ראיון לגרין כארד - מה קורה שם? מה הם שואלים? למה לצפות??

doronf65

New member
מנהל
טיפ ממני - נא עברי לניק קבוע

קראי על מה נהוג אצלנו בלינק משמאל...

dana noa1

New member
ראיון לגרין כארד - מה קורה שם? מה הם שואלים? למה לצפות??

שלום אני צריכה התיעצות חשובה,
את כל התהליך הראשוני טופלנו ע"י עו"ד מארה"ב, באמצע התהליך העו"ד הסביר שהוא מאוד עסוק והתפטר.
סוף סוף קבלנו ראיון לגרין כארד בשבילי, השאלה היא האם לפני הראיון אני צריכה עו"ד או שפשוט ללכת ולהגיד את מה שקרה?

בכלל מה קורה בראיון??? למה לצפות?

debby12

New member
מנהל
על איזה בסיס אתם מקבלים את הגרין קארד?

דרך איחוד משפחות? משהו אחר?

בינתיים מציעה לך לנשום.... אם לא שיקרתם בשום שלב בראיון אין לך מה לדאוג. ה"ראיון" הוא בד"כ כדי לבדוק שכל המסמכים מדויקים ובמקום ושהסיפור האישי שלכם תואם לאיך שהוא מצטייר מהמסמכים והניירת.

dana noa1

New member
בעלי הוא אזרח אמריקאי שבוע אחרי החתונה טסנו לשם

ואז עצרו אותי פרקו לי את כל המזוודות שמו אותי בכלא (לא מעצר) והחזירו אותי לארץ
וכל זה כי התחתנתי עם אזרח אמריקאי
אז כן אני מאוד חוששת מהראיון, לא שיקרתי בכלל, אמרו לנו שכל התהליך הזה יהיה בן 3-9 חודשים ועבר כבר שנה וחודשיים, אנחנו לא יכולים להשכיר דירה מסודרת, לא יכולה לעבוד בעבודה מסודרת, וכי אנחנו לא יודעים לכמה לזמן להתחייב.
חכנו כלכך לראיון הזה, והם התיחסו אלי לא כלכך יפה אז אני מאוד מפחדת מהראיון.

נראה שיש משהו לא ברור בסיפור, כנראה שכדאי עו"ד

את כותבת כאילו כדרך אגב שנכנסת לכלא, רק בגלל החתונה. וזה מתחבר להודעה קודמת שלפיה עורך הדין הקודם החליט למשוך עצמו מהתיק ("עסוק" נשמע כמו תירוץ לא משכנע).
כנראה שישנם פרטים חשובים נוספים שהשמטת.
את יכולה לפרט מעט יותר (אני מודה שזה מסקרן לשמוע מה כבר קרה שם, גם בלי קשר לעזרה שתקבלי כאן או לא) ואולי לקבל איזה רעיון. אבל נראה שהמקרה הוא לא מקרה רגיל, ולא ברור מה היה בעבר, למה היית בכלא, והאם זה עשוי למנוע ממך את הויזה.

debby12

New member
מנהל
אה, אם ככה נשמע שיש סיבה לחששות שלך

כי הסיפור ההגירתי שלך עד כה הסתבך....

אם אני מנחשת נכון - וזה מבין השורות שלך בלבד - התחתנתם בישראל (או בכל מקרה, מחוץ לארה"ב), ואז אחרי שבוע נכנסתם יחד לארה"ב כזוג נשוי: הוא עם הדרכון האמריקאי שלו, ואת עם דרכון ישראלי עם ויזת תייר, ובתשובה לשאלת הפקיד בכניסה הסברת שאת עוברת לארה"ב לצמיתות עם בעלך האזרח האמריקאי?

אם זו הסיטואציה אז יש סיבה הגיונית לסאגה שעברת. היה ניגוד בין הויזה איתה נכנסת (ויזת תייר, לא הגירה) לבין הסיבה האמיתית בגינה נכנסת שאותה סיפרת לפקיד. אני מבינה שזה היה טראומתי מאוד עבורך... אבל זו היתה טעות מצידך להיכנס ככה.

אם כל הנ"ל הוא נכון, אז לדעתי עדיין אין לך מה לחשוש יותר מדי. תסבירי בראיון שזו היתה טעות תמימה ושחשבת שמרגע שנישאת לאזרח אמריקאי מותר לך מיד לעבור להתגורר איתו בארה"ב. שעכשיו את מבינה את הטעות והנה את מוציאה ויזת הגירה מסודרת וכו'.

אם הנ"ל לא נכון ויש לך עוד טעויות הגירה בארון, אז מומלץ לך מאוד למצוא עו"ד חדש ולדחות את הראיון בינתיים. טעויות הגירה כאלה יכולות להיות אם שהית בעבר בארה"ב מעבר לתוקף הויזה שלך, או עבדת באופן בלתי חוקי עם ויזה שאינה ויזת עבודה.

בנוסף - בלי קשר - בראיון עצמו מומלץ להיות נעימה, צנועה ומאוד מנומסת. בשום אופן לא לתת להם שום רושם שאת כועסת על מערך ההגירה האמריקאי או שהם גרמו לך עוול....

debby12

New member
מנהל
ועוד משהו קטן - לעידוד....

לדעתי אם הגעתם לשלב הראיון זה אומר שכל הניירת במקום, יש להם את כל מה שהם צריכים כדי להנפיק את הגרין קארד וכו' - בקיצור את "כמעט שם"

אבל ממליצה לך להתייעץ (עם עו"ד או, אם את רוצה, איתנו) כדי שתהיי מוכנה לענות על שאלות שקשורות במקרה הלא נעים שקרה לך בכניסה הקודמת....זה לא משהו שאת רוצה לאלתר על המקום.

doronf65

New member
מנהל
פשוט כותבים לנו

ראיתי את המסר. את יכולה להתחיל עם לכתוב לי.

doronf65

New member
מנהל
אם את באמת רוצה עזרה

אנחנו צריכים לדעת את כל הפרטים. אין מצב שתוכנסי לכלא ותגורשי מארהב רק כי התחתנת עם אמריקאי...

oleyashan

New member
לא נראה לי שהיא נכנסה לכלא וגורשה בגלל שהתחתנה עם אמריקאי

בטח עשו לה מה שקרה לפני כמה שבועות עם האוסטרלית שהגיעה להוואי על VWP "כדי לבלות חופשה" עם החבר האמריקאי שלה וחשדו בה שהיא מתכוונת להיכנס כדי להתחתן ולבקש גרין קארד אחרי שישים יום(כמו שכולם ממליצים כאן בפורום) אז הכניסו אותה "למעצר" עד לטיסה הבאה וגירשו אותה כי אמרו לה שזאת לא הדרך הנכונה לעשות את זה אלא לבקש את הגרין קארד או הוויזה המתאימה בארץ המוצא שלה ואז להגיע לכאן
תגגל את הסיפור ותראה על מה אני מדבר

Boston Guy

New member
ואכן - לפי ההודעה האחרונה של דורון הדיון עבר ל"מסרים אישיים"

כנראה שיש בסיפור הזה את ה" SOB STORY שמוכרים לציבור" -
"האימיגריישן הרשעים של ארה"ב זרקו אותי לכלא וגרשו אותי מהמדינה רק כי התחתנתי עם אמריקאי",
ויש את הפרטים שלא מספרים בציבור... כי הם כנראה יפגעו באמינות של אותו SOB STORY.

היא שהיא הגיעה לארה"ב וניסתה להכנס כתיירת - זה מה שהיא בעצמה כותבת.
והכוונה שלה הייתה להישאר בארה"ב לישיבת קבע (כי עובדה שהיא נכנסה לתהליך הארוך, היקר והמסורבל של הוצאת גרין קארד כשכניסה כתיירת לא הצליח לה). אז די ברור שהם "תפסו" אותה על תצהיר שקר בכניסה לארה"ב.

אבל כמו שכתבו לה אחרים - על תצהיר שקר לא "זורקים" לכלא ברוב המקרים. לרוב - זה שנתפס לא יוצא מתחום שדה התעופה, ופשוט מחכה בחדר ה SECONDARY INSPECTION עד שיקחו אותו לטיסה שחוזרת למקום ממנו הגיע.

כמו שכתב כאן מישהו - זה שעורך הדין שהיא לקחה "השתלף" מהתיק, והצורה שהיא כותבת שטיפלו בה - מרמז שיש יותר בסיפור ממה שנכתב כאן.
המעבר ל"מסרים אישיים" מחזק את הרושם הזה.

dana noa1

New member
המצב היה כזה

העורכת דין היתה מאוד חצופה היינו בסדר גמור שלמנו לה הכל והיא מהרגע שסיימנו לשלם לה היא בחרה לנטוש אותנו.
בעלי עשה הכל במקומה למרות ששילמנו מחיר גבוה.
כשנכנסנו לגבולות ארה״ב זאת היתה הפעם השלישית בחצי שנה.
בפעם הראשונה וגם השנייה ששאלו אם אני נשואה אמרתי שלא.
ואז בחקירות אמרתי שאני נשואה רק בישראל עוד לא בארה״ב.

