זוכרים את מירלנד הישנה? אותה צרה
רון הדסי המנכ"ל הסביר על מצב החברה:
לא חל לאחרונה שינוי במצב החברה אבל למי שהיה ספק - שלא יהיה. החברה הולכת לדיפולט. בדצמבר הקרוב החברה לא תעמוד בלוח הסילוקין ולכן זה לא רק הערת עסק חי בתיאוריה.
יש לכם בעיה עם זה? תפדל, קחו ת'צרה הזו ותתמודדו איתה לבד (טוב, הוא לא בדיוק התנסח ככה, אבל זו היתה רוח הדברים, ככה שזה לא בדיוק שהנושים יכולים להיות גיבורים גדולים, לי זה הזכיר את מירלנד הישנה, בה כמדומני גמרנו עם 20 ומשהו אגורות
)

הוא מציע לשמור על סטטוס קוו במשך 6 חודשים ואז לעשות הערכת מצב חדשה. בין לבין כדאי להתפלל חזק חזק שיצליחו לממש משהו.

תכל'ס יש לחברה 3 נכסים עיקריים: 2 בהודו ואחד קרקע לקניון בבוקרשט רומניה.

צ'נאי בהודו - בשבוע הבא יתנהל מרתון מו"מ דיונים עם השותף. בקרב משפטי נגדו כנראה שננצח אבל זה הודו וזה אומר להתייבש הרבה הרבה שנים, לכן רוצים לסגור איתו עיסקה שיקנה את הנכס במחיר סביר. להערכתו השותף יקנה את הנכס במחיר טוב מבחינתו ולכן להערכתו ניתן יהיה לסגור עיסקה. בשאיפה ב Q4 (ולכן בבקשה תעשו קולות של שטיח עוד חצי שנה, אל תלחצו עלי ואל תדפקו לי ת'עיסקה, אני עובד בשבילכם). לשותף אין זכויות בנכס (ולכן בתיאוריה אפשר היה לאמר לו ללכת לחפש ת'חברים שלו) אבל הוא שותף במבנה המשפטי JDA וזה פוגע בתימחור. הנכס אמור היה להיות שווה 13M יורו אבל קיבלנו הצעות ב 30% פחות.
ההערכה היא שאו שנגיע ל closing או שנתקעים ואז הולכים להליך משפטי להפרדות מה JDA. צפי 6-12 חודש.
השותף הוא יזם הודי רציני, אבל צ'נאי זה מקום לא מי יודע מה נחשב בהודו.

בנגלור - יש לנו עיסקה חתומה עם מר מנטרי. זו חברת יזמות גדולה ורצינית אך מצבה הכלכלי בשנתיים האחרונות לא טוב. הוא כבר שילם לנו 8M יורו מקדמות והוא ממשיך להעביר כספים. להערכתי עד סוף פברואר 2019 הוא יעמוד בתשלומים אבל השאלה אם יצליח להשיג מימון על הקרקע.
חשוב לנו לשדר מסר כאילו לנושי פלאזה יש את כל הזמן שבעולם אחרת ההודים ישחטו אותנו.
באוגוסט 19 הוא צריך להביא מימון משמעותי. הקרקע שם עלולה, חס וחלילה, להפוך לשטח ירוק ולכן השמאי הפחית שווי. בינואר-פברואר נדע מה קורה. בנגלור זו קרקע הרבה יותר טובה מצ'נאי. נוכל להוציא מחיר יותר גבוה מהשמאות אבל זה יהיה כרוך בעימותים משפטיים, וזה עולה כסף וזמן. ב 4-5 חודשים קרובים לא צופה חדשות שם.

קאסה רדיו ברומניה - בתיאוריה צריכים לקבל עוד 13M יורו, לפי תזרים. הצלחנו להעלות את הנושא הזה בישיבה בין נתניהו לרו"מ רומניה. מרשים
למכור סתם את הקרקע כנראה בעיה (לא כ"כ הבנתי) ולכן אפשר יהיה עיסקת אופציה, כשאז יש כמה מתעניינים, כולל אפי. הבעיה היא מחיר נמוך על הנכס. מדובר בפרוייקט מורכב, של 600K מ"ר במרכז בוקרשט. אני רוצה לתת זמן לממשלה לקדם את הפרוייקט כדי שנוכל להביא לעיסקה קרקע פנויה.

אחרי זה דיברנו על הוצאות. החברה נסחרת ב 3 בורסות: ת"א, לונדון ופולין. יש הרבה הוצאות להחזיק סחירות ב 3 בורסות. עקרונית אפשר למחוק את לונדון אבל אז נצטרך לדווח לפי תל אביב (וגם פולין) וזה יקר.
אתם תצטרכו להחליט איך להמשיך להחזיק את הפגר הזה במינימום עלויות.

בפלאזה בשוטף יש לנו 2 עובדים+מזכירה. יש את עוזי החשב ועוד אחד בהודו.
החברה נמצאת במינימום הנדרש ומגינה על המבנה התאגידי.
יש גם תביעה נגד פלאזה וזיסר לגבי מה שקרה ב 2011.
העלויות כאן הן 2M יורו לשנה (ואז היה ויכוח אם זה לא 2.5M יורו). לא נצליח לרדת מתחת ל 1.5M יורו
חשבנו על מתווה הסדר מירלנד, אבל זה כרוך בתשקיף ועלויות גבוהות ולכן אין בזה היגיון.
גם לשאלה שלי על לעבור להסחר רק בת"א, כפי שעשינו במירלנד, הם ענו שזה לא מעשי ויקר מדי.

אחד המשקיעים העיר שבארזים, עוד חברה בצרות, הם הצליחו להוריד אותה ל 2 מלש"ח שנתי, אז איך פה עולה להחזיק את החברה 2M יורו בשנה? זה נורא יקר. אז הסבירו שוב שהם נמצאים ב 3 בורסות, ומנהלים נכסים בשווי גבוה בהרבה מבארזים.
אח"כ התבחשנו על כל מיני הוצאות: 800K יורו זה הנהלה וכלליות, 0.3M רו"ח, 0.13M ביקורת, 290K יורו משפטיות, 140K הולך להחזיק את החברה בהולנד ועוד כהנה וכהנה.

אחרי זה דיבר על נכס בפיראוס יוון. יש שם בלגן עם איזו תביעה של אדריכל שעשה להם עבודה, חושב שמגיע לו המון כסף ותקע להם צו מניעה, הם חושבים שהחוזה מזוייף, אבל פקידה שעבדה שם שניתן היה להעזר בה כועסת עליהם כי פיטרו אותה בהריון. בקיצור, צרות.
יש כמה חודשים לסגור עניין כי מדובר בהיתר בנייה משנת 2000 שנמתח ונמתח ויפקע ב 2020. מי שמתעניין בנכס רוצה להרים מרכז מסחרי עבור דקתלון ומקווים שיצליחו לסגור עיסקה.

בקיצור - לא מפתיע שהסדרות נסחרות באזור ה 40-50 אגורות.
כמי שחטף יפה יפה פליק בטוסיק
במירלנד הישנה ז"ל (חושב שנכנסתי בערך במחירים הללו של 4X ובסוף כאמור יצא עם פליק הגון ב 2X
) אני לא מתנדב להכניס כסף טוב לצרה הזו במצב הנוכחי.

איפה הם ואיפה מירלנד (החדשה!!!), שאמנם נסחרת יותר יקר, אבל מצב עולם אחר לגמרי.
במירלנד כן שמתי כסף.

הסדר חוב שני בפלאזה מתחילת השנה:
https://www.calcalist.co.il/markets/articles/0,7340,L-3729497,00.html