קרה לכם שחבר לא הביא מתנה?

shelycat

New member
בדקתי ברשיות שלי ו.....

לגבי התקצוב פר אדם: הכל תלוי בהרכב המוזמנים :כמה משפחה, כמות צעירים, כמות חברים של ההורים וכו" ויש גם חשיבות למוצא של המשפחות והמוזמנים (אצל אשכנזים יותר נהוג להביא מתנות מאשר אצל ספרדים). לא יעזור עם תוסיפו לא להביא מתנות אלא רק צקים בהזמנה (מניסיון של חברה), זה רק יעליב את האורחים ולא תמנעו מאלו שהתכוונו להביא מתנה להביא אותה. בכל אופן בדקתי את הרשימות שלי כרגע ועשיתי ממוצע, כל אורח הביא בממוצע 200 שקל כשבממוצע ספרתי את מספר האורחים שהגיעו (גם כאלה שהביאו מתנות ולא צק) בסכום הסופי של המתנות (גם של כאלה שלא הגיעו לחתונה). בכל אופן כמו שאתה רואה זה מתקזז המשפחות הקרובות (דודים וסבים)מביאות צקים גבוהים יותר ש"מחפים" על הצקים הנמוכים של חלק מהאורחים ואפילו על האורחים שהביאו מתנות.

shelycat

New member
ברשיות=רשימות

ודרך אגב קיבלנו עגלה ענקית מלאה מתנות גם (אשכנזים, נו מה??).

שח_מט

New member
לא בטוח שהאשכנזים אצלי שמעו

על מתנות... בכל מקרה חשבתי על 200 לאדם אבל האמת חשבתי שזה קצת גבוה. אם את אומרת שזה ככה אז הכיוון בכל זאת נכון תודה

יעלי2

New member
גם אנחנו שקלנולכתוב "בגלל המצב../images/Emo13.gif

הבטחוני, נא לא להביא מתנות, אבל בסוף ירדנו מזה למורתץ רוחו של החתן. לגבי מחיר ממוצע לאורח, אנחנו חישבנו לפי 300 בממוצע. להפתעתנו, אמנם החתונה לא היתהכלכלית במובן שהיא כיסתה את הוצאותיה מהמתנות, אבל למרות שני האנשים שציינתי, קבלנו מתנות מכובדות ואנחנו מאוד מרוצים מהסך הכל ומאחלים גם לכם שיצא כך. לגבי החבר, זה חבר של בן זוגי (בעלי)עוד מימי הצבא. אנחנו יודעים שאין לו והוא גם אמר את זה בגלוי. הקשר לא ניתק בגלל זה. ואם במוזרויות עסקינן
אחד ממשפחות הדודים שלנו באו חמישה והביאו 200 ש"ח וסט מצעים ב 59 ש"ח. הם מקיבוץ אבל זה כבר מזמן לא תירוץ.
קבלנו מפה (לא של ארץ ישראל).
קבלנו כלי זכוכית ליין ו 6 כוסות (לוויסקי), שמרוב שהוא ישן, המדבקות נפלו מהכוסות כשפתחתי את המתנה.
קבלנו סט כוסות לקפה שלא הייתי מביאה לחנוכת בית.
קבלנו שעון קיר
ח נ ו כ י ה !!!! (כן, כן) אבל עם חתימה של מוזיאון ישראל.
קבלנו סט כלים למיקרוגל
ולקינוח מעמדלנר ו...נר. היו גם הפתעות כמו חברת עבר של ההורים קמצנים משהו, שצלצלה לשאול אם יש לנו רשימת מתנות באיזו חנות ולבסוף הביאה 500 ש"ח. ככה שיש הפתעות טובות ולסיכום רק נגיד שלמרות שלל המתנות אנשים הביאו סכומים יפים ומכובדים. ולמרות הכל

תוכי

New member
הממוצע למתנה

150-200 ליחיד 250-300 לזוג לפחות זה מה שאנחנו קיבלנו

שח_מט

New member
לדעתי האורחים צריכים להצמיד את

המתנה שהם חשבו להביא לדולר, קרי להעלות אותה ב- 10%... מצד שני את המשכורות שלנו עוד לא הצמידו לדולר!

