ראבק , מה עושים? חברים....

ראבק , מה עושים? חברים....

לא מצליח להוציא מהראש שלי תג'וק להביא ארסי הביתה. מרגיש כזה שמיציתי קצת עם הנחשים הקיימים , לא שאני הולך להתפטר מהם חלילה , אבל בא לי איזה צפע נחמד פה בסלון. אני אישית יודע על אחד שיש לו ארסי בבית , ויותר מסוכן מהצפע. אז נכון שזה אסור.... ולא חוקי.... ואולי מסוכן קצת....ובלה בלה בלה.... אבל תכלס , בכייף שלי להביא צפע סטנדרטי כזה. ואל תגידו לי שאני מתנהג כמו טיפש או לא בוגר , כי אני בטוח שיש פה חברים שגם להם יש שריטה על ארסי , או שלפחות היה להם פעם פנטזיה כזו. תודה לבחור הנחמד שהסביר לי שבוע שעבר על הנושא הזה , שכמה זה לא כדאי לי , אבל.....אני חם על זה , מה לעשות.... אני לא אשב לחכות שיהיה לי ניסיון של 10-15 שנה עם נחשים בשביל להביא צפע פשוט וסטנדרטי הביתה , צפע זה עדיין לא קוברה או ממבה. רק מה , מבאס אותי דבר אחד. בוא נגיד הבאתי צפע הביתה , או קיי? אמרו לי שאם אני סוגר אותו בכלוב , אז רוב הסיכויים שהוא לא ישרוד , וימות. האם נכון הדבר? או שסתם קישקש. כי אם זה נכון,אז מה עשינו בזה?.....זה לא שווה

רן333

New member
מה שעושים זה ככה:

1. מסתכלים על מספר תמונות של הכשות. בדף **הזה** תוכל למצוא קישורים לכמה כאלה (למרות שיצא לי לראות תמונות קשות בהרבה, גם הן מראות שהכשה זה לא כל כך נעים). האם זה מה שאתה מחפש? 2. חושבים, ככה - בינך לבין עצמך, מה בדיוק אתה מתכוון לעשות אם הנחש שלך יברח מישהו. או אפילו סתם יברח. (ואל תספר לי שלך זה לא יקרה. תמיד יכול לקרות משהו: הכלוב נפתח איכשהו, חתול, כלב או קטיושה מפילים ושוברים אותו, וכיוב'.) 3. מזכירים לעצמך מה הנזק שיגרם במקרה כזה לא רק למוכש, אלא גם לך, ולענף גידול הזוחלים. 4. מבררים את הסטטוס החוקי של גידול נחשים ארסיים בארץ. אני חושב ש-(1)-(4) יעזרו לך להוציא את ה"ג'וק" שנכנס לך לתוך הראש. ואם לא, נסה גם את (5): 5. שאל את עצמך: מהם בכלל היתרונות, מבחינתך, של גידול נחש ארסי בבית? והאם מיצית כבר את הגידול של כל המינים האחרים? ולסיום, הבהרה: אני לא טוען שכל אדם בעולם שמגדל נחשים ארסיים הוא לא בסדר, או משהו כזה. חשוב רק להבין את המשמעות המלאה של גידול חיה שיכולה להרוג אותך, ולפגוע בצורה דומה גם בסובבים אותך. לדעתי, גידול נחשים ארסיים הוא דבר שצריך סיבות טובות מאוד כדי לעסוק בו (מהנימוקים שפרטתי לעיל), ואסור בשום פנים ואופן לעשות דבר כזה בצורה חובבנית, ועל-ידי מגדלים שאינם מנוסים מאוד ומורשים לכך. אני לא מכיר אותך אישית, אבל אם אתה שואל אותי - אני בספק רב מאוד מאוד מאוד אם העניין הזה הוא בשבילך. ולסיכום, בשתי מלים: צא מזה.

רן333

New member
הבעיה היא

שבמסגרת "התהליך האבוצוליוני" הזה עשויים להיפגע גורמים שלא עשו שום דבר לאף אחד. וזה כולל אותנו - כלל מגדלי הזוחלים - שגם ככה לא סובלים משם טוב מדי.

chimp

New member
רן, אל תשלח אותו לגלריית הכשות

זה בדיוק מה שמדליק אנשים מהסוג הזה. השליטה, העוצמה והדאווין. כמה שיותר הרסני ומסוכן, ככה יותר מגניב. אפשר להזכיר את ימי מיודענו הותיק והתעקשותו לגדל נחשי ענק שיכולים לאכול אותו. כמה שהסברתם לו יותר את מהות הסכנה, כך הוא רצה יותר ויותר. ואדון מייקלס, אני באמת שמח שאתה שם קצוץ לגבי השם של מגדלי הזוחלים. רק חבל שבגלל טיפוסים כמוך כל אחד מאיתנו נחשד מיד בפעילות בלתי חוקית, בטיפשות, בחוסר מקצועיות ובפגיעה בטבע.

