קשר בין היצרות פי השופכה לסוג החיתול.

• פותח הנושא elitp
  • פורסם בתאריך

elitp

New member
קשר בין היצרות פי השופכה לסוג החיתול.

באחד הפורומים שבהם אני גולשת התפתח דיון בנושא ברית המילה. אחד החברים טען שהבן שלו עבר ניתוח להרחבת פי שופכה, והאורולוג הסביר לו שהתופעה נפוצה בגלל שהיום משתמשים בחיתולים חד פעמיים. בעבר, כשהשתמשו בחיתולי בד, היו הרבה פחות מקרים. חייבת להגיד שהבחור די חידש לי. האם יש אמת בטענה הזאת? בכל מקרה, לא קראתי על זה פה בפורום.

trilliane

Well-known member
מנהל
לא נתקלתי בכך, אולי הוא מדבר מניסיונו... גם לא יודעים באמת

מה גורם להיצרות פתח השפכה (למעט העובדה שזה קיים כמעט בלעדית בקרב מי שעברו מילה או חוו טראומות אחרות לפין). יש תאוריה שזה קשור לשתן בחיתול (אז אולי גם סוג החיתול משנה?) אבל זו רק השערה.
&nbsp
מתוך האתר של שירותי בריאות כללית:
&nbsp
פתח פין מוצר אומנם קיים כמעט רק בילדים נימולים, אך הבעיה לא נגרמת עקב הטכניקה שבה עושה המוהל את הברית ואינה נחשבת לסיבוך של פעולת ברית המילה.
&nbsp
לא ברור לחלוטין מהן הסיבות להיצרות פתח השופכה, אולם ידוע שהתופעה הזאת נפוצה יותר בקרב ילדים שעברו ברית מילה. הבעיה הזאת מופיעה אצל 10%-3% מהבנים שנימולו, אך רק חלק מהילדים האלה יזדקקו לניתוח.
&nbsp
במשך הזמן הועלו שתי תיאוריות עיקריות הקושרות בין ברית מילה להיצרות פתח השופכה. אף אחת מהתיאוריות האלה לא הוכחה באופן חד־משמעי:
&nbsp
• ההיצרות נגרמת עקב חיכוך מתמיד בין קצה הפין לחיתול הרטוב בשתן.
&nbsp
• הספקת הדם לקצה הפין נפגעה במידה מסוימת לאחר ברית המילה, ולכן נגרמה היצרות (התיאוריה הזאת פחות מקובלת).
&nbsp
כיום ישנם גופים רבים המביעים התנגדות לעריכת ברית מילה, ובמקרים רבים הם משתמשים בנתונים האלה כדי להצדיק את עמדתם.
&nbsp
מלבד היצרות ראשונית הנגרמת בעקבות ברית המילה קיימות סיבות נוספות להיצרות: ניתוחים שונים בפין, טראומה לפין, נוכחות של קתטר בפין לפרק זמן משמעותי ומחלה של עור הפין בשם Balanitis Xerotica Obliterans (או בקיצור BXO).
http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/urology/Pages/narrow_urethra.aspx

She Dolphin

New member
בזמנו קראתי ראיון עם אחד הרופאים-מוהלים

לא זוכרת מי מהם. הוא טען שהיצרות פי השופכה היא "תופעה שאחרי המילה". לא סיבוך, אלא "תופעה". אני מניחה שזה קשור לכך שאם משהו מגודר כסיבוך ההתייחסות אליו היא שונה לגמרי מבחינה משפטית וגם מבחינות אחרות. אם היצרות השופכה תיתפס בקרב הציבור כ"סיבוך" היא תהיה חייבת להיכנס לסטטיסטיקת הסיבוכים אחרי מילה שיש כאלה שיש להם אינטרס להציג אותה כנמוכה יחסית.
נוח מאוד להגיד ש"התינוק עבר ניתוחונצ'יק קטן בבולבול בגלל *תופעה של אחרי המילה*. מה הוא וההורים שלו מתבכיינים? זאת בסך הכל תופעה ולא סיבוך"

trilliane

Well-known member
מנהל
זה אכן לא נחשב לסיבוך, כי זה לא בגלל אופן ביצוע המילה

כלומר לא מדובר במילה שהסתבכה (אלא גם במילה "תקינה" לחלוטין). זה, כאמור, קורה כנראה בגלל החיתולים ולא ישירות בגלל המילה או אופן ביצועה. אם ההשערות נכונות, תינוק נימול שגדל ללא חיתולים לא יסבול מהיצרות פתח השפכה.

