רשף
ראשית תודה על המהות הנשרית שהרחבת עליה, היא מתיישבת לי טיבעי תחושתית, אני מסתפקת בזה. אני רואה שעניין הראיה מעסיק אותך מאוד, אני בוחרת לענות, אומר לך כמה דברים שהסקתי מנסיון אישי שלי. אני חושבת, שהדרך להבנת "ראיה", היא טובה יותר כאשר היא נעשת דרך חווית אותה "הראיה". והדרך לחוויות מסוג הזה, תמונה ברובה בדרך האנרגטית שעוברים ופחות בשכלתנית. {אם כי גם לה יש מקום חשוב] "ראיה" זוהי התוצאה ולא הסיבה. תוצאה של דרך מורכבת שמצריכה התמדה, סבלנות, תבונה ויישוב הדעת, עבודה אנרגטית על הגופים הרגשיים, המנטלים, הפיזיים, דרך שאמורה ועשוייה, "לנקות" את האדם אנרגטית, בכל הרבדים והגופים האנרגטיים ואז אחת מהתוצאות היא "הראיה" המדוברת על כל סניפיה { מודעות, אינטואיצה גבוהה, הילות, צלליות, נקודות, דמויות ואפילו תמונות נעות, ועוד כידה הנדיבה של "הדרך" ושל האדם] כל ניסיון לרתום את העגלה לפני הסוס, "הראיה" לפני הדרך, סופה בכישלון. ניסיון כזה מורכב לא אחת מצפיות ש"הראיה" לא סובלת, צפיות של אגו, צפיות שכלתניות, חסכים אנרגטיים, פחד מלהתעמת עם עבודה קשה ועוד. דבר נוסף, יכול לקרות כאשר מקדימים את המאוחר, האדם עשוי למשוך אליו טכניקות לא מתאימות למבנה האנרגטי שלו, או למשוך טכניקה מתאימה, אבל בשני המקרים, הוא עשוי לא להצליח, לא להתמיד לא להבין, תוצאות שייתסכלו אותו כפליים משהיה לפני וייחסמו אותו עוד יותר. רק כי הקדים את המאוחר. בעניין הטכניקות, יש מצב שרואים מאסטר מסויים,[והוא כזה בזכות ולא בחסד] קוראים עליו על שיטתו על חייו, על הטכניקות שלו, מתחברים אליו קוראים ספרים שלו, הדרך מהתוכן של הספר הראשון ועד לספר החמישי היא שנים של עבודה קשה, מסע ארוך מורכב, אבל יש את התחושה שאנחנו מוכנים מיד למהות שישנה בספר החמישי, [בגלל התרוממות הרוח שיש במדעים האלו] והאדם ממהר לבצע קיצורי דרך, עניין שבסופו של דבר רק מאריך את הדרך. מושגים הם לא חותמות ברזל, הם כותרות למהות, והן לא המהות עצמה, טכניקות הן דרך למהות, והן לא המהות עצמה. אני מאמינה, שהתעסקות בהתמדה ומן הלב בדרך, תמשוך אלינו אוטומטית את מה שמתאים לנו אישית. ובסופו של דבר נגיע לטכניקה שמחילה נשימה אחת בלבד, נשימה אחת שתקח אותנו לכל מקום שנרצה. [הלוואי עליי לפחות] לא אמרתי הרבה מהי לדעתי "הראיה" עצמה, שאלה ששאלת ועוד אחרות שלא עניתי עליהן, לא כי אין לי מה להגיד על זה, אבל אחרי שחוויים את תוצאות הדרך, חווים את "הראיה" המדוברת, מבינים שאת הקרדיט מקבלת הדרך, כי היא סיבת הסיבות. ככל שהתוצאות יהיו גבוהות ומרשימות, הן רק סימן, מפתח ותזכורת, שהדרך לא נגמרת והיא המשמעות האמיתית........ כל זה מנסיון כואב של קיצור תהליכים, רצון מן האגו לתוצאות, ולא הבנתי זאת לבד, הדרך היא "משפילה זקופים ומרוממת כפופים". נשמה יפה, רשף את ביקשת להבין גם דרך אחרים, זוהי דעתי והבנתי ממה שמתאים לי, אולי זה יעזור במשהו. אנדרומדה