קראתי את הדיון עם הד"ר

0ne Man

New member
רק כדי לקרוא את מה שכתבת

היה שווה לי כל המאמץ שהשקעתי בארגון האירוחים. כשקיבלתי על עצמי להיות מנהל פורום, שמתי לעצמי מטרה, והיא להביא לקהילה שלנו פורום איכותי, שייתן מענה ועזרה אמיתית לכל חברי הקהילה- חירשים וכבדי שמיעה גם יחד, וישמש גם כפורום חברתי שנעים לשוחח בו. לא רציתי סתם לנהל פורום, אלא לנהל פורום מיוחד במינו, שישמש ככתובת לשאלות של גולשים מהקהילה שלנו. אני יודע שאני לא מנהל מושלם, ופה ושם אני מקבל החלטות לא נכונות, שמרגיזות חלק מהגולשים כאן, אבל אני משתדל תמיד ללמוד מהטעויות שלי. יש לי גם שותף מצויין לניהול, שאני מרבה מתייעץ עימו בקבלת החלטות, ושאני לומד ממנו גם איך להביט על דברים מנקודת מבט שונה ממה שהורגלתי. ואני שמח שסוף סוף, יש מישהו שנותן לי ולצלף קרדיט על צורת ניהול הפורום שלנו. תודה רבה.

noam_ma

New member
אף אחד לא מושלם, ובוודאי שלא מנהל

פורום בתחילת דרכו. החכמה היא לא להיות מושלם, אלא לדעת לנהל בתבונה תוך קבלת החלטות אופטימלית. ויותר משדבריי היו מכוונים לתת קרדיט למנהלים, היא יותר מכוונת לאותם גולשים שמעבירים ביקורת על הפורום ועל התכנים. אגב, כדאי שתפרסמו את הפורום לא רק פה, אלא גם דרך בקול, אח"א, שמע ושאר ארגונים.

צלף

New member
../images/Emo51.gif רבה על דבריך ועצבים על השתל

אני מודה שדוקא האירוח של של פרופ' מיכל לונץ נתן לי בדיעבד נקודת חשיבה על כל תהליך השתל ודברים חשובים שלא חשבתי לפני, זה לא כל כך קשור למה שהפרופ' ענתה (למרות שמבחינה מיקצועית היא הוסיפה דברים כל כך ידעתי קודם) אלא יותר לשאלה אנחנו ציבור לקויי שמיעה והשתל
עד עכשיו זה אצלי בגדר מחשבות, עוד לא גיבשתי אותם לתפיסה מוגדרת, אבל בצט אתמול צינו לי גולשים חרשים שהדיבור על השתל אצלנו פתח אצלם פצעים ישנים מהילדות ואפילו התבטאות שאנחנו מאלצים את החרשים לחשוב כמו (ההורים) השומעים קשה לי לחדור עמוק לסבך הרגשות הזה. אבל אני חושב שאולי הרעיון של השתל זה הקצנה מסוימת של התפיסה שלקויי שמיעה חייבים להסתגל בכל מחיר לחברה השומעת ולשמוע כמו שומעים , אינני מדבר על התועלת והמגרעת בשתל לכאן או לכאן, זה דיון נפרד, אלא שמהתשובות של הפרופ' משתמע שהתפיסה שמנחה אותה שחרשים צריכים לשמוע בכל מחיר כדי להיות שייכים לחברה השומעת. אולי התפיסה לא חדשה לנו, אבל לחלקנו זה הזכיר את הורינו השומעים שפתאום נחת עליהם תינוק חירש, והם לא ידעו מה לעשות עם זה, ואז אומרים להם, תשקיעו הרבה כסף, (היום זה בחינם לילדים וכל זה מוזר) תעשו ניתוח והוקוס פוקוס הילד שלהם ישתלב בחברה השומעת... אולי אנחנו יותר מידי משליכים על השתל מה שאין בו, אולי באיזה מקום השתל מיצג פנטסיה או מיראז (חזיון תעתועים) של השתלבות מלאה בחברה השומעת, ופריצת חומות הדממה, אני מקוה שבעתיד נוכל יותר להתמודד נפשית עם הרעיון של השתל ויותר חשוב להתמודד עם כל אלו שחושבים שמצבנו נואש וללא תקנה ואנחנו צריכים לקפוץ על כל פיתרון טכנולוגי אפילו שהוא יקר גם מבחינה רפואית וגם מבחינה כספית האירוח הבא זה יהיה של פסיכולוג מומחה ללקויי שמיעה ואני אבחר נושא מסוים שאבדוק אותו בזהירות ובשבע עיניים, כמובן שכל אחד יוכל להעלות כל נושא כלשהו בתחום הפסיכולוגיה. נ"ב: הנושא של השתל שייך גם לבעיה העולמית של רפואה לעשירים בלבד, אבל זה נושא אחר...

0ne Man

New member
אני לא חושב

שפרופסור לונץ טוענת שצריך לעשות את ניתול השתל בכל מחיר. לדוגמא, שאלתי אותה מה דעתה על כך שחירשים חוששים שיאבדו את "זהותם החירשית" אפ יעשו את ניתוח השתל, ועל כך היא ענתה- אם הם חוששים שיאבדו את זהותם- אסור להם לעשות דבר!

moran f

New member
אף אחד אינו מעל לביקורת

דווקא בגלל שהפורום מנסה להיות רציני ולא רק מקום להודעות על מסיבות יש מקום לביקורת. במה האירוח יעזור ללקויי השמיעה שלא מחוברים לאינטרנט? לטובתם אולי כדאי לארגן ערבים כאלו בחיים, אבל זה לא צריך להיות קשור לאירוחים בפורום. מה מטרת האירוח? לדעתי לענות לשאלות שהעלו הגולשים - גם אם אלו לא השאלות הבסיסיות כמו "מה הוא שתל". כמובן שאי אפשר לקבל את כל האינפורמציה מאירוח, הרי אי אפשר להעביר בפורום את כל המידע הנדרש כדי לדעת אם אדם מתאים לניתוח או לא, כמובן. אם האורחת ענתה לשאלות או לא זה כבר ויכוח אחר.

למעלה