קרעפלאך ממולאים בבצל -חיים כהן
קרעפלאך ממולאים בבצל / חיים כהן רשימת חומרים למילוי 2 בצלים, פרוסים דק 25 גרם מרגרינה בטעם חמאה מלח ופלפל קליפה מגוררת מ - 2 לימונים לבצק 450 גרם ( 3 כוסות) קמח 1 כף שטוחה מלח ½ 1 כוסות מים רותחים 3 כפות שמן 1 ביצה אופן ההכנה 1. המילוי: שמים את הבצלים בסיר קטן, מוסיפים מים כדי כיסוי ועוד כ - 2 ס"מ ואת השומן, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים עד שהבצל רך. מסננים היטב, מצננים ומוסיפים את קליפת הלימון. 2. הבצק: מערבבים את הקמח, המלח, המים והשמן בכף. מקררים קצת, מוסיפים את הביצה ומערבבים שוב. מעבירים את קומח, ובמידתהבצק למשטח עבודה הצורך מוסיפים עוד קצת קמח ולשים עד שנוצר בצק רך. מחזירים לקערה נקייה, מכסים ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות הבצק לאחר הקירור הוא עדיין רך, אך ניתן לרדד אותו. 3. מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים ממנו עיגולים בקוטר 4 ס"מ. מניחים מעט ממלית הבצל במרכז העיגול, מקפלים אותו לשניים ומהדקים את השוליים. מצמידים את הקצוות חצי העיגול זה לזה. 4. מביאים לרתיחה מים בסיר רחב וממליחים. מבשלים את הקרעפלאך במים הרותחים עד שהם צפים. מסננים ומניחים בצד (אפשר גם להקפיא). לפני ההגשה מחממים, ומגישים עם מרק צח רותח.