קרקר פשתן של בודהה - טוב לדיאטה?

קרקר פשתן של בודהה - טוב לדיאטה?

בפעם האחרונה שהייתי בבודהה בורגרס, ראיתי שהם מוכרים בחבילות קרקרים מפשתן (כמו אלה שהם שמים בקופה). היות ולאחרונה אני רוצה לשפר את התזונה שלי ולרדת במשקל ועדיין יש לי חשק לנשנושים (בעיקר בעבודה) תהיתי האם הקרקרים האלה יכולים להיות פתרון טוב? האם אפשר לנשנש אותם במהלך היום בלי שזה ישפיע יותר מדי על המשקל?

תקשיבי נטע

אל תתעצבני שאני אומרת לך אבל בהרזיה אין קיצורי דרך. נשנושים זה לא בריא נקודה. אלא אם זה ירקות ופירות. תורידי לך את הרצון לנשנושים מתוקים. שום אגוזים מצופים שוקולדף חטיפי אנרגיה למינהם או קרקרים. אגב קרקר שיפון הוא לא נשנוש זה ארוחת בוקר. אם את רוצה אני אעלה אחרי התחרות מתכון למאפין בננה טבעוני שאפשר לאכול כארוחת בוקר/ערב וזה מספק את הצורך במתוק. אבל לא כנשנוש ! ולא כתוספת אלא במקום.

hungrywombat

New member
קרקר פשתן

לא שאני יודעת אם זה יותר טוב (פחות פחמימות?) קרקר שיפון זה מעולה להפסקות יותר מסנדביץ' בחום הזה

לא אמרתי שלא.

אמרת בעצמך - הפסקות סנדוויץ משמע במקום ארוחה לא כנשנוש. סנדוויץ זה ממש לא נשנוש. אני גם אוהבת להכין עוגיות "בריאות" אבל כמו כל דבר אם רוצים לרדת המשקל - הכל במידה. והחום הוא אצלכם לא אצלי. לצערי הרב (במזג אויר חם אני אוכלת פחות). אצלי יש בסביבות 17 מעלות עם גשם לפעמים. אבל ראיתי שאת כותבת בפורום אחר שאני כותבת בו אז את בטח יודעת מאיפה אני

הגישה שלי היא קצת שונה

אני לא מאמינה בגישה של "לסתום את הפה" או לגזור על עצמי איסורים כאלו או אחרים. דיאטה כזאת אולי תביא להרזיה תוך זמן קצר אבל תוך פרק זמן קצר הרבה יותר גם תעלה את הכל בחזרה + ריבית. אני מאמינה בגישה שלוקחת בחשבון גם את הנפש אבל לא מזניחה את הגוף. לכן אני מתעניינת באלטרנטיבות של נשנושים בריאים אבל גם טעימים. בשבילי דיאטה שמלווה בסבל נדונה לכישלון מראש.

בכל אופן שאלתי על קרקר פשתן (לא שיפון)

שזה שונה בהרבה מאגוזים מצופים שוקולד או אפילו מחטיף אנרגיה (שרובם אגב הם דלי קלוריות). לארוחת בוקר זה בטח לא היה מתאים כי אין מצב שזה היה משביע אותי. סה"כ מדובר בזרעי פשתן שהדביקו אותם איכשהו זה לזה בחימום. בטח שלא משהו שיכול להוות ארוחה

d a p h n a

New member
אני מסכימה איתך

שלא צריך לגזור "איסורים" ושהדרך הנכונה והבריאה לרדת במשקל היא תוך כדי מתן פתרון לכל הצרכים, כולל הצורך לשבת עם חברה לבית קפה, וכן, גם כולל הצורך לנשנש. מה שכן, אני חושבת שהטריק העיקרי הוא לא כל כך במציאת "תחליפים" (למרות שגם זה עוזר), אלא בהגבלת כמויות. הבעיה העיקרית עם נשנושים, באופן כללי, היא שאנחנו נוטים לנשנש בלי לחשוב בכלל על כמה. אחד מהפתרונות לזה היא שכאשר קונים משהו שישמש כנשנושים (קרקרים, בייגעלך או כד'), לפתוח את החבילה, ולחלק אותה מראש למנות לקטנות בתוך שקיות או משהו כזה. ואז כשמנשנשים - לקחת רק שקית אחת, ארוזה מראש, ולאכול אותה, ולא לקחת את השקית הגדולה ולקחת ממנה קצת ועוד קצת ועוד קצת שבסוף הופכים להרבה.

זה גם נכון

כאשר מדובר במאכלים באמת משמינים ו/או ג'אנק פוד שאני לא יכולה לוותר עליהם אז באמת הפתרון שלי הוא להגביל כמויות, ובמקרה כזה אני אפילו מראש לא קונה חבילות שלמות אלא למשל חטיף (ביחידה אחת) או כמות קטנה. דווקא כי אני יודעת שאם אקנה חבילה אני לא אצליח לחלק אותה למנות קטנות. אני אגמור את הכל גם אם אנסה בהתחלה לחלק למנות קטנות. בכל אופן לגבי הקרקר הספציפי ששאלתי עליו (קרקר הפשתן) בעצם זה אפילו לא ממש קרקר, מדובר בזרעי פשתן שמדביקים אותם אחד לשני בחימום מיוחד עד שנוצר מעין "קרקר" (אני לא יודעת איך לתאר את זה אחרת אבל בכל אופן זה מעין משטח מאוד דק ושברירי, בהחלט לא ממש "קרקר"). מה שכן ה"קרקרים" האלה הם די מלוחים, מה שיכול אולי להצביע על זה שמוסיפים להם הרבה מלח שלא ממש מומלץ לדיאטה או בכלל. לכן שאלתי על כך.

