קראתי מאמר בוואלה על ברית מילה:

tomtom56

New member
קראתי מאמר בוואלה על ברית מילה:

לטענת המאמר יש לברית מילה יתרונות עצומים:
מצורף לינק:
https://healthy.walla.co.il/item/2736407
(אני מדגיש זו לא דעתי האישית זהו רק לינק למאמר).

לפי המאמר יש לברית המילה יתרונות רבים במניעת מחלות וכי נוצרים רבים מבצעים אותה מטעמי בריאות.
יחד עם זאת קראתי גם פעם מאמר שטוען ההפך.

מה דעתכם והאם אתם יכולים להוכיח שדעתגם נכונה?

BravoMan

Active member
לא, אנחנו לא יכולים להוכיח.

להוכיח משהו ניתן לאנשים שעובדים לפי הגיון.
כשהדבר נוגע לברית מילה, הוכח שאפילו יהודים רבים שאינם דתיים, אינם נוהגים בהגיון, ואפילו לא במידת רחמים ואמפתיה בסיסית.
&nbsp
רק היום קראתי כתבה על אישה יהודיה, שאחרי 18 שנה חילצו אותה מבעלה המוסלמי שהתעלל בה.
ובשביל מה?
בשביל שישר תלך ותעשה לבן 4 המסכן שלה ברית מילה!
אני הייתי משאיר אותה בכפר ערבי. מה זה משנה כנאות מוסלמית או יהודית פונדמנטליסטית?
&nbsp
מחקרים רפואיים מראים בבירור שאין שום יתרונות בריאותיים לברית מילה.
הכל שקרים וקשקוש.
מדובר בניתוח לא נחוץ שרק מסכן את חיי התינוק.
&nbsp
אם אתה בכל זאת אדם רציונלי מספיק, אז ההוכחה שלי אליך שצריך לאסור על מילת תינוקות בחוק, היא סטטיסטיקה של תינוקות שמתים כל שנה כתוצאה מההליך המיותר הזה:
https://www.circinfo.org/USA_deaths.html
&nbsp

tomtom56

New member
נסתכל קצת על ההוכחה שהבאת:

הבאת לי איזה אתר לא ידוע שאין לי שמץ של מושג מהי אמינותו.
האתר מתבסס על מחקריו של מישהו בשם דן בולינגר. אין לי שמץ של מושג מיהו, האם המחקר שלו רציני, על סמך מה הוא ביסס את מחקרו, האם יש לו אינטרס להציג את הדברים בצורה זו או אחרת, האם הוא אדם ישר שדובר אמת או שהוא משקר.
במאמר נרשם שרבים ממקרי המוות מברית מילה נרשמים ע"י הרופאים כמקרי מוות מגורם אחר. האם עלי להניח מכך שחלק גדול מהרופאים הם שקרנים? מדוע עלי להאמין לדן בולינגר ולא להם?
במאמר נאמר שבמחקרים אחרים מספר מקרי המוות מברית מילה נע בין 2 ל-230. הפרשים כאלו לדעתי פוסלים את כל המחקרים.

יש לך איזה הוכחה שאוכל לודא את נכונותה?

BravoMan

Active member
אני חושב ש-dude101 ענה לך יפה מאוד על הנקודה הזו למטה

אבל בכנות, אני הבאתי לך את הלינק הראשון שעלה מ-google עם מספרים.
&nbsp
לא מתאים לך?
יש בתפוז פורום "מוותרים על ברית מילה". יש להם יותר מקורות.
ויותר סובלנות ממני.
&nbsp
בהצלחה!
&nbsp

tomtom56

New member
dude101 ענה 2 תגובות לשרשור שפתחתי.

אחת (שבאה כתגובה למשהו שמישהו אחר כתב) ובה הפניה למאמר שעוסק בסטטיסטיקה של אחוז האנשים שעוברים ברית מילה. כבדרך אגב מציינים במאמר הזה שברית מילה עוזרת במניעת מחלות.
שניה (שבאה כתגובה ללינק שהפנתי אותכם אילו) שבה הוא טוען שגם מה שכתוב בלינק הזה לא מוכח. אני מסכים איתו בהחלט שגם זה לא מוכח. אבל זו לא תשובה לשאלתי. הוא לא הוכיח שברית מילה מזיקה (לפי מה שאתם טוענים).
(אילו המאמר שהפנתי אותכם אילו היה נכתב לפני כמה ימים הייתי מפנה אילו בדיוק את אותן שאלות שהפנתי אילך. אבל מאמר זה נכתב לפני 4 שנים כך שהיום אף אחד לא יענה לי על מה שאשאל).

