קריטריון אולימפי - מים פתוחים: שאלה

PRINCER

New member
קריטריון אולימפי - מים פתוחים: שאלה

מה הקריטריון הישראלי במים הפתוחים? בעבר פורסם שהקריטריון הוא מקומות 1-16 באליפות העולם שכבר הייתה (קריטריון זה לא הושג) או מקומות 1-20 בדירוג האולימפי שיפורסם לאחר תחרות המבחן האולימפית. הבעיה היא שלא קיים דירוג אולימפי - בודאי לא כזה שתחרות המבחן משפיעה עליו. אז מה יצטרכו שחייני המים הפתוחים להשיג כדי לטוס ללונדון, מלבד מקומות 1-10 בתחרות המבחן?

nitsansh

New member
זו לא פעם ראשונה שביחידה לספורט הישגי קובעים

קריטריון למים פתוחים שמבוסס על תחרות שלא קיימת (במקרה הקודם) או דירוג שלא קיים...

עדי פרג

New member
מה שאני לא אגיד - אלכס יגיד הפוך...

האמת שלא התעמקתי בקריטריונים ללונדון ומבחינתי זה דבר ממש לא חשוב.
מה שמעסיק אותי זה ניקוי האורווה באיגוד השחייה - למען שחייני העתיד.
התייחסתי לעניין הזה באריכות בפורום זה כבר הרבה פעמים ולא אחזור, אך מאחר ואל אלכס הצטרף לאחרונה אחד שקורא עצמו "פר אקסלנס"
שכתב אתמול בשרשור שעוסק בכתבה של עמיר פלג (למטה) דברי הבל חסרי שחר, ראיתי לנכון להפנות את המתעניינים לתגובה שלי מהבוקר בשעה 10:20 תחת הכותרת "אולי אתה פר אבל בטח לא אקסלנס".

תוכלו לראות שם את דעתי על התמיכה של פר אקסלנס בשטויות של אלכס גלעדי (כאילו האיסור על "התערבות פוליטית" באיגודי ספורט כולל גם את האישור לראשי האיגודים לפעול באופן שפוגע בספורטאים)
כמן כן התייחסתי שם לתבוסתנות המדהימה של ה"פר אקסלנט" הזה שחושב שחבל על הזמן כי ממילא השחייה לעולם לא תביא לנו מדליה.
חבל מאד שכל מיני ברוכי2, פר אקסלנטים ואלכסים, נותנים יד להוא עם החליפות והסיגארים, לספק לשרת הספורט עלה תאנה מדוע לא להפעיל סמכויותיה, בנימוק "המנצח" (עלאק-"איסור התערבות פוליטית") וזה התירוץ העלוב שלה לכך שהיא לא עושה כלום, אחרי שכבר השתכנעה שצבי פועל בדרכים לא כשרות. הסיבה האמיתית לאי ההתערבות של משרד הספורט היא אחרת לגמרי - קוראים לזה בעברית פ-ח-ד-נ-ו-ת.
זה קרה בהתעמלות ובשחייה ואני בטוח שכולם לומדים את הלקח: השרה לא מתערבת ומשרד הספורט ממשיך להזרים תקציבים כאילו כלום לא קרה - בושה וחרפה.
כבר אמרתי לכם ואני חוזר ואומר, זה לא ימשך לעד, אנחנו נעצור את הטירוף הזה.
ההפתעות כבר בדרך.
read my lips

