קרובת משפחה פרסמה בפייסבוק שלה את השיר הבא:

157cm

New member
קרובת משפחה פרסמה בפייסבוק שלה את השיר הבא:

מה שעורר דיון מעניין בקרב דוברי רוסית. לצערי אני לא יכולה להביא לפה את הדיון, כי הוא שמור לחברים בלבד. אתם לא מזדהים? הזלתי דמעה. השיר כמובן לא נכתב על ישראל, אבל אין זה משנה. אני עדיין חושבת שנשארו מהגרים. עצוב לי. מזל שזה מסתיים עוד מעט עבורי.

השיר מדבר על תחושת ההגירה הפנימית

קרי, יש מדינה כלשהי (רוסיה של פוטין? ברית המועצות לאחר התפרקותה?), והתושבים היותר משכילים שלה מרגישים שפני המדינה השתנו ללא היכר.
&nbsp
האנלוגיה המקומית היא סיפורי האלף לילה ולילה של "מלח הארץ" על ארץ ישראל הקטנה והיפה שלפני 1967.

SupermanZW

Well-known member
השיר מבטא רגשות של ילידים שחשים מהגרים בארצם

לא של מהגרים שחשים שמהגרים חדשים מהם הרסו להם את המדינה. זה "הפוך על הפוך", תחושת הזרות של אלה שנולדו במדינה ולא של אלה שהיגרו אליה ממדינות אחרות.

157cm

New member
נכון, אבל אפשר לקחת את זה לכיוונים שונים

למשל, שתמיד תשאר בעיניי המקומיים כמהגר ושהמדינה צריכה להתחשב בצרכים של המהגרים ששיכנע בדרכים לא הכי ניקיות להגר לפה. למשל, לדאוג לדיור ציבורי בשביל פנסיונרים עולי ברית המועצות. המצב כרגע שהיא שכחה מהם ומאיתנו. בדיוק כמו ששרים בשיר.

SupermanZW

Well-known member
האם את מכירה מקום בו אנשים טועים

לרוב לחשוב שמהגרים הם ילידי המקום כי הם מתקשים להבחין במבטא זר, האוכלוסיה מגוונת מאוד שכל אחד יכול להיות ילידי או מהגר ללא תלות במראה ושמטפלים בכל הבעיות באופן מושלם? לי זה נשמע כמו פנטזיה.

יש לך איזושהי אובססיה עם מדינת ישראל שכביכול שיקרה לעולים?

כן, ממש השתלם למדינת ישראל לשכנע קשישים סובייטיים שלא עבדו פה יום אחד, לעלות ארצה ולקבל קצבאות על חשבון משלמי המסים. שמעת פעם על הציונות? את לא יודעת שלמדינה יכולים להיות אידאלים שלמענם היא קולטת אנשים?

את מי בדיוק המדינה שכחה? את הפנסיונרים הרוסים שפעם בשנה יוצאים לחו"ל, בניגוד לבני גילם שנותרו במרחב הפוסט-סובייטי ובקושי גומרים את החודש?

157cm

New member
מה א-ת-ה אומר

לישראל יש אידאלים?
הצחקת אותי. ה"אידאלים" היחדיים שהיו לה בעלייה של שנות ה-90, זה להביא לפה כמה שיותר בשר תותחים, ולנצח את הילודה הערבית, שלא יהיו פה הרוב. בדיוק מאותם מניעים העלו את האתיופים. אז תמשיך לספר על הרעיון הדגול שלך למישהו אחר.
&nbsp
זה שיש כמה פנסיונרים רוסיים שיוצאים לחוץ לארץ פעם בשנה, לא אומר שזה הרוב. תלך להוסטלים הם יספרו לך מתי הם פעם אחרונה יצאו מההוסטל. אימא שלי אוטוטו פנסיונרית ומאז שעלינו לישראל היא לא הייתה אפילו פעם אחת בחו"ל.

אני לא מתווכח עם אלה המאמינים בתאוריות קונספירציה

אבל בכל מקרה, תנסי לפרק את הטענה המגוחכת שלך לגורמים: "ישראל הייתה צריכה בשר תותחים": אז למה היא העלתה את כוווווולם, כולל קשישים, אימהות חד-הוריות, נכים וכו'?
&nbsp
"מאותם המניעים היא העלתה את האתיופים": זאת אומרת, היא לקחה אנשים ממדינה סוג ז', חילקה להם משכנתאות והטבות, שפכה עליהם כסף במסגרת מערכת החינוך, וכל זה רק כדי שאתיופי צעיר יתגייס ל-3 שנים?

157cm

New member
Сам себе всё время врёшь, оттого и грустно

זה שכיום אין הוכחות לדבריי, לא אומר שאלו דברי קונספרציה. פעם גם חשבו שחטיפת ילדי תימן, זו תאוריית קונספרציה והיום יודעים שזה לא. הכל יתגלה בסופו של יום.
&nbsp
&nbsp

157cm

New member
ניו זילנד

ללטף קנגורואים מתוקים ושובבים שקופצים לך על הראש כאילו אין מחר. וכומבן להינות מניקיון, סדר, וחוק.

Astroo

New member
בניו זילנד אין קנגורו

לגבי ניקיון וסדר, אכן זה משהו שחסר בישראל והדבר מעיק על אנשים רבים ממוצא אירופאי

157cm

New member
לא נראה לי שזה מעיק עליהם

אחרת היו עושים פה שינויים. מה שמעיק משנים, ככה זה לפחות במדינות נורמליות.

Astroo

New member
הבעיה שרוב האוכלוסייה איננה ממוצא אירופאי

בשכונות שבהן יש רוב אירופאי יש סדר וניקיון יחסי (למשל, ברעננה, רמת השרון או צפון תל אביב). הבעיה שצריך להיות בעשירון העליון של ההכנסות כדי לגור שם.

Astroo

New member
כמה דברים

קודם כל, שלא יהיה זבל זרוק ברחובות ועל המדרכות (שקיות ניילון, בקבוקים חד פעמיים, כוסות, קליפות גרעינים). דבר שני, אני מצפה שחזיתות הבניינים תהיינה צבועות בצבע טרי יחסית, ללא כביסה תלויה באופן גלוי, ללא צנרת של מזגנים, תריסים שבורים ומלוכלכים.
זו לא חייבת להיות שכונת יוקרה, הבעיה היא שבישראל שכונות שנראות יחסית בסדר הן בעיקר שכונות יוקרה.
במדינות אירופה גם בשכונות עניות יש סדר וניקיון, כגון בגרמניה, הולנד וכו'.
אפילו במדינות מזרח אירופה, כמו צ'כיה ופולין, שכונות מגורים שמעמד הפועלים נראות כמו רמת אביב ג'.

beatman

Member

התרבות השלטת בארץ היא של לכלך ושים פס על הסביבה והזולת.
לא עושים שום דבר רציני בשביל לשנות זאת.
&nbsp
לגבי צנרת מזגנים, אין בדיוק אפשרות להחביא את זה, הרי מזגנים מותקנים אחרי בניית הבניין והצנרת צריכה להתחבר לתוך הקיר ויש צורך בצינורות ניקוז.

Astroo

New member
לגבי המזגנים

למשל, במנהטן יש תקנה שהקיר החיצוני של כל בניין לא שייך לכל דירה אלא ללקונדומיניום, שרשום בתור חברה. לכן אסור לדיירים לקדוח חורים בקיר החיצוי ולתלות עליו דברים. מותר להם להשתמש רק במזגני חלון, כי החלון הוא רכוש פרטי של כל דייר.
שיטה אחרת היא להסדיר איפה מותר לתלות כל יחידה חיצונית, למשל רק מתחת לחלונות מסויימים ורק יחידות בגודל מסויים, ושהצנרת תעבור בתוך הדירה ולא על הקיר החיצוני. מי שעובר על התקנות, צריך לקבל קנסות.

beatman

Member
לא ייתן מענה

אם אתה רוצה מזגן גם בסלון, וגם בחדרים, תצטרך להתקין ליד כל חלון, או בחלק מהם.
הצנרת בכל מקרה מתחברת למעבה וצריכה להיכנס בנקודה כלשהי לדירה.
ויש צורך בצינור ניקוז שיירד למטה.

למעלה