ראיון עם אבישי ברוורמן מ"העבודה"...

ראיון עם אבישי ברוורמן מ"העבודה"...

שפורסם בThe Marker - ראיון מרתק!!! "אבל כלכלנים מפוכחים רבים לא מיהרו להיתפס לפאניקה: כשם שאריאל שרון עשה תפנית של 180 מעלות בתפישות המדיניות שלו ועקר את היישובים שהקים - כך גם פרץ, אם אי פעם יקבל על עצמו אחריות לכלכלת ישראל - עשוי להבין את ההבדל בין הפרחת סיסמאות ריקות באופוזיציה לבין ניהול משק מתקדם ומודרני. "

vantan

New member
חסידי פרץ ויחימוביץ ממלאים פיהם מים

הם פשוט ה-מ-ו-מ-י-ם, בשוק, איך האליל שלהם עשה פניית פרסה ולא הודיע להם על כך.

bhnadav

New member
זה ברור מאליו...

הפיסקה האחרונה שנכתבה במאמר, היא משהו שכתבתי כאן מספר פעמים. כתבתי כאן יותר מפעם האחת, שלולא המדיניות הכלכלית של נתניהו, שהוציאה את המשק מקריסה טוטאלית, לא היינו מתעסקים עכשיו בניהול מאבקי בלה בלה בפורומים אינטרנטיים, כי גם קיומה של המדינה היה בספק. קטעים נבחרים מהמאמר: "כחבר כנסת ויו"ר ההסתדרות נלחם פרץ ברפורמות במשק, הגן על הוועדים הגדולים ושיווק את עצמו כאנטי-ביבי: הפוליטיקאי החברתי שיביא לתפנית דרמטית במדיניות הכלכלית של ישראל. אבל כלכלנים מפוכחים רבים לא מיהרו להיתפס לפאניקה: כשם שאריאל שרון עשה תפנית של 180 מעלות בתפישות המדיניות שלו ועקר את היישובים שהקים - כך גם פרץ, אם אי פעם יקבל על עצמו אחריות לכלכלת ישראל - עשוי להבין את ההבדל בין הפרחת סיסמאות ריקות באופוזיציה לבין ניהול משק מתקדם ומודרני. בעידן של שוקי הון פתוחים, פוליטיקאי שמבקש להוריד את רמת התחרותיות במשק ולנהל מדיניות תקציבית חסרת אחריות עשוי להיתקל בתגובה מכאיבה ומהירה של המשקיעים, החוסכים, הצרכנים והשווקים. ברוורמן, כמי שיודע היטב לקרוא נתונים כלכליים, מבין שאלמלא המהפך במשק בשנים האחרונות, לא היו לנו היום משאבים וגם לא אורך רוח להתראיין בנחת ולהעלות רעיונות יצירתיים לטיפול בחינוך, בעוני ובשכר הבכירים במוסדות הציבוריים."

אם זה ברור מאליו,

נראה מה אותה מדיניות עוללה למספר פוליטיקאים. ברוורמן אומר שפרץ, כאחראי על האוצר, בסופו של דבר ימשיך את המדיניות של ביבי, למרות שעכשיו הוא מנסה להסתיר את העובדה הזאת. אולמרט? אפילו לא מנסה ... היום פרץ מצטט את מה כל מה שאולמרט ציטט (בדר"כ את פרץ) לפני שביבי עזב את משרד האוצר, וממש לא לפני הרבה זמן. ממש הגיוני. היום מתברר ששניהם מתכוננים להמשיך בדרך של ביבי. כולם יכולים לצטט בקלות את דברי פרס על אותה מדיניות מבית מדרשו של ביבי. נראה אותו אומר אותו דבר על אולמרט. "וידום שמעון". למה ללכת על חיקוי זול ולא מוצלח , אם אפשר בקלות להגיע למקור ?! כמו שלמד שלום חנוך , בדרך הקשה (ב"תפסתי ראש על הבאר", לצעירים. חפשו בשירונט): היזהרו מחיקויים !

אבל אתה מעדיף את האינטרסנט

שמבין רק בדמגוגיה והכפשות, כראש ממשלה? (גם כדורגל. יאללה בית"ר. בלי טיפת ציניות) שמת לב איך רוני בראון (יו"ר בית"ר ירושלים לשעבר, יאמר לזכותו) שינה את סיגנון דיבורו בזמן האחרון? כל פעם שבראון מדבר, אני שומע את אולמרט ... זה לא היה לפני חודש ! תמיכה בשרון, אני עוד מסוגל להבין (לא מסכים לדרכו, אבל מסוגל להבין). אבל אולמרט?

bhnadav

New member
בעניי -

אולמרט הוא האופציה הטובה ביותר, בתוספת הנבחרת המעולה של המפלגה, שכוללת אנשים שהייתי רוצה לראות בהנהגת המדינה.

