קשר מסובך

גפןגפן

New member
קשר מסובך

שלום,
לפני כתשעה חודשים התחיל להתפתח משהו ביני לבין ידידה שלי מהלימודים. היא הייתה בזוגיות של שש שנים. במהלך ההתקרבות שלנו היא נפרדה ממנו ועברה לגור איתי. הבעיה איתה היא שהיא לא מסוגלת בכלל להתנתק מהחבר הקודם.
זה יישמע לכם הזוי, אבל הבעיה הכי גדולה שלה היא שהיא לא הראשונה שלי, והחבר הקודם שלה היה בתול לפניה. היא אמרה לי מההתתחלה שזה עלול להוות בעיה עבורה, אבל לא הבנתי עד כמה זה באמת מפריע לה. החא לא מסוגלת לתאר לעצמה שהחבר הקודם שלה ישכב עם אחרת. זו אחת הסיבות היחידות שהוא מיוחד עבורה. לא מזמן היא התחילה שוב לחשוב על זהשכבר הייתי בזוגיות בעבר, וזה עשה לה כל כך רע, שהיא עזבה את הדירה שלי וחזרה לדירה שלה, שבה המשיך לגור החבר הקודם. כרגע המצב הוא כזה שהיא גרה איתו אבל למבלה איתי רוב הזמן. היא ממש מתלבטת אם לעזוב אותו סופית או לא. המחשבה שלה היא כזו: אם היא עוזבת אותו, היא צריכה לחיות עם זה שאני לא בתול. אם היא תעזוב אותי, היא תצטרך לחיות עם זה שהיא חוזרת לבן אדם שפשוט לא מרגש אותה יותר בשום צורה.
ואני בינתיים תקוע, אוהב אותה ומחכה שהיא תחליט. אין לי שום דרך להשפיע על זה כנראה, אני לא יכול לשנות את העבר שלי ואין לי שום דרך לשכנע אותה שלמרות ששכבתי עם אחרות, עכשיו אני אוהב אותה וזה מה שחשוב.. בתפיסה שלה זה לא ככה וזהו..
מה לדעתכם לעשות?

קטניפ

New member
לא לחכות לה. לעזוב קודם.

לבחורה יש תפיסה בעייתית של המציאות וזה רק פתח לצרות עתידיות.

משחקי אגו?

לעזוב אותה קודם?

אם הוא אוהב אותה ורואה מערכת יחסים לטווח ארוך איתה, יש פתרונות אחרים ולא בריחה כמו שאת מציעה.

קטניפ

New member
סורי, לי היא נשמעת כמו בחורה בעייתית

ואני חושבת שלשבת בבית ולחכות שהיא תחליט רק יפגע בו בטווח הארוך.
לפעמים,עם כל הצער שבדבר, צריך לחתוך ויפה שעה אחת קודם.

לא כתבתי שצריך לחכות

כאמור יש גם פתרונות אחרים אם הוא מאוד מעוניין בה וכמובן אם היא באופן הדדי הייתה רוצה שזה יעבוד, שכן יש לה בעיה עקרונית שתדפוק לה כל מערכת יחסים.

קטניפ

New member
מישהי חכמה אמרה לי פעם

שבמערכת יחסים צד אחד לא יכול להיות המטפל של הצד השני.
מערכת יחסים היא לא תחליף לטיפול והוא לא צריך לפתור לה את הבעיות.

גם את זה אף אחד לא אמר

החיים הם לא שחור ולבן, אבל כן, טיפול היא מילת המפתח ולא שלו, אלא של גורם מקצועי.
אם היא שווה את זה מבחינתו אז אפשר להעזר בזה במידה ויש לו סבלנות.
אם הטרחה איננה מצדיקה את עצמה, אז שישחרר ולא יהיה בהמתנה.

זו הבעייה שלך?

בעיית הבתולים ההזויה מטרידה אותך?
וזה שהיא עוד לא סגרה את פרק בן הזוג הקודם שלה לא מטריד אותך?
היא "תקועה" עדיין עם בן הזוג שלה, הציפייה ממך שתהייה בתול הזויה.
בקיצור,
מה אתה עושה שם?
נועז

