קרנית: רעיון לסקר...

Mירב

New member
קרנית: רעיון לסקר...

כלכך הרבה פה הביעו תמיכה ברעיון האימוץ, שאני חושבת שיהיה מעניין לערוך סקר ראשון בפורום לנושא הזה... ובכלל, הרבה הודעות פה מעלות את המחשבה: האם זהו *באמת* פורום של "נשים שאינן רוצות ילדים"?...

karnity

New member
מירב..

הרעיון מעניין ותודה על הצעתך... אחשוב על זה...

אני כעיקרון לא רוצה ללדת ילדים

אבל לא שוללת את האפשרות של להיות אמא לילד/ה מאומצ/ת. יחד עם זאת, אימוץ אינו פיתרון טריוויאלי, ואינו מתאפשר לכל אחד שרוצה, לכן יתכן גם שלא יהיו לי ילדים כלל, וזה בא בחשבון מבחינתי.

מצטרפת לשאלה:

איך בפורום של 'נשים שלא רוצות ילדים' מוזכר עניין האימוץ? למה שאישה תתעקש על אימוץ ולא על ילדים משלה?

QueenOfMagic

New member
תראי,...

יש מספיק סיבות למה לאמץ ולא לעשות אחד בעצמך ולהלן סיבותיי: א. אין סיבה מספיק טובה בעולם שאני אלד בעצמי. ב. הילד כבר חי וחבל שיהיה במוסדות עדיף לתת לו בית חם ג. התוצאה אותה תוצאה - ילד ד. לא אני סחבתי את הילד 9 חודשים!! זה מספיק בשבילי

הסיבה היחידה שנראית לי

רצינית ובוגרת היא סיבה ב'. סיבה א' - כללית מדיי לטעמי סיבה ג' - יש הבדל בין ילד שלך לילד שקיבלת בגיל שנתיים, למשל. בשני המקרים את תעניקי אהבה, אבל בכל זאת נראה לי שיש הבדל. סיבה ד' - מעידה שאי רצונך בילדים נובע קודם כל מפחד פיזי

QueenOfMagic

New member
יהיו כאלה שיחלקו על דעתך

לפי אימהות מאמצות שיש להם ילד משלהם אין הבדל. וגם אם הפחד הוא פיזי זה לא אומר שאני צריכה להתמודד עם הפחד.. סיבה א' - היא כללית כי אני יכולה לתת לך דוגמא לכל דבר שקשור בכך.. כמו ילד שלך הוא ממך - אז מה?? זה לא מה שיגרום לי לאהוב אותו יותר. ילד שלך זה חוויה שונה - כמו שאני לא אומרת לאנשים תלכו לצבא אות תעשו באנג'י כי זו חוויה שהם צריכים לעבור אני לא מצפה ממשהו שיגיד לי את אותו הדבר על תינוקות. יש לי יותר סיבות לאמץ ילד אם בכלל..מאשר ללדת אחד.. ככה זה נראה אצלי במשוואה שעשיתי לעצמי..

אפילו בקרב אמהות לילדים ביולוגיים

יש בדרך כלל הבדל באהבה - ושאף אחד לא ימכור לך משהו אחר. אין שיוויון מוחלט. לכן נראה לי הגיוני שיהיה הבדל בין ילד ביולוגי ליד מאומץ, ושוב, אני מצדיעה למאמצים. צריך לב ענקי בשביל זה. זה שיש לך פחד פיזי, זה מובן, הגיוני ולגיטימי, אבל מה שמפריע לי זה שאת מנסה, לדעתי, לחפות עליו ולהוסיף עליו תירוצים שונים ומגוונים כדי להפוך אותו ליותר עמוק.

n oy

New member
כמה סיבות לאמץ ילד

א. אם הבן/ת זוג שלך רוצה ילד. ואת/ה לא רוצה. אז יש את האפשרות של אימוץ. ב. הרצון לגדל ילד. להעניק לו בית חם, אהבה וכל מה שחסר לו. אך לא רוצים להיות בהריון בשביל להביא ילד. ג. אי היכולת להביא ילדים לעולם דרך הריון. הסיבה שאני אהיה מוכנה לאמץ ילד. זה רק אם בעלי ימשיך מאוד לרצות ילדים. ויסכים להשאר איתי אפילו שאני לא רוצה ללדת. ויסכים לאמץ. אז אולי נאמץ. לא שזה נראה לי משהו הגיוני שיכול לקרות. אבל בתיאוריה הכל יכול להיות. ימים יגידו. נוי.

הסיבה הראשונה לא מובנת לי

בעלי נגיד לא רוצה ילד ואני כן, ולכן נאמץ ילד? מה? מו? אקסיוז מי? ילד מאומץ זה לא ילד? ואם אני אאמץ ילד מה הוא יהיה מבחינת בעלי, ריהוט? שמלה? מה הקטע? אני מפספסת משהו. סיבה ב מטופשת לחלוטין ולא ניראה לי שמישהי משתמשת בה ורק סיבה ג הגיונית ביותר.

inbal76

New member
מה שמטופש זה שלהכריז שמשהו "מטופש"

רק בגלל שאינך מזדהה איתו. כן, יש נשים שרוצות לגדל ילד, אך אינן רוצות להיות בהריון ו/או ללדת. את יכולה לטעון עד מחר שהריון זה נהדר, או שזה לא נהדר אבל מחיר קטן לשלם, אבל יש כאלה שמרגישות אחרת בעניין. תתפלאי. לא כולם כמוך. כמו כן, יש גם נשים וגברים שרוצים להיות הורים, אך אינם רוצים להביא ילד נוסף לעולם שכבר מלא ילדים רעבים, אלא מעדיפים להעניק בית חם לילד יתום ולעשות את העולם טוב יותר.

n oy

New member
פשטידה אני ינסה להסביר את עצמי.טוב?

