קראתי את הדיון עם הד"ר

miko10

New member
קראתי את הדיון עם הד"ר

שלום, לאחר שקראתי את הדיון אני רוצה להגיד שלדעתי הרבה אין בכלל מאמצים והשקעות לא של הממשלה ולא של גופים אחרים בנוגע לרפואת אוזניים, אולי יש מחקרים אבל הם ממש אחוז קטן לעומת מחקרים שעושים בנושאים אחרים זה מה שאני בטוח בו. הד"ר אמרה שכל הזמן יש חידושים ושזה מדהים אבל אני מאוד מקנא בעיוורים שזוכים לראייה לאחר ניתוח לייזר והשתל השבלולי הזה כבר ממש מגוחך וקיים כבר איזה 30 שנה!!! אז איפה פה החידוש ?

כיסוף

New member
סתתתתתתתתם

באה עשתה יחסי ציבור לעצמה והלכה ולא דיברה כמעט על כלום לא על הצלחות רק בלה בלה בלה מה יעדיפו יותר להיות בעתיד חרשים או לשמוע יותר טוב. לא חביב במיוחד לשלם הון תועפות ולזכות גם ב.. חור בראש תרתי משמע, וגם איזה מכשיר (עב"מ על הגוף בצורת תדר או משדר לא זוכרת איך תארו את זה למה לא הביאה תמונות?)
וגם שיעורי לימוד ושיקום שבטח עולים ימבה של כסף בתוספת לניתוח שצריך בטח להתחנן כדי לשלם על תענוג כזה. וגם בטח הבטריות. בקיצור שמע ישראל

0ne Man

New member
כמה מילים על האירוח שהיה ומסקנות

שלום לכולם, גם אני התאכזבתי אתמול באירוח, אולם לא מהפרופסור, אלא מכם, הגולשים של הפורום. ואני אומר זאת מכל הלב שלי, ולא בגלל שאני מנסה להרגיז או להעליב אותכם חלילה. אני גם רוצה להסביר לכם למה התאכזבתי: באירוחים הקודמים אני וצלף קיבלנו ביקורות על כך, שאנו מרבים לשאול שאלות את האורחים שמגיעים לפורום, עד ש"לא נשאר לכם כבר מה לשאול", כפי שטענתם. אני וצלף עשינו חשיבה, והחלטנו שהצדק איתכם, והאירוח עם פרופסור מיכל לונץ היה האירוח הראשון, שבו לא רשמנו מראש אף שאלה. ישבנו בסבלנות, אני וצלף, וחיכינו לגולשים שישאלו שאלות, אולם פרט לגולשת אחת, אף אחד לא שאל שום שאלה עד לפני שהאירוח התחיל! ורק שני גולשים הוסיפו שאלות בתחילת האירוח. אני וצלף נאלצנו להתחיל לרשום לאורחת שאלות, כדי להעסיק אותה. היא היתה בקשר רצוף עימי כל הזמן במסנג'ר, והיא שאלה אותי- "נדמה לי שהפורום שלכם רדום קצת, לא?" והאמת - התביישתי. רק בשעה 22.20, אחרי שהפרופסור שאלה את שאלתה "מה כבדי שמיעה רוצים" התעוררו פתאום כמה גולשים והתחילו להפציץ את האורחת בשאלות, כשהיא למעשה כבר היתה אמורה לסיים את האירוח! אני לא יודע למה לא שאלתם שאלות: אולי לא היה לכם מה לשאול, אולי האירוח לא היה מעניין לכם, אני לא יודע למה, ואני אשמח אם כל הגולשים יסבירו לי, אם רצונם בכך, כמובן, למה נעלמו בזמן האירוח, כדי שאסיק מסקנות ואפיק לקחים. אם סוג כזה של אורחים לא מעניין את הגולשים בפורום, אזי אני אפסיק להזמין אורחים כאלה לפורום. למשל, אני סגרתי השבוע עם ד"ר ארז מילר, פסיכולוג המתמחה בטיפול בלקויי שמיעה, שיתארח בפורום. האם זה מעניין אותכם?? האירוח שהיה אתמול הביא אותנו, אותי ואת צלף, למסקנה, שהשיטה הקודמת שלנו, הכנת שאלות מראש לאורחים, עדיפה, וזאת מכמה סיבות: 1. אנו בטוחים שלאורחים יהיה תעסוקה. 2. האורחים מקבלים את השאלות מראש לפני האירוח, ומספיקים להכין תשובות בשקט, בלי לחץ, בבית, לפני האירוח. 3. לגולשים כמובן תמיד תהיה עדיפות במתן קבלת תשובות לפני מנהלי הפורום. באשר לאירוח עם פרופסור מיכל לונץ: אני מסכים עם הטענה, שתשובותיה היו קצרות, ואולי גם קצת מעורפלות. אולם אל תשכחו, שהיא תרמה לנו שעתיים מזמנה הפנוי, לענות על שאלות של גולשים. אני תיאמתי את היום עימה לפני יותר מחודש ימים, כי לוח הזמנים שלה היה עמוס לגמרי. הפרופסור, בנוסף לעבודתה בבית חולים כמנהלת מחלקה ומנתחת, גם מרצה בפקולטה לרפואה של הטכניון, וגם אמא לילדים. אני חושב שמגיע לה את כל הכבוד על כך שהסכימה להתארח בפורום. תשובותיה אולי היו קצרות, מכיוון שהיא היתה בלחץ של זמן, וגם כי אולי לא היה לה מספיק זמן לארגן את מחשבותיה ולהכין תשובות מסודרות לכולם. אולי אם היתה מקבלת את השאלות מראש, היתה גם מכינה תשובות מפורטות מראש בבית, ופשוט מעתיקה אותם לפורום. ובנוסף, האם ידעתם שזו היתה הפעם הראשונה, שהפרופסור גלשה אי פעם בפורום כל שהוא? אני נתתי לה הדרכה לפני האירוח, אולם במהלך האירוח נתקע לה הדף של הפורום, עד שהיא לא יכלה לראות כלל את ההודעות בפורום, ואני שיגרתי אליה את הקישורים להודעות למסנג'ר שלה, כדי שתוכל לראות את השאלות ולענות, ובשעה 22.45 נתקע לה הדף של הפורום, והיא נאלצה לסיים את האירוח. אולם ביקשה ממני להפרד בשמה מכולם. אני אשמח לקבל תגובות של גולשים לכל מה שכתבתי, אשמח לשמוע הצעות לאירוחים בעתיד, הצעות לסוג של אורחים שמעניין אותכם, ובכלל כל מה שבא לכם לכתוב, גם ביקורות עלי - כל זמן שהן יהיו בצורה הולמת. תודה על תשומת הלב

