קראתם את הכתבה בעיתון ידיעות על...

מיריאל1

New member
קראתם את הכתבה בעיתון ידיעות על...

התינוקת עם תסמונת דאון, שנולדה בהדסה הר הצופים בירושלים למשפחה חרדית קיצונית והרב אמר להם: לשכוח מקיומה?? אני הזדעזעתי. בבית חולים שוכבת תינוקת רכה בשנים ללא אמא ללא אבא, ללא יד מלטפת וחיבוק ש"החטא" היחיד שלה שהיא לוקה בתסמונת דאון. הלוואי והיה לי את הכח הנפשי והמצב הכלכלי לקחת אותה אלינו. אני לא יודעת איך לצרף את הכתבה אבל אני מניחה שאתם כאן יודעים.
עצוב ביותר אין מילים....................

לא קראתי, אבל נורא קשה לשפוט.

בעיקר לא את ההורים שהחליטו לנטוש. הלוואי שתימצא משפחה טובה וחמה שתאמץ אותה, ויכול להיות שבסופו של דבר זה יהיה לטובתה. לגדול במשפחה שלא מקבלת אותך כמו שאתה, ולא מצליחה להתמודד עם המצב - זה לא פשוט ולא אידיאלי.

אוףףףף לא יכולה לשמוע על מקרים של נטישת תינוק

למרות ש"אי אפשר לשפוט" לא יכולה עם זה.... תמיד אני אומרת לעצמי שאם פעם אוכל, אלך להיות עם תינוקות כאלה ששוכבים נטושים בבתי חולים, ולשכנע הורים שעומדים לנטוש את תינוקם - לא לעשות את זה, ואם כמובן היתה לי אפשרות - הייתי לוקחת אותם אלי....

היי מירי!

גם אני לא יכולה לשפוט את ההורים במיוחד לאחר שהרב נתן להם את הגושפנה לעשות כך. על הרב הזה אני כן כועסת, מי הוא חושב את עצמו שהוא מרשה לעצמו לבוא ולהגיד להם לשכוח מקיומה? למה הוא מחוסן? במגזר החרדי ידוע שעל כל פסיק בד"כ עושים שאלת רב אני פשוט מרחמת על ההורים שנפלו בשאלה על רב אדיוט שהיה מסוגל להוציא מילים כאלה מפיו, למה שלא יציע לזוגות לעשות בדיקת מי שפיר ויחסוך סבל לילד שאמור להיוולד פגום ולהורים? האם ביצוע הפלה זה עוון גדול יותר מנטישת תינוק???. מירי יקרה רק לידיעתך (ומבלי חלילה לפגוע באף אחד) במגזר החרדי הרבה ילדים ננטשים או שמוסתרים מעיני כל, בגלל פחד המשפחה שאם יתגלה שיש להם כביכול ילד פגום, זה יסכן את העתיד של יתר ילדי המשפחה לשידוך. הלוואי והיה לי תנאי מגורים מתאימים, הייתי מאמצת אותה זה היה טוב לה ולנריה. מירי מאיזה יום הכתבה?? חיפשתי בעתון של יום שישי ולא מצאתי. שיהיה לכם שבוע טוב ומבורך, ועימו בשורות טובות אמן!
מימי.

