קראתי מאמר בוואלה על ברית מילה:

big ass blue

New member
דווקא הבנתי.

המאמר שפירסמת ארוך, אבל אינו מדוייק. שיהוה. זה קורה הרבה, היום אפשר למצוא הכל באינטרנט אני רואה. מצחיק.

dude101

New member
באמת אפשר למצוא הכל באינטרנט

אפילו אנשים שתקועים כל כך עמוק בתחת של עצמם עד כדי שהם רואים את האור שנכנס להם מהגרון כשהם פותחים את הפה, וחושבים שראו את האור.

dude101

New member
טריק נחמד

אתה זורק לינק לכתבה על מחקר ש"לא ידוע שאין לי שמץ של מושג מהי אמינותו".
הכתבה "מתבססת על מחקריו של מישהו בשם בריאן מוריס. אין לי שמץ של מושג מיהו, האם המחקר שלו רציני, על סמך מה הוא ביסס את מחקרו, האם יש לו אינטרס להציג את הדברים בצורה זו או אחרת, האם הוא אדם ישר שדובר אמת או שהוא משקר.".
אבל מבהיר שזאת "לא דעתך האישית, רק לינק למאמר", כך שאתה לא צריך לעמוד מאחורי הדברים.
בו זמנית אתה מזמין אחרים לא רק לומר את דעתם, אלא ממש להוכיח אותה.

tomtom56

New member
מסכים איתך שגם המאמר שהפנתי אותכם אילו

הוא לא מוכח (מאותן סיבות שציינתי). אבל אתה לא הוכחת שברית מילה זה דבר מזיק.
(הייתי מפנה לכותב המאמר את אותן שאלות שהפנתי אילך אבל מאמר זה נכתב מזמן כך שהוא לא יענה לי).

dude101

New member
מה זה "ברית מילה זה דבר מזיק"?

מזיק מאיזו בחינה?
מה זה "מזיק" בכלל?
למה צריך להוכיח דבר כזה או אחר?
&nbsp
יש אנשים שסוברים שברית מילה פעולה מזיקה רפואית.
יש כאלה שסוברים שברית מילה מועילה רפואית.
יש הסוברים שברית מילה מועילה מבחינה דתית.
יש הסוברים שלברית מילה יש יתרונות וחסרונות רפואיים
יש הסוברים... טוב, נאמס לי אבל אפשר לחשוב על עוד כמה וכמה דעות, שא לדבר על קומבינציות בין הדעות שהצגתי (למשל, הדעה שברית מילה מזיקה רפואית אבל מועילה מבחינה דתית).
אין לאף אחד מושג מה אתה סבור (כי לא טרחת להסביר את עצמך), ולך אין מושג מה כל אחד אחר סבור כי נראה שאתה פשוט יוצא מנקודת הנחה שכולם פה חושבים שברית מילה מזיקה מכל בחינה אפשרית. עד שלא תציג את דעתך ותבקש מאחרים להציג את דעתם, אין כל כך על מה לנהל דיון, ובטח שלא להוכיח טענות.

tomtom56

New member
הכונה מזיק מבחינה רפואית.

קראתי פה כמה הודעות של אנשים שטוענים שהיא מזיקה מבחינה רפואית מהרבה סיבות (אחת מההודעות היה של BravoMan).

לי אין דעה בנושא זה.

dude101

New member
אוקי, עכשיו הבנתי אותך

בגדול, ממה שהצלחתי להבין, יש טענות לכאן ולכאן.
הקונצנזוס הרפואי (אני מדגיש - רפואי) הוא שיש יתרונות וחסרונות לברית מילה. בעוד שהיתרונות (במיוחד במדינות מפותחות) לא מצדיקים ברית מילה, החסרונות לא מספיק גדולים כדי לאסור עליה.
עם זאת, אחד העקרונות ברפואה הוא שעדיף להימנע מכך הליך כירורגי כל עוד אין סיבה טובה לבצע אותו.
ומן הסתם הדעה הרפואית היא שהליכים כירורגיים צריכים להתבצע ע"י אדם שיש לו הסמכה רפואית, ולא הסמכה הלכתית (דהיינו, עדיף להימנע מברית מילה שמבוצעת ע"י רב ללא ידע רפואי).
&nbsp
אפשר "להוכיח" זאת אם הולכים בכיוון ההפוך - במקום לחפש חוות דעת על ברית מילה, קח כמה אירגונים רפואיים שאתה סומך עליהם ונסה לברר אם הם החוו את דעתם לגבי הנושא.

