קרן השתלמות,עמלות, פנסיה- חופשת ליד

מצב
הנושא נעול.

התפטרתי בתום חופשת הלידה וגיליתי: 1. שלא הפרישו כל 2004 קרן השתלמות למרות שניכו לי בתלוש. גם כשהפרישו הפרישו רק 5% ולא 7.5% . מה עושים עכשיו?.. 2. בחופשת הלידה לא הפרישו לקרנות ולביטוחים. אני רוצה להפריש האם הם גם חייבים להפריש למרות שהסתיימה החופשה והתפטרתי (לפני חודשיים)? 3. האם מגיע לי עמלות בגין מכירות שלי שההזמנות נכנסו בחופשת הלידה?

תשובות

התפטרתי בתום חופשת הלידה וגיליתי: 1. שלא הפרישו כל 2004 קרן השתלמות למרות שניכו לי בתלוש. גם כשהפרישו הפרישו רק 5% ולא 7.5% . מה עושים עכשיו?.. 2. בחופשת הלידה לא הפרישו לקרנות ולביטוחים. אני רוצה להפריש האם הם גם חייבים להפריש למרות שהסתיימה החופשה והתפטרתי (לפני חודשיים)? 3. האם מגיע לי עמלות בגין מכירות שלי שההזמנות נכנסו בחופשת הלידה?
תשובות
ניכוי משכרך והעדר הפרשה של חלקו של המעביד אלו למעשה עבירות פליליות. עליך לפנות מיד למעסיק ולהודיעו כי אם לא ישיב מיד את הסכומים המדוברים את תגישי תביעה. בחופשת הלידה על המעביד להמשיך ולהפריש לך ועליך לתת שיקים לטובת חלקך בהפרשה. לא הבנתי את שאלתך בעניין העמלות. את בצעת את המכירות בחופשת הלידה?

שאלות נוספות

תשובות
ניכוי משכרך והעדר הפרשה של חלקו של המעביד אלו למעשה עבירות פליליות. עליך לפנות מיד למעסיק ולהודיעו כי אם לא ישיב מיד את הסכומים המדוברים את תגישי תביעה. בחופשת הלידה על המעביד להמשיך ולהפריש לך ועליך לתת שיקים לטובת חלקך בהפרשה. לא הבנתי את שאלתך בעניין העמלות. את בצעת את המכירות בחופשת הלידה?
שאלות נוספות
לגבי קרן ההשתלמות עברה כבר שנת המס 2004 מה עושים עכשיו, איך מחשבים את הסכום המגולם? מה לגבי ה- 5% במקום 7.5% ? אם נגמרה חופשת הלידה וכבר התפטרתי, אני עדיין יכולה לתת שיקים ולדרוש שגם הם יפרישו? לגבי המכירות, ניהלתי פרוייקט במשך מס' חודשים וההזמנה נכנסה אחרי שיצאתי לחופשת לידה וביוזמתי. תודה מראש

שיר ורד

New member
תשובות

שאלות נוספות
לגבי קרן ההשתלמות עברה כבר שנת המס 2004 מה עושים עכשיו, איך מחשבים את הסכום המגולם? מה לגבי ה- 5% במקום 7.5% ? אם נגמרה חופשת הלידה וכבר התפטרתי, אני עדיין יכולה לתת שיקים ולדרוש שגם הם יפרישו? לגבי המכירות, ניהלתי פרוייקט במשך מס' חודשים וההזמנה נכנסה אחרי שיצאתי לחופשת לידה וביוזמתי. תודה מראש
תשובות
למיטב ידיעתי, המעביד אמור להעביר את הכספים לקופות הגמל וקרנות ההשתלמות בגין חודש דצמבר עד ל15 או ל 31 בינואר. כנראה שאת יכולה להתלבש על תהליך זה ולדרוש מהמעסיק להשלים את כל ההעברות שהוא חייב להעביר, יחד עם ההעברות של יתר העובדים. (תצייני בפניו שאם לא יעשה זאת, תתבעי ממנו גם גילום של עלות המס). לגבי ההפרשות בגין תקופת חופשת הלידה, החוק מחייב את המעביד להפריש אותם רק אם עבדת אצל אותו מעביד לפחות חצי שנה לפני תחילת ההריון ובכל תקופת ההריון ואת מפרישה את חלקך. בתקנות נקבע שעלייך להפריש את חלקך תוך 60 יום מתום חופשת הלידה והמעביד יפריש את חלוק תוך 30 יום משמסרה לו העובדת אישורים על הפרשותיה. (על פי החוק העובדת צריכה להעביר את הכספים ישירות לקרנות, בפועל, ברוב המקרים העובדת מוסרת למעביד המחאה או שהוא מנכה משכרה/פצויי הפיטורים ומעביר את ההפרשה המשותפת כרגיל). לגבי העמלה, אם אכן לפי הסכמי העבודה ביניכם מגיעה לך עמלה במקרה זה, על המעביד לשלם את העמלה כהפרשי שכר, לאחר תום חופשת הלידה. לגבי עצם הזכות לקבלת העמלה, צריך לבדוק את חוזה העבודה ולראות מה כתוב שם לגבי עובד שפעולות שעשה קודם לסיום עבודתו יציאתו לחל"ת וכדומה הניבו עסקאות לאחר שהעובד כבר יצא לחל"ת סיים את עבודתו, מכאן אולי יהיה אפשר להסיק לגבי חופשת לידה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה