קרנית: רעיון לסקר...

forglemmigej

New member
גם חתול מאמצים

לא צריך ללדת כל יצור חי שאפשר להעניק לו אהבה וחום.הענין הוא יותר הנתינה בלי תנאים מאשר איך הביאו אותו לעולם. לדעתי.

zoara 1

New member
סלחי לי, הרעיון סביר , הכותרת איומה

בין אימוץ חתול לבין אימוץ ילד - אין כל מקום להשוואה ואוי למי שמוגבל ואטום רגשית ואינו יכול לעשות את ההבחנה המתבקשת.

QueenOfMagic

New member
כל כך לא רציתי לענות לך..

תיכנסי לפורום מגדלי חיות..ותשאלי אותם האם הם אוהבים את הבעלי חיים שלהם כאילו היו ילדים.. אני מבטיחה לך שיהיו כאלה שיגידו שהם אוהבים את הכלב או החתול שלהם יותר מאשר הילד הביולוגי שלהם..(מכירה כמה אישית אומנם לא בפורומי תפוז). תקראי לזה נורא ותקראי לזה מה שאת רוצה. ההיפך הוא הנכון מי שאוהב את החיות שלו בצורה כזו הוא בעל לב רחב ורגיש יותר מכמה יפיי נפש ..ובמיוחד יותר ממך..

gertrude

New member
אני דווקא

לא רוצה לאמץ. האמת היא שהגעתי למסקנה הזו לפני זמן לא רב. לפני שנים, כשהתחלתי להכיר בזה שאני לא רוצה ילדים, הסיבות שלי היו רק אקולוגיות ומוסריות - פיצוץ אוכלוסין, יש ילדים שכבר קיימים ואין להם בית, אין שום הגיון בלהביא עוד כשכבר יש כ"כ הרבה, לא מוסרי להביא ילדים חדשים רק בשביל שהגנים שלי יוכלו להמשיך להתקשקש בעולם וכדומה, אבל עכשיו, אם אני חושבת על זה בכנות, אני פשוט לא רוצה לגדל ילדים, גם לא מאומצים (אני עדיין מחזיקה בדעות האלו, אך יש לי עוד סיבות נוספות, אישיותיות/פסיכולוגיות/פמיניסטיות/קוגניטיביות, שלא היו לי או שלא חשבתי עליהן בעבר]. למרות (ואולי בגלל) שאני עפר לרגליה של כל מי שמחליטה לאמץ, חשבתי עכשיו על נקודה שאולי כדאי לכן לשקול - נדמה לי (ואולי אני טועה וזו דיסאינפורמציה של אלו שרוצים שנלד בעצמנו) ילדים מאומצים עשויים להיות בעיתיים יותר מילדים ביולוגיים (כמובן שגם לביולוגי יכולות להיות הפרעות, אך אני חושבת שבממוצע מאומצים קשים יותר, גם בגלל עניין האימוץ עצמו) - אם העניין שהביא אתכן לפורום הזה הוא יותר מאשר פחד מעצם ההריון והלידה, אולי כדאי לחשוב גם על זה - דווקא אנחנו, שרגישות יותר מאחרים (כנראה) לחופש ולעצמאות שלנו, מכניסות עצמנו בשמחה לגידול אוכלוסייה שיתכן שתדרוש מאיתנו להשקיע את כל כולנו בגידולה, יותר מכל ילד "רגיל". האם אתן באמת מוכנות לזה? [ורק כדי לחסוך זמן - בוודאי שידוע לי שיש ילדים מאומצים מקסימים ומדהימים וילדים ביולוגיים מעצבנים ובלתי נסבלים]

n oy

New member
גמני לא רוצה

לגדל ילדים. זה לא "עושה" לי את זה. ואני מוותרת על ה"תענוג". לא שאני אומרת שאין כיף בלגדל ילדים אולי. אבל לא בשבילי. היה לי מספיק כל חיי בסביבה של ילדים. אני מאוד טובה עם ילדים. אבל זה רק חיזק לי את הרצון של לא להביא ילדים שזה לא מתאים לי ושאין צורך בזה. אני לא שונאת ילדים. אבל החיים שלי יותר טובים בלי הם. על אימוץ כמו שאמרתי חשבתי רק כשבעלי אמר לי שהוא רוצה ילדים משלו. ואמרתי לו שאני לא רוצה. אז עלה נושא האימוץ. שהוא כמובן מחוץ לתחום אצלו עדיין.אמרתי לו אם אתה כל כך רוצה ילד אני מוכנה שנאמץ ילד ונגדל אותו. ככה גם יהיה לך ילד. גם תדע שעשית משהו טוב בעולם. וגם יהיה לך דור "המשך" שחשוב לך. (אני אישית לא רוצה זכר בעולם הדפוק והמגעיל הזה) נוי.