Folklore

New member
סתם שאלה

אתה אדם נשוי? חי עם אחרים בבית אחד? (אני חש חוסר חשק גדול להמשיך את ההודעה שלי לכן אשאיר אותך עם מוסר השכל בנק. זו)

folklore ידידי , ולכל מי שהגיב

איך נראה לך? בנאדם נשוי או בנאדם שחי עם עוד כמה אנשים בבית היה מרשה לעצמו דברים כאלה? וזה שאתה חש "חוסר חשק גדול" להמשיך את ההודעה?....או קיי , סבבה לך. (ממש לא מבין אותכם) יכולתם לחסוך את ההודעות הציניות וההסטלבטיות של חלקכם , ולהתרכז בעיניין. אבל לא , אדון "chimp" הנחמד החליט שאני טמבל , ו"רן333" אומנם נתן תשובה לעיניין , אבל קילקל קצת את הרצינות, בזה שהוא צידד ב"chimp" (שאני טמבל) , ו"naja" (שאם אני לא טועה זה הבחור הנחמד שאיתו דיברתי בנושא) לא טמן את ידו בצלחת, והצטרף גם הוא לחגיגה הקטנה הזו. אז אני שואל אותכם חברים יקרים ,(ואני לא כועס או פגוע חלילה,אתם סה"כ על הכיפאק , ואני עוד אלמד מכם הרבה)- אבל ככה עונים לחבר פורום? עם כל מיני עקיצות ותגובות לא רציניות?? הכנסתם את דארווין המנוח?.....חחח , איך הגעתם אליו? אההה כמעט שכחתי דבר חשוב , לגבי מי שאמר שהשם של מגדלי הזוחלים לא כל כך טוב. אז ככה , (ואני רציני) "ריד מאי ליפס" א נ י ש ם ק צ ו ץ ע ל כ ל א ל ה ש ח ו ש ב י ם ש א נ ח נ ו א כ ז ר י י ם א ו ח א ר ו ת ממתי אנחנו סופרים מישהו שחושב עלינו ככה או אחרת?! יש להם בעיה , שיחשבו מה שהם רוצים. אני (ואני מאמין שגם כולכם) משקיע תתחת ואת הנשמה על מנת שלנחשים שלי יהיה את הכי טוב שבעולם. אז שלא יבוא אף פלצן ויגיד לנו שאנחנו לא בסדר , מי הם בכלל?!

Folklore

New member
תקשיב אחשלי

באמת. חבל על האנרגיה. מי אני שאומר לך מה לעשות? אבל זה מן הסתם ניראה כאילו אין לך אחיזה במציאות. גם אם אתה לא גר עם אנשים בבית, אני בטוח שיש לך שכנים ואתה לא נמצא בחווה מבודדת בערבה. תהיה רציני מן.

אילון פ

New member
אתה יכול לשים מה שאתה רוצה

אבל חלק מהאנשים שחושבים כך הם בעלי דעה וכוח מכריע בקשר לעתידו של ענף גידול הזוחלים בארץ. יש אנשים, ואני יכול לאמר שגם מהפורום, שעובדים שעות נוספות ע"מ לשפר את התמדית הלא כל כך מזהירה שלנו, מגדלי הזוחלים. ואפילו פעולה פזיזה ואימפולסיבית של מגדל אחד יכולה להרוס עבודה של שנים. חבל.

רן333

New member
../images/Emo45.gif, ואני יכול להוסיף:

הרשויות אצלנו נוטות להיתפס לפניקה מדי פעם. שימו לב למה שקרה עם גזעים מסויימים של כלבים: ילד או שניים ננשכו על ידי כלב של מגדל לא אחראי, ופתאום אסור לגדל ולהרבות גזעים מסויימים של כלבים. מגדל של רוטווילרים (נדמה לי שזה אחד הגזעים האסורים) יכול "לשים קצוץ" על כל מי שהוא רוצה, אבל זה לא יעזור לו מרגע שגידול וריבוי של כלבים כאלה נאסר על-ידי הרשויות. ואם מחפשים דוגמאות מתחום הזוחלים - אפשר להסתכל מערבה - לכיוון ארה"ב. במקומות רבים שם הוטלו מגבלות דרקוניות ממש על גידול נחשים ממינים רבים, בתגובה למקרים בהם נפגע מגדל לא אחראי כזה או אחר על-ידי פיתון גדול מדי שאותו הוא גידל. תאמינו לי - אנחנו לא רוצים להגיע למצבים כאלה.