האם כדאי לי לשכור שרותי יעוץ מעו״ד???

doronf65

New member
מנהל
הנה

בגדול, זה לא מצב גרוע, הכי חשוב זה לא לשקר.
עשית טעות ששיקרת לגבי הנישואים. אין "להיות נשוי פה ולא שם". זה שקר, שאם מנסים לתרץ אותו אז את גם עושה מעצמך טיפשה... ולכן בגלל השקר גורשת.
&nbsp
אבל במקרה זה העניין כבר לא רלוונטי כי עכשו את נשואה באופן ברור. את על GC.
&nbsp
לעתיד: לא לשקר לעולם, עדיף לספר כל דבר קטן ו"להתוודות". לא נראה לי שכרגע זו בעיה.
&nbsp
בראיון: תבואי לבושה יפה, תתנהגי בסופר נימוס. לדבר רק בתורך, לענות על כל דבר. ואת האמת. כל האמת.

debby12

New member
מנהל

ובנוסף, תבואי במצב רוח חיובי וצנוע, ותבהירי שאת מבינה שעשית טעות בכניסה ההיא, ושזו היתה טעות בתום לב.

כמו כן, מומלץ להביא איתך קלסר ובו כל התעודות ועותקי המסמכים שקשורים לתהליך הגרין קארד הזה. "שיהיה".... כך אם יהיה חסר להם משהו או אם תרצי להוכיח/לוודא - יהיו לך את המסמכים איתך. אחרת, אם משהו יהיה חסר, תצטרכי לחזור לשם פעם נוספת.

לדעתי יש לך סיכוי טוב לצלוח את זה בשלום הפעם, כי הפעם את משחקת לפי הכללים.... תחזרי לעדכן איך היה!!

doronf65

New member
מנהל
זאת ועוד

את לא רק משחקת לפי הכללים - הכללים גם השתנו לטובתך:
(1) את לא אמורה להראות שאין בכוונתך להשתקע בארה"ב כמו אז, אלא להיפך, זו כוונתך המוצהרת, לכן אין בעיה.
(2) את נכנסת על מנת לממש את זכותו של אזרח אמריקאי. יש להם מחוייבות כלפיו ולא בקלות אפשר לקחת את זה ממנו. הם רוצים להכניס אותך, רק תני להם את כל הסיבות הטובות.
&nbsp
כל מה שהם רוצים זה "לראות עם מי יש להם עסק" ולמי הם עומדים לאשר מעמד של תושב קבע. תהיי צנועה, רצינית, תצטערי כל כל טעות עבר בפניהם ותסבירי מה היה בלי להסתיר.
לכן

Boston Guy

New member
לא ממש הבנתי מה שכתבת.

כדי לדעת "האם כדאי לך להעזר בעורך דין" - צריך להבין יותר טוב מה הסיפור האמיתי שבגללו סורבה כניסתך לארה"ב. ויותר חשוב מכך - למה שמו אותך במעצר.
המעצר אינו דבר שקורה בשיגרה - ולכן נוצר הרושם שיש כאן "סיפור רקע" שחשוב כדי לתת לך את העיצה הנכונה.

אז כמה שאלות בסיסיות:
כשסירבו לך את הכניסה לארה"ב - האם שמו לך "חותמת שחורה" בדרכון?
אני מניח שאת ויזת התייר שלך (בהנחה שאת נכנסת עם כזו לארה"ב ולא עם "דרכון אירופאי") ביטלו באותו מעמד.
האם נתנו לך את "פרוטוקול החקירה" שבוצעה בחדר ההגירה? האם נתנו לך נייר שבו כתוב על סמך איזה סעיף בחוק ההגירה הם עצרו אותך וסרבו את כניסתך לארה"ב? מה האותיות והמספרים של הסעיף הזה?

את כותבת "בפעם הראשונה וגם השנייה ששאלו אם אני נשואה אמרתי שלא".
את מתכוונת לכך שבכניסה הראשונה שלך לארה"ב במהלך החצי שנה הזו אמרת שאת לא נשואה (ונתנו לך להיכנס),
ובכניסה השנייה שלך לארה"ב במהלך החצי שנה הזו אמרת שאת לא נשואה (ונתנו לך להיכנס)?
או שאת מתכוונת לזה שבכניסה השלישית שלך לארה"ב שאלו אותך פעמיים אם את נשואה ואת ענית שלא, ואז הם לקחו אותך ל SECONDARY INSPECTION וחקרו אותך ושם אמרת שבעצם את כן נשואה?

את כותבת - "כשנכנסנו לארה"ב זו הייתה פעם שלישית בחצי שנה".
כמה זמן את שהית, פיזית, על אדמת ארה"ב במשך חצי השנה הזו?
כמה זמן את שהית על אדמת ארה"ב לפני החצי שנה הזו? נגיד - במהלך השלוש שנים האחרונות?