SaraGubits

New member
לי אישית יש התנגדות לייבוא ילדים

בגלל ששם הם 'מייצרים' ילדים למכירה, כלומר זונה שוכבת עם גברים בשביל תשלום, ונותנת להם 'בונוס' שלא צריך קונדום כדי להכנס להיריון בכוונה ואז התינוקות נמכרים... או משהו יותר גרוע: שפחות מין שמכניסים אותן להיריון נגד רצונן כדי שיוכלו לעשות עליהן כסף: גם מהמין שנכפה עליהן, וגם מהתינוקות... שוק אדם שחור! אם לא יהיה ביקוש ל'יבוא' הילדים האלו, יפסיקו להביא אותם לעולם בדרך אכזרית וחסרת אהבה זאת. עדיף לאמץ ילדים שכבר במילא נמצאים בהיריון לא רצוי ויצילו אותם מהפלה. יש הרבה 'בבית' בארץ. זה יחסוך כסף ו'יבוא'

Kalla

New member
את טועה לגמרי.

ברוסיה לבדה חיים כיום כמיליון ילדים במוסדות. הבילוגיים מוותרים על רוב הילדים האלה מיד בלידה, לרוב בגלל שפשוט יותר זול להם ללדת מאשר להפיל או לרכוש אמצעי מניעה. ולאחר מכן אין להם כל קשר לילדים שנמסרים לידי המדינה ומועברים למוסדות שלצערם רק חלק זעיר מתוכם נמסר לאימוץ. הביולוגיים לא מקבלים על כך כלום. נקרע הלב לראות את הילדים המקסימים האלה שרובם לא יזכו לעולם לבית חם ולמשפחה אוהבת והסיכויים שלהם לחיים נורמליים בעתיד שואפים לאפס.

Kalla

New member
כבר מזמן אין אימוצים מברזיל.

רוב האימוצים כיום הם ממזרח אירופה ושם המצב הוא בדיוק כמו ברוסיה.

SaraGubits

New member
תודה על העדכון. מאיפה שמעת?

מעניין שלפני כמה שבועות בפורום אחר היה דיון על אימוץ תינוקת מברזיל...

Kalla

New member
זהו ידע בסיסי בקרב מאמצים

מהרגע שבו הם מתחילים לברר פרטים על עמותות, יעדים וכו'.

SaraGubits

New member
האם את בטוחה שבארצות מזרח אירופה

אין בכלל סוד אפל כמו מסחר שחור בתינוקות, וזונות שמייצרות תינוקות?

Kalla

New member
בטוחה? את שואלת ברצינות?

