את השאלות ולענות, ובשעה 22.45 נתקע לה הדף של הפורום, והיא נאלצה לסיים את האירוח. אולם ביקשה ממני להפרד בשמה מכולם. אני אשמח לקבל תגובות של גולשים לכל מה שכתבתי, אשמח לשמוע הצעות לאירוחים בעתיד, הצעות לסוג של אורחים שמעניין אותכם, ובכלל כל מה שבא לכם לכתוב, גם ביקורות עלי - כל זמן שהן יהיו בצורה הולמת. תודה על תשומת הלב