ברוכי2

New member
גיבוב של שטויות באצטלה של מבין

צר לי, אבל צריך לומר את האמת. אתם חבורה (חלקה אכן נכבדת) של אנשים מבוגרים, משועממים ומחפשי כבוד שנעלבים מזה שעתידכם נמצא בעברכם.
השיעמום וחוסר המעש מביא אתכם למשחקי כבוד של רדיפה אחרי נועם צבי.
בחיי לא פגשתי אותו ולפי הטוקבקים מדובר גם בבחור לא הכי נחמד ולא נעים אבל עדין ביו"ר מוצלח ככל הנראה.
כנראה שמבין שניכם, מי שנחשד בחוסר אמינות זה היתה אתה ומי שלא מכיר כדאי לקרוא את הספר של מר אפק שהיה יו"ר הועד האולמפי.
השתדלתי לא להכנס לויכוח הרדוד הזה אבל כמובן שלא התאפקת מלהזכיר אותי, כנראה שהאמת מרעידה לך את הסיפים.
קשה לי לדעת אם נועם צבי הוא יו"ר מוצלח ויותר מכך אם אראה אותו ברחוב אין סיכוי שאזהה אותו אבל יש לו השגים מוכחים וזה מה שנספר בסופו של דבר.
העובדה שבשנה אולמפית מתאמנים שחיינים ישראלים בארה"ב באופן מלא ובניגוד גמור לעובדה ששאר המדינות אינם מורשות להתאמן שם מעידה יותר מכל על האיגוד והוועד האולמפי.
כדאי שתרדו מהעץ שטפסתם עליו ותנתבו את הידע והיכולות שלכם לטיוב השחיה ולשיפור רמתה.

אלכס 2501

New member
בקשר לאישיותו של נועם צבי

כתבת "ולפי הטוקבקים מדובר גם בבחור לא הכי נחמד ולא נעים".

יצא לי להכיר את נועם צבי. מדובר בהחלט באדם נחמד ונעים. הוא אינו מושלם ויש לו את החסרונות שלו בדיוק כמו לכולנו.
קח בחשבון שאתה לא מגיע לתפקידים ולהצלחות כפי שהגיע אם אין לך כישורים חברתיים וכישרונות מתאימים.
השחרת אישיותו היא חלק ממסע השקרים שמנהלים פרג וכנופיתו נגד יו"ר איגוד השחייה, נגד נבחרת השחייה של ישראל ונגד כל מי שלא מסכים עם פרג וחבורתו שזה בעצם כמעט כל ענף השחייה.

עדי פרג

New member
אין בכלל שאלה אם הוא יו"ר מוצלח?

לטעמי, כל עוד הוא פועל ממניעים לא ענייניים ואינטרסים זרים שפוגעים בשחייה הישראלית (כך קבעה השופטת ברון), זה ממש לא חשוב אם הוא "מוצלח".
כרגיל כשאין נימוק טוב, ברוכי ממהר לתקוף אותי אישית.
כמו אלכס גם אתה מתחיל לנתח את האישיות שלי ושל וותיקי השחיה שהצטרפו אליי: "אתם חבורה.. של אנשים מבוגרים, משועממים ומחפשי כבוד שנעלבים מזה שעתידכם נמצא בעברכם" - מאיפה הבאת את הקשקוש הזה ?.
ועוד משהו: יש לי חדשות בשבילך ברוכי לגבי מחנה אימונים בארה"ב.
אם משלמים מספיק - הם מקבלים כל אחד, אפילו אם הוא מירושלים רבתי...
ואגב, אמנם כבר אמרתי שגם אם הוא יו"ר מוצלח הוא צריך ללכת הביתה אחרי מה שקבעה השופטת ברון, אבל לגופו של עניין, הוא גם לא יו"ר כל כך מוצלח כפי שהוא משווק עצמו
כדאי שתלמד עובדות! לגבי רמת השחייה בארץ בתקופת ברוק, חליקה, גת, אורבך, ובורכובסקי, בטרם צבי נכנס לתפקידו, אל מול ההשגים היום.
אחרי שתכיר עובדות, יהיה בסיס להתווכח, בינתיים יש לך עוד דרך ארוכה.
ובקשר ל"חוסר אמינות" - צבי לא "נחשד" בחוסר אמינות. חוסר האמינות שלו צועק מכל פינה ועל כך כתבה השופטת ברון 23 עמודים,
השופט אייזיקסון הסתפק בשני עמודים אבל אם תקרא - תראה שלא מדובר בחשדות... ("התנהלות הנאשם [צבי] היתה יותר ממכוערת" - את זה כתב השופט איזיקסון - לא אני)

אדון ברוכי תראה, אין מצב ש9 מוותיקי השחייה בארץ שמכירים אותי ואת צבי היטב, יאמינו למה שאתה כותב כאן, במיוחד אחרי שהודית שאתה לא מכיר את צבי.
גם אין מצב שאני כל כך מוכשר, עד שהצלחתי לסנוור 9 אנשים מיושבים בדעתם, ולשכנע אותם (וגם את השופטת ברון שאני לא! העדתי בפניה) שהאדון צבי גורם נזק לשחייה הישראלית, ורק אתה ברוכי שכבר הודית שאינך מכיר אותנו ולא את צבי, "גילית את האור" ומצאת שצבי הוא בחור כל כך מוצלח שכדאי שישאר בתפקידו.
אז אולי פשוט תעזוב את הנושא הזה ותתרכז בדברים שאתה כן מבין בהם ???