moran f

New member
להכין תשובות מראש ולהעתיק לפורום?

אז בשביל מה צריך אירוח? תזמינו אנשים לכתוב לכם מאמרים וזהו. כל הרעיון באירוח הוא הדינמיקה. אז הייתה דינמיקה קצת חלשה, קורה. ובקשר להתנצלויות שלך בשם האוחרת - דווקא בתור מרצה הייתי מצפה ממנה לדעת לארגן את מחשבותיה ולענות לשאלות גם בלחץ של זמן ובוודאי גם אם אין לה את השאלות מראש. אני גם לא בטוחה שאתה צריך להתנצל בשמה - אם יש לה משהו להוסיף אני בטוחה שהיא תמצא את הדרך להוסיף אותו.

כיסוף

New member
טוב אני מתחילה

אחרי אתמול שהילדה התנהגה יפה לאורחת כבקשתכם. שהילדה לא תשפוך את הפטל על האורחת. בכל אופן. אני חושבת שנושאים כמו שתל , ופסיכולוג הם נושאים מאוד מאוד רגישים לכל אוכלוסיה ובטח ובטח לאוכלסיה הזאת שלא נחשפת בקלות גם באופן כללי בפורום. כמעט כל ארבע שעות ניק חדש במקרה הטוב באחד מהפורומים לא חייב להיות כאן. אבל אתם בטח יודעים על מה מדובר. לכן אני חושבת שנושאים רגישים כאלה הם לא משאת נפשם של הקהילה כאן. דבר נוסף אני חושבת שנושא האירוחים מיצה את עצמו עד תום או לפחות יותר מרחק טווח של כמה חודשים טובים לגירוי מוחות. עוד דבר נוסף אני לא חושבת שמיכל הכינה שעורי בית כראוי. היא בעלת הנסיון בתחום הרפואי לה השטח המקצועי ובתור אחת כזאת היא היתה צריכה יותר לתת אינפורמציה מאשר יחסי ציבור. היא מרצה הרצאות גם בינלאומיות גם ברוטשילד, היא זאת שמנתחת והיא מכירה את השלבים שאחוריי הניתוח. ולא היה מזיק עם היתה מצרפת אליה את תלמה שהיא הדמות שלאחר הניתוח "השיקום" מה שנקרא. שגם תענה. אבל NEVER MIND מאיפה אני יודעת הכל? הייתי בחלק מהסרט הזה תודה לאל חיק טפו טפו טפו לא בשבילי אני מעדיפה אנטנות של mp3 פחות כסף ויותר הנאה. אלא מישהו שעבר את התהליך וגם אז זה היה זעזוע שלם. רק עצם המחשבה שזה ניתוח ראש ונתוי לשינויים ואולי פגיעה עצבית. וכן המחיר העצום שלא שווה את המחיר כי אם בעצם בערב מורידים את המכשיר הזה ולא שומעים כלום איזה אפקט יש לזה . נאדה גורנישטטטטטטטטט אז שוב גם לאורחת וגם לגולשים היה זמן לכתוב שאלות חשובות אם הם רצו אבל נראה שהם לא כל כך רצו. זה למה היה מאכזב ולכן גם האירוח העתידני יזכה לאכזבות. כי כורסת הפסיכולוג זה לא אינטרנט ולא כל דבר חושפים בפורום שהוא אישי גרידא. אולי מישהו ירצה אבל ממש קשה לי להאמין.

