קשה לי ההתמודדות

hahnm

New member
קשה לי ההתמודדות ../images/Emo7.gif

שלום לכולם.... יש לי בעיה לא קטנה ואני אשמח אם תנסו לעזור לי. לפני שנתיים וחצי הכרתי את בעלי, גרוש + ילדה (בת 6), התחתנו ואנו מצפים בעוד חודשיים לילדה המשותפת הראשונה שלנו. הילדה של בעלי נמצאת אצלנו המון (3 פעמים בשבוע אחה"צ וכל שבת שניה), היא מאוד נהנית לבוא אלינו ואוהבת אותי מאוד. היא מאוד רצתה שנתחתן ואף מצפה בקוצר רוח לאחותה הראשונה. לצערי אני לא מצליחה להרגיש באופן דומה, לא קל לי עם הנוכחות שלה שגורמת לי להרגיש שאני מתחלקת בבעלי ותמיד פחות חשובה ממנה. חשוב לציין שלבעלי קשה מאוד עם המצב החדש, המגורים ללא הילדה והוא מנסה כל הזמן לפצות אותה ואת עצמו על החוסר כך שמי שנפגעת מזה זו אני. מדובר בילדה מאוד קשה, מניפולטיבית, רכושנית כלפי אביה (מאוד קשורה אליו), חייבת להיות במרכז העיניינים תמיד, זקוקה למלוא תשומת הלב שלו כל זמן שהיא אצלנו ולא מוסגלת להעסיק את עצמה לבדה. כל הדברים הללו גורמים לי להרגיש מאוד לא טוב כשהיא בסביבה ואני מתהלכת עם סיר לחץ בבטן שעלול להזיק לי במצב בו אני נמצאת היום. אני כל כך רוצה לאהוב את הילדה כאילו היא היתה שלי אבל זה לא מצליח לי...במקום זה אני מפתחת אנטי כלפיה ורוצה לבלות איתם יחד כמה שפחות. חשוב לי שתדעו שבעלי מקסים, יש לנו זוגיות מדהימה מלאת אהבה והכל טוב כשאנחנו יחד לבד. הבעיות מתחילות כשהילדה בסביבה, הוא לא זורם עם המצב...מנסה כל הזמן להעסיק אותה ולרצות אותה ואני מרגישה שעולמי חרב עלי. אנחנו מדברים הרבה על הנושא, הוא יודע שקשה לי אבל יחד עם זאת לא יודע איך הוא יכול לעזור לי כי הרי זו הילדה שלו שהוא כל כך אוהב והוא די קרוע בין שתינו. אני אשמח אם תיתנו לי טיפים איך להתמודד עם ה"חבילה" שרכשתי לעצמי וקצת גדולה עלי. תודה

את הולכת בדרך מסוכנת!!

עליך להשתדל לבלוע את ה"צפרדע" הזו מפני שעלול להיות תוהו ובוהו. הילדה עוד קטנה. חכי כמה שנים. ככל שהזמן עובר כך היא זקוקה לו פחות ויכולה להעסיק את עצמה יותר. הזהרי שלא תהפכי לבת זוגתו של אבי! היא מתעבת אותי ואת אחי. אני מניחה שחלק מסיבותיה היו סיבותייך. היא מתנהגת איתנו נורא וכיום אנחנו לא מכירים את אחותינו בת ה-9 חודשים בגלל זה. את רוצה שלתינוק שלך לא תהיה אחות? את רוצה 2 מחנות? את רוצה לכעוס כל הזמן הרבה יותר ממה שעכשיו? את רוצה שצשומת הלב של בעלך תתחלק לשניים וכשהוא עם ביתו הוא לא יהיה איתך? את רוצה לקרוע את בעלך מבפנים? רוצה לבקש ממנו להחליט או היא או אני? אני לא ממליצה לך ללכת שם. כותבת לך בחורה שניזוקה רבות מהתנהגות מאוד גרועה של בת הזוג כלפי ילדיו של בן זוגה. אני יודעת שזה מאוד קשה במיוחד בגילאים האלה. אבל היא אוהבתאותך. הרבה לא חשים כך כלפי בת הזוג של אביהם ועושים הכל כדי להפריד ביניהם. היית מעדיפה שהמצב יהיה הפוך? עלייך להאזר בסבלנות רבה כלפי הילדה. היא עשויה עוד לעשות הרבה דווקא בעתיד אך תזכרי את דבריי היא לא תעשה דבר בכוונה, כל מה שהיא תעשה, יעשה בגלל שהיא תקבל על מעשיה צומת לב ותו לא. מה שאני כותבת לך לא בא נגדך, אני רק רוצה לנסות ולעזור שלא יקרה אצלך מה שקרה אצלי וברוכה הבאה לפורום

מסכים בכל מילה לדברי הפרי.