BravoMan

Active member
הכוונה היית להודעה השניה.

אם אתה לא סומך על המאמר והמחקר שבו, למה הבאת אותו?
ומה בדיוק הקריטריון שלך למקור שכן תסכים לקבל?
&nbsp
צריך להיות לך ברור במדובר בפעולה מסוכנת מבחינה רפואית, שכן חותכים איבר רגיש ביותר של תינוק בן 8 ימים עד זוב דם.
הפעולה נעשית ע"י אדם ללא הכשרה רפואית, בתנאים לא סטריליים.
&nbsp
מספיקה "הכשרה רפואית" ברמה של סדרה מצוירת "החיים" כדי להבין שפעולה כזו אינה טובה לבריאות.
אם אתה מתעקש לטעון אחרת על סמך כתבה שאתה בעצמך מציג כלא אמינה, אין לי מושג מה בדיוק אתה מחפש מאנשי הפורום.
&nbsp
אבל אני חוזר על המלצתי: תפנה לפורום "מוותרים על ברית מילה".
יש להם קטלוג יפה של מקורות רפואיים שמראים כמה רע ומסוכן להשחית איברי מין של תינוקות.

tomtom56

New member
אני לא יודע אם ברית מילה כפי

שנעשאת כיום מועילה או מזיקה.
הבאתי דוגמא למחקר כדי להראות לך שבדיוק כמו שאתה מביא מאמרים כנגד ברית מילה יש מאמרים בעד ברית מילה.
בדבר אחד אני מסכים איתך: כל ניתוח הוא מסוכן. אבל אני לא יודע מהי מידת הסכנה בניתוח הזה. יכול להיות שהיא 0.0000001% ויכול להיות שהיא הרבה יותר. אינני יודע אם היתרונות שלה (אם בכלל יש לה יתרונות) גדולים בהרבה על חסרונותיה או שלא.
מאיפה אתה יודע על החסרונות של ברית מילה? על סמך מה אתה קובע שמחקר מסויים זה נכון או לא? אתה לא ענית לי על אף אחד מהספקות שהעלתי נגד המחקר שהפנית אותי אילו.

באופן עקרוני די קשה לקבוע אם מאמר מסויים הוא נכון או לא. אין קריטריונים קבועים אבל יש עקרונות. למשל אם ידועות לי עובדות מתוך ניסיון אישי שלי או שראיתי במו עיני מה שעובר על אנשים אחרים. אם שני קבוצות מנוגדות בדעותיהן מסכימות על משהו מסויים או אם מישהו מסכים על דבר שנוגד את האינטרסים שלו. הרבה פעמים אינני יכול לקבוע אם משהו מסויים הוא נכון או לא.

BravoMan

Active member
העמדה שלי פשוטה:

אני לא צריך מחקר, כדי לדעת שברית מילה גורמת סבל לתינוק.
זה כואב, התינוק זועק, ויורד לו דם.
&nbsp
אני לא צריך מחקר, כדי לדעת שחיתוך הוא דבר מסוכן.
ויש ידיעות של ממש על תינוקות שמתו.
לא מחקרים, לא סטטיסטיקה, אלא כתבות על מקרים ספציפיים.
https://www.mako.co.il/news-israel/health/Article-e1a96368acd1f31004.htm
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4198613,00.html
https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3365898,00.html
&nbsp
ואני לא צריך מחקר, כדי לדעתך שברית מילה אינה נחוצה - מיליארדי אנשים, כולל כאלה שאני מכיר באופן אישי, חיים עם איבר שלם ומצבם מצוין.
&nbsp
מכאן, שאני אישית לא צריך מחקר שיראה לי שברית מילה זה רע.
כברירת מחדל ברור לי שזה דבר שלא עושים, אלא אם ימצאו ראיות חזקות ממש שישכנעו אותי אחרת.
&nbsp
רוב האנשים שאני מכיר עשו ברית מילה מסיבה דתית, ולעשות משהו מסיבה דתית זה רע מאוד.
&nbsp
לגבי שאלותיך - הפניתי אותך שלוש פעמים כבר לפורום "מוותרים על ברית מילה".
אני יודע שהם עשו עבודה יסודית באיסוף חומר מדעי על נזקי ברית מילה. אני לא הולך לעשות שוב את העבודה הזו בשבילך, אני פשוט מפנה אותך למקור.
&nbsp
אם אתה באמת רוצה ללמוד, לך תקרא.
אם לא, קיבלת את התשובה שלי...

