קרפלך-שאלה למדינת ישראל ובכלל

sjarjar

New member
כבר שנים שאני מתלמד ומתאמן

על הכנת הקרפלאך הנכון (ז"א כמו שסבתי הכינה ודודתי עדיין מכינה) רק שבזמן האחרון אני קצת מתעצל וגם אין כ"כ למי.

keren1

New member
בשבילי... מה זאת אומרת!

אחותי עובדת להוציא מתכון מסודר מסבתא שלי או מאחותה.. ברגע שיש מתכון אנחנו קובעים על יום בישולים.

sjarjar

New member
גם אני הייתי הולך להוציא מתכון....

אבל איכשהו התקשורת....לא כ"כ עובדת..... (ונראה לי שאני הולך להסתבך עם אחותי, אז מראש נכנס לפינה)

יעלי2

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הצחקת אותי עם הצורות! את יודעת מה היא עשתה כדי שהם לא ידבקו עם הוצאתם?

keren1

New member
היא שמה אותם בתבנית של

תנור (המרובעות הגדולות) בשכבה אחת. ככה בנגלה אחת יצאו לה כמה תבניות.

בי

New member
הבצק של חים כהן מומלץ !!!

לאחר הרבה שנים של בצק קרעפלאך פולני, ניסיתי את זה של חיים כהן מתוכניתו "שום פלפל וכו´". לא להאמין!!! עולם אחר לגמרי !!!! הבצק נח לעבודה. לא מתייבש במהירות. קל לרידוד דק. לא נדבק לאחר הבישול. והחשוב מכל : אף קרעפאלה לא נפתח !!! ימות המשיח לקרעפלאך. רצוי להכין כמות גדולה, בגלל כל הפאצ´קראי, ולהקפיא בשכבות מופרדות.

יעלי2

New member
נתת כבר את המתכון של חיים כהן

או שפיספסתי? אם לא, ידעי אותנו בבקשה

digiman

New member
קרעפלאך ממולאים בבצל -חיים כהן

קרעפלאך ממולאים בבצל / חיים כהן רשימת חומרים למילוי 2 בצלים, פרוסים דק 25 גרם מרגרינה בטעם חמאה מלח ופלפל קליפה מגוררת מ - 2 לימונים לבצק 450 גרם ( 3 כוסות) קמח 1 כף שטוחה מלח ½ 1 כוסות מים רותחים 3 כפות שמן 1 ביצה אופן ההכנה 1. המילוי: שמים את הבצלים בסיר קטן, מוסיפים מים כדי כיסוי ועוד כ - 2 ס"מ ואת השומן, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים עד שהבצל רך. מסננים היטב, מצננים ומוסיפים את קליפת הלימון. 2. הבצק: מערבבים את הקמח, המלח, המים והשמן בכף. מקררים קצת, מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מעבירים את קומח, ובמידתהבצק למשטח עבודה הצורך מוסיפים עוד קצת קמח ולשים עד שנוצר בצק רך. מחזירים לקערה נקייה, מכסים ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות הבצק לאחר הקירור הוא עדיין רך, אך ניתן לרדד אותו. 3. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מניחים מעט ממלית הבצל במרכז העיגול, מקפלים אותו לשניים ומהדקים את השוליים. מצמידים את הקצוות חצי העיגול זה לזה. 4. מביאים לרתיחה מים בסיר רחב וממליחים. מבשלים את הקרעפלאך במים הרותחים עד שהם צפים. מסננים ומניחים בצד (אפשר גם להקפיא). לפני ההגשה מחממים, ומגישים עם מרק צח רותח.

לא ניסיתי את המתכון של חיים כהן

אבל לפי המתכון מראה שהוא שמן. אצלי במתכון אין שמן בבצק.

בי

New member
3 כפות שמן ל 3 כוסות קמח

זה לא שמן כ"כ, וייתכן שתוספת השמן הזאת היא שמעשירה ונותנת לבצק את הגמישות והרכות שאין בבצק הקלאסי העשוי מקמח מים וביצה בלבד גם ביצה אחת על 3 כוסות קמח זה לא הרבה, וחלמונים הם ג"כ שומן, כך שהשומן קצת מתקזז את המילוי של הבצלים לא ניסיתי אני מכינה מילוי של בשר ובצל מטוגן כדאי למי שעשה צלי לחג או בישל במרק חתיכת בשר להקפיא רבע קילו מהבשר להכנת הקרעפלך ליום כיפור

Tympany

New member
ומה לגבי תוספת הכבד למילוי?

למישהו יש ניסיון עם כזה מילוי?

tatalara

New member
מצטרפת להמלצה. חיים כהן הטוב מכולם

באמת קרעפלאך מעולם אחר, ומשתדך טוב גם לבשר וגם לגבינה. אפשר גם לטגן אחרי הבישול במים וזה עושה משהו אחר לעניין.

למעלה