בסופו של דבר רק ילדים סובלים וסבל ילדים גורם לי צער רב. משהו אחר אישי: זה מצחיק ועצוב יחד שכשהורי נפרדו אמרתי לעצמי לי זה לא יקרה ואני אעשה הכל שיהיה טוב ולבסוף התגרשתי.

פרי, לא כולם נמצאים באותו מצב.

את משליכה מהמקרה שלך למקרה של המממ. (האם זהו כינוייך? המממ?) בכל מקרה, כתבת מהבטן, ולא מהרציו. כתבת מתלהם מדי ותוקפני מדי. אני לא מנסה לפגוע בך כמובן, פרי, את יודעת שאני מכירה את הסיפור שלך ואני אמפטית מאוד אלייך, אבל את לא יודעת את כל פרטי הסיפור של הבחורה שנכנסה לכאן לשפוך את ליבה ואי אפשר להפיל עליה את כל האישיות של בת זוגתו של אבא שלך. זה לא הוגן. המממ, ועכשיו אלייך. את מתארת סיפור לא קל ואני מבינה לליבך. את עוד לא היית אם, ואת מרגישה שתשומת הלב שלך נלקחת ממך. מעבר לזה, יש ילדים שהם דורשי תשומת לב כרונית, יש ילדים שקטים יותר ויש כאלה שאי אפשר להתעלם מהם כשהם בסביבה. אני מבינה מאוד לליבך כי אני מכירה מקרים כאלה. מי שטוען שאי אפשר לא לאהוב או לחבב ילדים באשר הם, חוטא לאמת. יש ילדים שבאמת לא קל להתמסר אליהם. אבל, וזהו אבל גדול, את מכירה את "חבילתו" של בעלך לא מהיום. ולכן, אני משערת שידעת לאן את נכנסת. נסי לקבל את הילדה כמו שהיא. לא להתמסר לעניין כל כולך שהרי בכל זאת, היא לא גרה יום-יום אצלכם. את גם יכולה לקחת מרחק ולא לבלות בכל פעם במחיצת בעלך ובתו, תני להם להיות קצת לבד, את לא צריכה להשקיע את ראשך ורובך בזה. מעבר לכך, אל תשכחי שעוד מעט הלידה ויהיה לך עניין קטן ומדהים לעסוק בו רוב זמנך. גם בעלך יתמלא שמחה וגם הילדה שלו. תני לדברים להתגלגל בניחותא ונסי לגלות אורך רוח. אם לא תקחי את זה כבד מדי, זה יהיה קל יותר. עם זאת, אני לא מזלזלת בקושי העצום שיש ב"חבילה" כזו, אבל אפשר להתגבר על זה, רבים וטובים עשו זאת לפנייך, עושים זאת, ויעשו זאת. בהצלחה,

אני רק רוצה להקדים תרופה למכה

אולי, אם אזעזע אותה בתת מודע, זה לא יגיע למצב שלי בכלל. זה הכול.

פרי חמודה../images/Emo140.gif

את נורא אמוציונלית. למה את משתמשת במילים כמו "אם אזעזע אותה". הבחורה נכנסה הנה מתוך מצוקה. אנחנו משתדלים לתמוך באנשים ולא לכעוס עליהם ולזעזע אותם. היא באה לדבר כי קשה לה. היא בעצמה מרגישה שכך זה לא נכון ומבקשת עזרה. אני לא חושבת שבדרך כזו אפשר לעזור. כך אפשר רק להכעיס מישהו ולהבריח אותו. זה לא הוגן כלפיה, פרי. ושוב, אם כל האמפטיה שיש לי אלייך ויש לי המון ואת יודעת את זה. לפעמים, כשמרגישים שמגיבים מהבטן, צריך לנשום עמוק, לספור עד עשר ואולי לא להגיב בכלל אם זה נושא טעון כל כך עבורך. או שלהגיב, אבל יותר במתינות. ושוב, אוהבת אותך מאוד, יקירתי,

