gbענתי יקרה,מילים כדרבנות הבעייה היא הגישה.
יש לי מכרה צעירה, שיש לה כבר 14 ילדים וה-15 בדרך. {ואני לא רוצה לומר לך בת כמה היא שלא תחטפי שוק...}. הנשים הולכות לבדיקות ההכרחיות בלבד, וזה אומר המינימום שבמינימום. {ואני מדברת פה על הזרם הקיצוני, חלילה לא עושה הכללות}, המכרה שלי,היתה אחות בטיפת חלב, ולפרנסתה היא עושה בדיקות נשיות לחרדיות, כי נשים לא הולכות, או נמנעות מללכת לרופאים גברים. אני הייתי המומה בהנושא הזה אך זה קיים במסדרונות האפלים שלהם. הם עושים ילדים כמו בסרט נע, כל 10 חודשים ודקה הריון, וזה מה שקורה. בל נשכח שאוכלוסייה זאת אינה משופעת באמצעים כספיים שיממנו בדיקות שאינן כלולות בסל הבריאות, ואלו הבדיקות ההכרחיות שמתריעות על תופעות חריגות כמו שאנו מכירים, וחלקם הגדול אף לא חבר באחת מקופות החולים, כי זה יקר, {הם מחשבים כל אגורה}, ואז נוצר מצב של ריבוי תופעות שכיחות שכאלו.הם חיים במאה הקודמת מבחינת איכות חיים, אך איני שופטת אותם כי זוהי בחירתם. מה שמחריד אותי זאת עזות המצח והטמטום של אותו רב חסר אינטליגנציה פיזית ורגשית במקרה דנן. אתמול דיברתי עם איריס, אותה מכרה מדוברת ממאה שערים ושאלתי אותה לגבי המקרה הזה והיא אמרה שהיא שמעה אך זה קורה לצערה, "יש גם כאלו", היא לא הסכימה עם בחירת ההורים אך הבינה את מחול השדים שליוו אותם. שאלתי אותה מה היתה עושה בסיטואציה שכזאת והיא מייד אמרה ש"אלוהים נתן אז נתן, לא בודקים לסוס מתנה את השיניים". אז הנה מדובר בזרמים, ועוד היא אמרה :יש משפט שאומר :"עשה לך רב" וכל אחד חובר ומתחבר למה שמרגיש לו נכון וטוב. יש לי עוד חברה חרדית, רחל, שגרה בכפר ח"בד, שאני מאוד אוהבת והיא כזאת נאורה וקלילה בראשה, יש לה שתי בנות בלבד, וגם מצבה הכלכלי לא מי יודע מה טוב, אבל מה היא לא עשתה על מנת לוודא שהריונותיה תקינים, להעריץ אותה. לטענתה, היא לא רק "קונטיינר" שמוביל תינוקות, היא אחראית גם לאיכות המשלוח ולתוצאה הסופית, ובתור שכזאת עליה לקחת אחריות בכל שלב ושלב. כמובן שהיא יודעת שישנם מקרים שהם בגדר הפתעה ומקרה בלתי צפוי, אבל לזה היא מתייחסת כ-"אלוהים נתן את זה כנסיון או מתנה" , כל עוד היא עשתה ככל שביכולתה למנוע בעיות היא שלמה עם עצמה. אהבתי. אהבתי.אהבתי. הא לך שתי גישות שונות של נשים שבאות מאותו חתך סוציואקונומי . מאחלת לך בוקר טוב.