קרייירה, מול הורות מאוחרת

shandy

New member
קרייירה, מול הורות מאוחרת

גיל האשה כגורם יחיד הוא המשפיע העיקרי על הכניסה להריון ספונטני בגיל מאוחר יותר השעון הביולוגי שלנו הוא המחליט והקובע, האם הרפואה המורנית תצליח לשנות אותו או לזרום איתו? ראב במאמר המצ"ב המאמר אינו דן באספקטים החברתים של הורות מאוחרת, ווהשלכות כל הילד שהוריו נראים לעיתים מאד מאד מבוגרים
 
רק שלא יהפכו את המידע הזה

לעוד כלי תעמולה, שנועד לשכנע נשים לשעבד את כל התוכניות בחיים להריון ולידה.
 

siv30

New member
גוף האישה כמכונת לידה

עדין אני לא מבינה מדוע העדר ילדים נחשב למחיר גבוה לעומת ההשקעה בקריירה. בעולם בו אלימות, מוות, פאנטיות, הרס וחורבן הם העתיד של הילדים שלנו, אני לא מבינה איזה מוטיבציה צריכה להיות לי כאישה להביא ילדים ולא לפתח קריירה. נראה שדוגמת ההמשכיות היא זו ששלטת מבלי בכלל להבחין בין העולם של נניח לפני 100 שנים לבין העולם המודרני והעתידי (לא שאז העתיד נראה ורוד יותר). שיעבוד הגוף הנשי להגשמת רעיון המשכיות המין האנושי ממש מעצבנת אותי. מילא אם העולם היה מקום טוב לחיות בו, לא כל יום פאנטים אחרים היו מתפוצצים בו ואקולוגית סיכויי השרידות שלנו היו עולים אולי היתי רואה את הדברים אחרת.
 

missB

New member
השאלה היא מה האשה רוצה

אם אשה אינה מעוניינת בילדים והיא מעדיפה להשקיע את זמנה ומרצה בקריירה - לדעתי אין מה לבוא אליה בטענות. זכותה לקבל החלטה כזו. אבל אם אשה יודעת שהיא בוודאות רוצה ילדים אז אין ברירה אלא להתחשב בחוקי הטבע. אם ידוע שבגיל מבוגר קשה יותר להכנס להריון ולהחזיק הריון בריא, אז זה בהחלט דבר שצריך לקחת אותו בחישוב בתכנון הקריירה והמשפחה. אני לא רואה בזה שעבוד או כפייה מסוג כלשהו. ואני בהחלט חושבת שאשה צריכה לדעת את מגבלות הפוריות כדי שתוכל לקבל החלטה מושכלת לגבי מה היא רוצה.
 
הכל נכון, האישה צריכה לדעת

את מגבלות הפוריות. והיא צריכה גם לדעת את מגבלות התעסוקה בגילאים מסוימים, לדעת כמה קשה להתחיל ללמוד לתואר ראשון בגיל 30, כשמסביבך ילדים וילדות, לדעת איך מסתכלים על מי שבאה לחפש עבודה רצינית ראשונה בגיל 33 עם אפס נסיון רלוונטי. אני ילדתי בגיל מאוד מאוד צעיר, דרך אגב. אף אחד לא דאג לספק לי מידע על הקשיים שיהיו לי, אם ארצה להצליח בדרכי המקצועית ולא רק בשטיפת רצפה בבית+הכנת קפה לבוס. אמרו לי רק מזל טוב בכל מקום. אף אחד לא יזדעזע, אם אישה תוותר על קריירה (גם אם עקרונית היא הייתה שמחה שתהיה לה) כי לא תהיה לה דרך אחרת להגשים אמהות. אבל כשנשים מסוימות בוחרות להעמיד תחת סימן שאלה אמהות, כדי לא לסכן קריירה, פתאום כולם קופצים ומתחילים להזהיר או אפילו לאיים. חשבת טוב? לא, תחשבי שוב. את מבינה מה את עושה לעצמך? וכו' וכו'. אני לא נגד מידע חופשי, יש לי פשוט חשש שכמו תמיד, בתגובה לשינוי חברתי קמים אנשים שמנצלים מידע חד צדדי ומפיצים אותו בצורה של הפחדות ואיומים, כדי לבלום תהליך שלא נראה להם.
 