צלף

New member
../images/Emo46.gifפתחתי בקבוק

ואני חושש ממה שיצא מימנו... בו נגיד כמו miko - הפיתרון של השתל הוא פיתרון גרוע לחרשים בסך הכל, כל מה שהמימסד הרפואי מציע זה משהו מאוד יקר בשמיים, מילא אולי קוצב לב עולה ככה, אבל כל התהליך של קידוח חור בראש ולילמוד שמיעה מחדש... והפריטה על הרגשות מה אתה לא רוצה לשמוע כמו כולם
האמת שהיינו צריכים להביא מושתלים שיכתבו כאן כמה טוב להם במצב החדש השמיעתי שלהם איפוא הם כולם
כל החרשים המושתלים שהפכו לכבדי שמיעה קלים
למה הם לא באו לאירוח להגיד כמה טוב להם
אנהג זהירות בנושאים העתידיים

moran f

New member
תגידו

מה שאלתם ולא קיבלתם תשובה עליו? דברים שרופאה יכולה לענות עליהם, לא "למה משרד הבריאות לא מממן שתלים?" כי זה לא דבר שהיא אחראית עליו לפי מיטב הבנתי? אולי כדאי לרכז את השאלות האלו להזדמנות אחרת?

כיסוף

New member
חאללללללללליק

מה שווה משרד הבריאות? עם המכשיר לא עונה על הצרכים וברגע שמסירים אותו השקט חוזר לאיתנו? בשביל מה לבזבז עוד שאלות על נושא שכמעט כל אחד הבין שהוא מכשיר לבעלי ההון? ולמה את המושתלים שיכולים לענות לכם בשידור משדרי (הקופסא הזאת) איך החיים שלהם השתנו או לא השתנו. אם הם שלמים עם הניתוח או מצטערים על הרגע? איפה הם? הם אלה שיכולים באמת לעזור לכם לקבל החלטה. זה מה שנקרא "שתיקת הכבשים" אין קול ואין עונה. ממש מפליא לא? תמוהה הייתי אומרת
בקיצור כל הנושא הזה זה "חור בראש אחד גדול" חבל אפילו לתת הזדמנות אחרת מי שרוצה שישלם בפרטי 500 ש"ח לביקור התייעצות (יש לכם?) ויקבל את כל התשובות מי יודע אולי
? לאלוהים הפתרונות על חסרונות שהטבע העניק.

moran f

New member
בתור מה את אומרת שזה לא עונה על

הצרכים? לאנשים שונים יש צרכים שונים וברור לי לחלוטין שיש אנשים שזה דווקא כן עונה על הצרכים שלהם. "ברגע שמסירים אותו השקט חוזר" - למה בדיוק ציפית? גם מכשירי שמיעה רגילים הם ככה, גם המשקפיים שלי הם ככה - ברגע שאני מורידה אותם אני כבר לא רואה כל כך טוב. אז כדאי לי לוותר על המשקפיים בכלל? רגע... אבל בשעות בהן אני מרכיבה את המשקפיים הם משפרים את איכות חיי בצורה מדהימה. אני לא יודעת מה י לך נגד השתל הקוכליארי אבל אני חושבת שמי שצריך (ורק הוא יכול) לעשות את ההחלטה הזו הוא כל אדם לגבי עצמו.

כיסוף

New member
בואי אני אסביר לך

את מסכימה איתי שברגע שאת מסירה משקפיים או מכשיר שמיעה זה אותו מצב כמו להסיר את מה שמחבר את השתל ואז לא שומעים נכון? ההבדל המהותי כאן הוא שאת בוחרת להסיר את המשקפיים או המכשיר השמיעה הרגיל או הדיגטלי שלך זה לא אותו הדבר כמו פעולה פולשנית (תגידי אולי שזה כמו כל סיכון בניתוח אבל לא!! זה בכל זאת ניתוח ראש) שלפעמים מלווה בסיכון של שיתוק חלק מהפנים או במקרה של קלקול השתל מה קורה אז חלקי חילוף? ניתוח חוזר? במקרה של משקפיים או ראיה שהשתנתה הולכים חנות ומחליפים למספר אחר למסגרת אופנתית במקרה של אוזניה מחליפים לך דגם או משהו. בסבירות של ניתוח שתל לא נראה לי שיש דרך חזרה ועוד סיכון של מגע עם מים וכו' והדברים מסביב היקרים שיפור בדיבור, בטח בטריות זמן ומשאבים ופנאי כדי לשקם את השמיעה שאבדה. אני מאז ומתמיד הייתי נגד השתל ואני יודעת למה הייתי ואני לא זזה מטר מקו המחשבה שלי להיפך הייתי נוכחת בהרצאה של מיכל ומה אני אגיד לך יצאתי "אילמת" וזה רק הצדיק את מה שחשבתי נגד!! את צודקת שמי שצריך רק הוא יכול לעשות החלטה אבל חירש/ת ליקוי/ת שמיעה צריכ/ה לעשות שיקול מאוד זהיר ולשים את הפלוסים מול המינוסים החיים שהוא/היא חי/ה במתכונת עם אוזניה או בלי אוזניה ומה היתרונות שיצאו לו/ה בעתיד מהשתל שזה סוגיה שהוא/היא ידע/ו רק לאחר הניתוח. ברור שאני לא יכולה לתת את התשובות של לפני ואחרי אבל פעם בחיים שלי יכולתי להביע דיעה בזמן אמיתי ואי אפשר להגיד שלא ראיתי את כל התהליך שלב שלב לא עד הסוף אבל זה גם היה מספיק. לא היה לי כיף לעמוד באותה סיטואציה. אתמול היתה לנו שיחה מאוד מעניינת בנושא ואני חושבת שמי שנכח בשיחה נטה להסכים אם מה שהסברתי להם. מקווה שעכשיו הבנת פחות או יותר.

moran f

New member
לא, באמת שלא הבנתי

יש הרבה ניתוחים שאנשים בוחרים לעשות מסיבות הרבה פחות טובות לדעתי. בכל ניתוח יש סיכונים, אבל הרבה פעמים היתרון מהניתוח שווה את הסיכון. לדעתי במקרה של ניתוח השתל היתרון בהחלט גובר על הסיכונים בחלק מהמקרים. בוודאי שלא בכולם - לי למשל אין שתל וגם לא יהיה בזמן הקרוב כי הסיכונים גוברים על הסיכויים לדעתי. מצד שני אם מצבי יחמיר או שיהיה שינוי בפרוצדורת הניתוח אני בהחלט רואה את עצמי לוקחת את הסיכון שבניתוח. הסיכון במגע עם מים הוא רק במכשיר החיצוני, לא? במה זה שונה ממכשיר שמיעה רגיל? בטריות יש גם למכשירים רגילים וגם אז זו הוצאה. אין דבר שהוא בטוח מסכנות. פשוט אין - אפילו לשבת בבית ולא לעשות הרבה זה מסוכן. ואגב, לדעתי זה שלא ראית את סוף התהליך בהחלט יכול לשנות - הרבה פעמים הדרך קשה ורק בסוף מבינים כמה שזה שווה את זה. גם יכול להיות שהמקרה האחד שראית באמת היה מהפחות מוצלחים. חבל, אבל זה קורה. אין 100% בחיים ובטח שלא ברפואה. ורק כדיסקליימר - לא יצא לי לדבר עם אנשים שעברו ניתוח שתל, אני לא מכירה את פרטי הפרוצדורה המדוייקים ואני גם לא מקבלת תמלוגים מהחברה שמייצרת שתלים או משהו כזה. אני פשוט נגד שלילה גורפת של התהליך.