פרג אתה כבר בשלבים של דמנציה

אני לא צד ולא מביע בעמדה של הסכסוך שלך עם צבי שלמען האמת לא מעניין אותי בכלל.
התייחסתי להצהרות הושמעו כמו "לשרוף את המועדון" ושמצדנו שיסגרו את כלענפי הספורט לכמה שנים, או טענות "ששייט וג'ודו הם לא חשובים כמו השחייה.

אתה נשמע באמת קצת כמו ילד ברגרסיה.
ובכן יקירי אומר זאת שוב, בין לבחור שמישהו כמוך שרץ עם לפיד ומוכן לשרוף תמועדון" ומוכן להקריב את השייט והגו'ודו לטובת הצדק האישי שלו בתחום השחיה, אז אומר לך חד וחלק,תשנן לעצמך איפה אתה נמצא עדיף שאתה תטבע בבריכת הילדים ושלא יצא שחיין אחד ל 3 האולימפידות הבאות מאשר הנכונות שלך לפגוע בענפי הספורט כמו ג'ודו ושייט.

עדי פרג

New member
תשמע פר משוגע

"עדיף שאתה תטבע בבריכת הילדים.." אתה בטוח שהתכוונת למה שכתבת ??
זה לא יהיה פשוט להטביע אותי בבריכת הילדים... ככה התחלתי לשחות, כששיחקתי "תופסת" עם כמה ילדים גדולים ממני וברחתי מהם בשחייה מהפעוטים לבריכה של הגדולים...

ואל תנסה להפוך אותי לאוייב הג'ודו והשייט, אני מאחל להם הצלחה, ולמדינת ישראל אני מאחל שנעלה כיתה, ושיהיו לנו ספורטאים בגמרים בענפים שבמרכז ההתעניינות האולימפית (שחיה, אתלטיקה, התעמלות).
ראיתי שהציונות במרומי גרונך, האם גמרים בענפים שזוכים לחשיפה העיקרית זה יותר מדי לבקש ???
מה שכנראה לא תבין לעולם מר פר, שאין ארוחות חינם, ומי שרוצה ספוטאים בפודיום העיקרי, לא יכול לנהל את הספורט בקומבינות כפי שעושה איגוד השחייה כבר יותר מדי שנים.
זה לא עובד ככה. עובדה.

אלכס 2501

New member
מזל טוב גם ל"פר אקסלנס11" עם הצטרפותך

לרשימת האוייבים של פרג וחבורתו ההזויה

ההגיון אומר שבאין דירוג כזה, זה יחייב

את הוועד לשלוח ישראלי שיגיע בין 1-10 בתחרות המבחן.

nitsansh

New member
ההיגיון של הוועד האולימפי לא תמיד מובן

להדיוטות כמונו...