צלנו לא קרה שמישהו בא בלי מתנה

אבל היו משפחה שבאו 6 נפשות והביאו את מחבת הפלא.... היה גם ציק שחזר, אז ביקשנו מהבנק לשלוח אותו לאותה משפחה, כי לא רצינו לדבר איתם, ואז הם כבר התקשרו להתנצל ושלחו חדש..

kisses

New member
אצלינו היה דווקא סיפור של ההיפך

ידיד שלי שדווקא לא ציפיתי ממנו ליותר מידי דווקא הפתיע בגדול. אבל היה אחד חבר של אבא שלי שטען שהוא הביא צ´ק אבל לא מצאנו אותו ואבא שלי נורא התבייש לשאול עם הוא באמת הביא. אבל חוץ מזה כולם היו בסדר גמור מעל ומעבר.

מצטער , אבל.....

כשהתחתנתי לא התחתנתי בשביל המתנות התחתנתי בשבילי ובשביל זוגתי ולא כל כך עניין אותי אישית מי הביא מתנה וכמה העיקר שהיו אנשים וזהו ואני מדבר על חתונה של 1000 איש

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif אני גם חושבת כך. אני לא

חושבת שצריך לחשב את מחיר המנה כאשר נותנים מתנה לחתונה. ואני לא חושבת שזו "חוצפה" כאשר מישהו מביא מתנה קטנה. אולי זה לא מנומס, אולי זה לא יפה, אבל זה לא שיש לנו "זכות" לקבל מתנה. לא צריך להתייחס לחתונה כעסק כלכלי גרידא - מתנות תמורת אוכל וריקודים. זו דעתי.

maz

New member
מסכימה מאד

חתונה היא לא עסק כלכלי. לפעמים מצליחים להחזיר את ההוצאות ולפעמים לא, אבל לדעתי ההתעסקות ב"כמה הביאו לי" ממש לא מתאימה. אתם החלטתם מה יהיו ההוצאות שלכם, אל תצפו מהאורחים להחזר הוצאות. לבקש מאנשים להביא צ´קים זה לדעתי מאד מעליב. אם שואלים אתכם - תגידו, אבל להגיד לאחרים מה להביא לכם? אנחנו קיבלנו בעיקר צ´קים אבל גם מתנות, ואת כולם אני מקבלת באהבה. אחת האורחות (באה לבד) נתנה צ´ק של 150 ש"ח, אבל ברור לי שבשבילה זה המון, ואחת האורחות שהיא ציירת הביאה ציור שלה, שאין לי מושג מה ערכו וזה גם ממש לא חשוב לי. יש אורחים שהביאו גם צ´ק וגם מתנה. לדעתי יש משהו יותר אישי בלקבל מתנה לעומת צ´ק (בהנחה שיש מה לעשות איתה) בכך שתמיד אזכור את נותני המתנה כאשר אשתמש בה. בכל מקרה - הברכות הן חשובות בעיני מאד מאד, ויותר התאכזבתי מחברה טובה שלא טרחה לכתוב לנו ברכה למרות שהיא יודעת שזה חשוב לי מאשר אם היא היתה מביאה 100 ש"ח פחות. שני חברים שלי אפילו עשו מכל העניין צחוק - הם נתנו באותה מעטפה שני צ´קים - אחד של 250 והשני של 251... כמובן התקשרתי ל"נדיב" ואמרתי לו שאני אוהבת אותו יותר, אבל ל"קמצנית" אמרתי שאותה אני אוהבת יותר כי היא זו שכתבה את הברכה בשם שניהם...

שמופית

New member
אבל בכלל לא דיברנו כאן על

מתנות וצ´קים בעסק כלכלי, אלא סיפרנו על המתנות והצ´קים המוזרים ביותר שקיבלנו, שזה, מה לעשות - משעשע... אז אם מישהי קיבלה 70 ש"ח או 555.55 ש"ח - אלה סכומים משעשעים שעומד מאחוריהם לפעמים סיפור.

שמופית

New member
אופס.... האם התבלבלתי בשירשור ?

כן ! בהחלט !!! אז סליחה.... (אני אלך להתחבא לי בפינה קטנה וחשוכה...)

למעלה