שלום לכם!מימי,לקחת את מילותיי.זה בדיוק מה

שאמרתי לניסים בליל שבת כשקראתי את הכתבה. הזדעזעתי מדברי הרב. איני שופטת את ההורים כלל. מהרגע שהתייעצו עם אותו אוויל,כסיל,דביל, מוסרת לאלתר האשמה מהם. ולצערי צדקת כשאמרת שזה מוכר במגזר החרדי להסתיר ילדים שכאלו מפאת פחד לסירוב חיתון ואו שידוך לשאר הילדים. ההורים בכל לידה של תינוק חדש נמצאים במצב של "שעיטת הורמונים".כן גם הגבר וגם האישה, ולא תמיד הם יכולים להגיע להחלטות שעמן יחיו בשלום כל חייהם, ועצות אחיתופל הרי אנו מכירים והרבה, אז מבחינתי הרב הזה הוא בגדר רוצח, כי הוא לא רצח את נפשה של התינוקת בלבד, אלא גם נפשותיהם של הוריה בנוסף. אין לי ספק שיבואו הרגעים של הצער, הכאב, והרצון להחזיר את הגלגל לאחור, אבל זהו מגזר שכך נוהג: לשאול את הרב בכל דבר ועניין ,וזה מזעזע כי עם זה הם יצטרכו לחיות, או לדעתי : להיות מעתה:" לחיות כמתים-מהלכים" כי נקיפות המצפון בוא תבאנה. רחמים עליהם, לא מעבר לזה. הרב דפוק . לבי נקרע למקרא הכתבה. הו אלוהים. לו רק ידעתי שבמשרדי הרווחה היה לי סיכוי לאמץ אותה, הייתי נלחמת על זכותי, אבל כבר בבירורים המוקדמים{במוצ"ש}, עם חבר שהוא עובד בכיר שם הוסבר לי שהיות ואני חולה אין לי סיכוי כלל. כמה אושר היא היתה גורמת לי. {איזה איגואיזם מצידי אה? חושבת על האושר שהיא תגרום לי, אך זה נכון, מעבר למה שאנו נותנים להם הם נותנים פי אלף, וזה ברור, לא?}... מימי אני בכל פעם חושבת עלייך ועל נריה, ואני חושבת על עבודת הקודש שלך, אבל לא פחות על כמות ואיכות האור שנריה הכניס בחייך. כמה עצוב לחשוב שהורים אלו הפסידו דבר טהור שכזה. אני כל כך מרחמת עליהם. ממש עצוב לי. שוב, איני רוצה לשפוט כי איני שייכת למגזר הזה, אבל זה לא חכמה להביא ילדים רק על מנת למצוא להם שידוך טוב ותו- לא, וזאת באמתלה של קיום מצוות "פרו ורבו" וכשאחד יוצא לא ממש יפה או לא מושלם לפי אמות המידה של "פס הייצור", המוסכם מראש, או לא חכם מספיק, אז משליחים אותו לפח. את הרבנים האלה צריכים להעביר סדרת חינוך פה אצלינו. שיראו מהי אהבת משפחה שאינה תלויה בדבר. דחוף. ואיני עושה הכללות. אני מתייחסת למקרה הזה ספציפית. אני יודעת שרבים וטובים מהמגזר הזה מתייחסים לילדים החריגים בכלל ועם הפיגור בפרט כאל מלאכים, אבל הנה אחד שמתיימר להיות חכם ויצא רקוב, וברקבונו הוליך שולל משפחה אומללה. עצוב. עצוב. עצוב. אני מתפללת שתינוקת זאת תאומץ במהירות ותמצא את שלוות נפשה במשפחה אוהבת ותומכת.

ארי יקרה, תודה שאת חושבת עלינו. אכן נריה

הכניס אור לחיי, אין עלייך בניסוחים שרק תיהי לנו בריאה אמן. אוריאל יקר, לצערי מה שרשמתי זו המציאות והיא קיימת. ואני הכרתי אותה מקרוב מאוד, וזה לא כולל חלילה את כל המגזר. בירושלים לבד יש הרבה משפחות אומנה לילדים עם תסמונת דאון, שרובם נולדו למשפחות חרדיות שנטשו אותם, או שבמקרה הטוב אם המשפחה מבוססת, הם מוסרים את הילד למשפחה אומנת והם ממשיכים לתמוך בילד כלכלית, ושוב אני אומרת את זה על סמך מקרים שאני מכירה. ובלי קשר יש לי חברות בנפש חרדיות שאישרו לי את זה ויותר גרוע. שיהיה לכם שבוע טוב ומבורך
מימי. נ.ב. ארי היכן בדיוק מופיעה הכתבה?

עיתונות... נווו באמת......

מי שיצא לו להיות במגע עם התקשורת מכול סוג שהוא, יודע שעל פי רוב, יש קשר קלוש מאוד בין מה שכתוב בעיתון לבין המציאות. מרצה חכם שהיה לי, אמר פעם, שהעיתון הוא מדוייק מאוד לגבי המחיר ומדוייק באופן חלקי לגבי תחזית מזג האוויר... וכל השאר.....

מיריאל1

New member
הי אוריאל,

כאב לי איך שהגבת!! לצערי זו האמת ופה העיתונות לא הוציאה דברים מהקשרם נכון שלא כל הדתיים והחרדים כאלה, אבל כאן מדובר על חרדים מהמגזר הקיצוני. לא שופטת אף אחד אבל כשמדובר ברבנים הייתי מצפה שיקבלו את מה שהאל נתן כמתנה כפי שהם אומרים כאשר ישנם תאונות ומתים שזה גזרה משמיים.- "זה רצון האל" כפי שהם אומרים פעמים רבות שלנו החילונים זה לעיתים קרובות מאוד קשה לקבל!!! מירי