כיסוף

New member
טוב אני לא מתכוונת להיסחף

לויכוח או שטוענים שאני לא מבינה מזלזלת או נעליים. מהדברים שכתבתי קחי חמישים חמישים מהדיעה שלי אני לא חוזרת. אני לא יכולה להכנס לנעליים שלכם ואתם לא לשלי. אני בטח שלא צריכה לעמוד בפני החלטה כזאת של ניתוח שכזה. אבל מה שכתבתי זאת עדיין הדיעה שלי. ושכל אחד יחשוב מה שטוב לו מזלזלת מה מזלזלת יופי נחמה. זאת אני, אלא הדיעות שלי כל אחד והשריטות שלו. מה לעשות העולם לא מושלם. מה שאני לפעמים לא מבינה אותכם אתם לא מבינים אותי זה מה שיוצר דיון. לטוב או לרע.

moran f

New member
את מבלבלת אותי עםמישהו אחר, לא?

אני לא טענתי שאת מזלזלת ולא שאת לא מבינה (אמרתי שאני לא מבינה, זה מותר לי, לא?) אני לא מתכוונת לשנות את דעתך אלא להבין מאיפה היא באה ולהציג דיעה אחרת. אם את לא רוצה להסביר, אל תסבירי. אבל כמו שכתבת בסוף - זה מה שיוצר דיון. אני אשמח אם תתיחסי אלי בתור יחידה ולא בתור "אתם", תודה.

כיסוף

New member
נכון ../images/Emo24.gif

אני THE ONE AND THE ONLY ONE
כמה שאתה צודק אבל מי מת פה? אני בטח לא

צלף

New member
../images/Emo52.gif יש שאלות ../images/Emo92.gif ../images/Emo35.gif

השתל הקוכליארי הינו נכון להיום האפשרות הכי טובה תיאורטית לחירש אוראלי או כבד שמיעה עמוק שרוצה לזכות בשיפור שמיעה רציני (ואני מודע היטב לכל ההשקעה הרצינית בכל המובנים שהמושתל צריך להשקיע). אני ואישי ציפנו שבאירוח בנושא כזה אנשים ירוצו עם השאלות, ולאור הביקורת שנאמרה כלפינו באירוח קודם שאנחנו שואלים שאלות מראש יותר מידי (ומדכאים ע"י שאילת שאלות עצמאית ע"י שאר הגולשים), אז לפעם הזאת לא כתבנו שאלות מראש וציפנו שהגולשים ירוצו שאלות לבד... ומה שקרה בפועל, שהיו רק כמה ששאלו ובשאר הערב עד לקראת הסוף (שאז הדיון התעורר) היינו צריכים לשאול שאלות באורח יזום (מרשימת שאלות שהכנו לפני). אנחנו שואלים את עצמנו למה
אולי בגלל ההשקעה היקרה הנדרשת לשתל, אז זה לא ראלי לרוב הגולשים כאן (כמו שאחיה קמארה אמר לחלק מהאנשים בארץ אין אפילו כסף לקנות מכשיר שמיעה) ואולי הגולשים לא רגילים לשאול שאלות באופן יזום
לאירוחים הבאים אני מתלבט מה יהיה מודל האירוח, אפשר לחזור למצב שאני מכין רשימת שאלות מראש, אפשר גם את המודל שכיסוף עשתה שהכינה ראיון אינטרנטי מצוין עם אלישי פורן כמו שאפשר לראות בקישורים סעיף אירוחים (אבל אז השאלה היא למה צריך גולשים בכלל
) ואולי בכל זאת לנסות לעודד באופן אקטיבי שאילת שאלות ע"י אחרים (הוקוס פוקום מורטוס פוקס איך עושים את זה... ) ותגידו את דעתכם האם הנושא של שתל קוכליארי מושך אותכם
או שזה בשביל עשירים בלבד כמו ביבי נתניהו וכל המיליונרים שמסתובבים בקומות העליונות של מגדלי תל אביב....