יונית א

New member
החלטות על בסיס מידע בדוק

הן הדרך הנקיה לקבל החלטה אישית. כל החלטה, בין אם להיות אם, או לא. הבעיה שאת ההחלטות המשמעותיות של אנשים בחיים עושים בגילאים צעירים יחסית,לא תמיד בראיה מאד רחבה של הפרספקטיבה כולה, ומידע רפואי(ואני מניחה לפחות מעיון כללי במאמר,שלא היה לי את הכוח הנפשי לרדת לעומקו הביולוגי) הינו אחד המדדים לקבלת ההחלטה. אבל יש כל כך הרבה פרמטרים אחרים שמשפיעים על קבלת ההחלטה , ובגילאים צעירים יותר הם משמעותיים אולי יותר. ואלו הם החיים. לא תמיד בשיקולים רציונליים לא תמיד בחשיבה לרוחב עומק ושיקול כל האפשרויות. ובהחלט מסוכן מידע רפואי כאשר הוא הופך להיות מטבע עובר לסוחר, נעשה בו שימוש פופוליסטי ולעיתים השימוש מעוות את התוכן המקורי אפילו של הנתונים במחקר. ולא מפתיעה אותי מגמה כזו, לא מפתיע שראשיתה של התזה המחקרית בארה"ב, וכאמור ראיתי כבר שעל כל מחקר יש שלשה הפוכים ושני מתנגדים. אז למדתי לקרוא מחקרים בסבלנות, ולחכות למחקר הבא.
 
מובן!

אין לי מילה נגד ריבוי מחקרים. יש לי בעיה עם זה, שהמחקרים משקפים לעתים תכופות עמדות חברתיות קיימות, ומשמשים למטרות מסוימות. אם היית מחפשת מחקרים על הילדים שגדלים בסביבה חד הורית בשנות השישים, היית מגלה שזה אסון לילד ודרך בטוחה להגדיל את הסיכוי שלא יצליח בחיים. מרחיקי הלכת אפילו תלו את "כשלון" הקהילה השחורה בריבוי המשפחות החד הוריות בה. היום, ראו זה פלא, רוב המחקרים מעידים, שכשמנטרלים את גורם ההכנסה ועוד כמה, אין הבדל בין הילדים לאמהות חד הוריות, לבין הילדים שגרים עם שני הורים. זאת ועוד: יש תמיד סיבה, מדוע מחקרים מסוימים זוכים לתהודה ציבורית, והאחרים מתחבאים להם בנבחי המאגרים האקדמיים. מישהו רוצה לעשות/לממן מחקר על הישגים אקדמיים בקרב נשים נשואות אחרי גיל 30 עם 3 ילדים, לעומת נשים צעירות רווקות? מישהו רוצה לעשות/לממן מחקר השוואתי על הצלחתן התעסוקתית? ואם יהיה כזה מחקר, מישהו מאמין שעיתון "לאישה" או אפילו "הארץ" יפרסם תקציר ממנו, בליווי ציטוט מפי מדען בכיר: "כשנשים בנות 24 מחליטות להביא ילדים לעולם, מרביתן לא יודעות איזה מחיר הן עלולות לשלם מבחינת הצלחתן העתידית בשוק העבודה..." כל הכבוד יונית שלמדת לקרוא מחקרים ולדעת לשים את המידע בפרופורציות. באמת! הבעיה היא, שכמות עצומה של אנשים לא כמוך. שימי לב אפילו להודעות בפורומים השונים: הגולש כותב "מחקר הוכיח" (בעוד שאפילו חוקרים נמנעים מהמילה הוכיח) ומרגיש שהביא בשירה מאלוהים.
 

