קראתם את הכתבה בעיתון ידיעות על...

ענתי271

New member
יש משהו שאני לא מבינה...

הרי ידוע לכולנו האמת המצערת שיש נטישה של ילדים עם פיגור שכלי או מוגבלויות אחרות. האחוזים הגבוהים הם של חרדים ומהשכבות החלשות לעיתים בגלל שלא עשו את כל הבדיקות וכל המצב היה יכול להימנע לפני. אני יודעת שיש דברים שלא רואים בבדיקות או דברים שקורים במהלך הלידה ואני נגד הפלות ועם זאת אני לא שופטת בחירות של הורים אינני נמצאת במקומם.אני פשוט לא מבינה למה חרדים בד"כ נמנעים מלעשות את כל הבדיקות האפשריות לפני הלידה? ובכלל חרדים לא אמורים לקבל בברכה את מה שנתן להם האל? אולי אני מדברת מתוך בורות אבל אלה המחשבות שעלו לי כששמעתי על הכתבה....

gbענתי יקרה,מילים כדרבנות הבעייה היא הגישה.

יש לי מכרה צעירה, שיש לה כבר 14 ילדים וה-15 בדרך. {ואני לא רוצה לומר לך בת כמה היא שלא תחטפי שוק...}. הנשים הולכות לבדיקות ההכרחיות בלבד, וזה אומר המינימום שבמינימום. {ואני מדברת פה על הזרם הקיצוני, חלילה לא עושה הכללות}, המכרה שלי,היתה אחות בטיפת חלב, ולפרנסתה היא עושה בדיקות נשיות לחרדיות, כי נשים לא הולכות, או נמנעות מללכת לרופאים גברים. אני הייתי המומה בהנושא הזה אך זה קיים במסדרונות האפלים שלהם. הם עושים ילדים כמו בסרט נע, כל 10 חודשים ודקה הריון, וזה מה שקורה. בל נשכח שאוכלוסייה זאת אינה משופעת באמצעים כספיים שיממנו בדיקות שאינן כלולות בסל הבריאות, ואלו הבדיקות ההכרחיות שמתריעות על תופעות חריגות כמו שאנו מכירים, וחלקם הגדול אף לא חבר באחת מקופות החולים, כי זה יקר, {הם מחשבים כל אגורה}, ואז נוצר מצב של ריבוי תופעות שכיחות שכאלו.הם חיים במאה הקודמת מבחינת איכות חיים, אך איני שופטת אותם כי זוהי בחירתם. מה שמחריד אותי זאת עזות המצח והטמטום של אותו רב חסר אינטליגנציה פיזית ורגשית במקרה דנן. אתמול דיברתי עם איריס, אותה מכרה מדוברת ממאה שערים ושאלתי אותה לגבי המקרה הזה והיא אמרה שהיא שמעה אך זה קורה לצערה, "יש גם כאלו", היא לא הסכימה עם בחירת ההורים אך הבינה את מחול השדים שליוו אותם. שאלתי אותה מה היתה עושה בסיטואציה שכזאת והיא מייד אמרה ש"אלוהים נתן אז נתן, לא בודקים לסוס מתנה את השיניים". אז הנה מדובר בזרמים, ועוד היא אמרה :יש משפט שאומר :"עשה לך רב" וכל אחד חובר ומתחבר למה שמרגיש לו נכון וטוב. יש לי עוד חברה חרדית, רחל, שגרה בכפר ח"בד, שאני מאוד אוהבת והיא כזאת נאורה וקלילה בראשה, יש לה שתי בנות בלבד, וגם מצבה הכלכלי לא מי יודע מה טוב, אבל מה היא לא עשתה על מנת לוודא שהריונותיה תקינים, להעריץ אותה. לטענתה, היא לא רק "קונטיינר" שמוביל תינוקות, היא אחראית גם לאיכות המשלוח ולתוצאה הסופית, ובתור שכזאת עליה לקחת אחריות בכל שלב ושלב. כמובן שהיא יודעת שישנם מקרים שהם בגדר הפתעה ומקרה בלתי צפוי, אבל לזה היא מתייחסת כ-"אלוהים נתן את זה כנסיון או מתנה" , כל עוד היא עשתה ככל שביכולתה למנוע בעיות היא שלמה עם עצמה. אהבתי. אהבתי.אהבתי. הא לך שתי גישות שונות של נשים שבאות מאותו חתך סוציואקונומי . מאחלת לך בוקר טוב.

מי קדם למי ? האלוהים או ה "רב"

אוי לה לבושה !! אוי לה לכלימה !! ה "רב" מדבר בשמו של האלוהים חיים ומצווה על בני הזוג לשכוח מהילדה.(מי קדם למי ה "רב" או האלוהים ?) ועל מה ? על כי נולדה עם תסמונת דאון.על כי נולדה לא מושלמת.ומי כבוד ה "רב" החליט שאתה נולדת מושלם ?? ומהיא שלמות בעינייך כבודו ?? מהיכן קיבלת הכשר לדבר בשמו של הקדוש ברוך הוא ?? ובכלל אתה מכיר פאטנט שמאפשר הזמנת ילד מושלם ?? מזה לנטוש את הילדה ולשכוח מימנה !! מה היא חתול רחוב ?? ומה עושים עם ילדה שנכוות קשות ומאבדת צלם אנוש גם אותה זורקים ?? וילד שנדרס ושוכב בבית חולים. נראה לי כבוד ה "רב" ששנינו לא מדברים על אותו האלוהים.אותו האלוהים "שלך" שהכשיר אותך ושם מילים של קלון בפיך.לשכוח מהילדה !! מה היא שרץ ששוכחים מימנה ??כבוד ה "רב" יש אלוהים בשמיים !! אלוהים שאני מאמין בו אמונה שלמה.ואני מקבל באהבה את כל החלטותיו.ומתוך אמונה זו אני מגדל יחד עם זוגתי שתחיה ילדה עם צרכים מיוחדים.ואנחנו אוהבים אותה אהבה עזה.וגם האלוהים שלי אוהב אותה אהבה עזה !!והאלוהים שלי אוהב אותנו למרות כל הקשיים שהוא עורם בדרכנו.כי הוא עושה אותנו טובים יותר.אנושיים יותר.ראויים יותר לגדל ילדים. והאלוהים שלי הוא לא האלוהים שלך.תתבייש לך ''כבוד הרב'' תתבייש לך !!! אהרון