צלף

New member
וסיפור ששמעתי על השתלה לילדים לק"ש

זה סיפר לי ליאוניד מאוזן קשבת בירושלים כלומר שהיה זמן שכל אירגוני לקויי שמיעה (שמע ומיחא ?) לחצו על משרד הבריאות וגורמים הממשלתיים לכסות את עלות ההוצאות על הילדים לקויי שמיעה. אז ישבו הפקידונים (במשרד האוצר ?) ובדקו עלויות תקציב, אז מה מתברר שאם יכסו את ההוצאות מכשיר שמיעה לילדים זה גבוה מידי... טוב לא נעים אבל מה בדקו את השתל הקוכליארי, כמה השתלות נעשו בארץ אז
אפשר לספור על כף יד אחת, אז הציעו צופר לארגוני לק"ש, שתל קוכליארי יהיה בחינם
וכך היה, עד להיום שתל קוכליארי לילדים עד גיל 18 הוא בחינם, בעוד שמכשיר שמיעה לילדים ההשתתפות חלקית. |-0 |-0 |-0

noam_ma

New member
אני קורא את השרשור הזה ולא מאמין!

סוף סוף נפתח פורום רציני ללקויי שמיעה שרוצים קצת יותר ממה שקיים בפורומים האחרים. באים שני אנשים רציניים שלוקחים על עצמם לנהל את הפורום (ובלי לפגוע במנהלי הפורומים האחרים שעשו ועושים עבודה יפה וטובה גם שם) תוך גילוי מעורבות ותוך יצירת סיעור מוחות והעלאת רעיונות לשיפור הפורום, מעבר להזמנות למסיבות, אירועי ספורט ופעילויות ללקויי שמיעה. ופתאום יש ביקורת - למה אתם עושים ככה ולמה אתם עושים ככה. אז שיהיה ברור - הפעילויות שמנהלי הפורום מנסים ליצור בפורום הזה, הן ברמה אחת מעל למה שהיה עד כה בפורומים ללקויי שמיעה. הרעיון לתחרות כתיבה בהחלט מעולה ואני חושב שזה יכול לתת נקודת פתיחה להרבה לקויי שמיעה. הרעיון להביא אורח לפורום מדי פעם, בהחלט רעיון מעולה והוא מיושם בעשרות פורומים אחרים. לגבי הטענה שמדובר בנושא "כבד" שלא מעניין את לקויי השמיעה - תתפלאו, אבל יש לקויי שמיעה שכן מתעניינים בדברים כאלה. אולי לא כולם נגישים לאינטרנט ואולי לא כולם מודעים לקיומו של הפורום הזה, אבל יש לא מעט שכן מתעניינים. אמנם, הרבה באמת לא מתעניינים בנושאים הרציניים ומחפשים רק את המסיבות ושאר נושאים שעולים בפורומים האחרים, אבל יש כאלה שכן היו רוצים פורום איכותי שיעסוק גם בנושאים מעין אלה. לגבי הטענה שיש פה רק יחסי ציבור מצד האורחת האחרונה והיא לא מאורגנת מספיק - ערב השאלות ותשובות לא נועד לתת מידע מעמיק על הנושא. המטרה של ערב שו"ת בפורום צריך לתת מענה לתשובות ראשוניות על הנושא, כגון: מהו שתל? מה סיכויי ההצלחה ומה הסיכונים? איפה עושים שתל? והכי חשוב - לאן לפנות כדי לבדוק את האפשרות לעשות שתל ולאן לפנות כדי לעשות אותו. ממה שקראתי בשרשור השו"ת, האורחת ענתה באופן ראוי על מרבית השאלות. מי שמצפה שמערב כזה יקבל את כל האינפורמציה על הנושא - טועה ומטעה. לגבי הטענה שלשתל אין ערך כי ממילא בסוף היום מורידים אותו - הטענה הזו הועלתה דווקא ע"י שומעת שאולי לא כל כך מבינה את הצרכים של אלה שלא שומעים. אולי להם זה כן יעזור ולו במעט? אף אחד לא רשאי לשפוט את השני על דברים שהוא עושה כדי לשפר את איכות חייו. לאדם X אולי זה לא מתאים. לאדם Y דווקא כן. לאדם X אין זכות למתוח ביקורת על החלטת אדם Y. ובכלל, הצורה הבוטה בה נאמרו הדברים ע"י השומעת מקרינה זלזול בוטה בכולנו, לקויי השמיעה (ולא בפעם הראשונה). שימו לב לדברים. לגבי עקרון הזמנת האורחים - הרעיון דווקא מצוין! עד כה היו 3 כאלה (למיטב זכרוני). אולי כדאי שיהיה מרווח זמן מסוים בין ערבים כאלה (של חודש עד חודשיים), אבל ברמת העקרון מדובר ביוזמה חדשה ומצויינת.

למעלה