אני חושבת כמו פרי

פרי בחושיה קולטת שהמצב דומה או מזכיר את המערכת המשפחתית שלה ובעצם מראה להמממממ איך דברים מתגלגלים ולאן היא יכולה להגיע. כל השאלות המודגשות הן מאד חזקות ונכונות לדעתי . פרי,אין חכם כבעל נסיון ולצערי נסיון שהוא כל כך כואב.

gila411

New member
מניסיון

אני יודעת בדיוק איך את מרגישה גם אני מרגישה כך לפעמים הכי חשוב לדעתי זה להראות חזית משותפת לילדה כלומר אבא ואת הם יחד מצד אחד תנסי לשתף פעולה כמה שיותר כשהילדה נמצאת תשחקו יחד, אולי תעשי איתה "פעילויות של בנות"- יצירה אפייה וכדומה וכך את לא תרגישי בצד, מצד שני תפנימי שזה הזמן היחיד של האב והילדה להיות ביחד והם צריכים זמן נטו לעצמם וכשזה המצב- תלמדי להעסיק את עצמך ולתת להם את הזמן מצד שני- בעלך צריך להראות לך ולילדה שגם את חשובה וגם מה שאת אומרת או רוצה בעל חשיבות גם כשהילדה נמצאת,צריך להסביר לילדה שאתם יחד ושאת לא "לוקחת" לה את אבא,כי לי נראה שהיא נלחמת על תשומת הלב של האב כך עם הרבה סבלנות שיחות ושיתוף פעולה כולם יצאו נשכרים והטיפ שלי:מה שמרגיע אותי הכי הרבה זה שכשהילדה שלו הולכת לישון הוא בא למיטה ומחבק אותי...

בונוסית

New member
../images/Emo127.gif יעלי וגם דעתי...

המממ. באת למקום הנכון. יש פו הרבה שהיו בנעליך. אני מבינה שאת במצב מאוד רגיש אכשו (ההריון) שגם משפיע מאוד על תגובותיך ואיך שאת מרגישה. חסר קצת מידע על כמה זמן בעלך גרוש וכמה זמן את מכירה את הילדה. זה מאוד טבעי לקנא בילדה בתשומת הלב שהיא לוקחת ובמיוחד אכשו בהריון. אבל אל תשכחי שזה האבא היחידי בעולם שלה (!) וזו זכותה. תנסי לזכור איך את היית כשהיית בת 6, גם את היית זקוקה מאוד לאבא שלך ורצית את תשומת ליבו, במיוחד אם הרגשת שיש לך מתחרים....(ואת מתחרה..) בטח גם לבעלך זה לא קל. המאבק הזה על תשומת ליבו.. לדעתי. חשוב אכשו שקודם כול תשמרי על עצמך. תתרחקי. תני להם את הזמן שלהם ביחד ובזמן הזה תפנקי את עצמך. (קניות למשל
) תני לה זמן שאבא רק שלה, וגם לך הייה זמן שהוא רק שלך...
את לא חייבת להיות חלק מהפעילויות שלהם. הילדה זקוקה לאבא שלה ולךיש חיים משלך. אולי זה יעזור גם להפחית את התחושות הקשות והמתח מהביקורים שלה. לפעמים מנסים יותר מידי וזה רק גורע...

ליזי38

New member
ודעתי

אני מסכימה עם מה שבונוסית כתבה, מאחר ולא מזמן ילדתי את ילדינו המשותף אני יכולה לומר שהיו לי המון חחשות וההריון כידוע לכולנו זה לא משהוא "נורמלי" ההורמונים מטרפים לנו את השכל,. את רגישה יותר עכשיו חוששת יותר. שנית תנסי להבין את בעלך, הוריםגרושים לילדים מנסים בכל דרך "לפצות" את ילדיהם על הפרידה מהאב/אם ולבן זוג החדש זה נראה כאילו ההעדפה היא לילד ונלקחת מאיתנו. נסי להיות יותר פעילה כשהם ביחד, "תדחפי" לפעילויות שלהם והיי חלק משניהם. ברגע שתלדי בשעה טובה ובמזל טוב תראי שגם ילדכם המשותף וגם את תקבלו את אותה התשומת לב שהילדה מקבלת

