קרקרים?

מיכי 10

Member
קרקרים?

לכבוד אחד הילדים החמודים במשפחתי, הייתי קונה בשנה שעברה הרבה קרקרים (קטנים ואיכותיים - "קרקר טופז של "הדר"). אבל השנה אני לא צריכה לקחת אותו לחוגים, בינתיים. כך שנשארתי עם מלאי של כ-600 גר' קרקרים. (כמעט שש אריזות).

לו היו לי ביסקוויטים, לא היתה לי שום בעיה לנצל אותם למתכונים שונים ושווים.

אבל מה כבר אפשר לעשות עם קרקרים? יש בכלל מתכונים טעימים שמתבססים עליהם?

בתודה,
מיכל.
 
תיטחני אותם ואז אפשר להשתמש בהם כמו פרורי לחם

*לשניצל,כרובית,חצילים
*לטחון ולהוסיף קצת חמה ולשטח על תבנית כבסיס לקיש מלוח
 

מיכי 10

Member
אמנם אין במטבח שלי שימוש בפירורי לחם בכלל, ואף פעם לא קניתי,

אבל תודה על הרעיון!

במתכונים שבהם אני משתמשת וצריך פירורי לחם, אני משתמשת בקמח מצה. ולגעפילטע פיש - בלחם מושרה, סחוט ומפורר.

אני לא מכינה קישים, אלא רק פשטידות. אבל אולי אתחיל להכין, בזכותך!
תודה לך
 

yair_bar

New member
מנהל
אחרי מחשבה גם לי עלה פירורי לחם לשניצל למשל

מעבר לזה הייתי פשוט אוכל אותם במקום לחם או מגיש עם כבד קצוץ או דג מלוח
 

מיכי 10

Member
תודה גם לך, יאיר.

לאכול קרקרים במקום לחם, כבר התחלתי קצת. לא מתה על זה, אבל אפשר לפעמים.

אני מאד לא אוהבת לטגן, אז שניצלים, אם בכלל, מכינה במיקרו או בטוסטר אובן, ללא ציפוי.
אין לי בבית כבד קצוץ או דג מלוח, אבל כל אחד מהם נשמע לי שילוב מנצח עם קרקרים. תודה.
 

shron17

New member
שימוש בקרקרים ,,

אפשר לערבב קרקרים טחונים בתערובת הקציצות.
או להוסיף חתיכות קרקרים שבורים לתוך סלט טונה עם ביצה קשה ובצל קצוץ,
משדרג את הטעם.
 

מיכי 10

Member
לקציצות, במקום לחם שרוי וסחוט או במקום קמח מצה -

אפשר. נראה.
להוסיף לסלט הטונה - נשמע לי רעיון מקורי באמת. לא בדיוק "מרזֶה", אבל אם זה משדרג את הטעם, זה נשמע לי מעניין ויצירתי, ואנסה בהקדם.
תודה.
 

yair_bar

New member
מנהל
רעיון מצויין לשימוש כמו קרוטונים

בסלט או אפילו במרק - כמו שאמא שלי מפוררת מצות
 

מיכי 10

Member
עדיף כבר מצות במרק, לטעמי.


ובקרוטונים אני, לפחות, לא נוגעת.
מצחיק, מכל התשובות כאן, למדתי שאני דווקא די בסדר מבחינת אי-שימוש בפחמימות מיותרות שונות
. כיף.
להוציא אותם קרקרים, שקניתי כשחשבתי שאצטרך עבור אותו ילד חמוד ומתלהב, אשר לו הבאתי תמיד גם פירות.

בכל אופן, תודה לכל העונים ועל כל הרעיונות, שבחלקם אשתמש, כמובן.
 

עדיקים

Active member
אצלנו הקרקרים הם נשנוש אחרי ארוחה אם רוצים עוד משהו קטן

לאכול. הקטן שלי לא אוכל כמעט פירות אז זה פתרון מעולה בשבילו.
הגדולה מורחת קוטג' או "מנגבת" גבינה לבנה.
הקטן מנגב חומוס או טובל בטחינה.
ואם לא גם אני עם השאר לקיש/שניצל זה נראה לי פתרון מעולה.
 

מיכי 10

Member
תודה, ואכן, עם גבינה לבנה או קוטג' או חמאה או גבינה צהובה,

או טחינה או אבוקדו - את כל אלה אני מכירה וזה נחמד.
אבל רציתי משהו ש"מקדם" יותר; שייגמרו מתישהו הקרקרים, יותר מהר.
 
אפשר כמובן

עם שומית שהופכת לאחלה של מטבל
או עוגת קרקר בשרית, שזה תמיד מצליח לי ומשגע את כולם !
או גביניות קרקר
וכמובן כבסיס לסוגי Fingerfood שונים
או עוגת קרקר פטריות ושמנת מעולה!
 

מיכי 10

Member
תודה על הרעיונות, ארתור.


(רק את השומית, לא בא לי לנסות, בגלל ריח השום
).

השאר נשמע מעניין מאד, ואני לא מכירה שום מתכון מהארבעה שהזכרת כאן, ובהחלט לא שמעתי אף פעם את המושג Fingerfood. האם הכוונה לאיזה מתאבנים זעירים?

אם לבחור רק מתכון אחד, כדי לא להטריח אותך יותר, הייתי שמחה לקבל מתכון לעוגת קרקר בשרית. זה נשמע לי מאד מקורי. (גם האחרים, האמת).

בכל אופן, תודה, גם אם לא תשלח. :)
 
תודה לך

שומית יש לה ריח עדין יותר משום וטעם מאוד אלגנטי
Fingerfood זה אוכל אצבעות קישור לויקי
לגבי במתכון, אני בעבודה שאגיע הביתה ואם לא אשכח אשמח להעלות לך
 

מיכי 10

Member
תודה, ארתור, וגם תודה מראש
. קראתי קצת באנגלית

וקצת בגרמנית, ובזכותך למדתי להכיר דבר חדש, שגם אם ראיתי פעם, לא ידעתי שזה שמו.
חיפשתי בגוגל אם יש גם בעברית, ושם גיליתי דבר משעשע: שבעברית, מייחסים "אוכל אצבעות" כמעט רק לתינוקות ולילדים קטנים. אבל מצאתי גם שיש חברות קייטרינג שמכינות מגשים כאלה לאירוח.

בעצם, בעבר הרחוק, אמא שלי ואח"כ גם אני, היינו מכינות לפעמים כיבוד דומה לזה למשפחה ו/או לחברים. למשל, פרוסות בגט (קלויות או לא) או פרוסות לחם רגיל, חתוך לחתיכות קטנות ויפות, עם גבינות, ירקות, חמוצים, ירק וכד'. ובאמת, לפעמים החליפו אותם קרקרים. בכלל שכחתי! :)
ולפעמים הכנּו חצאי ביצים קשות, ממולאים בחלמונים שלהן בתוספת חרדל, תבלינים וירק קצוץ. עגבניות בצורת פטריות (כמו באגדות ילדים) וכד'.
 
אני מכיר חברת קיטרינג בשוויץ שמתמחה בזה!

אפילו חברה מצויינת

שמח שעזרתי, ובתאבון
 

מיכי 10

Member
נראה לי מעליב קצת. אבל תודה, נתת לי רעיון בכל זאת:

עלי להנחות הערב שיחת חברים איפשהו. לא נהוג בד"כ להביא כיבוד, אבל אם אביא קערית נחמדה וקרקרים, החבר'ה בטח ישמחו.

עדיף תמרים או תותים, למשל, אבל אין לי.
 
למעלה