קשר לא מוגדר

קשר לא מוגדר

שלום, אני רוצה עצה מכם, ולכן אשתדל להרחיב כמה שיותר בסיפור שלי.

אני יוצאת עם מישהו חודשיים וחצי, שנינו סטודנטים. בחודש הראשון ראיתי אותו כמישהו לשכב איתו, והוא לא עניין אותי מעבר, עד הרגע שכן.
אנחנו נפגשים פעם באמצע השבוע וכל סופ״ש אני אצלו, משום שאנחנו גרים בערים נפרדות, במרחק של כשעה נסיעה.

הקשר שלנו הוא קשר מדהים, אנחנו מתכתבים כל היום ומדברים כל לילה לפני השינה, הוא מבשל לי ארוחות רומנטיות. אם אני עצובה הוא נוסע עד אליי כדי לתת לי חיבוק. לי יש רגשות חזקים אליו וגם לו אליי.
אנחנו יוצאים לא מעט עם חברים שלו, ראיתי את האחים שלו, וכולם בסביבה שלו יודעים מי אני.
הוא אמר לי כמה וכמה פעמים, כמה אני חשובה לו, ושאני הבחורה היחידה שהוא יוצא איתה, ושאני הבחורה היחידה שהוא חושב עליה, ושכבר הרבה זמן לא היו לו רגשות כאלו לבחורה.
עד כאן הכל נשמע מדהים, נכון?! אבל לצערי, יש פה ״אבל״.

לפני כשבועיים לערך, סיפרתי לו שחברה הציעה לי מישהו, אך דחיתי אותה בזה שיש לי חבר, והוא בתגובה ענה לי: ״ממתי אנחנו חברים?״, כזאת תשובה לא ציפיתי, הייתי בטוחה שאנחנו חברים, כי אנחנו עושים הכל כמו כל זוג. הוא טען שאנחנו צריכים לדבר על זה, ושאני לא יכולה להחליט לבד שאנחנו חברים, ושאנחנו צריכים לתאם ציפיות. מאז, כל פעם שאני מנסה להעלות את זה מחדש, הוא אומר לי שאני מציקה לו. שאלתי אותו, מה כ״כ מפריע לו להגדיר את הקשר שלנו? הרי אנחנו עושים הכל כמו זוג, ואם נגדיר, אני לא אפגע פחות. והוא בתגובה ענה לי: ״אני פוחד שהמחויבות שלי כלפייך תגדל, ואני לא בטוח שאני יכול לתת לך את זה, במיוחד בתקופה לחוצה שבה אני שרוי״.
אני מרגישה שהוא מעמיד אותי במצב לא ברור, שאין לי מספיק ביטחון בקשר הזה, עם כל הכיף שיש לי בקשר הזה, אנחנו נמצאים במבוי סתום, ואני לא מאמינה שזה תלוי בו.

מקווה שרשמתי מספיק כדי שתבינו מה לייעץ לי, תודה :)

שלום

אני מאמין שקשרים לא צריך להגדיר יותר מדי, צריך ליצור אותם. כשיש מגע אינטימי מתוך אהבה, יש מחויבות. קרבו את המגע ואת הקשר הרגשי בהדרגה, ולאט תגיע גם הרגשת חברות ומחויבות.

Tiger Steve

New member
שלום לך

נראה לי שהוא היה לגמריי כנה איתך.

הוא אמרת לך שהרבה זמן לא היו לו רגשות כאלה לבחורה. הוא כנראה לא רגיל למחויבות ולכן פוחד ממנה.
מצד שני הוא מפגין מחויבות בכך שהוא לא יוצא עם אחרות וחושב רק עליך (אם נצא מתוך נקודת הנחה שהוא כנה).

אני חושב שהבעיה שלו היא רק עם ההגדרה החיצונית.. ייתכן שהוא רק צריך זמן להתרגל לרעיון שהוא רק איתך. לקבל הוכחה מהמציאות שהוא יכל לתת לך את המחויבות הזאת.

אם זה ייקח לו יותר מידיי זמן ברמה שכבר ממש תפריע לך ותתקע את ההתקדמות שלך באופן אישי- את צריכה להיות מוכנה לעזוב אותו כדי שתוכלי להתקדם הלאה בעצמך. כמובן להציג בפניו את זה ולדבר בכנות על הכל.

Berethor

New member
לא לגמרי כנה

אם הוא מחפש יזיזות זה מה שהיה צריך להגיד לה לפני זה, בררת המחדל זה זוגיות ולא יזיזות, ככה שהוא פגע בא.

wild orchid

New member
במקרה שלהם ברירת מחדל היא יזיזות.