Michal NS

New member
אין ספק המרבית הכתבות בעיתון סופהשבוע מוזמנות

אבל היינו רוצים להאמין שהסיפורים מהסוג הזה אכן אמיתיים אפילו אילנה דיין דיברה על זה בהקשר לתוכנית התחקירים של עובדה עולם הספינים שולט. אי אפשר לדעת מה אינטרנס ומה לא

מיכל יפה שלי,יש הבדל בין כתבות השער לבין

כתבות המוספים. כתבת שער אינה מוזמנת מראש, כתבת מוסף מוזמנת , נכתבת ונערכת מראש. המוספים מודפסים מס' ימים לפני סופ"ש וזה ברור שיש מידה מסויימת של מגמתיות כי הכותבים אותם הם אנשים בעלי טורים אישיים, בין אם כל טור הוא בן 200 מילה או כתבה בת דאבל ספרד ויותר, אז יש הבדל משמעותי בין הדברים. אילנה דיין היא פובליציסטית משכמה ומעלה ואכן כפי שאמרה: עולם הספינים שולט, אבל הסכימי אתי שבנושא כאוב זה אין כל ספין תקשורתי, אלא מידע חדשותי בלבד. היו דברים בגו, וזה מזעזע לכשעצמו.

smo

New member
שכחתי להוסיף שלא ראיתי את עיתון בסופ"ש זה

מסכימה

שלום לכולם, באמת שלא יכולתי שלא להגיב

דבר כזה מדליק לי את כל הפיוזים, בקשר לכתבה ,,,,,,,,,,,,,,,קודם כל זהו יציר האל, ותמיד אמרו לי דווקא אנשי דת, שיש פה מין הכוונה שנולדה לי ילדה חריגה , כמו גילגול נשמות , שהיא באה לעשות לי תיקון , מי יודע מה עשתה נישמתי בגילגולי הקודמים, ואני לא אומרת את זה בציניות בחיי, ואני דווקא מאמינה בזה כי הילדה שלי עושה לי רק טוב על הנשמה, זה שיש שאלת רב? , בסדר מכירים , הוא יכול להמליץ או לבטל זוגיות כשרוצים להתחתן עם מישהו, אבל כשנולד ילד חריג , זה כבר השם החליט ויש לו את הסיבות שלו, אז אסור להם לדחות את מה שכבר נקבע, ומי אמר שכל הרבנים יודעים הכל, שהרי גם בין הרבנים ישנן מחלוקות לא מעטות וכל אחד לפי הפרשנות שלו, אז ההורים ,,,,,,,,,מה אני אגיד לכם,,,,,,,,,,,חבל

ריקי את כזו נשמה טובה...../images/Emo24.gif

יש אנשים שמאמינים בתיקון של גלגול נשמות ויש כאלה שמאמינים שזו "מתנת האל", ויש כאלה שמאמינים שזה "נסיון שאלוהים שלח" ויש כאלה שלא מאמינים בכלום - "טעות שקרתה במהלך ההפריה", רשלנות רפאוית? לא משנה במה מאמינים, אני חושבת שזוג שבחר להביא ילד לעולם יש להם אחריות על הילד מרגע ההתעברות וגם אם הוא לא "הילד המושלם" "הילד עליו חלמו" אותה אחריות ממשיכה, תינוק שנולד זה לא "חלב מקולקל במקרה שקנית בסופר" לא מחזירים אותו ולוקחים חדש.... וכן... אני יודעת שכל מקרה לגופו ואסור לשפוט....

מימי תודה על הקישור לכתבה נשמה

אין חדש בפרטים אבל השם ישמור איזה תגובות. יש ביניהם כאלה בורים, למות. ממש מעצבן. איזה התבטאויות. נחרדתי. אה, כן...ולפי כמה מהם היות והעזתי לצאת כנגד המר"ן או יותר " זה הזקוק לקב"ן..." צפוי לי עונש ענק מן השמיים... אז אני מה-זה מתכוננת...ווילי-ווילי...איזה פיחוד.... עם כמה שאני נחשבת לאישה מאמינה עוד רב כזה ואבדתי. תראו איזה יופי... אם עד היום קרו לי מקרים לא קלים בחיים, וזה טרום "היציאה הזאת שלי כנגדו".. מעניין מה צפוי לי כעת... אז אם לא נתראה ו-או נשתמע עוד... דעו שאהבתיכם חברי היקרים.

עדיין לא קראתי את התגובות יותר מאוחר

בלילה אקרא ואגיב שם, ולך ימז'נונה על השטויות שאת אומרת. צפוי וראוי לך רק טוב נשמה טובה. ביי בנתיים אהובה
נ.ב. התקשרתי אלייך לא מזמן נעלמת

למעלה