siv30

New member
זו בעיה חברתית

הראיה של יעוד האישה כמכונת לידה שנועדה להעביר את הגנים לדור הבא, גורמת להרמת גבה בכל פעם שאישה מנסה להגיד שילדים הם לא בדיוק בסדרי העדיפויות שלה. זו ראיה מאוד חד מימדית והיא מקבלת עידוד (פה ושם) ע"י המין הזכרי (אם בדמות מדעני צמרת או אם בדמות מחקרים כדוגמאת זה שהובא כאן). גם אם יש לה ילד אחד, מיד תבוא השאלה "נו, מה עם השני?, את לא חושבת שהשעון הביולוגי מתקתק?" או "מידעלה, תגידי לבעלך שיעבוד" כאילו דההה, אנחנו לא עובדים חיכינו רק לכם שתזכירו לנו.
 
../images/Emo46.gif הבעלים שלי לא

מוציא אותי לטיול בצורה סדירה, אז יש לי רק ילד אחד. וגם בגלל הילד הזה, שמליון מבוגרים רבים על מי יקדיש לו יותר זמן, היו מרימים לי גבה בכל ראיון עבודה. עד שנשבר לי הזין ואני עובדת היום מהבית, ובגלל זה גדל לי התחת שכתבתי עליו בשרשור הארוך שם למטה.
 

siv30

New member
זה כמו מילכוד

מצד אחד מצפים שנביא ילדים ויותר (כי השעון מתקתק לא חס וחלילה כי הגברים לדוגמא רוצים המשכיות לגנים שלהם) ומצד שני הם מצפים שנשקיע בהם אפס מאמץ, כי עבודה ובוס קודמים לכל. נבצר ממני.
 

shandy

New member
הלכתם רחוק מדי לטעמי

בעיני שום פרס ותעודות הצטיינות וקריירה, לא ישוו להצלחה ולאושר של הילד שלך, אם הייתי צריכה לחזור הביתה לבית מוצף מלא תעודות הוקרה או לבית הפוך עם ילדים , בלאגן צחוקים והנאות אני תמיד הייתי בוחרת בשני. כי הילדים והנכדים הם מה שנשארים לנו לעת זקנה, השקענו נכון אנחנו קוצרים ריבית גבוהה מאד, השקענו גרוע, ננחל רק הפסדים יש מספיק מפורסמים בעלי הכרה חברתית ותעודות הוקרה אשר מתו חסרי כל, ובזמן גסיסתם היו לבד. אינני באה פה להטיף על ויתור קריירה, אלא רק לקחת דברים בפרופורציות נכונות מבחינתי המאמר בא לאמר , כמו שכמה צינו, כשאת לוקחת החלטות, תביאי גם עובדה זו בחשבון, תביאי את מגבלת הגיל הביולוגי מול מגבלת פיתוח קרייירה.
 
איפה הסברתי את עצמי לא טוב?

הבנתי את סדר העדיפויות שלך, תמיד ראיתי במידע דבר חשוב. כל מה שאמרתי, הוא שהידע המחקרי שמגיע אלינו באמצעות התקשורת הפופולרית, הוא תמיד מסולף, חד צדדי ומשרת ברובו מטרות חברתיות מסוימות.
 

shandy

New member
גם הפרשנות שלנו חד צדדית

אני מפרידה בין מידע לפרשנות אני מאמינה שהביציות מזדקנות עם הגיל, הן פחות פוריות ויותר קשה להיכנס להריון ספונטני. המערכת המינית הן אצלנו והן אצל הגברים משתנות עם הגיל, כמו שאר מערכות הגוף. מה עושים עם מידע זה, איזה מניפולציות ורגשי אשם מפעילים על אוכלוסיות זה אופרה אחרת. את רוצה,תקני את הפרשנות, את לא רוצה אל תקני אותה. אבל זה לא שייך לעובדות ביולוגיות.
 
