קריטריון אולימפי - מים פתוחים: שאלה

doron62

New member
גם אם תשתמש 100 פעם במונח הזוי........

זה לא ישכנע יותר............מי שנמע בעיני אנטרסנט מקורב ובעל עניין זה דווקא אתה וההכפשות חוזרות ונשנות לא יעזרו.......

אלכס 2501

New member
אתה צודק. אני בהחלט אינטרסנט. האינטרס שלי הוא

לשמור על סדר. למנוע שבכל פעם יבוא הזוי זה או אחר ויעשה לנו בלגאן במקום שחשוב לנו וששם אנחנו וילדנו חיים.

אני בטוח שגם אתה אינטרסנט שלא יפלוש איזה פרג אליך לדירה ויעשה שם "סדר" שלא מתאים לך. שיעשו סדר במשפחה שלהם ובבית שלהם. למה אצלנו?

המערכת הקיימת היא טובה לשחייה ולשחיינים. ואם מישהו רוצה לתרום ולשפר שיתכבד ויעשה זאת מבפנים בדרך מכובדת ומקובלת.
פרג וחבורתו הם אנשים הזויים שמייצגים קבוצה שולית שבשולית. אין דרך אחרת להסביר את מעשיהם.

עדי פרג

New member
הנה האינטרס של אלכס: הבן "שחיין הווה/עבר"

ואני מהמר על "הווה"...
להבדיל, שלושת ילדי עושים מוסיקה אחרת לגמרי ( ואם תרצו דוגמית מהשבת האחרונה- תוכלו למצוא כאן למשל: http://www.youtube.com/watch?v=ZLVFUV210wM )
אין איש במשפחתי ששוחה, איש לא עוסק בספורט תחרותי (לצערי)
כנ"ל כל קבוצת וותיקי השחייה (סוכו,רם,שפע,תדיר,שמיר,מלמד, ניסמן והחתום מעלה) - אנחנו סיימנו את פרק היומרות להביא שחיין שלנו/בן משפחה, להישגים בינ"ל/אולימפיים.
כל מה שמעניין אותנו זה שתיפסק הפגיעה בשחיינים על פי מוצאם האגודתי.
והנה דוגמא עכשווית:
כמדומני שכתבתי כאן על כך שצבי רשם לאליפות אירופה (דברצן הונגריה עוד חודש) נבחרת שליחים 4x100 מעורב, בהרכב שבו החזיסט הוא אמרי גניאל, למרות שהשחיין ג'ואן קופטי מהיר ממנו ב100 חזה.
כפי שכבר הוסבר, "הבעיה" עם קופטי היא שהוא מהאגודה הלא נכונה (ירושלים רבתי) ולא מהפועל ירושלים (משם מגיע גניאל).
ותאמינו לי, אבא של אמרי - שחיין העבר המפואר! אמיר גניאל הוא בחור מצויין ואני לא כועס עליו שהעביר את הבן לשחות בהפועל ירושלים (אף על פי שהוא גר דאז בעומר-ליד ב"ש).
לפחות אמיר היה הגון וכאשר שאלתי אותו למה הצטרף ל"רעים" הוא הסביר לי ש: if you can't beat them-join them
לא רק זאת, אמיר היה מספיק הגון בכדי להתפטר מתפקידו בועדה "המקצועית" באיגוד השחייה, מייד כאשר הבין שהוא שם רק עלה תאנה לגחמות של צבי.

אם אלכס היה מודה ביושר שהוא תומך שקט בצבי כדי לסייע לתנאים של בנו, לא הייתי מתווכח (לא יודע אם במקומו הייתי נוהג אחרת).
אבל אלכס לא מסתפק בזה ותומך בריש גלי בעוולות של צבי וזה כבר באמת מרגיז.
ואחר כך הוא עוד מעיז לטעון שאני מונע מאינטרסים.. ונקמנות...
אני בטוח שאפילו בסיפור של קופטי אלכס כבר ימצא לכם איזה תירוץ עלוב, למה לקחת לשליחים את השחיין הפחות טוב, ואחר כך גם יגיד שאני "הזוי"