סיבה א': אני יסביר את זה על עצמי. בעלי רוצה ילדים. אני לא רוצה ילדים ולא ללדת אותם. אמרתי לו אם אתה כל כך רוצה ילדים אני מוכנה שנאמץ. סיבה ב': זוג שרוצה לגדל ילד. אך לא רוצה להיות בהריון. כלומר הם רוצים לגדל ילד לא שלהם. להעניק לו מה שהם יכולים. ואין לו. אז הם יכולים לאמץ. סיבה ג': זוג שלא יכולים להביא ילדים. מכל סיבה שלא תהיה. יש להם את האפשרות של אימוץ. מבינתוש מותק? וסורי שלא הובנתי קודם. לפעמים קשה לי להסביר את עצמי בעיברית. אז תבקשו הסבר אני יסביר יותר טוף. יום טוב. נוי.

Kalla

New member
ואת זה את אומרת על סמך מה?

יש לך ילדים ביולוגיים ומאומצים? איך בדיוק את יכולה למדוד אהבה של אנשים אחרים? ואין לך מה להצדיע למאמצים. הם מאמצים כי זה מה שהם רוצים לעשות, מסיבות אגואיסטיות לחלוטין. לי בער לאמץ ופניתי לאימוץ כשבני הביולוגי השני היה בן 10 חודשים וכשהיה בן שנה כבר אימצתי ילדה בגילו ואין לתאר את האושר שזה הביא למשפחה כולה. והילדה הזאת אהובה בדיוק כמו כל 3 האחים, גם אלה שהיו לפניה וגם זאת שבאה אחריה. ואת באמת חושבת שאם היה לי ספק שאוהב אותה כמו את האחרים הייתי מאמצת אותה? מה היה הטעם?

zoara 1

New member
ובכדי לעדכן אותך ....

את כותבת: "לפי אימהות מאמצות שיש להם ילד משלהם - אין הבדל".... אז לתשומת ליבך : המשפט שלך מלא סתירות שהרי אם אין הבדל אז מהו "הילד משלהם"? האם על פי המשפט הנ"ל יש להבחין בין "ילד משלהם" מול ילד ש"אינו משלהם"? ואם את חושבת שכן, הרי שעל פי ניסוח דברייך את כבר הסקת שכן קיים הבדל. אז הרשי לי לעדכן אותך: ראשית אני אם שאימצה ולא אם מאמצת (משמע הפעולה כבר נעשתה) ושכשם שלא תכני אישה שילדה למשך כל חייה "אם יולדת" הרי שאין לכנותי כל חיי אם מאמצת. כן תוכלי לכנותי: אמא, או אם לילדה ואני נושאת תואר זה בכבוד. שנית, תרשי לי לעדכן אותך ולהעשיר אותך בנתון נוסף : אני אימצתי וילדתי היא דווקא מאוד שלי, ליתר דיוק היא הכי שלי בעולם, או בשפתך: "משלי".ולצערך, אני רק יכולה לבשר לך שתהליך האימוץ מלווה אמוציונלית באותם השקעות, באותם פחדים, חששות וחרדות, כמיהות, תהיות, באותה צפייה ותחושת אושר, ממש כפי שקורה במגבילה שלו: בתהליך ההריון, כך שאם תפני למסלול האימוץ בכדי לממש הורות הרי שאם את מחפשת קיצור דרך הרי שזה לא יחסך ממך.

QueenOfMagic

New member
למה לצערי?

מה שאני לא רוצה זה את הפיזיות של ההריון והלידה.. ואני שמחה שאת רואה את הדברים ככה...אין כמוך. אבל על מנת שאנשים יבינו אני הייתי צריכה לכתוב ככה...הרי יש אנשים שזה כן משנה להם אם הילד שלהם או מאומץ.. אך מכיוון שלא ילדתי ואני לא הולכת ללדת וגם לא אימצתי אך שוקלת זאת בחיוב במידה ויום יבוא כשאהיה נשואה ובעלי ירצה ילד. אני לא יודעת הרבה. ברור שאמא מאמצת אפשר לקרוא לה אמא והיא אכן אמא בכל המובנים...כמו שחכמים ממני אמרו - זה לא מי ילד אותך זה מי גידל אותך..

habubnik

New member
אישית

נשברו לי השחלות מכל מיני אנשים שנכנסים לפה ומודיעים אילו סיבות הן "נכונות" לא לרצות ילדים ואילו הן "לא נכונות"...

inbal76

New member
כן, אבל אנחנו לא כאן כדי לשכנע

*אותך* שסיבותינו לגיטימיות. אלו הם חיינו, לא חייך.

I s t a r

New member
כאילו, זה אמור לשנות משו?

ממתי השיפוט שלך האישי בכלל בעל משמעות כלשהי למישהי פה?? סליחה, אבל סולם "טעמך" חסר כל משמעות כאן, אף אחת לא אמורה להצטדק בפנייך או אפילו להקדיש זמן להסביר לך למה ומה מניע אותה. במילים אחרות, אין כאן בקשת אישור ממך או מכל אחת אחרת, ולכן- כל סיבה היא לגיטימית.

למעלה