קרובת משפחה פרסמה בפייסבוק שלה את השיר הבא:

SupermanZW

Well-known member
יש לך מספר טעויות

לא כל בניין במנהטן (או בשום עיר או שכונה בארה"ב) הוא קונדומיניום.
בסמכות הCondo Board לאסור או להתיר התקנת מזגנים על קירות חיצונים של בניין Condo.
נכון להיום רוב הCondo Boards אוסרים מסיבות ביטוחיות אבל זה התחיל להשתנות לפני שנתיים וכמות הCondo Boards שמתירים במגמת עלייה בגלל שבעלי הדירות מוכנים לשלם Condo fees גבוהים יותר שיכסו על התייקרות הביטוח כדי להשיג קירור יעיל יותר ורועש פחות. לכולם ברור שמזגן קיר יותר יעיל ופחות רועש ממזגן חלון.
את הניקוז מחברים מבחוץ לתעלת ניקוז המותקנת על הבניין ומובילה לביוב.
מה שכתבתי לגבי מזגנים נכון גם לגבי Heat pumps אשר בצפון אמריקה נפוצים יותר ממזגנים ולמרות שמם המטעה הם יעילים בקירור כמו מזגנים אבל בחימום יותר ממזגנים. Heat pumps לא ניתן להתקין על חלון.
תקנות מה מותר ומה אסור לעשות לקירות החיצוניים של דירת Condo הן תמיד בסמכות הCondo board ולא חוקים עירוניים.

Astroo

New member
אבל בבניינים שהם לא קונדומיניום הדירות אינן בבעלות הדיירים

האם יש בצפון אמריקה בנייני דירות שאינם קונדומיניום והדירות עדיין בבעלות הדיירים?
עד כמה שאני יודע זה או קונדומיניום או דירות להשכרה ששייכות לחברה. במקרה האחרון רק החברה רשאית להתקין מזגנים.

SupermanZW

Well-known member
שוב לא מדוייק

חלק מהבניינים שאינם קונדומיניום הם Co-Op וגם בהם הדירות בבעלות הדיירים (הכוונה לרוב הדירות, זה נכון גם לקונדומיניום) וברוב המקרים קיימת מגבלה איזה אחוז מהדירות יכולות להיות מושכרות ברגע נתון (גם לכלל הזה יש, כרגיל, גם יוצאים מן הכלל) ויש גם בניינים בבעלות חברה שבהם כל הדירות מושכרות (ויש מעט מאוד יוצאים מן הכלל).
&nbsp
אני יכול לספר לך שלפני שקניתי את דירת הCondo בה אני גר כעת, שכרתי דירה בבניין בבעלות חברה שבו 100% מהדירות היו מושכרות וקיבלתי אישור להתקין מזגן. בסוף לא התקנתי כי ביקשו ממני להתחייב להסירו אם וכאשר אעבור לגור במקום אחר וגם הסרת מזגן עולה לא מעט כסף. זה הפתיע אותי, כי צפיתי שלא יהיה להם אכפת כי הנחתי (וטעיתי) שיוכלו להשכיר דירה עם מזגן בעבור דמי שכירות גבוהים יותר, כשאמרתי את זה הסבירו לי שהם לא יכולים, כי העיריה מגבילה את דמי השכירות שמותר לחברה לגבות ובנוסף לכך מותר לחברה להעלות את השכירות פעם בשנתיים לכל היותר (לדייר קיים) בהתאם למדד השכירות העירוני. מכיוון שהשכירות עבור כל בניין כזה היא בהתאם למיקום הבניין ושטח הדירה הספציפית אך ללא התחשבות באם מותקן מזגן או לא וכיו"ב ובנוסף לכך החברה מחוייבת בתחזוקת (והחלפת במקרה הצורך) של כל ציוד הנמצא בדירה שהדייר שוכר, המזגן נחשב בעיני החברה לנטל ולכן רצו לחייב אותי להסירו אם או כאשר אני עוזב. כדי לפתור את הבעיה בקלות רכשתי מזגן נייד ולפני שעזבתי מכרתי אותו. מזגן נייד לא דורש התקנה, אבל הוא גם פחות יעיל.