כל הדיון הזה לא שייך

לעובדות ביולוגיות. החיים שלנו מושפעים מהמון עובדות. גם אם נצא מנקודת הנחה, שכווולם מסוגלים לעבד את המידע הפופולרי בצורה הנכונה, ויודעים לקחת פרשנויות של חוקר או עיתונאי בפרופורציה הנכונה (וזאת הנחה די קלושה, לאור העובדה שרוב האנשים מושפעים מאוד מהתקשורת, בייחוד כשהמידע התקשורתי מכיל את המילה היוקרתית "מחקר"), מדוע את חושבת שלא מגיע להם לקבל מכלול של עובדות, מכלול של מחקרים, מכלול של פרשנויות? לא רק כאלה, שמעודדים אורח חיים מסוים ומטרה מסוימת. גם אם את מסכימה עם הדרך ועם הגישה, מדוע את מתנגדת, שהנשים תראינה עוד דרך, עוד גישה, עוד פרשנות? שתהיינה מודעות לעוד סכנות? אני לא בעד להחביא את המחקר הזה, אני נגד הצגת עובדות חד צדדית ובחירת פרשנויות חד צדדית.
 

shandy

New member
שני קוים מקבילים

אני לא אמרתי את מה שכתבת אני תמיד שמחה שמפרשים את הדברים שלא אמרתי, כך אני לומדת דברים חדשים עלי ועל דיעותי
כדברי השיר, ההיתי או חלמתי חלום. אני טענתי שצריך להבדיל ולהפריד בין עובדות ביולוגיות, ובין הפרשנות להשלכות של עובדות אלו, לא מעבר לזה אבל אינך כמובן חיבת להאמין לכלום, זוהי הבחירה שלך
 

missB

New member
העובדה הביולוגית היא

שקשה יותר להכנס ולהחזיק הריון בגילאים מבוגרים. זהו. עם האינפורמציה הזו כל אחת יכולה לעשות כרצונה. יש מי שתחליט שהיא בכלל לא רוצה ילדים אלא רק קריירה, יש מי שתחליט לקחת את הסיכון ובכל זאת לנסות בגיל מבוגר ויש מי שתחליט לעשות ילדים בתקופה שמוגדרת כפוריה ביותר. לבוא בטענות על ניצול ואפליה כנגד מחקר שטוען משהו שכל אחת מאתנו יודעת - זה קצת מוגזם בעיני. יש פה מישהי שחולקת על המחקר? מישהי שחושבת שקל באותה מידה להכנס להריון בגיל 40 כמו בגיל 25? אשמח לשמוע נתונים סותרים אם יש למישהו!!
 

siv30

New member
אבל חשבתי שעם התקדמות המדע

והטכנולוגיה הבעיה הזו אמורה לבוא על פתרונה או שהטעו אותנו, אין לי מושג. בכל מקרה אני שמעתי על לא מעט נשים שנכנסו להריון בקלות בגיל 40 +. אני גם חושבת שאם קיימת היכולת בגיל 25 היא גם תהיה קיימת בגיל 40.
 

shandy

New member
סיבות לאי כניסה להריון

סיוון כמה חולירות שמקשות על כניסה להריון, נכון שלא כולם קשורות לגיל, אבל ההסתברות אז לחלק פשוט נגמר המחזור, הביציות פחות פוריות, לחלק יש הידבקויות, לחלק נדפקה חצוצרה אחת, לחלק יש קנדידה וסתם פטריות שלא מוסיפות לפיריון, ניתוח קיסרי עלול לגרום לאי התעבות רירית הרחם, מיומות שגודלות משך השנים ואלו סיבות רק על רגל אחת מה שאת שמעת זה על ההצלחות של נשים אלו, מי שנכשלה לא תמהר לספר לחבר'ה
 

siv30

New member
אבל שנדי, כמה נשים ראית מעל גיל 40

שבאמת רצו ילד נוסף או בכלל ילד? תראי, למי שאין, בוודאי תרצה לפחות אחד להרגיש את הטעם, היא תעשה את הכל כדי להשיג את מטרתה. אז, עצם הקריירה= כסף= אמצעים לקנות את רצונה ואז מראש היא יודעת את המחיר. למי שיש, לא ראיתי רבות מעוניינות בעוד ילד או שניים מעל גיל 40.
 
למעלה