IBI מפרגנים לטבע
מה זה פירגון? צריך לצבוט את עצמך כשקוראים את המחמאות.

סטיבן טפר טוען שהנייר צריך לעלות 10-15% על הידיעה.
https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001253528

נו נו. נראה לי טיפ-טיפה אופטימי, וגם לי יש מניות טבע, כן?
סה"כ זה לא שהשוק נפל מהכסא מתדהמה בעקבות האישור. רוב הסיכויים שטבע היו מקבלים אותו, מתישהו, אבל זה היה עלול להיות מעוכב (כשקרדיט סוויס רשמו את זה און דה רקורד) ולכן ברור שהגיוני שהנייר יעלה היום, כי ירד חשש, מה שפייר פייר, אין ספק, אבל לפרגן 10-15% ? נו נו. נראה לי די נדיב (אני הייתי שמרן יותר אתמול והערכתי 5-7%). לא מתלונן כמובן אבל פרה פרה. אורי טל טנא למשל רושם שתוצאות טבע במחצית השנייה יהיו פחות טובות מהמחצית הראשונה אז איזה עוד שפן
קאר שולץ הממולח יצליח להוציא בשבילנו מהכובע?

זאת אלא אם כן חושבים שמכירות האג'ובי יעלו יותר מהר משצופים. כרגע מה שהשוק חושב זה דרדל'ה ב 2019 ורק מ 2020 נתחיל לראות מספרים יותר משמעותיים (אבל נרגיע, עוד לא מגיעים למיליארד דולר כ"כ מהר)

חושבים שמיליארד זה אופטימי? אז סטיבן צופה שהאג'ובי יעשה אפילו... 1.6-2B$ , בעוד כמה שנים
הלוואי. טפו טפו טפו
ולא אומר שאין סיכוי שיגיעו לזה, אבל לי זה נראה כמו תחזית די שאפתנית. זה מאד תלוי כמה נתח שוק טבע תיקח, ואני לא חושב שאמג'ן או אלי לילי הם פראיירים (אלדר זה יבחוש שיתקשה להתמודד מול כוח השיווק של 3 הגדולות) הלוואי
עם 2B$ לשנה על האג'ובי אכן יש לנייר עוד הרבה מקום לטפס (יופי של תחליף לקופקסון) אבל נחיה ונראה.
לא חושב שרוב השוק כזה מפרגן כמוהו.