אני מבקש תשובה לשאלה מאד פשוטה: למה צריך לערב שרים וסגני שרים ולטעון שמדובר בקיפוח על רקע גזעני - (דבר שלמיטב הכרתי אינו נכון - הבעיה עם קופטי היא לא מוצאו האתני אלא "מוצאו האגודתי")
ולמה צריך כתבות בעיתונים וראיונות בתקשורת, רק כדי שאיגוד השחייה יקח את השחיין המהיר ביותר לנבחרת השליחים שמייצגת אותי ואת כל קוראי פורום זה ??
למה זה צריך להגיע למימדים כאלו השנאה הזו שפוגעת! בשחיינים וגם בנבחרת הזו ??
יש רק תשובה אחת, נעם צבי!
והוא יעוף משם בקרוב:
read my lips

אלכס 2501

New member
ברכות למשפחת גניאל עם הצטרפותכם לרשימת

האוייבים של פרג וכנופיתו ההזויה. זה סימן שבנכם הגיע לצמרת השחייה בישראל

עדי פרג

New member
גם לקרוא הוא לא יודע - האלכסיזם חוגג

אני נגד גניאל ??? השתגעת ??
הוא חבר טוב, רופא נהדר ואם מישהו מהפורום צריך קרדיולוג (חס וחלילה) דברו איתי ואמיר יתגייס ! (כפי שסייע למשפחתי בעבר באופן אישי)
לא רק זאת, אני מפרגן לו שהבן שחיין מצויין והלוואי עלי (אצלי נאבעך כולם מוסיקאליים מדי).
כל זה בכלל לא קשור לעובדה שהטיפש הזה צבי, חושב שעדיף גניאל בשליחים על פני שחיין מהיר ממנו (נכון לרגע זה).
אני במקום צבי הייתי לוקח את שניהם (אמרי גניאל וג'ואן קופטי) לאליפות אירופה ובודק שם ב100 חזה מי מהיר יותר (ה100 חזה ביום הראשון של התחרות ואחרי הכל ההפרש ביניהם 2 עשיריות בלבד)
המהיר מביניהם הייתי משבץ בשליחים (ביום התחרות האחרון). ועל הדרך כמובן שיצליח לו אמרי גם ב 50 חזה, שאחרי הכל זה המשחה שבו הוא עשה קריטריון ישראלי לאליפות אירופה.
תגידו, זה לא יותר הגון וספורטיבי מאשר להשאיר את השחיין המהיר יותר (ב-100 ) בבית, רק בגלל שהוא מירושלים רבתי ??
כרגיל אלכס יסלף כל מה שאני אכתוב ואחר כך יעשה לי גם רשימת "אויבים".
זה לא יעזור לו - גניאל ישאר חבר טוב.

אלכס 2501

New member
למרות שאתה יודע את הסיבה למה נשלח זה ולא זה,

אתה מוכן להקריב את בנו של "חברך הטוב" רק כי נדמה לך שזה יכול לפגוע בנועם צבי.
ועכשיו תמשיך לעשות קופי/פייסט לעניין הזה עד סוף הדורות

doron62

New member
אלכס שם בדוי אתה שוב חד לנו חידות?

אולי תשתף גם אותנו בסיבה האמיתית? או שגם זה סוד כמו זהותך האמיתית מר לא אלכס

guinnart

New member
תיקון עובדתי קל

ג'ואן קופטי אינו מהיר יותר מאמרי גניאל.
שיאו האישי של גניאל משנה שעברה הוא 1:02.65.
קופטי הוא באמת אלוף החורף של ישראל בבריכות קצרות עם תוצאה לא רעה של 1:00.95 (ואלוף הקיץ ב- 200 חזה), אך שיאו האישי ב-100 חזה בבריכות ארוכות הוא 1:04.09.
גם ירון שגלוב (1:03.01) וגל נבו (1:02.96 בקיץ 2011) קבעו תוצאות מהירות משל קופטי בבריכה ארוכה. בכל מקרה נראה לי שלתוצאה בבריכה ארוכה יש משקל גדול יותר מאשר בריכות קצרות בבניית הרכב לרביעיית שליחים מעורב, או שלפחות לגיטימי לטעון מקצועית שהיא בעלת משקל גדול יותר.
דרך אגב, מחשבוני ההמרה ישקללו את התוצאה של קופטי בבריכה קצרה כשקולה ל- 1:03.16 בארוכה. עדיין איטי משיאיהם של גניאל, שגלוב ונבו (וגם אם הם לא מדוייקים - אין דרך אחרת הידועה לי לפרש תוצאות בבריכה קצרה).

