קרב (2)

DORPOR

New member
שריון עור???

יש לי דבר שמאושר בדר"כ בארים בתור שריון עור, אבל חברים שלי אומרים לי שאין מצב שזה מאושר מהסיבה שזה פשוט נראה כמו חולצה (שתפרתי) מעור, עם הרבה חתיכות מתכת עליה. אז אולי מישהו מוכן להסביר לי איך מכינים שריון עור שיאושר באמת בתור שריון עור.

Panther

New member
איך הולכים הקרבות שלכם?

איך הולכים הקרבות שלכם? אם זה קרבות אמיתיים אז דווקא המתמצאים ביניכם בטח יפסידו כי הם עסוקים כל היום בקריאת ספרים במקום במכות, או שהמצאתם שיטת קרבות עם קוביות ודברים כאלה?

Umrug

New member
Leather armor

Everything, EVERYTHING depends on it´s outlook. If it is beautifull and reminds historical leather armor (without need to explain
) then it will pass for sure, dependless on how safe it is. The best examples of leather armor, IMHO, can be seen in the movie "Braveheart" o But! Even if it is not too beautifull, but provides real protection to the bodyparts that need it, it has a good chance to pass too. o

מהלך הקרבות:

כל דמות מתחילה קרב עם מספר נקודות-פגיעה קבוע. המספר נקבע על פי הגזע שלה ועל פי פריטי השריון בתחפושת השחקן המגלם אותה. במהלך הקרב נלחמות הדמויות בנשקים אמיתיים, אולם השחקנים משתמשים בכלי הדמייה מעץ(ל"מקצוענים") או מפי-וי-סי(לאלה שלא רכשו מיומנות תפעול-בטוח של הנשק) . מקצועיותו של שחקן בשימוש בנשק אינה נמדדת ביכלו לפגוע באוייב, אלא ביכלתו להיות בן-זוג בטוח להלחם מולו. כלומר, ללשגר מכות בעזרת הנשק שלו, לפגוע בדמות המגולמת מולו, מבלי לפגוע בשחקן המגלם אותה. בתרשים לעיל, אזורי הפגיעה שמורידים נקודת פגיעה מתוארים בירוק, והאסורים לפגיעה בכלל באדום, בעוד השטחים הלבנים מותרים לפגיעה אך חסרי משמעות במשחק. תרשים הפגיעות. במהלך הקרב כל שחקן סופר לעצמו את נקודות הפגיעה, ומוריד לעצמו נקודות בהתאם לפגיעות שספג ( בגדול - נשקי יד וקליעים קלים מורידים נוקדה, קשתות ארוכות מורידות 2 נקודות). שחקן שנקודות הפגיעה של דמותו הגיעו ל-0 נחשב לפצוע קשה ומנוטרל עד סוף הקרב. הוא יורד לארץ, ומגלם את המוות של דמותו. בשדות רקב רועשים במיוחד, מקובל שהמתים זוחלים הצידה כדי שדמותם "תגסוס בצורה מכובדת", וכדי שהשחקן לא יפגע. קבוצה שכל שחקניה נפצעו קשה - הפסידה את הקרב. בתום הקרב, כל המתי, משתי הקבוצות, נחשבים לפצועים קשה. לשיקולה של הקבוצה המנצחת מה לעשות עם כל אחד מלוחמי הקבוצה שהפסידה; לודא הריגה (ולשלוח את השחקן למלכות-המתים), או לקחת שבויים. פצועים קשה מהקבוצה שנצחה חייבים למצוא מרפא, או לשוב לארצם. פצועים קל מהקבוצה שנצחה, נרפאים.

Panther

New member
אמנויות לחימה

אתם מודעים לכך שאנשים שהתאמנו באמנויות לחימה בשימוש בנשקים ינצחו את כולם?

הנסיון קובע אחרת...

1. התאוריה שלך יפה, אולם היא לא עברה את מבחן המציאות באף אחד מהמשחקים שקדמו. אל דאגה. 2. הלחימה במשחק היא רק קישוט. הנצחון האמיתי לא הושג בשום משחק על חוד-החרב. 3. ברוב המקרים, שחק שמת זוכה לשוב לקבוצתו בדמות אחרת, כך שיחסי הכוחות לא משתנים. 4. בדרך-כלל, רק שליש מבני קבוצה הם לוחמים. אם המשחק היה Battle-Game, מה עושים כל השאר? (רמז: Role-Play).