לפי דעתי אורן צריך לחייב פרוצדורת גילוי נאות

כלפי האנשים בפורום שמקללים ותוקפים בלי בושה ומניעהם נסתרים
אני אוהד ספורט
פרג ספורטאי
אורן עיתונאי
לגבי האחרים אין לי מושג
אולי כדאי שכל אחד יגלה אם ואיזה מניעים הוא מייצג?
לתקוף את פרג רק בגלל שהוא (ונח רם (מאמן נבחרת ישראל בשחייה בשנות ה-80, כיום מאמן נבחרת ישראל בשחייה לנכים), דוד סיבור (מאמן נבחרת ישראל בשחייה בשנות ה-70 ומנכ"ל איגוד השחייה בשנות ה-90) וד"ר בוקי צ'יש (שחיין נבחרת ישראל בשנות ה-60, מאמן בנבחרות ישראל ופרשן שחייה ותיק
דב ניסמן (שחיין עבר, משחקי מונטריאול 1976), ניר שמיר (שחיין עבר, בעל קריטריון למשחקים האולימפיים במוסקבה), גרשון שפע (נציג ישראל בשלוש אולימפיאדות - רומא, טוקיו ומכסיקו, ומאמן נבחרת ישראל בשנות ה-70), אברהם מלמד (נציג ישראל לאולימפיאדות טוקיו ומכסיקו) ופרופ' יונה תדיר (שחיין עבר ושחיין מאסטרס פעיל כיום) החליטו שמשהו מסריח . רובם עובדי הייטק בכירים ,לא מחפשי ג'ובים (כפי שצוין בכתבה ממנה נלקח הטקסט הנ''ל של אורן אהרוני מאפריל 2011 והכתבה המשלימה של עמיר פלג לפני כשבוע), ספורטאים למופת, ואנשים שבנו את השחיה הישראלית.
מצטער אין סרט כזה שאני אאמין ליחצני החצר של העסקונה שמנסים להציג את החבורה הזאת כחבורה הזויה.
הם לפחות עשו משהו בחיים שלהם מלבד אכילת בורקסים והשתתפות בקוקטיילים.

ציטוט תגובה מספר 1 מהכתבה הנ''ל

-תחילת ציטוט-

"מהיכרותי עם הענף (על אף שבשנים האחרונות פחות מבעבר) הם צודקים לחלוטין. ענף השחייה כמעט ולא התפתח בעשור האחרון.

הכל מרוכז בפנימיית בוינגייט ובעוד מועדון וחצי. רוב האגודות מתאמנות בסטנדרטים של שנות השמונים.

העולם השאיר אותנו הרחק מאחור.

מצב ביחס לעולם לא משתפר כבר כמעט 15 שנה (גמר אולימפי אחרון בסידני 2000). אנחנו צועדים לאחור.

זוכרים את אורבך, חליקה, ורד בורכובסקי, יואב גת, יואב ברוק? אם שכחתם אותם זה לא בגלל שיש לכם בעיות זיכרון אלא בגלל שעברו למעלה מעשר שנים.

הייתם פעם בבריכה המרכזית של מדינת ישראל במכון וינגייט, הבריכה שבה מתאמנים טובי שחינינו, הבריכה שבה נערכות אליפויות ישראל? הבריכה נראית בדיוק כפי שהיא נראיתה לפי 25-30 שנה...

אין בישראל בריכה אחת של 10 מסלולים (סטדנרט בכל מדינה בינונית ומטה בעולם).

הכשרות המאמנים בישראל מגוחכות.

ועוד, ועוד, ועוד...

כל זה כמובן לא משנה את העובדה שבראש ענף השחייה עומדים אותם אנשים כבר עשרים שנה (מנהלים ומאמנים)

הגיע הזמן לשינוי דרסטי!!!"
-סוף ציטוט-

מסכים עם כל מילה. ועכשיו שמישהו יענה לי איך זה שלא הצליחו במשך 64 שנה לבנות בישראל בריכה אחת לרפואה??? זאת הרי בושה מחפירה. במקום להיות אור לגויים אנחנו בדיחה מהלכת. לא חושב שיש מדינה בעולם בלי בריכה אחת. ועכשיו יבואו החוכמולוגים ויגידו שהטוטו אישר והממשלה ביטלה וליבנת התערבה ונעם צבי לא אשם, בדיוק כמו שבן גל לא אחראי על כך שאין בארץ מתקני אתלטיקה ראויים ובדיוק כמו שיו''ר איגודי הכדוריד, כדורעף, כדורסל וכ'יוב לא אחראים על כך שאין בארץ מתקנים ראויים בענף שלהם. ואני אומר "אם אתה לא יכול לשנות אז תלך הבייתה!"

פינ''א התעניינה בשנה שעברה אם ישראל רוצה לארח את אליפות אירופה בבריכות קצרות בכפוף לבניית מתקן מתאים. אני מבטיח לכם קבל עם ועדה שגם בעוד 20 שנה לא תהיה כאן לא בריכה קצרה ולא בריכה ארוכה ועדיין נדבר על האבוס המצחין בוינגייט.

