ראיה לאמיתות התורה. מהכרת הדגים.

דוד1000

New member
נא להראות דוגמאות להשערות מוצלחות

"לנכח רבוי הדוגמאות להשערות מוצלחות בקרב חכמי אומות העולם" נא להראות דוגמאות להשערות מוצלחות שמראות מה נעשה בכל העולם. אם אתה לא מראה דוגמאות, הטענה שלך יורדת והראיה לא הופרכה.

Maimonides

New member
"איש זה" הוא דוד1000. השטויות אשר

כתב כאן, _כולן_ לקוחות מhttp://www.hidabroot.org/a10.htm, ולא מ- beith-din, אולם זה OK, איני מכהה בכם. יש לכם תכונה מצוינת שאם מניחים אתכם לנפשכם חמש דקות, תמצאו דרך לירות ברגלכם, ואפילו לא ימצא נשק חם ברדיוס קילומטרים ממקומכם. הסק מוצלח מן הפרט אל הכלל הוא ענין נפוץ במחקר, ואין אף פעם טענה שמקורו שמימי. רק פאגאנים יטענו זאת. עלו והצליחו...

דב מאיר

New member
פאגאנים?

תגובה מידית מלמדת על אכפתיות. זה הוא הבדל יסודי עתיק בין פאגאנים למייחדים מאז ומעולם. הכינוי פאגאנים טעון עיון. ראוי שהמכנה את בני ריבו לויכוח יציג מה הן עמדויו העיוניות בעניני אמונה. במה הוא מאמין ובמה לא ואז מהר מאוד יתברר מי הוא כאן הפאגאן. לדוגמה האם אתה מאמין שהעולם מנוהל על ידי כם כל שהוא? על ידי הרבה כוחות? על ידי כל יחיד? ענה ואז נעריך את אישיותך החסויה. עכ"פ לדאבוני. ייתכן ואאלץ לפרוש מן הדיונים באתר באשר הנהלת האתר, מתעקשת בשלב זה לשלב מצגות שאינן לטעמם של שומרי מצוות.

Maimonides

New member
`האם אתה מאמין שהעולם מנוהל על

ידי כם כל שהוא?` לא. אין שום סמן לכך.

דב מאיר

New member
איש זה

"איש זה" כפי שאתה מכנהו אינו בהכרח טועה. שים לב שהעבודה שאני נמנע מלהשען על שיקולים טרנצנדנטיים אינה פוסלתם. בעיתך היא שאינך מוכן אקסיומטית להתייחס לאפשרות כזו. מכאן עד לזלזולך ב"איש זה" הדרך קצרה. מבחינה זו בדו שיח שביניכם זלזולך בו יהיה לא יותר מוצלח מזלזולו בך על שאינך מסוגל להעריך ולקבל מציאות טרנצנדנטית. הימנעותי מהזדקקות להסבר זה אינה מכיוון שאני סבור שהוא שגוי, אלא, משום שאני מעדיף ליצור דו שיח פורה ומקרב גם אם אנשים בעלי אקסיומות כשלך.

דב מאיר

New member
איש זה

"איש זה" כפי שאתה מכנהו אינו בהכרח טועה. שים לב שהעבודה שאני נמנע מלהשען על שיקולים טרנצנדנטיים אינה פוסלתם. בעיתך היא שאינך מוכן אקסיומטית להתייחס לאפשרות כזו. מכאן עד לזלזולך ב"איש זה" הדרך קצרה. מבחינה זו בדו שיח שביניכם זלזולך בו יהיה לא יותר מוצלח מזלזולו בך על שאינך מסוגל להעריך ולקבל מציאות טרנצנדנטית. הימנעותי מהזדקקות להסבר זה אינה מכיוון שאני סבור שהוא שגוי, אלא, משום שאני מעדיף ליצור דו שיח פורה ומקרב גם אם אנשים בעלי אקסיומות כשלך.

פלסטיק

New member
../images/Emo46.gif הודעה חוזרת של המחב"ת

אני מבקש ממנהלי הפורום לטפל בעניין

lala897

New member
לא מוצא חן בעיניך?

תתעלם. מה הבעיה?

פלסטיק

New member
ראית פעם איך נראה פורום מחבת"ים

ומסורות חז"ל? את מעוניינת שהפורום הזה יראה אותו הדבר? אני לא

lala897

New member
מה אני אישית רוצה?

אני אישית לא מחזיקה הרבה מהוכחות דוגמאת הנ"ל והם גם לא מענינות אותי. אבל אם נתעלם אז לא יהיה לזה שרשור וזה לא יהפוך לאחד מהפורומים הנ"ל. אבל אתה יודע מה- זה נראה שדוקא נבצר אחרון- למשל, נהנה מההוכחות והויכוחים בנוגע עליהם. אז בשבילו ההודעות האלה יכולות להישאר,לא?

למעלה