מורכב

New member
המממ יקרה

אני לא רואה פה בעיה כל כך גדולה ממה שקראתי ואני חושב שקראתי את המסר שלך יותר מכמה פעמים כתבת שהילדה אוהבת לבוא אילכם! כתבת שהילדה מאוד אוהבת אותך! כתבת שהילדה רוצה שתהיו ביחד! מה הבעיייייה הבעיה שלך זה את עצמך את רוצה את בן זוגך בשבילך בלבד הרי ידעת בדיוק למה את נכנסת "למשפחה מורכבת" המממ תשתפי פעולה הרי הילדה אוהבת אותך נסי להתחבר אליה קחי אותה לשופינג תחברי אותה אליך ואז יהיה לה את שניכם ולך יהיה את בעלך גם שהיא נמצאת לא קראתי שיש פה אקסית לא הסתות, לא מלחמות המממ זה משפחה מורכבת בקלי קלות תנצלי את המצב כמו שהוא עכשיו ותקצרי את הפירות יותר מאוחר ושנה טובה לך ולבעלך

hahnm

New member
אין ספק שיש מצבים גרועים יותר

שלום לך מורכב... נכון הבעיה שלי היא עצמי והסברתי את זה בהודעה האחרונה ששלחתי לפני דקה... אני מנסה להתחבר אליה...אנחנו מבלות זמן יחד...אני לוקחת אותה לסרטים מדי פעם לבד בלי בעלי אבל זה לא מה שגורם לי להתאהב בילדה...משהו חסר פה...אני לא יודעת אם קשה לי בגלל אופיה הקשה של הילדה או בגלל התחרות הזו שקיימת ואי אפשר להתעלם ממנה. בקשר לאקסית...זה סיפור בפני עצמו. הזכרת מלחמות.....אז כן יש מלחמות קשות מאוד, האקסית מאוד פגועה...היום המצב רגוע יותר אבל בעלי היה מבלה ימים שלמים בעצבות...היא הולכת בדיוק לפי ההסכם ומנסה לפגוע בו כמה שיותר דרך הילדה. אנחנו התחתנו בקפריסין ובשביל שהילדה תהיה נוכחת עם כל המשפחה הוא היה צריך לחתום על חוזה ארוך מאוד ומיותר.... אני קניתי לילדה מלתחה שלמה כי היא היתה שולחת אותה בלי כלום ועם הבגדים הכי מגעילים שהיו לה....היינו מחזירים את הילדה עם הבגדים שלנו ולא קיבלנו אותם חזרה....פעם היא אפילו אמרה שנשלח מכתב מעורך דין כדי לקבל אותם חזרה...מי נפגע מזה? היא לא ממש מתנהגת בחוכמה...השנאה משתלטת עליה...אז כן יש מלחמות....הסתות לא ממש. זה גם לא הקל על המצב אבל היום אנחנו כבר בסרט אחר.ץץץהמצב השתפר פלאים, כנראה שהזמן עשה את שלו. שנה טובה גם לך ותודה

אני מסכימה איתך, מורכב

אם הילדה אוהבת אותך ואוהבת לבוא אליכם - זה סימן שהיא מרגישה בנוח אצלכם וזו מחמאה עבורך. יחד עם זאת - מאחר ולא היית אם לפני כן ופתאום את מוצאת עצמך "נאלצת" להיות מדי פעם "על תקן של אם" לילדה בת 6 יכולה להיות לך איזו תחושה לא נוחה וחוסר ביטחון ביחס אל הילדה. יכול להיות גם, שאת חוששת למעמדה של ביתך שתיוולד, ביחס לבת שמעמדה בליבו של בעלך כבר מבוסס. אני יודעת שאת מרגישה תועה ואולי נבוכה ביחס ל"מעמדך" בתוך כל המערכת, במיוחד עכשיו, כשאת בהריון, ומצפה לילד ראשון. כאשר את חשה "מנודה" מתוך פעילויות בין בעלך לביתו, את צריכה להזכיר לעצמך, כמה שזה לא נוח, שהיא הייתה שם לפנייך(!) זו עובדה. ועכשיו, מה הלאה? - ובכן גם אם היא הייתה שם לפנייך - את זו שנבחרת על ידי בן זוגך להיות זו שאיתו - גם כשאתם לבד וגם כשאתם עם הבת שלו. זו אולי מעמסה מסויימת מבחינתך, אבל ידעת לפני שנישאתם שהוא כבר אב לילדה. מה שלדעתי את צריכה לעשות, זה פשוט לזרום איתם ביחד - כאשר הם משחקים או כאשר יוצאים לבלות בחוץ. את יכולה גם לבלות איתה לבדך. אפילו שזה נשמע מאיים. רק אל תשכחי שמותר לך גם להציב לה גבולות במידת הצורך, למרות שאולי כרגע את חשה שלא בנוח לעשות זאת. ומה שנשאר זה הזמן. בנאלי, אני יודעת, אבל רק הזמן עוזר לנו להכיר זה את זה ומתוך כך גם להכיר יותר טוב את עצמנו. נכונה לך בעוד כחודשיים משימה נוספת - להכיר את ביתך שלך. זו משימה לכשעצמה. אני מאמינה ששילוב ביתו של בעלך בחייה של ביתכם המשותפת יניב רווחים לא רק לתחושותייך שלך, אלא גם לביתך שלך ולכל המערכת המורכבת שלכם. ואיך אני יודעת את כל זה??? אני קיבלתי שתיים!!!

