=קשאסה=\=טקילה=

=קשאסה=\=טקילה=

ככה. שני משקאות שאני אישית מאוד אוהב.... טקילה, נקיה (מדבר עם טקילה אמיתית כמובן) וקשאסה, בקפרינייה. רציתי לשאול אתכם, ברמנים\ברמניות מנוסים. יש קוקטיילים שעושים טוב למשקאות האלה? מלבד הקייפיריניה כמובן... וטקילה סאוור לא בא בטוב... בעע... אני לא מתכוון לקוקטיילים שכל הטעמים נבלעים בהם, אלא קוקטיילים שממש מרגישים בהם את טעם המשקה... תודה!
 

maxfain

New member
נגד!!!

השאלה הזאת מזכירה לי את אנשי הוויסקי סאוור, בלי להעליב או משהו, אבל כשמישהו מזמין ממני וויסקי סאוור בא לי להקיא עליו. כך גם לגבי טקילה איכותית, למה לעזאזל לערבב אותה בקוקטייל?? לקוקטיילים יש טקילות מסוימות, אבל לקחת טקילה איכותית ולערבב אותה בקוקטייל? א. לא שווה את הכסף. ב. מאבד את הטעם הדומיננטי. ג. וויסקי סאוור זה רעעעעעע :)
 
נו באמת....

קרא שוב, תבין שאני מחפש קוקטיל שעושה טוב למשקה... טקילה איכותית נקיה זה אחד הטובים. אבל לפעמים יש הברקות.... כמו קוטייל אמריקנו למשל, שעושה נפלאות לקמפרי. וכן, וויסקי סאוור זה רע.... :)
 

maxfain

New member
תסכים איתי ש..

קמפרי לא עולה כמו טקילה איכותית :) פעם אחרונה שבדקתי קמפרי עלה בסביבות ה120 ש"ח, עכשיו תאר לעצמך (כי לי אין מושג) כמה עולה 1800 למשל.. אז לבזבז את זה? אבל בעקרון הבנתי את הכוונה שלך, כי גם אני לא מת על קוקטיילים עם טאקו טאקו :)
 
מסכים... ומחדד-כשכתבתי איכותיות

לא התכוונתי לאנייחו למיניהן. טעות שלי התכוונתי לומר אמיתיות...
 

temptation411

New member
יש לי קצת בעיה עם התגובות פה..

אני לא מבין את כל הקטע של "למה לעשות קוקטלים ממשהו איכותי" אני אישית נורא אוהב טקילה ואני גם אוהב נורא מרגריטה עם קווארבו וקואנטרו אני לא חושב שזה מוריד מרמת ה"כבוד" של הטקילה או הוויסקי שאנשים פה סוגדים לו אם למישהו טעים לשתות משהו שישתה אותו ויהנה מבחינתי ברמן טוב הוא ברמן שמבין שאנשים שותים מה שטעים להם לא כל משקה צריך להיות מלווה בפלצנות גם אם הוא רוצה לשתות לואי ה13 עם רדבול וגרנדין קש וקישוט של אננס הוא משלם על זה וזו ההנאה שלו שיהיה לו לבריאות שיהיה לכולם סופש מלא באלכוהול איכותי וגם לא איכותי :)
 

maxfain

New member
לא הבנת נכון..

כמו שראית בהודעה הקודמת שלי, הסברתי שגם אני לא אוהב לשתות קוקטלים על בסיס טאקו טאקו.. ההיפך, אני בעד להגיש מרגריטה ע"ב קווארבו וקוואנטרו, אבל יחי ההבדל הקטן בין קווארבו בדרגה הכי פשוטה לקווארבו בדרגה הכי גבוהה.. אין שום טעם להשתמש במשהו כזה, חוץ מהוצאה מיותרת של כסף. לכן מבחינתי מי שמזמין וויסקי סאוואר עם וויסקי סינגל מאלט הוא מעפן ולא איזה מבין בוויסקי כי הוא הזמין את זה ע"ב וויסקי איכותי.. מבין את הכוונה שלי? מבחינתי כל אחד יכול לשתות מה שבא לו, כי בכל זאת הוא משלם על זה.. אבל תפקידך בכוח הוא גם "לחנך" אנשים ולפתח כאן את תרבות האלכוהול (הלא כ"כ מפותחת).. כי תאכלס אני ואתה וכולם פה יודעים את מה שהלקוח הממוצע לא יודע.. ואם מישהו יזמין אצלי לדוגמא את מה שאתה רשמת, אז אני אציע לו משהו יותר זול, כי הטעם היחודי של לואי ה13 לא ישרוד רד-בול וגרנדין או וואטאוור.. הבנת לאן אני חותר?
 