guinnart

New member
סליחה טעיתי

אכן ג'ואן קופטי קבע השנה בתחרות במיזורי תוצאה של 1:02.43.
תוצאתו מהירה משל גניאל.
בקיץ 2011 גל נבו עשה תוצאה של 1:02.32, המהירה ביותר לישראלי מאז עידן החליפות.
אני מניח שביום של ה4X100 נבו ישחה 400 מעורב, ולכן לא סביר שגם ישחה בשליחים.
פה כבר הסוגיה פתוחה: האם גניאל (1:02.65) או שגלוב (1:03.01) שעשו קריטריון אישי ב- 50 חזה צריכים להיות בשליחים, או קופטי המהיר מהם, אך ללא קריטריון אישי.
אפשר להבין את הטיעון של קופטי.
לאליפות אירופה ב-2010 שלחו את דני מלניק שלא עשה קריטריון אישי כדי להשתתף בשליחים.

עדי פרג

New member
מעניין מה אלכס יגיד על התיקון שלך לעובדות...

עוד פעם הוא בטח יגיד שעובדות לא מעניינות אותי ...
ושמחתי לראות שבסוף הבנת את העניין. אני רק מתפלא guinnart שאתה "יכול להבין" את קופטי.
זה לא רק "יכול להבין" אלא חייב להבין!
תסלח לי גווינארט: כאן לא מדובר על "סוגיה פתוחה", בטח לא אחרי שבפעם הקודמת לקחו את מלניק לשליחים למרות שלא היה לו קריטריון בכלל. מי שמבין זאת לעומק גם מבין מדוע הטיעון של איגוד השחייה הוא כל כך מושחת !!
במצב שנוצר המינימום שנדרש מאיגוד השחייה זה לקחת את שניהם! ולבדוק בזמן אמת מי מהיר וזה בדיוק מה שקופטי ביקש.
וגם זאת הוא מבקש רק משום שלא נעים לו מגניאל ולא משום שהמשחה לא מגיע !! לקופטי שהרוויח את זכותו ביושר.

האמת גווינארט שזה "מגיע" לא רק לקופטי אלא שזה גם מגיע לי ולך,
אנחנו אזרחים שומרי חוק ומשלמי מיסים, ואנו מצפים שהמדינה תשלח לייצג אותנו את הטובים ביותר.
אם הבעיה היא קריטריון (ישראלי) אז שלא ישלחו נבחרת שליחים בכלל.
אם שולחים - חייבים לשלוח את הטובים ביותר.
כל כך פשוט וטרוויאלי שאני פשוט לא מבין למה זו "סוגיה פתוחה"

guinnart

New member
לא שמשהו שאכתוב ישפיע על דעתך

אולם גם הטיעון לפיו מי שנוסע הוא מי שעמד בקריטריון האישי הוא תקף.
זו לא תהיה פעם ראשונה שישראל או מדינות אחרות מרכיבות רביעיות שליחים ממי שעשו קריטריון אישי.
השיקול שלא להוציא כסף ציבורי על שחיין שלא עשה קריטריון אישי תואם לדעתי את המשפט "מצפים שהמדינה תשלח את הטובים ביותר".
אם בשליחים מעורב היינו מתחרים על מדליה או מקום בלונדון והיה צריך את קופטי לשם כך אז זו היתה ירייה ברגל (במקרה של ה 4X200 אני חושב שיהיה בעוד כמה שנים סיכוי לייצוג אולימפ]י, אבל כרגע לא).
לכן אני לא מסכים שזה כל כך "פשוט וטריוויאלי".
מה שכן - אני מעט נוטה לתמוך בדעתך במקרה זה כיוון שיש את תקדים דני מלניק, מה שאומר שהאיגוד בעבר פעל על פי מדיניות של שליחת השחיין המהיר בסגנון גם ללא קריטריון אישי (אם כי מקצועית אז לא היה אף אחד אחר בטווח של כמה עשיריות ממנו, ובמקרה הזה הפער בין גניאל לקופטי קטן הרבה יותר).

אלכס 2501

New member
בזמנו, היו צרכים את מלניק אז לקחו אותו למרות

שלא עשה קריטריון. היום הנסיבות הן כאלה שלא צריכים את קופטי, אפשר בלעדיו, אז לא לוקחים אותו. יש את גניאל שהתוצאה שלו לא רחוקה מקופטי והוא יהיה בתחרות למשחים אחרים.

ספורט זה מקצוע אכזרי. זאת יודע כל ספורטאי אמיתי.

זו תהיה שערוריה להוציא כסף ציבורי על שחיין שתרמתו זניחה ומוטלת בספק כשיש שחיין אחר שכבר נמצא שם.

למעלה