hahnm

New member
תודה לכולכם....

אז כן אני פה עדיין...לא תמיד ליד המחשב תודה רבה לכולכם על התשובות מהלב ועל הניסיון הכנה לעזור. אני קודם כל רוצה להבהיר לפרי שהמצב לא כל כך דומה כפי שהיא חושבת...אני עושה בשביל הילדה המון, היא מרגישה טוב אצלנו בבית....לפעמים אפילו רוצה לעבור לגור איתנו. אני מפנקת אותה בבגדים, אנחנו כמו משפחה...גם המשפחה שלי מקבלת אותה כמו נכדה, אחיינית וכו'. הבעיה היא אצלי, בתחושות שלי...אני לא מתחברת אליה כמו שיכולתי להתחבר וזה מאוד מתסכל אותי. זה מאוד קשה שהבן אדם שאני הכי אוהבת מרגיש תחושות כל כך עמוקות של אב כלפי הילדה הקטנה שלו ואני לא יכולה להשתתף גם. אני מסכימה על העניין שאני לא חייבת לבלות במחיצתם כל הזמן אבל לבעלי זה חשוב, הוא רוצה שנהיה משפחה...קשה לו לקבל את זה שאני רוצה ללכת גם לבד לכל מיני מקומות או לא להיצטרף אליהם. היו לנו הרבה מריבות על הנושא, היום הוא מבין קצת יותר שמותר לי גם להיות לבד ולהתחמק מסיטואציות שלא נעימות לי כמו ללכת איתם לים ולבלות לבד על החוף כי הם נמצאים רוב הזמן במים יחד (סתם דוגמה). אני מודעת לזה שאני בתקופה של רגישות יתר...אבל אני גם יודעת שהרגשתי כך מהיום הראשון שהכרתי את הילדה...ובהתחלה זה היה קשה יותר כי היא לא קיבלה את הקירבה בינינו, עשתה הצגות, נעלמה לנו...הבנתי אותה מאוד והשתדלתי להבליג אבל מה שבטוח שהמצב רוח שלי היה משתנה בן רגע. שאלתם כמה זמן בעלי גרוש....אז אנחנו יחד כבר שנתיים וחצי אבל הוא גרוש פורמלית רק שנה וחצי ואני מכירה את הילדה קצת פחות משנה וחצי...ניסינו שזה יהיה בהדרגה בשבילה...בהתחלה היא לא ידעה שאנחנו זוג רק אחרי כמה חודשים הסברנו לה את המצב. אני רוצה שתבינו שמעבר לכל מה שכתבתי אחת הבעיות העיקריות היא שבעלי מאוד רגיש, מאוד קשור לילדה....הוא מנקודת הראות שלי מגזים בהתנהגות שלו...הוא מתקשה להציב לה גבולות, הוא תמיד רוצה לקחת אותה איתנו לכל מקום שהולכים ולא מבין שמותר לנו גם להיות לבד קצת. אם נופל משהו ביום של הביקורים או ביום שישי שהיא ישנה אצלנו הוא מעדיף לוותר ולהישאר איתה...לא מספיק גמיש...ולי זה ממש קשה כי זה כמו שציינתי בהודעה הראשונה גורם לי להרגיש שהוא תמיד מעדיף את הבילוי איתה על פני. אני מנסה מאוד להבין אותו ואני דרך אגב בטוחה שהוא גם צודק בהרבה דברים אבל אני יודעת שגם אני במצב לא קל...אין כאן אשמים רק קושי בהתמודדות עם כל כך הרבה מצבים בעייתיים. תבינו שאני הגעתי לקשר הזה כילדה בת 25...כל מה שרציתי אז זה להיות עם בן זוגי....לטייל...לבלות זמן איכותי יחד...ופתאום מצאתי את עצמי מבלה בפארקים לילדים ומרגישה לא קשורה ולא מרוצה....לא הייתי מוכנה לויתורים האלה ועוד בשביל ילדה שהיא לא שלי. עברתי כל כך הרבה בשנתיים וחצי האלו..אבל כנראה שלא ממש התמודדתי אם היום אני במצב שבא לי רק להתרחק ואפילו חושבת לפעמים על פרידה. אני מקווה שאתה מבינים קצת יותר את המצב.... ושוב תודה רבה על כל התשובות זו פעם ראשונה שהעזתי לכתוב דברים שלי פרטיים בפורום שכזה...אולי זה ממחיש לכם את המצב ההרסני שאני נמצאת בו. אני אשתדל לשנות את הכינוי שלי כי ראיתי שזה קצת מסבך אתכם....
ביי בינתיים