דוד לוי

New member
שאלה לגבי לוחמים מקצוענים ק"ת

מהם הדרישות המדוייקת מלוחם מקצוען? האם הדרישה היחידה היא כפי שנכתב - היכולת לא לפגוע? כלומר, כל אדם המסוגל לעצור את תנופת מכתו בשלב ביניים מסויים יוכל להתקבל כלוחם מקצועי ולהשתמש בנשק עץ?

כן.

רק שים לב, שאתה נבחן על ידי אנשים שבחנו כבר הרבה אנשים לפניך. הם יביאו אותך למצב של להט קרב ויראו איך אתה מתפקד. אל תסמוך על זה שתעבור את המבחן. אם בכונתך להבחן על נשק עץ, הבא גם נשק בטיחותי. באותו עניין - יום שישי (מחר) יש טורניר קרבות ברכבת צפון. תוכל להבחן שם כהכנה למבחן במשחק.

Hest

New member
ממש לא נכון

אני מכיר מישהו מהקבוצה שלי שלמד שנים לסייף. למרות שבתחרויות ספורטיביות הוא מצויין, בסיוף בסגנון חופשי הוא לא יותר מטוב. כשמלמדים להשתמש בנשקים בימינו מלמדים גם חוקים והגבלות שלא קיימים בסגנון חופשי (כמו לרדת למטה - אסור בתחרויות אבל מועיל בקרב, וכד´). בנוסף, לחיזוק דברי ראדגסט, אלו שיסתמכו על יכולת החרב בלבד, יאבדו חייהם במהרה.

sparrow_ml

New member
בקשר ללובשי השיריונות למיניהם...

כאשר דמות לובשת שיריון [קל כבר לא ממש משנה] פגיעה בה, כלומר הורדת נקודת פגיעה, נעשית רק ע"י פגיעה באיזור חשוף או בכל מקום כולל השיריון? ואם התשובה היא רק במקום חשוף אז שאלה נוספת יש לי: אני מתכוון לשחק כקשת, אז לפגוע במקום חשוף ידרוש דיוק מיקצועי שאני לא יכול להגיד שיש לי. מה שאומר שלא ממש כדאי לי להשתמש בקשת. ובנוסף, קרב חרבות יכול להיות ממש מתיש אם נצתרך לפגוע המקומות חשופים. מצטער אם זו שאלה בנאלית אבל אני די בטוח שהיא הכרחית להבנת מהלך הקרב. בתודה מראש דרור.

sparrow_ml

New member
ובנוסף על שיריונות...

לפי איך שאני רואה את זה אלף יכול ללבוש לכל היותר שיריון עור. תקנו אותי אם אני טועה. עכשיו האם מעיל\ג´קט עוד יכול להספיק ולהוות שיריון? או שיש להוסיף משהו למעיל\ג´קט כדי שיתקבל כשיריון עור? ואם זה לא מספיק ולמישהו יש עצה על איך להכין ויחסית די בקלות או די מהר אשמח לקבל כל עצה שניתנת. כנ"ל גם בקשר לחיצים נדן לחרב וקסדה... =) דרור

כרמל...

New member
אני מניח שכבר ראיתם את זה, אבל...

אני משער שככה בערך אמור להיות המשחק הזה שאתם מארגנים נכון?

דוד לוי

New member
בפרוש לא!!!!

האתר הנ"ל הוא אתר של משחקי מלחמה, סימולציה של קרב-רבים (קרבות המוניים). במשחק שלנו, הדגש הוא על משחק התפקידים (כלומר, לגלם את דמוך באופן הטוב ביותר ולאו דווקא ובדרך כלל לא באופן לוחמני), וכפי שהמאסטר אמר, "בין 80 ל-90 אחוז מההתקלויות תוכלנה להסתיים על ידי דו-שיח ולא על ידי לוחמה". בראש ובראשונה, זהו משחק תפקידים, לא משחק מלחמה.

Umrug

New member
No, but

This particular game is for sure not, but there are also war games of this type. o

Hest

New member
סכיני הטלה

האם יהיו סכיני הטלה? אם כן כמה נק"פ הם יורידו, וממה יהיו עשויים?

godzy

New member
הגבלות נשק

האם יש הגבלה לאורך הנשק? ומה התקנות לגבי חצים?

Silver horse

New member
סוסים../images/Emo70.gif

ועוד פעם אני שואל איך משחקים רוחבים(אנשים אל סוסים) במישחק האם יש בונוסים למינהם או יתרונות

Aldiav

New member
מתוך סקרנות...

זה עשיו להישמע מטומטם, אבל... מבחינה תאורטית, מותר לרוכבים להביא סוסים?

למעלה