קראתי על אפי-נו ועיסוי. יש לי שאלה:

קראתי על אפי-נו ועיסוי. יש לי שאלה:

האם זה מתאים גם לנשים שסובלות מצירים מוקדמים
הרי זה עלול לגרות את האיזור, לא

אשכר ש

New member
את לידה פעילה

אפשר לקנות בסטימצקי ונראה לי שגם ב"צומת ספרים". אני בטוחה שיש להם סניפים בנתניה רק לא יודעת איפה בדיוק.

אם פי 3

New member
בעקרון

היצרן ממליץ, מסיבות כסת"ח, על שימוש רק בשלב שבו גם אם תגרם לידה, זה כבר לא נורא. זאת למרות, שאפי נו עובד על הפירינאום, ולא על צוואר הרחם, כך שלא אמור לשנות - אבל משנה זהירות כדאי במצב של צירים מוקדמים. אגב - אם היתה לך לידה שלא חתכו אותך ולא נקרעת, אין צורך להתאמן.

לידה אחת זה מספיק../images/Emo35.gif

רק בלידה האחרונה (שישית) לא היו לי קרעים שצריכים תפירה (היה משהוא קטן בלבד). בכל שאר הלידות נקרעתיו/או חתכו אותי......
אני סובלת מצירים מוקדמים מהחודש השביעי, כל הריון, החל מההריון השני.

mise

New member
אוקיי.

צירים מוקדמים מחודש שביעי, ו...? יש לידה או שמדובר בצירים מוקדמים (יענו, ברקסטונים)? לגבי חתך אין מה לעשות, הוא נעשה בכוונה מראש. אפשר לבקש שלא יחתכו. מקרעים אפשר להמנע באמצעות לידה בתנוחה מתאימה ולא בשכיבה ולחיצות בזמן אמת ולא בעקבות הנחיות לחיצה חיצוניות.

לא. לא.לא תמיד הם חותכים.

ברוב המקרים מדובר בקרעים שקרו כשהתנוק יצא, ולא מחיתוך של המיילדת. ולגבי הצירים- אלה לא ברקסטונים, אלא צירים של ממש. כאלה שמצריכים אשפוז, וכאלה שגורמים לי לבלות בחדר הלידה ("היום את בטוח יולדת"....) יותר מידי פעמים......

mise

New member
רגע, לא הבנתי -

גם כשהם חותכים אז יש לך קרעים? ולגבי הלידה - הצירים מתחילים מחודש שביעי ומאז את מאושפזת? זה היה ככה בכל ההריונות? ובאיזה שלב באמת התחילה הלידה בכל הפעמים?

אז ככה....

כן. לפעמים החיתוך שהמיילדת עשו לי "לא הספיק", והיו גם קרעים....
לגבי הצירים המוקדמים- אני מתאשפזת לתקופה מסויימת- ואז משתחררת למנוחה בבית. לפעמים זה מלווה בטיפול תרופתי בבית (כמו פרסולט), ולפעמים לא. תלוי במצב. אשפוזים נוספים- לפי הצורך. בחודש התשיעי אני פונה לבי"ח כאשר יש לי צירים מסודרים כל 2 או 3 דקות, במשך שלושים שניות. אבל- פעמים רבות מידי לאחר כמה שעות צירים בחדר הלידה (לאחר רישום, צמיד על היד, חוקן ומקלחת), הצירים פשוט נפסקים
וכמובן שהלידה לא מתקדמת. (זה יכול לקרות גם אחרי שמונה שעות של צירים
), לכן אני לא ממהרת לקחת אפידורל..... בלידה האחרונה נמאס לי
, ופשוט לא הלכתי לבי"ח כשהיו לי צירים. סבלתי בבית שעות ארוכות, ואכן הצירים חלפו להם
. רק ביום שבו הרגשתי בוודאות שהיום אני אלד, הכנו את חמותי להקפצה, האיש שלי לא הלך לעבודה, וכשלא יכולתי לשאת עוד את הצירים, וגם חששתי שמא הפעם הלידה תתקדם מהר (בכל זאת- לידה שישית....), נסענו. זה לא הפחיד את הצירים שלי, והם נעלמו לכמה שעות... אבל בסוף הם חזרו
. הלידה לא התקדמה מהר, ובשלב מסויים קיבלתי זרוז ואפידורל (שפעל- אך הפעם עם תופעות לוואי לא נעימות- כל הלידה רעדתי בטירוף
, היו לי כאבי ראש ועורף איומים, וגם בזמן הזריקה חשתי זרמי כאבים לצדדים- מה שלא קרה בפעמים קודמות
),נו, לא אלאה אתכן- סופו של עניין שילדתי....

אם פי 3

New member
זה לא שהחיתוך לא הספיק

חיתוך מגדיל את הסיכון לקרעים (כמו שקית קטשופ - עושים חריץ כדי לאפשר קריעה קלה...). כנראה שלצירים שלך יש תבנית "נורמליות אישית". זה בסדר שהם נעלמים, ולא סימן לא-תקין (אם כי יתכן גם שזה בגלל המעבר לבי"ח, ועליה ברמות האדרנלין, שנוגד את האוקסיטוצין, הורמון הלידה). נשמע לי דפוס ש"צועק" למקום לידה שמתייחס אלייך אישית, ולא לנהלים כללים (מישהי אמרה "בית"?
)

אם היתה לך לידה שלא חתכו אותך ולא נ

אם היתה לך לידה שלא חתכו אותך ולא נקרעת, אין צורך להתאמן לא מדוייק. מאוד תלוי במצב אישי של היולדת, לפעמים האזור מכווץ מאוד , מסיבה פיזית / רגשית / נפשית - ואפילו תלוי במה היולדת "עושה" ואיך היא מרגישה עם כאבי הלידה. אי אפשר להבטיח כזה דבר. ישנן יולדות שנקרעו בלידה ראשונה עד הרחם - ובלידה אח"כ כלום, ויש גם להיפך.

אם פי 3

New member
זה מה שאומרות היבואניות

אם למישהי יש בעיה ספציפית, או שהלידה השלמה היתה עם תינוק קטן מאד, אפשר לחשוב אישית, אבל בהכללה, אם היתה לידה עם פירינאום שלם, היבואניות אומרות שאין צורך.

mayashu

New member
הזמנתי היום את הספר

דרך ibooks באינטרנט, קיבלתי מהם הודעה שהוא חסר במלאי ויישלח אלי בשבועיים הקרובים. אם זה דחוף לך אולי שווה לקפוץ לאיזשהי חנות ספרים, למרות שבאינטרנט הוא עולה 100 שקל ובחנות 115. בהצלחה!

mayashu

New member
פלוס 5 ש"ח משלוח בדיבוק

נראה לי שיש מחסור כלל ארצי בספר, מאוד מעודד!

אני קניתי מ"דני ספרים"

חנות בירושלים, יש לינק אליה בפורום ספרות וספרים עלה 94 יחד עם המשלוח בדואר, הספר הגיע תוך שבוע.

למעלה