לאו דווקא בגלל החיתולים אלא בגלל הסרת העורלה

מה שגורם לעור העטרה לעבור תהליך של הצטלקות שלעיתים פשוט פוגע במקום שהוא פתח השופכה וכאשר הפתח מוצר יש להרחיבו. זה ממש סיבו\ך של מילה והוא באמת לא תלוי באופן הביצוע שלה אבל הוא נגרם מעצם ביצועה . הבעיה קיימת רק בנימולים

trilliane

Well-known member
מנהל
התאוריה המקובלת שקראתי היא שזה בגלל הצריבה מהשתן

למשל:
"מדובר במחלה שכיחה ביותר בקרב ילדים שעוברים ברית מילה. אמנם אין קשר ישיר בין ביצוע ברית המילה לבין ההיצרות של פיית השופכה, אך חשיפת קצה הפין לאחר הסרת העורלה והמגע שלו עם הטיטול הספוג בשתן גורמים לעיתים לגירוי כימי של קצה הפין, אשר גורם להצטלקות של פיית השופכה והיווצרות של היצרות לאחר מכן."
https://www.szmc.org.il/heb/Departments/Peds-Urology/Procedures/Penile-Surgery/Meatotomy/
&nbsp
"ניתוח לתיקון היצרות השופכה והרחבתה ("מיאטוטומי" או Meatotomy, בשפה המקצועית) הוא הליך שמטרתו הרחבת חריץ השופכה. ניתוח זה מבוצע בתינוקות וילדים שעברו ברית מילה, ושבעקבותיה, חלק מחריץ השופכה שלהם נסגר. התופעה מתרחשת אצל כ- 5%-10% מהתינוקות שעוברים ברית מילה.
&nbsp
עד לביצוע הברית מכוסים כיפת הפין וחריץ השופכה על ידי העורלה. אולם, כחלק מתהליך הברית, כיפת הפין וחריץ השופכה נחשפים לאוויר. חשיפת כיפת הפין וחיכוכה בחיתולו של התינוק עלולה לגרום להצרת חריץ השופכה ולסגירתו, בדומה לתהליך הגלדה של פצע."
http://www.tasmc.org.il/Operations/Pages/Meatotomy.aspx
&nbsp
וגם הציטוט משירותי בריאות כללית שכבר הבאתי לעיל, וגם בו כתוב:
"במשך הזמן הועלו שתי תיאוריות עיקריות הקושרות בין ברית מילה להיצרות פתח השופכה. אף אחת מהתיאוריות האלה לא הוכחה באופן חד־משמעי:
• ההיצרות נגרמת עקב חיכוך מתמיד בין קצה הפין לחיתול הרטוב בשתן.
• הספקת הדם לקצה הפין נפגעה במידה מסוימת לאחר ברית המילה, ולכן נגרמה היצרות (התיאוריה הזאת פחות מקובלת)."
http://www.clalit.co.il/he/your_health/family/urology/Pages/narrow_urethra.aspx
&nbsp
לפי המקורות האלה החיתול הוא אכן הבעיה. אם יש לך מקורות שמציגים מידע שונה, אשמח אם תפני אותי אליהם.

מעניין מאד, בלאנטיס חשבתי שיש כמעט רק לשלמים...אשמח לתקציר

על המצב הזה, מי שיכול לתת, ואכניס למילון שלנו

&nbsp
תודה מראש

אני לא מסכימה עם המסקנה

הבעיה היא הסרת העורלה. אחרי שמסירים אותה אפשר להאשים כל מיני גורמים.... חיתולים כימיקלים וכולי. מכל מקום זה לדעתי לא עניין החיתול החד פעמיים אלא שגם עם חיתולים רב פעמיים - אם מחליפים בתדירות נמוכה זה בדיוק אותו אפקט שבו העטרה חשופה לשתן.
&nbsp
מכל מקום וככל שאני קראתי ולמדתי על היצרות פתח השופכה אני לא מסכימה שזה קשור ישירות למגע העטרה עם שתן -- למעט אולי ממש סביב השבועות שאחרי המילה.

למעלה