tomtom56

New member
ברור שברית מיחה גורמת כאב לתינוק אבל זה נעלם

תוך 2-3 ימים כך שזה לא משמעותי.
אין ספק שברית מילה זה ניתוח ובכל ניתוח יש סכנת חיים. יחד עם זאת זהו ניתוח חיצוני (לא חודרים לעומק הגוף) כך שזה ניתוח די פשוט. אינני יודע מהי הסכנה ןאני מניח שגם אתה לא יודע.

אז מה אם מיליארדי אנשים חיים ללא ברית מילה ומצבם מצויין? אולי כרגע מצבם מצויין אבל יתכן שבלעדיה יקוצרו חייהם. יתכן ש-1% ימותו מזיהומים בגלל שלא עשו ברית מילה והרבה פחות מזה ימותו בגלל הברית עצמה? גם הדוגמא הבודדת שהבאת, איננה אומרת דבר. יכול להיות שעל כל דוגמא כזו יש מיליון בריתות שעוברות בשלום.
(אני מדגיש שכל מה שאמרתי בפיסקה האחרונה הוא בסימן שאלה. אני לא יודע אם זה כך אבל יתכן וזה כך).

"פניתי לפורום "מוותרים על ברית מילה":
ברשימת השאלות הנפוצות מצאתי רק מאמר אחד נגד ברית מילה ומסתמך על דברי רופא ילדים שטוען שזה מזיק ורופאי הילדים האחרים שמצדדים בברית מילה - הם בורים. אבל אולי דוקא הרופא שטוען שברית-מילה מזיקה - הוא בור והאחרים צודקים? מי יודע?
הפניתי את השאלה לפורום. עד עכשיו ענה לי רק אחד שדוקא טוען שברית מילה זה דבר טוב.

BravoMan

Active member
גם לכבות סיגריה על היד של התינוק נעלם אחרי כמה ימים.

זה אומר שאתה מפקפק האם זה רע לכבות סיגריות על יד של תינוק?
&nbsp
זיהומים ניתן לרפא היום, אבל הרבה יותר קל לעשות זאת על אדם מבוגר מאשר תינוק.
&nbsp
כך למשל הרפס עליו דובר באחת הכתבות - עבור אדם מבוגר זה מחלה מציקה אך לא קטלנית כלל.
עבור תינוק, שמערכת החיסונית שלו עדיין לא מפותחת דיה להתמודד עם המחלה, זה קטלני.
&nbsp
אז צריך להיות לך ברור, שגם אם מצאו שברית מילה מפחיתה סיכון לזיהום בעתיד, הסיכון לזיהום בעת ברית מילה גדול מכדי שהיא תהיה שווה את זה.
&nbsp
בכל אופן, עד עכשיו לא הצגת קריטריון, ונראה שאתה לא מעוניין במידע, אלא רק בפקפוקים.
בד"כ הייתי משבח את החשיבה הביקורתית שלך, אבל גם לביקורת צריך להוסיף גבולות.
אם אתה לא מוכן לקבל שום מקור מידע ולהגיע למסקנות על בסיס המידע שצברת, לעולם לא תקבל תשובה.
&nbsp
אני לא הפניתי אותך לשאלות הנפוצות בפורום "מוותרים על ברית מילה", אלא הצעתי לך לשאול שם כמו ששאלת פה.
&nbsp
אגב, למיטב ידיעתי, לא תוכל להביא אפילו דוגמה אחת של אדם שמת כי לא עשו לו ברית מילה.
אבל הבאתי לך בשלוף מגוגל 3 דוגמאות של תינוקות שמתו בגלל ברית מילה.
&nbsp
האם הסיכון הכי קטן לחיי התינוק שלך לא מצדיק וויתור על תהליך שכזה?

tomtom56

New member
מאיפה אתה יודע הסיכון לזיהום בעת ברית מילה כה גדול?