איך אפשר להיות בטוח במשהו בחיים? נראה לך שאני יכולה לקחת אחריות על מה שקורה בארצות זרות, רחוקות ומושחתות? אפילו בישראל שומעים מדי פעם על מקרים שבהם תינוקות נמכרו בשביל כסף. אז יש פשע ורשע בעולם, אז מה עוד חדש? אני רק יכולה להגיד לך שמכל הידוע לי מניסיון אישי ומידע על מה שהולך שם ממש לא סביר שיהיו מקרים כאלה, בטח שלא כתופעה רווחת, וזאת לא מסיבה שאין אנשים רעים שמסוגלים לעשות זאת, אלא פשוט כי אני לא רואה איך מישהו יכול להרוויח מזה. כפי שציינתי, יש עשרות ומאות אלפי ילדים בבתי הילדים שמשוועים לבית בכל אחת מהמדינות האלה, שרק אלפים בודדים מתוכם במקרה הטוב אכן מאומצים. תושבים מקומיים כמעט ולא מאמצים ילדים, ואם כן, הם פשוט ניגשים לבית הילדים הקרוב לביתם ובוחרים את מי שהם רוצים לאמץ. בבית הילדים שאני אימצתי, יש כל שנה מקרים בודדים כאלה. מעבר לכך, האימוצים נעשים על ידי מאמצי חו"ל ממדינות המערב, כולל ישראל. כל האימוצים האלה מעוגנים בחוק ועוברים דרך עמותות חוקיות. אין היום אפשרות לאמץ באופן פרטי, בטח שלא בישראל. התהליך הביורוקרטי ממושך ומסובך, כרוך בהמון ניירת, ובתי המשפט המקומיים מערימים המון קשיים לפני שמאשרים את האימוץ. ראשית, בודקים שאכן אמו הביולוגית של המאומץ חתמה על ויתור על הילד ושעברה מאז לפחות חצי שנה. שנית מוודאים שבמשך תקופת שהותו בבית הילדים, אף תושב מקומי לא היה מעוניין לאמצו. בודקים שהיו פרסומים בעתונים ושהעובדים הסוציאליים עשו את עבודתם, ושכל המסמכים הרשמיים תקינים. ורק כשבטוחים שכל השלבים האלה בוצעו מאפשרים לאזרחי חו"ל לאמץ את הילד. (גם לנו כמעט ולא אושר האימוץ כי העובדת הסוציאלית לא הצליחה למצוא איזה טופס חסר חשיבות, אך למזלנו היא מצאה אותו בסוף). ההורים הביולוגיים לא מעורבים כלל בתהליך ולא נוצר איתם כל קשר במהלך האימוץ. תאמיני לי, חלק נכבד מהשופטים בחו"ל לא ששים בלשון המעטה להוציא ילדים מקומיים לידיים זרות ויש גם לא מעט סיפורים קורעי לב שבהם ברגע האחרון לא אושר האימוץ. פרט לכך, במדינות האלה יש פוליטיקאים שמסיבות אלה ואחרות מעדיפים שהילדים לא יאומצו כלל מאשר שיוצאו מחוץ לגבולות המדינה וימצאו משפחה אוהבת (לדוגמא, רומניה, שכדי להתקבל לאיחוד האירופי ביטלה לחלוטין את האימוץ על ידי אזרחי חו"ל). כל שנה מאומצים על ידי כלל מאמצי חול פחות מ-10,000 ילדים. זהו מספר אפסי לעומת כלל מספר הילדים חסרי הבית בארצות אלה. אז ממש אין מחסור בילדים, יש מחסור גדול במאמצים, כך שממש לא הגיוני שיהיה כאן מסחר שהרי אין בעיה למאמצי חו"ל למצוא תינוקות לאימוץ מבלי להסתבך בשוק השחור. אך בואי נניח שיש מקרים כאלה בגלל טבעו של המין. אז מה בדיוק את רוצה להגיד בזה? שבגלל שיש רשע בעולם (ותמיד היה ותמיד יהיה רשע בעולם) לילדים הנטושים האלה לא מגיע בית? שלא מגיעה להם אהבה? האם זה מה שימנע ממאות אלפי נשים להשאיר את התינוקות שילדו בבית חולים מדי שנה בשנה ולהסתלק מחייהם לעולמים, מבלי להתעניין אפילו מה עלה בגורל היצורים שהביאו לעולם? שעדיף לילדים להישאר במוסדות המנוכרים, שבחלקם הם לא זוכים אפילו למילוי צרכיהם הפיזיים הבסיסיים, שלא לדבר על חום אנושי, ובהגיעם לגיל ההתבגרות פשוט להיזרק לרחובות, לעתיד עגום וחסר תקווה? האם אלה הם צדק ורחמים בעינייך? האם זה מה שצריך למנוע ממני לאמץ ילד באופן חוקי? מה, אם נחבר רשע עם רשע ייצא טוב? למען האמת, אני ממש לא מבינה את צורת החשיבה שלך כי מה שמשתמע ממנה שמי שבעצם צריך לשלם את המחיר ולהיות הקורבן האולטימטיבי בגלל פשעי ההורים הביולוגיים הם הילדים הרכים, התמימים וחסרי הישע שחייהם נגמרו עוד בטרם החלו.

SaraGubits

New member
אם ראית את כל זה בעצמך בתור תושבת

לשעבר של ארצות מזרח אירופה, לא אחלוק על דבריך. באמת צריכים לאמץ את הילדים האלו, ואקווה שימצאו בשבילם בית חם ואוהב

Kalla

New member
אני ראיתי את הדברים האלה כמאמצת.

את רוסיה עזבתי כילדה קטנה והזדעזעתי כשראיתי מה הולך שם אחרי שחזרתי לשם על מנת לאמץ ילדה. כמה חיים מבוזבזים שם לריק! אם הייתה לי אפשרות, את כל הילדים הייתי מוציאה משם. עד היום הלב שלי כואב ומדמם כשאני חושבת עליהם. פשוט טרגדיה.

zoara 1

New member
ואני דווקא שמחה שאינך רוצה

ואני דווקא שמחה שאינך רוצה לאמץ... כאמור, את הרי רגישה לחופש ולעצמאות שלך... ובאמת, למה לך להשקיע את כל כולך בגידולו של ילד ועוד ילד "מאומץ" שמראש את סבורה שהוא בעייתי? או ליתר דיוק איך כתבת? בעייתי יותר. וכאמור אני שמחה... שעם גישה כזו שום ילד מאומץ לא יגיע לידייך. מחזקת את ידייך בהחלטתך.

gertrude

New member
ואני דווקא שמחה בשמחתך

אני באמת לא יודעת מה הייתי עושה בלי לשמוע את דעתך המבריקה, שפתחה בפני אין ספור צורות חשיבה חדשות. אני מוצאת שזה גם נורא עוזר לי שאת מחזקת את ידי. תודה לך. אני מקווה שעכשיו, אחרי שעשית מצווה כה מוצלחת, תלכי לחפש את עצמך במקום אחר כדי שתוכלי לעזור לעוד אנשים בהגיגייך המופלאים.

למעלה