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gifגרמת לי לבכות .אני אוהבת אותך../images/Emo70.gif

כל אות במקום. עשית לי צמרמורת. אני מאחלת לך מכל לבי אושר, שמחה ובריאות ואת השאר אתם לא צריכים . אני מלאת הערכה, אהבה וכבוד אליך ולליאורה. אתם יחידי סגולה. דברי טעם אמרת. טעם גורמה, לא רק טעם טוב. אני מזדהה עם כל פסיק. כן. גם אני אישה מאמינה, אבל מאוכזבת קשות מאותו איש נלוז שמתיימר לכנות עצמו "רב". הרי ידוע כבר על הרבה מקרים של זיוף תארי "רב" במגזר הזה, לא אתפלא אם הוא אחד מיני אותם אלו. שיו אני מתפוצצת. הייתי יכולה לקרוע אותו במכות. איזו שנאת חינם אני חשה כעת. והם אלו שמדברים על חורבן בית המקדש ונסיבותיו... חבל. חבל. חבל. איזה בידול יש לנו בעם. ועל מה? על הרבה נושאים, אבל דווקא בנושא זה, שיכול לאחד את כולנו, בעייה/תופעה שכזאת הרי יכולה לצוץ בכל בית ובית,{ בלי לבדוק איכות וטיב ההכשר על מזוזת הדלת}, הרי שפה היינו צריכים להיות תמימי דעים לתת יד אחת ולדאוג לאותם ילדים/בוגרים עם צרכים מיוחדים, אז גישתו היא "היאורה תשליכוה ושכחוה"... מאיפה הוא בא זה??? אבל זה נושא לדיון אחר כנראה. אוהבת אתכם. ומייחלת לשלומכם.

אהרון היקר, ומה שנשאר לי לומר לך אחרי

שקראתי והתרגשתי מהתגובה שלך, שאני אוהבת אותך. ושהאלוקים שלנו שאנו מאמינים בו, יתן לך ולמשפחתך בריאות טובה אמן ואמן!!! לא יכולתי וזה מה הגבתי על התגובה שלך שם אהרון, אני מקווה שהרב יקרא את זה תהיה בטוח שהוא לא יצא נקי אצל האלוהים, מאמינה שהוא ישלם על העוון הזה..... ואמן שכך יהיה, זה מה שאני יכולה לאחל לו. שיהיה לכם אחלה יום. מימי.

מיריאל1

New member
אהרון שלי יקירי - תגובתך הותירה אותי

ללא מילים. אני הייתי מפרסמת אותה בתגובות כי היא חשובה. לא רק למענו של "הרב", אל למען אחרים שלא מבינים מהי באמת שליחות!!! אוהבת אותך, מירי

אוסנת14

New member
אהרון חזק ואמץ

חבל לך על העצבים ועל כל האנרגיות שלך על כך שצריך להשקיע על אדם שפל מגעיל וגועלי שכזה שיכול לקבוע לזוג הורים מסכנים שנותנים את אמונם באדם נבזי שכזה שלוקח אחריות על חייה של ילדה שצריכה להישאר אפשר לומר יתומה מהורים שלא יודעים איך לקבל את הבשורה הזו, הרי הוא האדם הלא שפוי והלא נורמאלי והלא מושלם, בושה וכלימה לאדם שקורא לעצמו "רב" בכלל שמדבר בשם האלוהים, הרי אלוהים שלנו הוא האחד והיחיד והוא אשר מכוון כל ילד וילדה להורים המתאימים לו ואם עשה זאת, ידע בהחלט שהורים אלו יוכלו לגדלה לתפארת, עד אשר לקח על עצמו האדם השפל הזה שאי אפשר לומר עליו אפילו "רב" כי הוא לא ראוי לכבוד של רב. אנו מקווים באמונה שלמה ומרימים מבט לאלוהים אשר יושב במרומים ומבקשים שהוא יפסוק על החלטתו של אדם שפל ומגעיל שכזה. הרבה בריאות לך ולבני משפחתך אוהבים אוסנת ואלי

Michal NS

New member
טוב ששמת את התואר רב בגרשיים../images/Emo45.gif

כי במקרה הזה נראה שזה מה זה שווה לא כל בעל תואר שווה את התואר אותו הוא נושא i think that we are the chosen and not him

אהרון אהוב

מכירה את האלוהים שלך יש ביננו חברות אמת אוהבת את האלוהים הזה גם כי יצר אנשים כמוך ובעיקר כי יצר אותך זכות גדולה נפלה בחלקנו להיות בחברתך אתה אדם גדול וראוי. תודה

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

למעלה