157cm

New member
צודק בהחלט

ומה לגבי הרהיטים שאנשים מוציאים החוצה וחוסמים מדרכות? הזוי ורק מעלה את רמת החרדה עד התקף פאניקה.

beatman

Member
חוסמים מדרכות ?

זאת עבירה על החוק.
באשדוד יש מקום מסודר (ליד הפח) ויום בשבוע לכל רובע בשביל להוציא רהיטים, ככה מגיע רכב שמפנה אותם.

Astroo

New member
כן, הסביבה העירונית בישראל לא משפיעה לטובה

על המצב הנפשי.

157cm

New member
עשיתי נישואים פיקטיביים עם אזרח ניו זילנדי

פשוט עשיתי חושבים, זה המקום היחיד שלא יגיעו לשם הבני דודים שלך שהשחיתו את כל יבשת אירופה.

SupermanZW

Well-known member
לא מדויק

גם בניו זילנד יש מהגרים מוסלמים, בניו זילנד אין קנגורו, היה טפשי מצידך לפרסם שנישאת נישואין פיקטיבים, תפוז הוא אתר מהפחות מאובטחים בעולם והמידע עלול להגיע למקומות שאת לא רוצה שיגיע.
&nbsp
במצבך הרגיש הכי כדאי לשמור על פרופיל נמוך.

TaL53

New member
הייתי נזהר בהצהרות מסוג זה

יש פה גולשים (גלויים וסמויים) שאוספים מידע על גולשים אחרים.. ולא ממטרות אלטרואיסטיות.

SupermanZW

Well-known member

157cm

New member
לשניכם:

מי בכלל לוקח ברצינות מה שאנשים כותבים בפורום חצי נטוש, כשלא ברור מי מאחורי המסך - בוט או אדם אמיתי.

SupermanZW

Well-known member
את מאוד תמימה אם את חושבת כך

אבל בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.

beatman

Member
הייתי ממליץ לך לא לפרסם יותר מידי פרטים על עצמך

לא בעיה לשאוב מידע מכל מקום אפשרי ברשת.

lEchoesl

New member
לא מפחדת? ככה לעזוב ללא נודע? מה תעשי? איפה תעבדי?

אני חושבת שחשוב לנו כיהודים להישאר פה. המדינה היחידה שתבטיח רוב יהודי זו המדינה שלנו.

SupermanZW

Well-known member
מי שמונע מפחד לעולם לא ישיג דבר

ללא סיכון אין סיכוי.

157cm

New member
מה יש לי לפחד?

אתה חופשי באמת כשכבר אין לך מה לאבד, וזה בדיוק המצב שלי. אין שום דבר שמחזיק אותי פה. זה לא שעבדתי פה במשהו שווה ועכשיו יש לי פחד לאבד יציבות. זה לא שיש לי פה יחסים רומנטיים עם מישהו ששווה לי להישאר למענו. זה לא שיש לי משכנתא פה. אפילו היה לי פה תיק במשטרה, שסגרו אותו למען האמת. מה יש לי כבר לאבד? אני פה, כאילו, שלא חייתי פה את רוב חיי. לא השגתי פה כלום, אז אני עומדת בנקודה שהיא 0. אז למה לי לעמוד בנקודה 0 בישראל?
&nbsp
עדיין אני לא יודעת איפה אעבוד, בעיקרון ניסיון העבודה היחידי שיש לי זה בתור מארחת במסעדות ובבתי מלון. רוב חיי עבדתי בזה.

SupermanZW

Well-known member
את צריכה תוכנית ממש טובה

אל תתני לפחד להנחות אותך, אך מאידך דעי מה את הולכת לעשות במידה וסיכון מתממש.
&nbsp
בהצלחה.

למעלה