ככה התחיל הקשר שלהם וככה הוא נמשך. היא זו שהחליטה שהם בזוגיות והיא זו שרוצה זוגיות מוצהרת, מוגדרת ומחייבת (זכותה אגב). הוא אומר לה שהמחויבות לא מתאימה לו והוא לא יכול לתת לה את מה שהיא מחפשת. הוא לא מבטיח לה הבטחות והכי כנה איתה. אם מתאימה לה הקשר כמו שהוא שתשאר, אם לא שתלך לדרכה. חבל להתבאס.

Berethor

New member
לא נשמע ככה מדבריה

גם אם בהתחלה זה היה ניטו מיני עדיין לא אומר שזה יזיזות, ההבדל בין זוגיות ליזיזות הוא לא כזה רב מהבחינה הזאת, ואפילו אם הוא היה ניטו מיני זה לא אוטומטית אומר שזה יזיזות, הבנתי שעבר לה מחשבות לא רציניות בחודש הראשון אבל זה לא מה שהיא אמרה לו ולא מה שהם סיכמו. בנוסף היא מתארת פה מצב שהקשר כביכול יש גם פן רומנטי ולא רק מיני אז שוב זה משהו שלא מאפיין יזיזות, אם הפן הרומנטי הוא שקרי אז זה עוד שקר מצידו, מלבד זאת שיזיזות היא לא בררת המחדל, זוגיות היא בררת המחדל במקרים כאלה, יזיזות היא רק אם מגדירים אותה ככה מראש. אולי השקרים שלו הם לא באופן ישיר אבל בעקיפין הוא משקר עליה בהחלט, גם בהרבה שהוא נותן לה וגם בכך שהוא לא ציין שהוא מעוניין בזוגיות, הוא יצא מניאק מהסיפור, האמת נודעה לה בשלב דיי מאוחר. אני מסכים שלא היה פה שקרים ישירים מצידו אבל 'בעקיפין' הוא כן רימה עליה בהתנהגות שלו ובכך שהוא לא הבהיר לה תכוונות הלא רציניות שלו.

wild orchid

New member
הוא לא רימה אף אחד בשום דבר. היא פירשה את

הדברים כמו שהייתה רוצה שיהיו במציאות, לא כמו שהם באמת. אי אפשר להטיל אחריות לפרשנות שגויה על בן אדם אחר.

ושוב, במקרה שלהם, ברירת מחדל הייתה יזיזות, הם לא דיברו על זוגיות ולא שום דבר דומה. יזיזות אגב, זה לא רק לשכב וגמרנו. הרבה פעמים מתפתחים קשרים טובים ונעימים רק שהם לא כוללים מחויובויות.

Berethor

New member
הם לא דברו גם על יזיזות

חובת הבירור קיימת קודם כל על הצד הלא רציני, לא סתם מי שמחפש סטוצים או יזיזות צריך להודיע על כך. ברמה העקרונית לא היה לה שום דרך לדעת אם הקשר שלהם הוא יזיזות או זוגיות, מבלי לברר על כך מראש, אבל האשמה היא יותר עליו מאשר עליה בתור הצד הלא רציני שנכנס איתה לקשר לא רציני מבחינתו בלי להודיע לה ובכך גורם לה להיפגע. מין זה לא משחק.

wild orchid

New member
הם גם לא דיברו על זוגיות. חובת הבירור קיימת

קודם כל על הצד הרציני, לא סתם מי שמחפשת מחויבויות וחתונה צריכה להודיע על כך. האשמה היא יותר עליה מאשר עליו בתור הצד הרציני שנכנס איתו לקשר רציני מבחינתה בלי להודיע לו ובכך גורמת לו ולעצמה להיפגע. מי שרוצה קשר רציני שתודיע על מראש, בין היתר כדי לא לבזבז את הזמן של עצמה, אף אחד אחר לא חייב לקחת אחריות על חייה.

Berethor

New member
זוגיות זה לא חתונה

אם מדובר היה בחתונה וילדים אז החובה הייתה עליה אבל בזוגיות רגילה החובה היא עליו. ממתיי סטוצים ויזיזות הפך לדבר הנורמלי? מי שמעוניין בקשר שהוא לא סטנדרטי הוא זה שהחובה להודיע עליו היא גדולה יותר, זה שהיא לא ביררה וחבל שכך זה משהו שגם נכון אבל זה שהוא זה שהיה הכי לא בסדר פה בכך שלא הודיע לה שהוא מחפש רק סקס ולא קשר רציני זה משהו אחר.