טו מאצ' אלכוהול לא איכותי בשבילי

בסופ"ש אחד.... מזל שאני רק מוזג אותו ולא שותה אותו.. בעע... מתי כבר יגיע היום המיוחל שאני אעבוד בבר נורמאלי ולא במועדון...
 

temptation411

New member
להפך..

אני חושב שתרבות אלכוהול או תרבות שתיה היא כן מודעות למוצרים איכותיים למה ניראה לך גריגוס היא היום הוודקה הכי נמכרת בארה"ב? בגלל שהם מעדיפים לשתות דברים איכותיים ולא משהו זול שיבוא היום שמישהו יזמין ראסטי נייל מדרמבוי בלאק ריבון וגלנפידיך 18 :)
 
נראה לי שהתבלבלת בשרשור יקירה

וארה"ב היא הדוגמא האחרונה, לדעתי לפחות - של תרבות אלכוהול מפותחת. כל התרבות הצרכנית בארה"ב נגועה מהשורש. הכל עניין של מיתוג... עם חברת יחסי ציבור שמפרסמת מוצר מסויים תעשה את העבודה שלה כמו שצריך ותצליח להדביק לו שם של "הכי" - עשתה את שלה, והציבור נסחף שם כמו גל אחרי טרנדים. אגב, בעניין הרסטי נייל, אני באותה הדעה עם מקספיין. אפשר להסתפק בדרמבוי רגיל ובלנטיינס, או מקסימום ג'וני תווית שחורה, לאנינים...
 

temptation411

New member
קודם כל..

אני לא יקירה..אם כבר יקיר :) והלוואי ותרבות האלכוהול שלנו היתה ניראת כמו של האמריקאים..תאמין לי אתה לא מבין איזה תענוג זה להכנס לבר שכונתי ולראות 20 סוגים של בירות מהחבית רובן של מבשלות קטנות ושלא נדבר על מבחר הכהילים שלהם..אם זה סוגי בורבון או סינגל מאלטים וכל מה שיוצא בזה..
 

temptation411

New member
לילו..

פספסת את הנקודה שלי.. התכוונתי לזה שאין דבר כזה שמשהו "קדוש" ואסור "לקלקל" אותו גם אם זה איזה ויסקי שהתישן 60 שנה חביות מעץ נדיר זה עדין מוצר צריכה ואף אחד לא יגיד לי איך לצרוך אותו.. בוא אני אספר לך סיפור קטן.. חבר שלי ישב בבר בהרצליה והזמין גלנפידיך 12 עם קרח שהוא סיפר עלי על המבטים שהברמן דפק לו שם וגרמו לו להתבאס בכלל שהוא הזמין את זה לא רק שהוא דפק לו מבטים..הוא עוד התחיל להתפלצן עליו והתחיל להסביר לו איך שותים וויסקי (בנאדם שהיה יונק לגבלוין מהשד של אמא שלו) מהטעמים והניחוחות של הסינגל מאלט עד ל"איך באמת לפתוח את הוויסקי" בקיצור..פלצנות לשמה שלא רק גרמה ללקוח לא להנות ממה שהוא הזמין אלא גרמה לו לא לשתות יותר גלנפידיך מהטראומה :) אני אומר..בא לך לשתות..כל עוד זה לא סולר..אני מוזג :)
 

Symbolic

New member
../images/Emo45.gif

צודק בכל מילה. בסה"כ הלקוח הממוצע שבא לפאב בא להנות, ומשלם על זה ממיטב כספו. אם בן אדם רוצה לשתות משהו, ואפשר להכין אותו, ועל זה הוא משלם, וככה הוא יהיה מבסוט, אז צריך לעשות אותו ולהגיש עם חיוך.. אפשר לנסות להמליץ דברים שונים תוך כדי "אהבת את הוויסקי סאוור? אני שמח שהיה לך טוב.. אני ממליץ לך אולי פעם הבאה תנסה נקי.." בטח שלא לעשות פרצוף ולהתפלצן על הלקוח - הכי גרוע שיש. נותן הרגשה רעה לאללה. אם מישהו "לא בכבוד שלו" למזוג ג'וני בלו עם רד בול ומטרייה וורודה, ללקוח שמשלם על כל הסיפור, צר לי חברים, מקומו לא מאחורי הבר.
 

temptation411

New member
אוו..תודה :)

הגיע הזמן שאני אקבל פה קצת תמיכה :) מפגש הפורום הבא גוני כחול עם רדבול ומטריה עלי!
 
אין כאן וויכוח. כולנו מסכימים.

זכותו של כל אדם לעשות עם כספו מה שבא לו, ולברמן כנותן שירות, חובה לזרום עם הלקוח... אבל אתם חייבים להסכים שזה דיי דבילי...
 
למעלה