כשחיפשו לך במזוודות - הם מצאו משהו שגרם להם להאשים אותך בעבירה על חוקי ארה"ב (עבודה בצורה לא חוקית בארה"ב, או עבירה על חוק אחר)? ההאשמה הזו נמצאת בפרוטוקול החקירה?

dana noa1

New member
אני אסביר לך את כל מה שלא הבנת

דבר ראשון בוסטון גיא תודה רבה על הרצון לעזור, לגבי השאלות שלך:
אין סיפור רקע, התחתנתי שבוע לפני הכניסה האחרונה. בזמן הירידה מהמטוס איזה בחור הזהיר אותי ואת בעלי שלא נגיד שאנחנו נשואים וכמו מפגרת הקשבתי לו. כשהגענו לפקיד הראשון (האיש בבדיקת הפספורט) אמרתי שאני לא נשואה, כשהגעתי לאיש השני (האיש עם המזוודות - מכס) אמרתי בהתחלה שאני לא נשואה ואז אמרתי שאני כן... הוא התחיל לשאול אותי לכמה זמן אני הולכת להשאר כאן ואמרתי לשלושה חודשים וחוזרת חזרה לישראל - והוא כמובן שלא האמין .

בשתי פעמים הקודמות לכניסה הזאת לא הייתי נשואה אז לא שיקרתי כשאמרתי שאני לא נשואה.

כשלקחו אותך ל SECONDARY INSPECTION וחקרו אותי ושם אמרת שאני כן נשואה אני לא טובה בלשקר, כבר בהתחלה (בחוקר הראשון זה עם המזוודות) אמרתי את כל האמת.

בחצי שנה הזאת הספקתי להגיע לארה"ב שלוש פעמים: בפעם הראשונה שהיתי חודש ושבוע, בפעם השנייה שהיתי שלושה שבועות ובפעם השלישית החזירו אותי לארץ. שמונה שנים החצי שנה הזאת הייתי פעמיים בארה"ב פעם אחת ארבע חודשים ובפעם השנייה שתי חודשים. אלו כל הפעמים שהספקתי לשהות בארה"ב ואף פעם לא הייתי לא חוקית בארה"ב!

מה שאמרו לי כשלקחו אותי בלילה לכלא זה שאין אפשרות לשהות במעצר הרבה זמן, בגלל העומס הם לא הספיקו לחקור אותי לפני הטיסה חזרה לישראל אז הייתי צריכה לחכות לטיסה הבאה.
הגעתי לגבולות ארה"ב ב6 בבוקר וב 12 בלילה הם לקחו אותי לכלא כי המעצר קטן והיו הרבה אנשים שעתיים לפני הטיסה הם החזירו אותי לטרמינל .

שוב אין לי את המסמכים עלידי והיה לי חשוב לענות לך אז כרגע אין לי את הקוד שנתנו, כשאהיה על יד שה אשלח לך.
תודה רבה מקווה שהבנת יותר.

Boston Guy

New member
תודה שאת חולקת את החוויה שלך כאן

מה שאת כותבת יכול לחדד - לאנשים אחרים - את החשיבות של "לשקול מילים" בשדה התעופה בארה"ב, גם אחרי שעברת את ביקורת ההגירה ואתה כבר עם המזוודות בידיך וכמעט מחוץ לשדה התעופה.
אם הבנתי נכון את מה שאת כתבת, "משטרת הגבולות" ("האיש הראשון", במילים שלך) בעצם כבר אישר לך את הכניסה לארה"ב, ואת היית כבר עם רגל אחת בפנים - ואז נכשלת בלשונך מול איש המכס. הרבה אנשים לא מבינים שמשטרת הגבולות והמכס הם בעצם גוף אחד - שנקרא CBP.

מה שאת כתבת אחת לדעתי משנה את התמונה - כי ממה שכתבת מתבהר שבעצם לא "עצרו אותך" על עבירה, אלא העבירו אותך ל"איחסון" במתקן כליאה.
אלו שני דברים שונים.
אבל מה שכתבת לי במסר קצת מדאיג, ולכן מאוד חשוב לקרוא את פרוטוקול החקירה שאמורים היו לתת לך, ואת "קוד הגירוש".

עוד שאלות:
האם במסגרת ה"מעצר" עשו לך "צילומי עבריין" (תמונות פרופיל וחזית עם "מספר עצור"?
האם לקחו לך טביעות אצבעות ב SCONDARY INSPECTION או במתקן המעצר?
האם דרשו ממך בדיקות דם \ שתן או אחרות (לא סביר, אבל רק לסגור את הפינה הזו)?
כמה מזוודות היו לך? האם חיפשו גם במזוודות של בן הזוג?
האם היה לך במזוודות מסמכים, תעודות או ציוד שהם פירשו כהוכחה לכך שבאת לארה"ב על מנת להישאר?

למעלה