ראיון חדש ומעניין עם ווטרס (חלק א')

Shakty

New member
משפט אחד : L'etat cwest moi

משפט שאמר לואי ה14 - המדינה זה אני - זהו ווטרס שלנו, לטוב ולרע. מה שכן הוא בטוח לא המקרטני של הפלויד - אולי הוא לא הלנון שהיה רוצה לראות בעצמו - אבל מקרטני הוא לא.

FuryUri

New member
איזה שמוק :p

הווטרס הזה פשוט שמוק :p גם רואים שהגיל משפיע עליו :p כמה פעמים הוא אמר משהו על On the Run וזה היה שירים אחרים בדיסק... או שאני זה שלא זוכר נכון כאן? ><

נכון

הוא מצטט מתוך Us and Them, אבל אומר שזה On the Run. וכרגיל, הוא גם סותר את עצמו בכל משפט שני. לדוגמא: א. "להקות שמאבדות את המנהיג שלהם, בעל החזון, יורדות ברמתן". ב. "את העבודה הכי טובה שלנו עשינו אחרי שסיד עזב".

FuryUri

New member
מבחינתו זו אינה סתירה

הרי הוא חושב שהוא המנהיג של הלהקה...

גם בתקופת בארט?

כל ספרי ההסטוריה אומרים אחרת, כמו גם כל מי שהיו שם. אפילו ווטרס עצמו, אמר בראיונות ש"פייפר היה כולו של סיד, אנחנו [דהיינו, שלושת האחרים] לא תרמנו כמעט כלום לזה". ווטרס אמר את הדברים ע"מ להרחיק את עצמו מתקופת הפסיכדליה, שמזוהה עם שיריו של סיד. שלא לדבר על כך שסיד היה בלהקה כשלוש שנים, לא "שנה". לווטרס נוח להציג את זה כך, היינו לספור את הזמן מאז שהלהקה חתמה על חוזה עם EMI, בפברואר 1967. אבל אלו רק דוגמאות קטנות לסתירות הרבות בדבריו. שימו לב איך הוא מדבר כל הזמן על אמפתיה ואיך הוא רוצה לקרב בין אנשים.... איך זה מתיישב עם ההשמצות שלו? ועוד דבר: נראה שמנהלו של ווטרס אינו מרשה לו לדבר על הפלויד, אולי בגלל שהוא יודע שלקוחו היקר נוהג להכניס את רגלו לפיו כל פעם שהנושא מועלה. אבל זה לא עוזר... לרוג'ר יש פה גדול.

וינסנטי

New member
לא קשור...

גם אחרי שבארט עזב, לדעת רבים, הלהקה התדרדרה במקצת. לאחר כמה שנים שהם השתקמו, ושווטרס תפס את הפיקוד- הם באמת את עשו את העבודה הכי טובה שלהם, לדעת רוב העולם... וחוצמזה, תמיד יש יוצאי דופן, לא? זאת לא משוואה, ווטרס לא צריך לעקוב אחרי עצמו כדי לגלות שהוא לא סותר את עצמו, כולנו אומרים מידי פעם דברים שסותרים אחד את השני...

itaikuskus

New member
ולדעת לא פחות רבים

השנים שבין עזיבת בארט לצד האפל של הירח הייתה התקופה הטובה של הלהקה, כך שאין ממש קייס, נכון? זה לא רוב העולם, זה קבוצה, ואני לא חושב שזה הרוב תחשוב שהרבה גם מכירים רק את האלבומים האלה בין הצד האפל לחומה ככה שאין להם מקור להשוואה.