הקשר התחיל ללא הגדרה

אמרנו שנזרום לאן שהוא יוביל אותנו, בהתחלה הוא לו הלהיב אותי, אבל הוא כן היה סידור טוב לסיפוק המיני, עד שהוא הראה שהוא רוצה מעבר, בכך שהוא אמר שיש לו רגשות, ושהוא יעשה הכל בשבילו, ושאני מאוד חשובה לו, מה שגרם לי, לדעת שאנחנו מעבר לקשר של סקס, ולצערי, זה נגמר כאן. כלומר, חברים אבל לא בהגדרה, וכשאמרתי לו שאם אנחנו לא חברים, האם אני יכולה לצאת עם אחרים, הוא ענה בתגובה שהוא יבין אותי אם ארצה, אבל שלא אספר לו על זה, כי זה יעציב אותו ויגרום לו לקנא, ומבחינתו הוא לא רוצה לצאת עם אחרות, כי אני מספיקה לו.

Berethor

New member
אז לא מבין מה הקטע שלו

נשמע שהוא חבר שלך דה פקטו, כמעט מכל בחינה אפשרית, אבל פוחד מההגדרה עצמה. איזה אדם מוזר.

LsMs

New member
מסכימה איתך

אישית אני כנראה הייתי חותכת והולכת ..כי מה להכניס ראש בריא למיטה חולה יש לו אישיוז שהוא צריך לפתור אצלו בראש...

אם הוא חבר שלה אז מה הקטע של החוסר בטחון הזה בהגדרה של להגיד אני חבר שלה..

לא מייעצת לך לעשות כך אבל אם אני הייתי במקומך כנראה שהייתי חותכת כי אין לי סבלנות וכוח לאנשים מבולבלים ובלבולי ****...

זה תלוי בך

כי הוא מאוד כן איתך וכנראה שההגדרה מלחיצה אותו.

אני כבר שנתיים עם בחור שהכל התחיל איתו מאוד מאוד לא רציני.
שנינו לא הסתכלנו על היחסים בתור משהו שהוא יותר מסקס טוב.
לקח לו הרבה זמן להתקרב ולהיות מוכן לשנות סטטוס- אבל אני ממש לא הייתי לחוצה. היתה גם תקופה ארוכה בתחילת היחסים שהחלטנו שמותר לנו להפגש עם אחרים. הוא לא רצה לדעת כלום ואני ביקשתי לדעת הכל.

היום אנחנו גרים יחד ומתכוונים לעשות ילד ביחד.

אני לא יודעת מה יהיה עם הבחור שלך אבל אם את לא לחוצה על הגדרות וטוב לך איתו אז תני לו זמן.

Berethor

New member
בהצלחה עם הילד

עכשיו צריך לראות האם גם אצל Colorful umbrella הכל יבוא על מקומו בשלום כמו אצלך.

רואה 6 6

New member
את חמודה ומתוקה והוא ז'וז'ו חלסטרה

תעיפי את הטבח המחבק שלך. מילא הקפיצה הראשונה כאילו הכיש אותו נחש,עדיין יש היגיון בדבריו אבל כל מה שאחר כך מקומו בפח יחד איתו. שקית מתכלה בבקשה,לא צריך להתאכזר לסביבה בגללו.

זו התגובה הנורמלית היחידה פה!

מתי תלמדו? כשגבר אוהב אישה, הוא אף פעם לא פוחד ממחוייבות, וגם לא מהגדרות.
זה עד כדי כך פשוט!

"מבוי סתום"

זה קצת קיצוני למה שאת מתארת.
נשמע שטוב לכם יחד ואולי אין סיבה לדראמות.

הוא נהנה להיות איתך, לבלות איתך, הוא אוהב אותך- אבל עדיין לא מוכן להודות בזה. הוא חושש שאם יהיה מחוייב כל זה יעלם.
זה חשש שיש להרבה אנשים.
קצת כמו שזה כיף ללכת לים- אבל לא אם מכריחים אותך.

האם ההגדרה חשובה לך כרגע נורא?
האם זה בלתי אפשרי מבחינתך להמשיך להנות?

אני גם הייתי אומרת לו שהוא צריך לומר לך מה המחוייבות בקשר.
אם אתם לא "חברים" האם מותר לך לשכב עם יזיז כשבא לך?
לפעמים גברים צריכים להוציא קצת את הראש מהתחת של עצמם..

למעלה