רקתבונה

New member
מימד נוסף

לתופעות הללו הוא המימד המוסרי. האם זה מזיק לכרות את הדגדגן של האישה כפי שנהוג באיסלאם? נוכל להתווכח. יש שיגידו כן ויש שיגידו לא. בדיוק כמו הדיון לגבי העורלה. אבל מה עם המוסריות של הפעולה?
האם זה מוסרי לבצע ניתוח בתינוק חסר ישע שאין לו דעה בעניין. הוא רק נולד. אין לא הכרה עדיין בסביבתו. רק מערכת העצבים פעילה אבל הוא חי ומרגיש וחסר ישע. אז למה לא לחכות לגיל יותר מאוחר ולשאול אותו אם הוא רוצה שיכרתו לו חלק מהזין. הוא לא ירגיש כלום. הוא יסכים לכך? מסורות הזויות!!!
יש לי חבר שעלה ארצה מברה״מ וביצע ברית מילה בבית החולים בגיל 16. כמה שהוא סבל. והוא כלל לא דתי אבל גם לא אתאיסט. לחשוב על הלחץ החברתי של להיות שייך. הפחד מלהיות נבדל. מדהים ועצוב!
&nbsp
אגב, אני לא בא לבטל את המימד הרפואי. אם הרפואה תוכיח שיש היגיון במילה אז יהיה פה קייס למימד הפיזיולוגי. אבל לדעתי למימד הזה עדיין לא ניתנה תשובה מכרעת אם לשפוט לפי העובדה שלא כל הגברים בעולם פועלים לפיה. אז אנשים עושים מילה מסיבות תרבותיות/חברתיות ואחרות. אבל לעבור מילה מתוך בחירה זה דבר אחד. ולמול תינוק זה דבר לא מוסרי ונפשע כמו כריתה של הדגדגן.
&nbsp

רקתבונה

New member
זה משנה?

מתי אי פעם זה שינה לך בחיים? ואם כן אז בדקת למישהו את הזין בשביל לדעת או פשוט שאלת?

רקתבונה

New member
אני מבין

ויחד עם זאת ברית מילה וכריתת דגדגנים לא נשמע לי כמו משהו הגיוני. גם לאנשים שיש להם ״מצע רעיוני משותף״. מובילי דיעה (רועי הצאן) בתחילת הדרך המציאו את הטקסים המחפירים הללו וכל הכבשים עושים את זה מאז. מגוחך.

מה הקשר בין השחתת הגוף ל"מצע רעיוני משותף"? אתה מקים מפלגה?

אדם הוא יהודי, אם הוא נולד לאם יהודיה. כך ע"פ ההלכה וגם ע"פ החוק הישראלי.
אין שום צורך בהשחתת הגוף על מנת להיות יהודי.
&nbsp

אותאיסט

New member
יש הרואים בכריתת עורלה, פרוצדורה לתיקון מום מולד

יהודי שנקבע לפי אימו אינה ראיה אמינה, אם לא עשתה ברית מילה
לתינוקה

עצוב שאפיקורס כמותי מכיר את ההלכה היהודית טוב ממך.

מצוות הברית היא על האב, לא על האם.

לגבי אלו שרואים בעורלה מום מולד - ובכן, איזה מין מאמינים אלו שחושבים שהאלוהים הטוב והמיטיב שלהם אחראי למום מולד אצל למעלה מ 90% מהגברים?

ובכל מקרה, הבעיה היא איננה כריתת העורלה כשלעצמה - הבעיה היא שזה נעשה לתינוק בן שמונה ימים, שאין לו שום דרך להתגונן, או אפילו להביע את דעתו בנושא - ומדובר בפרוצדורה שלא רק שאינה נחוצה בריאותית אלא אפילו מסכנת את הבריאות, וזה עוד לפני שדיברנו על העובדה שמדובר בניתוח פולשני שנעשה (לרוב) בתנאים לא סטריליים, ללא הרדמה, ללא שיכוך כאבים, ע"י אדם ללא הכשרה רפואית, וכמובן - על כך שמדובר על מעשה בלתי הפיך.

אם וכאשר הילד יגיע לגיל מצוות (שעל פי "חכמינו" הוא כבר בוגר מספיק) - שיבחר אם הוא רוצה לעבור ברית מילה, בבית חולים, עם הרדמה, בצורה בטוחה ככל שמאפשרת הרפואה המודרנית. אני מבטיח לך שלו זה היה המצב, כמות המתנגדים לברית מילה היתה יורדת פלאים, לאחוז אפסי מהאוכלוסיה.

אותאיסט

New member
איני מכיר את ההלכה כמוך, תחשוב לוגיקה אלמנטרית

לקבוע מיהו יהודי לפי האם, מבלי שעשו לו ברית מילה, לא אמין ולא משכנע

למעלה