חג מימונה שמח!!

doron62

New member
אני לא יודע אם מישהו ממכם שמע.......

לפני מספר ימים ניסתה טלי ליפקין שחק לדון בתוכנית הבוקר שלה בגלי צהל בעניין.היא לא ממש הכירה את הספור ואת עומק הטינופת והשנאות סביב העניין.היא העלתה לשידור את עדי פרג ,מיכאל שפירא ומנכל האיגוד
שאנני זוכר את שמו הצרחות והטינפות שנשפכה שם בעיקר מצד המנכל וגם מר שפירא נגרר גרמה לה לסגור את הדיון ולברוח בלי שמשהו מהמאזינים כולל טלי עצמה יכול היה ל מה באמת הוויכוח.........

doron62

New member
רק לסיום

בסוף הדיון לפני שהיא סגרה להם מקרופונים סופית והורידה אותם משידור היא קראה להם לנסות ולמצוא פתרון כי מה שחשוב זה טובת השחיה והשחינים ולא הפוליטקה הפנימית ומאבקי הכוח .וזאת קריאה שחייבת לצאת גם מכאן מחובבי הענף והספוקרט בכלל .

וכן אני סתם חובב ספורט מושבע..........שלא מקורב לאף אחד ולשום דבר.

אלכס 2501

New member
שאלה אליך. מנכל איגוד השחייה מייצג מאות

אלפי שחיינים שמאוגדים באיגוד השחייה באמצעות כ-50 אגודות שחייה ושאינם מאוגדים באיגוד אבל נהנים מפעילויות שונות להם אחראי האיגוד.

את מי בדיוק מייצגים עדי פרג ומיכאל בר-אור?

doron62

New member
צודק בהחלט

כבר תקופה ארוכה שאני מבקש מאלכס מיודענו לחשוף את הקשר שלו לענף ולנעם צבי והוא מתחמק שלא באלגנטיות.

כן גם בעיני החבורה הרחבה והמגווונת של האנשים שמנית כאן נראת לי הרבה יותר אמינה ואנשים אנונימים המיחצנים את יור האיגוד.לזרוק סתם כך "הזוים" על אנשים שעשו הרבה מאד בחייהם גם בהקשר לענף וגם מחוצה לו אנשים שלפחות חלקם אנו קשור בשנים האחרונות לענף ועל פניו הם מחוסרי אנטרסים באיגוד ...........ההכפשה והטענה נראת לי הרבה יותר הזויה ותלושה.

אלכס 2501

New member
מצטער, לא תקבל ממני שום מידע פרט למה שכבר

כתבתי בהזדמנויות שונות.

אלכס הוא לא שמי מדובר בכינוי בלבד. אני הורה לשחיין/ת הווה או עבר בנבחרת ישראל. לא קיבלתי רשות לפרסם את שמו/ה של הבן/בת שלי.

זה לא משנה אבא או אמא של מי אני. יש להתייחס לגופו של עניין.

מה שמייצג פרג וחבורתו ההזויה אינו מקובל על כלל השחיינים ולא על שחייני נבחרת ישראל בשנים האחרונות. והם השמיעו את קולם בהזדמנויות שונות.

פרג וחבורתו הם מיעוט שולי והזוי שמייצג רק את האגו של עצמו.

נוח רם, שפע וצ'יש נמצאים כבר עשרות שנים באופוזיציה לכל דבר שנעשה בשחייה. הרבה שנים לפני שנועם צבי עמד בראש האיגוד.
3 מחברי הקבוצה חיים בארה"ב ואין להם שום קשר לשחייה בארץ כיום. המידע שיש להם מגיע מחברים הזויים אחרים בקבוצה.
יש רופא גניקולוג שלא ברור מהיכן ולמה צץ.
ויש את פרג - לוזר שנכשל בתפקידו באיגוד, כמעט הרס את ענף המים הפתוחים בתחילת דרכו ועכשיו לא ינוח עד שיפיל את כישלונותיו על אחרים.
ואם שכחתי מי מהם, לא נורא, שיעלבו

למעלה