צריך פשוט להוריד מהלקסיקון את המילה לנשנש

אם יושבים אם חברה בבית קפה ואוכלים עוגיה או שתיים או מאפין כלשהו זה לא נשנוש זה בא במקום ארוחה בגלל מניין הקלוריות. אם בכל זאת רוצים לאכול בין הארוחות אז אפשר ורצוי לאכול ירקות ופירות. בתור מי שנאבקה במשקל וכרגע אני נאבקת להוריד את מה שהעלתי כשהפסקתי לעשן אני יכולה להגיד שאני לא מרגישה אשמה כשאני אוכלת שוקולד כי אני עושה ספורט. אם עושים ספורט יכולים להרשות לעצמנו קלוריות של שוקולד מדי פעם אבל אם לא - אין דרך אחרת כי אנשים שנכנסים לתוך דיאטה מדלגים על ארוחות כי הם "מנשנשים" וזה מה שמוביל ליו-יו. ולגבי איסורים. שלא תתייחס לזה כעל איסור אלא כעל משהו שהיא יכולה לחיות בלעדיו כי היא רוצה לרדת במשקל. שוב אני לא אומרת שאסור לאכול שוקולד רק תלוי אם יש לאדם יחס בריא לשוקולד ואוכל - לא כצורך או חסך "אני צריכה משהו מתוק" אומר שסביר להניח שאותו צורך יכול לבוא על סיפוקו אם תשתי את התה הנכון. אני למשל לא מוכנה להפסיק לשתות קפה ויין/בירה כשבא לי. למזלי בגלל הטבעונות אני לא אוכלת ממתקים, עוגות, פסטות ברטבים של שמנת וכדומה. אני יכולה רק להמליץ מנסיוני גם בתקופת הצמחונות - ספורט!!! לא צריך חדר כושר - אפשר לעשות הליכה, ריצה, אופניים כל דבר שעה ביום. ואז תוכלי לאכול את השוקולד שאת כל כך רוצה בלי להרגיש אשמה או להתייחס אל זה כאל דבר אסור.

d a p h n a

New member
אני יכולה להגיד לך....

שאני עשיתי את הדיאטה של שומרי משקל, שבה מותר לאכול ה-כ-ל, כל עוד מקפידים על הכמויות. בין השאר, אכלתי כמות קטנה של שוקולד, כל יום, כחלק מהתפריט הרגיל שלי. וירדתי יפה מאוד במשקל. והשוקולד לא בא במקום ארוחה אלא בנוסף לארוחות מסודרות, וכנ"ל אם ישבתי בבית קפה עם חברה ואכלתי עוגה. פשוט ספרתי את הנקודות בהתאם, ודאגתי שאם אכלתי יותר נקודות בגלל שנתתי לעצמי לאכול מאפין, אז ארוחת הערב שלי אמנם תהיה מלאה ומזינה, אבל תהיה עם פחות נקודות. הסיבה שכרגע יש לי עודף משקל רציני היא כי חלק גדול מהזמן אני לא שומרת על העניין הזה של הכמויות. אבל ברגע ששומרים על הכמויות אז כן, בהחלט אפשר לרדת במשקל גם אם מדי פעם הולכים לבית קפה עם חברה ואוכלים עוגה, גם אם יוצאים למסעדות, גם אם אוכלים שוקולד, וכן, גם אם אוכלים בין הארוחות. אגב, היום בכלל ממליצים בדרך כלל שלא לאכול שלוש ארוחות ביום, אלא לאכול משהו כמו שש ארוחות קטנות ביום, כלומר ארוחה קטנה בערך כל שעתיים, כי זה מונע מצבים של רעב שבו "חוטפים" מכל הבא ליד. בלי שום קשר לזה, ברור שספורט הוא גם דבר בריא וגם מאוד עוזר לירידה במשקל.

פירות זה בריא כמה שיותר זה מצוין..

פי אלף טוב מכל המאכלים המעובדים שתקני בסופר..

לפעמים אני לא מבינה

איך עדין מסתובבים אנשים בעולם שחושבים שפירות זה לא בריא... לא רק בהשוואה לכל הג'אנק שיש בסופר אלא אפילו בפני עצמם.

כי פירות הם בדר"כ מתוקים

ויש אנשים שהורגלו לחשוב שמתוק זה בהכרח לא בריא, או שערך תזונתי של אוכל נמדד רק בקלוריות. מרוב תעשייה של דיאטות ופרסומות שמעודדות את המראה האנורקסי, יש כאלה שפיתחו מחשבה שאוכל הוא אויב. באמת עצוב.

d a p h n a

New member
הם לא "לא בריאים" (הם אפילו בריאים)

אבל הם כן מכילים סוכר (פירות, כמובן), ולא מעט קלוריות, ולכן בסיטואציה של רצון לירידה במשקל, אי אפשר לאכול פירות בלי חשבון. זה לא הופך אותם ל"לא בריאים", רק שכמו כל דבר, גם אותם צריך לאכול במידה.

פירות הינם מזון ראשוני לאדם והבריא ביותר

אין הגכבלה בצריכת פירות מלבד על אנשים שיש להם בעיות בריאות מסוימת כמו סוכרת ואז יש להתאים בהתאמה למצבם. אדם בריא אין הגבלה בצריכת פירות,אני אוכל כבר שנים מעל 10 פירות ביום ואני מרגיש טוב יותר מבעבר ועירני בעל אנרגיה מהפירות. פירות הן חובה כתהליך ריפוי הסוכרת הארורה שקרתה בגלל תזונה גרועה ברוב המקרים,פירות בהתאמה.

למעלה