rolan

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד על הכנות

עכשיו את קצת יותר מובנת ואני מרגישה קצת "לא בסדר" כאילו ניסיתי ל"חנך" אותך קצת... אז סליחה אם פגעתי... אבל בכל זאת, תנסי לשוחח איתו כדי להביא אותו קצת יותר לאמצע - למצב שהוא קצת יותר קרוב למה שאת מסוגלת להכיל וגם את, תנסי להתרקב מעט אליו. אני יודעת שכבר עשית זאת, קראתי את מה שכתבת כל כך יפה וברור, אך לעיתים אנחנו נדרשים לעוד ועוד שיחות כאלו, כדי להזכיר לבני זוגנו שגם אנחנו קיימים אף שבטוח שלא שכח. שיחות פתוחות וגלויות, הן תמיד הפתרון הטוב והרצוי במצב של אי נוחות בינינו. אם תחליפי ניק - הודיעי לנו. בכל מקרה, כמו שכבר אמרנו - את רצויה מאוד ואנחנו שמחים לקבל אותך לזרועותינו

*יערית

New member
אישה ../images/Emo20.gif{הכינוי קשה לי}

את בהחלט נמצאת במצב רגיש{הריון} בו את לוקחת את הדברים לכיוונים שונים....ומותר לך
לגבי ההחלטה שלך כשהיית בת 25 ...תראי לא תמיד אנחנו יודעים מה מצפה לנו גם כאשר אנחנו מודעים לגודל "החבילה" שנמצאת מולינו,אנחנו מאוהבים,מוקסמים, נמשכים ומתכננים את מגדל בבל יחד... אל אז מר מציאות מבצבץ לו ונותן את משקלו לדברים, וכשמר מציאות מגיע יום אחד צריך לדעת איך לזרום איתו...הזרימה היא לוא דוודא נגד הרצון שלך, זה לפעמים לעמוד על רצונותייך,חלומותייך גם אם זה מתנגש עם מה שבן זוגינו רוצה. מערכת היחסים שאליה את נכנסת היא לא קלה,היא כבר מורכבת אתם לא פותחים חיים חדשים משלכם לבד...יש תוספות מקסימות נילוות לזה... את בסה"כ בן אדם ,את מודעת לקושי שקיים ואף כנה עם עצמך שזה לא פחות חשוב,אולי שיחת מגשר עם שניכם תאפשר לך לפתוח את הדברים בפני הבעל?להפרד זה תמיד ניתן ולפעמים קל, לעבוד על הדברים ולמצוא את שביל הביניים זה קשה, אך אם נכנסת לשם עבורו ובגללו כנראה שהבסיס לקשר הזה יוכיח את עצמו שוב. כאן לא נפתור לך את הבעיה...ננסה לעזור דרך ניסיון חיים דרך מבט שונה לחיים ...אך שם בבית במציאות שלך ישנו איש שחשוב לך{כך אני מקווה}וילדה קטנה שכלל לא אשמה במצב שבו היא גדלה...וישנה את..את חשובה בהחלט שבו יחד שוחחו על הדברים,תפתחי בפניו הכל{ואני שואלת למה שומרים כאלו דברים בבטן?}תראו מה אתם עושים יחד בכדי להציל את הנישואים האלו... המצב הוא לא הרסני אישה..לא לחשוב פאסימי, המצב הוא בעייתי....אל תתני לו להגיע למצב של הרס
כמובן הכל הכל נכתב דרך העיניים שלי והמחשבות שלי....לך נשאר רק לסנן ולקחת מה שטוב לך.