גפןגפן

New member
מטריד גם מטריד

הבעיה היא שהיא סוחבת איתה איזה חסך מהילדות- היא צריכה יציבות בלתי נגמרת בזוגיות..
החברה הקודם שלה נתן לה חופש בכל מה שהיא רוצה- הוא מחכה לה בזרועות פתוחות, מוכן לסלוח לה בגידות, ומבטיח לה שגם אם תלך ממנו, הוא יחכה לה לנצח. היא ברוב תמימותה אוכלת את הכל. הוא שפוט שלה, מערכת היחסים שם רקובה מהיסוד. היא מוצאת אצלו את הנוחות הזו, את הביטחון הטוטאלי הזה, את הבלעדיות שלה אצלו.. מה שכן, אין שם אהבה אמיתית, אחרת היא לא הייתה עוזבת אותו בשבילי (או איפלו חושבת על זה).
היא מאוד מפחדת משינויים. היא יודעת שאם החבר הקודם שלה ימצא מישהי אחרת, הוא יהפוך לחסר ערך עבורה, והיא לא תרצה לשוב אליו יותר..היא מפחדת לקחת את הסיכון הזה ולהיפרד ממנו, כשהיא לא יודעת אם היא תוכל להתמודד עם עניין חוסר הבתלוין שלי.
אני יודע שזה הזוי, ולקח לי הרבה הרבה זמן להבין את זה ולהאמין לה בזה. היא עשתה הרבה דברים שהראו לי שיש לה רגש עמוק אליי, ואני בטוח שיש לה רגש עמוק אליי, אבל כנראה איזה שריטה מהילדות גורמת לה לעוות את המציאות.
אני קצת אובד עצות...אני יודע שהרבה היו מייעצים להיפרד ממנה ומהר, אבל אני באמת אוהב אותה. היו לי מערכות יחסים בעבר, אפילו ארוכות מאוד, אבל מעולם לא הרגשתי מה שאני מרגיש אליה. כשאנחנו מבלים יחד, מעבירים יחד זמן חולין בלי לפתוח את כל העניינים מסביב, אנחנו מאושרים עד הגג...הבעיה שהדברים הללו תמיד עולים בסופו של דבר...
מה לעשות עם זה? מה הגישה הנכונה?

הגישה הנכונה?

הגישה הנכונה היא להגיד לה:
1. את יקרה לי
2. אני רוצה אותך
3. כל עוד לא סגרת את הקשר הקודם את יקרה לי מידי.
לחילופין,
תממן לה טיפול מקצועי שיעזור לה להתגבר על החוסרים מהילדות ואז כשהיא תתגבר עליהם היא תמצא מישהו שמחפש אישה בריאה בנפשה.
לא נחמד, אבל אין לך מה לעשות איתה בשלב זה
נועז

ואתה בדיוק

כמו האקס שלה-
מוכן לכך שהיא עוברת בינך ובינו
מוכן לחכות שהיא תחליט מה מתחשק לה
מוכן להבין כל גחמה שלה כי זה "חסכים מהילדות"

חבל שאתה לא מסתכל בראי..

רואה 6 6

New member
בכלל לא צריכה ליהיות לך סבלנות לפלונטרים האלה

אתה אמור להגיד לה קחי אסימון,תתקשרי אלי כשתתבגרי (ותסגרי את מה שפתוח בחיים שלך כמו שצריך).

לי נשמע שהיא מסובבת אותך

ואם עניין עם הבתולין באמת מפריע לה אז היא גם מסובבת בעצמה.

מה לעשות?
להמשיך להסתובב או לגדל עמוד שידרה וכמו שהציעו פה, להגיד לה שתיצור איתך קשר כשהיא תתבגר.

חתיכת סיפור הזוי

אני מאמינה שלך ימאס בקרוב וגם לו והיא תוכל ללכת לחפש בתולים בבית הספר התיכון שבו המנטליות שלה נמצאת.

בהצלחה

אייבורי

New member
אמא שלי הייתה אומרת

מה בדיוק יש לך לאהוב בה ?

נ.ב.
בתרגום לאייבורית מדובר, מדובר פה בפוסטמת על
ואתה מתנהג כמו אידיוט
תן לה בעיטה בתחת וטובה שעה אחת קודם.

גפןגפן

New member
כולכם צודקים

זה כל כך עצוב וקשה לי. כשאין שטויות מסביב הכל מדהים ויפה, אף פעם לא נקשרתי ככה לבחורה. היו בה המון דברים שעשו לי טוב. היא באמת בחורה מיוחדת. בגל זה כל כך קשה לי לוותר, למרות שאני יודע שזה הכי הגיוני.
כל המחשבה הזו על להתחיל הכל מחדש, לחפש זוגיות שתעשה אותי מאושר, לטעות בדרך, לבחור לא נכון..זה כל כך מייאש, כל כך מעייף...
לא רוצה אחרות, רוצה אותה. אבל כנראה בלתי אפשרי. אמרתי לה בכל דרך אפשרית שהעבר לא משנה, כי אנחנו חיים בהווה ומצפים לעתיד. היא מסרבת להקשיב ולהאמין....כואב לי..

קטניפ

New member
תראה בכך התנסות שתלמד אותך עוד משהו

על זוגיות, על עצמך ותעזור לך לצאת מחוזק מזה לפעם הבאה שתהיה מוצלחת יותר

לא מובן לי איך אפשר להגיד

שהיא בחורה מיוחדת במובן החיובי.
אולי, אם אני מנסה בכח, בראש שלך אתה הופך אותה לכזאת כי היא בלתי מושגת ומשחקת בך יופי.

כל גבר צריך

לפחות בחורה אחת שתעשה ממנו סמרטוט.
ברכותיי.

עכשיו אתה יכול לבנות קשר בריא עם מישהי שפויה.

למעלה