רן333

New member
יש משהו בדבריך

אודות התגובה הלא ראויה שלי. במקור חשבתי שההודעה שלך פשוט הזמינה את זה, אבל במחשבה שניה - אולי התגובה שלי באמת לא במקום. קבל את התנצלותי. ואם נעזוב לרגע את צורות ההתבטאות ונחזור לתוכן של הדברים - 1. מה דעתך על הנקודות שהעליתי בתגובה המפורטת יותר? 2. באשר ל"ריד מאי ליפס" שלך - ראה את תגובתי להודעה של אילון בהמשך השרשור.

רן333 ו naja וכולם

אין ספק בכלל שאתם צודקים במה שרשמתם , אני לא חולק על זה , למרות שהחבר chimp ממשיך לתת תגובות לא רציניות ולחשוב עליי כאילו שאני ילד בן 10 , ובנוסף גם "צולב" אותי כאשם בכל מיני דברים. אמממ...שיבושם לו , מה אני כבר יכול להגיד?... כאילו מה כבר עשיתי?! , הרי גם היום זה אסור להביא ארסי הביתה , אז מה עיניין שמיטה להר סיני?? מה , אם אני אביא ארסי הביתה בניגוד לחוק , אז מחר יגידו לכל האזרחים "תשמעו , ענף הנחשים (גם הרגילים) והזוחלים יוצא אל מחוץ לחוק"?? נו באמת... כל טיפש היום יכול להכניס נחש לא חוקי הביתה , ואז מה? יקחו אותו כמי שמייצג את מגדלי הזוחלים?? אז כמו שאמרתי קודם , אתם צודקים ואני לא מערער על כך. אבל אתם מכירים את המשפט - "אני מבין את זה , אך קשה לקבל את זה"? בהרבה תחומים בחיים יש משהו שאנחנו יודעים שההיגיון והסדר הנכון של החיים לא מרשה את זה , אבל בתוך תוכינו אנחנו מאוד רוצים את הדבר , ויהי מה. naja ידידי , טעית לגביי , זה לא "טיפה" גדול עלי זה יכול להיות "הרבה" גדול עלי , אבל אם לא נקפוץ לים , לא נדע אף פעם לשרוד במים סוערים.

אילון פ

New member
ובכל מקרה,

מומלץ לקחת שעורי שחיה בבריכה ולא בים. הרסתי

chimp

New member
אנסה להסביר את עניין התדמית

ולמה אני ואחרים האשמנו אותך בפגיעה בתדמית. כדי שקולי ישמע, אנסה להתגבר על הציניות המזיקה שלי. לפני כמה שנים ביקשו שני חבר'ה רציניים להתנדב לפרוייקט מחקר הנוגע גם לזוחלים אצל חוקר חשוב בארץ. כאשר הוא שמע שאותם חבר'ה הם חובבי זוחלים הוא אמר לאסיסטנט שלו "לא, תודה. אני לא אוהב את הטיפוסים האלה." וזאת למרות שלא נפגש איתם כלל. גישה כזו מקבלים חובבי הזוחלים גם בהתנהלותם מול רט"ג. הנה דוגמא. התדמית הזו לא נולדה סתם. זה מתחיל מיעקב סלע על שלל פשעיו, ממשיך בכל מיני פסיכים שמבריחים לארץ ממבות ותנינים, או שמבריחים מהארץ עכנים ונגמר בכאלה שיש להם צפע פשוט וסטנדרטי בסלון ושמים קצוץ על כל העולם.

naja

New member
כמו שאמרתי לך בטלפון-

אין לך מספיק ניסיון וידע בגידול נחשים בכדי להתעסק עם נחשים ארסיים. מספיק לקרא את מה שכתבת "......בשביל להביא צפע פשוט וסטנדרטי הביתה , צפע זה עדיין לא קוברה או ממבה...." כדי לדעת שכל העסק הזה "טיפה" גדול עלייך. למען האמת, וגם אמרתי לך את זה בטלפון, גידול נחשים ארסיים זה עסק שגדול על מרבית המגדלים שאני אישית מכיר באופן אישי.

למעלה