hahnm

New member
אישה זה נחמד ../images/Emo140.gif

וואווו תשובה מדהימה....את כותבת כל כך יפה... אנחנו מדברים המון לאחרונה....אני משתדלת להסביר לו את התחושות שלי אבל הוא קצת מתקשה להבין. אמרת דבר נכון...גם אני חשובה...אבל בשביל שאני ארגיש כך הוא חייב לעשות ויתורים בדברים הכי כואבים וקשים...הוא לא כל כך מודע לזה שגם לי יש צרכים ושאני לא יכולה לחיות בויתור כל החיים. מאוד חשוב לו לגור קרוב לילדה...אני מבינה את זה מאוד והסכמתי לפחות עכשיו שהיא קטנה...אבל מה איתי? גם לי חשוב להיות קרובה למשפחה שלי, למקום עבודה שלי...במיוחד עוד חודשיים כשאני אזדקק לעזרה גדולה עם התינוקת. אבל לו זה ברור שאני צריכה לעשות את הפשרה הזו ועוד רבות אחרות...אז איך אני חשובה? איך עונים גם על הצרכים שלי... אני מטבעי אדם שקודם דואג לאחרים ואחר כך דואג לעצמו...תמיד יותר קל לי לוותר על דברים בשבילי....אבל איפה הגבול... אני לא מתפשרת ומוותרת ומרגישה טוב במקרה הזה...וכאן הבעיה

*יערית

New member
לא קלה היא לא קלה דרכינו../images/Emo20.gif

את במצב טוב...את יודעת כבר מה את כן רוצה...נשאר לעשות עבודה עם הבן זוג, לשוחח על הדילמות,על הקיים ועל מה שנקרה התחשבות,מצד אחד יש אותו עם הילדה שאני כ"כ מזדהה עם הרצון שלו לגור קרוב אליה, ומצד שני את...את עומדת ללדת ובטח תרצי את משפחתך לידך, שביל הביניים כתבתי לך,רק' אתם תדעו מה טוב עבורכם, לא אוהבת לתת עיצות אחיתופל,אני חושבת שבזוגיות צריך ויתורים לשני הצדדים..אם רק צד אחד מוותר ומרגיש מקופח ...יום אחד זה יתפוצץ... לכן חשוב לדבר על מערכת היחסים שלכם, לדבר על הבסיס...היום זה ויתור כזה.. מחר זה ויתור גדול יותר...הבסיס..לעבוד ולשוחח על הבסיס..ואם את מתקשה לתקשר איתו, תפני ליועצת נישואים...שם יתנו לך את הכלים ואף אולי יזמנו אותו ...לפעמים הדברים נראים סבוכים וקשים...אך כשיש את הכלים הנכונים ויש הכוונה נכונה זה הרבה הרבה יותר קל
ואל תשכחי.......שניים זה תמיד יחד
חג שמח לכם

rolan

New member
האהנם, זה השם?..

ברוכה הבאה
אז כמו שכתבו לך לפני ומורכב עשה זאת ברור ומסודר - את צריכה להשלים עם עובדת היותך נשואה לגבר שיש לו גם עבר +... כן, משפחה מורכבת אינה פשוטה ורגילה, יש בה מרכיבי עבר שלפעמים צריך להשלים איתם גם אם לא אוהבים ו"מתחשק"... את לא חייבת לאהוב אותה כאילו היתה הבת הביולוגית שלך - ממש לא. את כן חייבת ולו רק עבור בעלך - יחס של כבוד לבתו. התחזקי ושמרי על זוגיותך
השארי איתנו ושתפי עוד...

למעלה