vegetable man

New member
אני לא חושב שווטרס התכוון

שהוא היה המנהיג בתקופת בארט. ואמנם צריך להתחשב בדברים בצורה כזאת: כשבארט היה מנהיג הלהקה, אין זה אומר שווטרס לא היה ראוי להנהיג אותה יום אחד. הוא לא היה בשל באותה תקופה, והכי חשוב: לא היה צורך בנוכחות שלו, כי בארט כתב שירים נפלאים. אין לי ספק שווטרס לא טוען שהוא היה המנהיג, והוא גם יאשר שבארט היה המנהיג הבלתי מעורער בתקופה. אני לא חושב שיש מקום להשוות בין עזיבת סיד, לעזיבת ווטרס - לכן אין פה שום סתירה. העובדה היא שווטרס עזב כאשר הלהקה היתה מפולגת. לגילמור יומרות כתיבה של הלחנה בלבד. אינני מצפה לאלבומי קונספט, אבל אלבום שלם שאת רובו כותבים כל מיני אנשים שלא היו קשורים לפלויד, פוגם מבחינתי בהנאה. האם הלהקה בהנהגתו של גילמור לגיטימית? אי אפשר לדעת, מכמה סיבות: הם הוציאו 2 אלבומים במשך יותר מ-20 שנה. הם הוציאו אותם אחרי הרבה אלבומים בהם הורגלנו לגישה של רוג'ר ואנחנו מצפים לסאונד מסויים. זה גם לא יהיה פייר לשפוט אותם כשניתנה הזדמנות לשאר הפלוידים לכתוב רק כשהם באמצע שנות ה-40 לחייהם, טיבעי שהם לא יהיו בשיאם. בנושא אחר, אני מאמין לרוג'ר כשהוא אומר שהוא ויתר על קרדיטים כמו במקרה של speak to me. אני יכול להבין באופן מסוים את המרמור שלו, ואני חושב שהוא מזלזל באחרים בגלל אותו מרמור, למרות שלזה כבר אין שום הצדק. למרות כל אלה, אין ספק שיש סתירות מסוימות אחרות בהתבטאויותיו שלא מחדשות לנו הרבה, ומזכירות לנו את אופיו הבעייתי שוב. ודבר אחרון: ווטרס ניפח וניפח את הבועה של איחוד הפלויד, וניפץ אותה בראיון הזה, בבת אחת. מצד שני, הוא לא סתם את הגולל, כי אצלו דברים יכולים להשתנות בין רגע - הכל תלוי בכמות האגו שהוא מרגיש שיש לו. מה שכן, ללא ספק - ההתבטאות הזאת לגבי איחוד היתה ריאליסטית, ואיחוד כרגע, נראה ממש קלוש.

NIR Y

New member
ציף מה הכוונה לכך במקור ?

ונראה לי שזה הראיון הכי מעניין שתרגמת לנו ציף, בזכות המראיין שהוציא מווטרס את כל החרא, כשלווטרס אין מושג כמה אדיוט הוא נשמע. אז תודה, ואני בטוח שלאף אחד לא אכפת מקצת שגיעות כתיב אחרי הכל מה שאת עושה הוא כבר יותר מידי, ואם זה מפריע לך אישית שיש לך שגיעות כתיב אז נעלבתי
.

ז"א שאני מדגישה שאולי זה נראה טעות

אבל זה לא - ככה זה הופיע בטקסט המקורי - או, במקרה הנוכחי, בטקסט שממנו תרגמתי.

NIR Y

New member
אהה אוקי

אז למה ווטרס אומר שהוא כתב שירים שכביכול הוא לא כתב ?

למה הוא רואה את עצמו כמרכז היקום?

כי ככה הוא. יש לו בעיית אגו קשה. הוא זקוק לצומי מאסיבי, אחרת הוא מרגיש ש"דורכים עליו" ו"בועטים בו" ובכלל, לא מעריכים אותו כראוי. בגלל זה הוא גם ממעיט בתרומתם של כל מי שעבדו אתו אי פעם, ומגדיל בחשיבותו-שלו.

NIR Y

New member
כן

אבל לשקר בקשר לכתיבת שיר, ווטרס יכול להבין שהוא לא יצא טוב עם הוא יגיד שהוא כתב שיר שהוא לא כתב, אז יכול להיות שאולי ווטרס כן כתב את קומפטרבלי נמב לדוגמא ? או שבגלל שהם עשו אותו ביחד הוא החליט שהשיר שלו ?

vegetable man

New member
רגע שנייה

אז אני רוצה לדעת, למה הוא אומר שהוא כתב את SOYCD ו-CN? עד כמה שידוע לי SOYCD התחיל בריף של גילמור בגיטרה, לא? אישית שמעתי את הדמו שכתב גילמור לאלבום הסולו שלו של CN, וממה שאני שומע, הלחן, וכל הלחן, נכתב ע"י גילמור. אז מה נסגר?

ווטרס תמיד טען שהשירים האלו הם שלו

אני חושבת שהראיון הזה מדגים לנו יפה על מה ולמה הוא רב עם חברי הלהקה האחרים, ובמיוחד גילמור: על עניין הקרדיטים. ווטרס רצה את כל הקרדיטים לעצמו. אפילו של העיצובים, שעשה סטורם תורגרסון. להזכירכם, ווטרס מכיר את גילמור מגיל 14 בערך. ואת סטורם תורגרסון הוא מכיר מגיל 6.

vegetable man

New member
סוג של הפרעת אישיות

אם כך, הייתי אומר, ללא ספק. דברים מנותקים מהמציאות. לפחות אצלו זה בנויירוזות...
זה גורם לי לפקפק בדבריו שלגביהם כן האמנתי, אבל עדיין אני מאמין שיש אמת בחלק מדבריו. בכל מקרה, אכן תמונות קשות.

וינסנטי

New member
אולי הוא מתכוון שהוא אומר "כתב"..

זה למילים, ולא לחן.. והוא אכן כתב את cn ו-soycd...

למעלה