מאז יום חמישי יש לי בחילות מזעזעות. רצוף. 24 שעות. יש לי עומס בלתי נסבל בעבודה - ואני לא ממש יודעת איך לצאת מזה בשלום. הלילה החליטה האפונה שהיא לא רוצה לישון - והיא מעדיפה לעשות את זה במיטה של אבא ואמא. הרבה בכי - ולא הבנתי מה קורה לה. מן הסתם - מרגע שהיא עברה אלינו - כבר פחות ישנתי בעצמי. הגבר חולה (למרות שיאמר לזכותו שהוא חולה די מתחשב. קצת מקטר אבל לא דורש הרבה טיפול). קשה לי!!!!!!
אחרי שני הריונות בהם הקאתי את נשמתי כמעט כל היום עד לשבוע ה- 15, יכולה לעודד אותך שזה לרוב עובר. מה שעזר לי היה ג'ינג'ר, פריכיות אורז או קרקרים. כל דבר אחר הטיס אותי לאסלה. תרגישי טוב (ואל תתני משקל גדול כל כך לחרדות. הרי זה סימפטום, לא?)
שכנראה בשל מתקפת הורמונים - אני חווה התקפי חרדות בשלל נושאים. אני פשוט מסתובבת עם מגוון של חרדות ומועקות (לאו דווקא בהקשר של ההריון) - ומחזיקה את עצמי לא לפרוץ בבכי.
גם בנושא הבחילות וגם בנושא החרדות הקיומיות. אני משננת לעצמי כל הזמן שממילא אין שום דבר שאני יכולה לעשות כדי לשנות את המצב ברגע זה. לא שזה מרגיע במיוחד אבל לפחות אני יודעת שהחרדות במקום אחד והחיים נמשכים בצידן. עצות אין לי, רק מקווה שיעבור במהרה גם וגם.
ניסית ג'ינג'ר? B6? מותר לך שיהיה לך קשה ושיהיו לך חרדות. זה טבעי. תנסי למצוא איפה אפשר להקל... אגב, אם האפונה באה למיטה שלכם, יש לך מיטה אחרת לעבור אליה כדי לישון? כרגע את זקוקה לשינה הזאת מאוד ולא נורא אם בשבועות הקרובים מדי פעם תישנו בנפרד. שיעבור בקלות
תבכי כמה שבא לך, זה משחרר, זה כייף, ובשביל זה יש הורמונים, לא?
יש המון דברים טבעיים להקל על החרדות, ובאמת על הבחילות והחרדות שלי התגברתי קצת, בעזרת חברה טובה שלי שעשתה לי המון רייקי, ואני לאחר מכן עשיתי לאחותי רייקי בתחילת ההריון, מאוד מאוד הקל עליה! נשמע קלישאה אני יודעת, אבל למזלנו זה עובר.
אני מתאפקת לא לפרוץ בבכי למקרא הודעתך כי גם אני מרגישה ככה. מה זה הבחילות האלו? מה זה צריך להביע??? זה בכלל לא היה ככה בהריון הראשון. והעייפות הזאת, אני מרגישה כמו אשה זקנה.בכלל, אני חושבת שאני כבר זקנה מדי בשביל להיות בהריון. לא בכדי אשה נהית פוריה בגיל 14, כנראה שאז היא צריכה גם להיות בהריון. לא נותר לי אלא לנחם אותי ואותך שזה בטוח עובר כמו שזה בא. אני בטוחה שזה יעבור תוך כמה ימים, הרבה לפני שהשליש הראשון יעבור.
ההריון ממש להזהר עם הכמויות, שימי לך בתוך קנקן כמה חתיכות של ג'ינג'יר מסוכר, לימון חתוך, מים רותחים, לקרר טוב טוב, ולשתות במהלך היום, גם טעים מאוד, וגם עוזר!
תבלין חזק מאוד, כמו שיש דברים פחות מומלצים בהנקה, כמו נענע שמייבשת את החלב, או "ליקווריץ" לא זוכרת את שמו בעברית, כך גם הג'ינג'יר. ילד יפני? דווקא נשמע מעניין!