ואם עושים את זה בבית-חולים גם הסיכון לזיהום הוא כה גדול?

אם מישהו מת בגיל צעיר בגלל זיהומים קשה לדעת אם זה בגלל שלא עשה ברית-מילה (אם באמת ברית-מילה יכולה למנוע זיהומים) ונראה לי שזה בגלל צרוף של נסיבות שאחת מהן יכולה להיות ברית-מילה (שוב אני מדגיש: אם באמת ברית מילה יכולה למנוע זיהומים כאלו). לעומת זאת מוות עקב ברית-מילה הוא סמוך מאוד לזמו הברית (אולי אפילו בזמן הברית) לכן קל לקבוע שזה בגללה.
אבל חוסר הוודאות הזה לא אומר שנימולים מתים יותר עקב הברית (זה גם לא אומר ההפך).

BravoMan

Active member
השכלה בסיסית!

בכל חתך או פצע שחודרים את האור ומגיעים עד לכלי דם, יש סכנה ממשית לחדירה של זיהום.
&nbsp
זו הסיבה שכל בית נורמלי מחזיק חומרי חיטוי כגון יוד, לטיפול בפצעים.
אם היית לומד היסטוריה במקום לזלזל בה, היית יודע שלפני קצת יותר ממאה שנה, המון אנשים היו מתים מזיהומים, בגלל חוסר ידע, חוסר היגיינה, וכי פשוט עוד לא הומצאו חומרי חיטוי.
&nbsp
ביצוע ברית מילה בבית חולים ע"י רופא מוסמך מפחית סיכוי לזיהום וסיבוכים אחרים, אבל לא מבטל אותו.
גם בבית חולים קורה שאנשים מתים בגלל ניתוחים במקום להבריא.
&nbsp
היות ומדובר בניתוח מיותר לחלוטין, אין יסבה לקחת את הסיכון.
&nbsp
אם מישהו היה רוצה, לא היה קשה לעשות מחקר ולמצוא אם מתו אנשים בגלל שלא עשו ברית מילה.
זה לא עניין של סמיכות בזמן, זה עניין של לבדוק את סיבות המוות.
&nbsp
כמובן, אי עוד לא מת כי לא עשו לא ברית מילה, אבל מספיק תינוקות מתים מזה כל שנה כדי להפוך את זה ללא חוקי.
אם רק לא האמונה הדתית מילת תינוקות כבר מזמן היית מחוץ לחוק!

tomtom56

New member
האמת היא שיש משהו בדוגמא שהבאת.

צריך להפנות את השאלה הזו לפורום דתיים ולראות אם יש להם דוגמאות נגדיות.

CANADA101010

New member
יותר מחצי העולם לא נימולה

יותר מחצי העולם לא נימולה
מ. ש. ל.

big ass blue

New member
זה נתון שהוא לא נכון.

כי אני בדקתי.
כן בטח עולה במוח הדבר הראשון והשמעשע, שביקשתי מכולם להוריד מכנסיים.
אז אחרי שעברנו את הבדיחה הזו, מה שנשאר לעשות זה לבדוק כמה באמת אנשים עם בולבול חתוך יש בעולם... רמז, הרבה מאוד, הרבה מעל החצי בני אדם החיים בכדור הארץ.
בום.

dude101

New member
אני... לא חושב שהבנת את ההודעה אליה אתה מגיב

או זה, או שאני מדמיין בדיחות איפה שהן לא קיימות. אבל אז לפחות הבדיחות שאני מדמיין הן ברמה קצת יותר גבוהה מ"חה חה, ביקשת מכולם להוריד מכנסיים".
&nbsp
אגב, אחוז הגברים הנימולים בעולם הוא כנראה קצת פחות מ-40%:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4772313/

למעלה