בטוחה? את שואלת ברצינות?
איך אפשר להיות בטוח במשהו בחיים? נראה לך שאני יכולה לקחת אחריות על מה שקורה בארצות זרות, רחוקות ומושחתות? אפילו בישראל שומעים מדי פעם על מקרים שבהם תינוקות נמכרו בשביל כסף. אז יש פשע ורשע בעולם, אז מה עוד חדש? אני רק יכולה להגיד לך שמכל הידוע לי מניסיון אישי ומידע על מה שהולך שם ממש לא סביר שיהיו מקרים כאלה, בטח שלא כתופעה רווחת, וזאת לא מסיבה שאין אנשים רעים שמסוגלים לעשות זאת, אלא פשוט כי אני לא רואה איך מישהו יכול להרוויח מזה. כפי שציינתי, יש עשרות ומאות אלפי ילדים בבתי הילדים שמשוועים לבית בכל אחת מהמדינות האלה, שרק אלפים בודדים מתוכם במקרה הטוב אכן מאומצים. תושבים מקומיים כמעט ולא מאמצים ילדים, ואם כן, הם פשוט ניגשים לבית הילדים הקרוב לביתם ובוחרים את מי שהם רוצים לאמץ. בבית הילדים שאני אימצתי, יש כל שנה מקרים בודדים כאלה. מעבר לכך, האימוצים נעשים על ידי מאמצי חו"ל ממדינות המערב, כולל ישראל. כל האימוצים האלה מעוגנים בחוק ועוברים דרך עמותות חוקיות. אין היום אפשרות לאמץ באופן פרטי, בטח שלא בישראל. התהליך הביורוקרטי ממושך ומסובך, כרוך בהמון ניירת, ובתי המשפט המקומיים מערימים המון קשיים לפני שמאשרים את האימוץ. ראשית, בודקים שאכן אמו הביולוגית של המאומץ חתמה על ויתור על הילד ושעברה מאז לפחות חצי שנה. שנית מוודאים שבמשך תקופת שהותו בבית הילדים, אף תושב מקומי לא היה מעוניין לאמצו. בודקים שהיו פרסומים בעתונים ושהעובדים הסוציאליים עשו את עבודתם, ושכל המסמכים הרשמיים תקינים. ורק כשבטוחים שכל השלבים האלה בוצעו מאפשרים לאזרחי חו"ל לאמץ את הילד. (גם לנו כמעט ולא אושר האימוץ כי העובדת הסוציאלית לא הצליחה למצוא איזה טופס חסר חשיבות, אך למזלנו היא מצאה אותו בסוף). ההורים הביולוגיים לא מעורבים כלל בתהליך ולא נוצר איתם כל קשר במהלך האימוץ. תאמיני לי, חלק נכבד מהשופטים בחו"ל לא ששים בלשון המעטה להוציא ילדים מקומיים לידיים זרות ויש גם לא מעט סיפורים קורעי לב שבהם ברגע האחרון לא אושר האימוץ. פרט לכך, במדינות האלה יש פוליטיקאים שמסיבות אלה ואחרות מעדיפים שהילדים לא יאומצו כלל מאשר שיוצאו מחוץ לגבולות המדינה וימצאו משפחה אוהבת (לדוגמא, רומניה, שכדי להתקבל לאיחוד האירופי ביטלה לחלוטין את האימוץ על ידי אזרחי חו"ל). כל שנה מאומצים על ידי כלל מאמצי חול פחות מ-10,000 ילדים. זהו מספר אפסי לעומת כלל מספר הילדים חסרי הבית בארצות אלה. אז ממש אין מחסור בילדים, יש מחסור גדול במאמצים, כך שממש לא הגיוני שיהיה כאן מסחר שהרי אין בעיה למאמצי חו"ל למצוא תינוקות לאימוץ מבלי להסתבך בשוק השחור. אך בואי נניח שיש מקרים כאלה בגלל טבעו של המין. אז מה בדיוק את רוצה להגיד בזה? שבגלל שיש רשע בעולם (ותמיד היה ותמיד יהיה רשע בעולם) לילדים הנטושים האלה לא מגיע בית? שלא מגיעה להם אהבה? האם זה מה שימנע ממאות אלפי נשים להשאיר את התינוקות שילדו בבית חולים מדי שנה בשנה ולהסתלק מחייהם לעולמים, מבלי להתעניין אפילו מה עלה בגורל היצורים שהביאו לעולם? שעדיף לילדים להישאר במוסדות המנוכרים, שבחלקם הם לא זוכים אפילו למילוי צרכיהם הפיזיים הבסיסיים, שלא לדבר על חום אנושי, ובהגיעם לגיל ההתבגרות פשוט להיזרק לרחובות, לעתיד עגום וחסר תקווה? האם אלה הם צדק ורחמים בעינייך? האם זה מה שצריך למנוע ממני לאמץ ילד באופן חוקי? מה, אם נחבר רשע עם רשע ייצא טוב? למען האמת, אני ממש לא מבינה את צורת החשיבה שלך כי מה שמשתמע ממנה שמי שבעצם צריך לשלם את המחיר ולהיות הקורבן האולטימטיבי בגלל פשעי ההורים הביולוגיים הם הילדים הרכים, התמימים וחסרי הישע שחייהם נגמרו עוד בטרם החלו.