פעם עמרי הגדיר הנחות כאלה

כהנחות אינדיניות ... כל עוד זו הנבחרת שלי - אני מאחוריה. לא במילים האלו, אבל אין דרך אחרת לפרש את ההתייחסות המצוטטת שלו לחברי המרכז, בתקופה שהריץ את אביו לראשות הליכוד ואת עצמו , כנראה, לכלא) כאינדיאנים, שלא משנה מה תאמר להם - הם אחריך.

דמגוגיה היא מה שאתה עושה -

תבדוק במילון מה פרוש המילה :) תביא הוכחות שמבטאות דמגוגיה מצד אולמרט - ואז נוכל להתיחס אליך ברצינות ולענות לשאלות. תודה :)

העובדה הפשוטה

שכל עוד שביבי היה שר האוצר - אולמרט לא הפסיק לתקוף אותו ואת דרכו הכלכלית. אתה בטח יודע איך אולמרט תוקף, כשהוא רוצה. רוטוויילר זה פודל לידו. אחרי שקיבל את התיק הזה - מיד הוא התחייב שהוא ממשיך באותה דרך. רגע ! רק לפני יומיים הוא תקף את אותה דרך כלכלית? מה קרה? כששרון אושפז - הדרך שלו להרגיע את המשק , היתה התחייבות שלו לראשי המשק להמשיך באותה דרך. איך אתה היית מגדיר את התופעה ?

אני לא אוהב ספקולציות, ידידי :)

לכן אשמח אם תגבה טענותיך במאמרים או כתבות.. לגבי מה הוא התחייב בדיוק וכו'.

JOSEF272

New member
זה מה שקורה שאין לו מה להגיב

ככה כל פעם שדוחפים אותו לפינה אני כותב קורא לאנשים שלא מתישרים עם דעותיו דמגוג ותביא הוכחות ואתה מוציא לשון הרע ככה זה עם אני כותב אז או שתזהרו ממנו או שתתישרו איתו

עדיין מחכים לעובדות....... ../images/Emo6.gif

אתה חוזר על עצמך כמנטרה שגוייה.. וזה פאתטי עד כדי רחמים
עכשיו אתה מכפיש אותי - וגם כאן לא נותן עובדה עם גיבוי מאמר או כתבה. לא ראינו בסיס עובדתי אחד, כפי שבקשנו, לגבי אף אחד מהתכנים שהבאת.. לא יודע אם לצחוק או לבכות.. ומאחל לכולנו דיונים רציניים יותר!

כתבות למה אתה רוצה?

באיזו עובדה אתה כופר? בזו שאולמרט התנגד למדיניות הכלכלית של ביבי? שמענו את זה ממנו במשך שנתיים , ללא הפסקה. בזו שאולמרט התחייב להמשיך באותה מדיניות מיד כשהתמנה לשר אוצר, כנראה כדי ליצב את הבורסה, שירדה בכ 6 אחוזים? זו היתה ההכרזה הראשונה שלו כשר אוצר. או לזו שכששרון אושפז והבורסה ירדה בכ 4 אחוזים, הוא התחייב בפני ראשי המשק שהמדיניות הכלכלית תמשך? זו היתה אחת מהתגובות הראשונות שלו לאחר אישפוזו של שרון, מאז מונה למ"מ מקום רה"מ. אולי להגדרה של "כלכלה חזירית" שהמציא שמעון פרס? ההגדרה הזאת צוטטה ע"י כל אלו שתקפו את המדיניות של ביבי. אם אתה לא מכיר באף אחת מהטענות האלה, או שחושב שאלו רק ספקולציות ממוחי הקודח, זה אומר שלא היית בארץ בשנה האחרונה ... אם היה לי סבלנות לחפש את כל הכתבות האלה ב ynet, הייתי מביא לך קישורים.

שוב, יש הבדל

בין לתמוך בתוכנית כלכלית לבין לשמר עליה על מנת לשמור על יציבות כלכלית של המשק. גם כשהוא התמנה לשר אוצר, אמר אולמרט כי יש לעשות שינויים בתוכנית הכלכלית של בנימין נתניהו, על מנת שהיא תהיה יותר ידידותית לשכבות החלשות. אך אין הוא יכול לבצע רפורמות ושינויים בתקופה שבה המדינה שלנו נמצאת עכשיו: 1 - כי זה ייגרום לתנודות חמורות במשק. 2 - כי יאשימו אותו ב"כלכלת בחירות", הרי אין להתעלם מהעובדה שאנחנו אכן נמצאים בתקופת בחירות. אני מאמין שלאחר הבחירות, אולמרט כראש ממשלה נבחר ימנה שר אוצר ראוי, שיבצע בתוכנית הכלכלית של נתניהו את השינויים הנדרשים כדי שתביא גם לשוק חופשי וליברלי בישראל, וגם לשיפור במצבם של השכבות החלשות. אין מקום לבקר או לשפוט את פעילותו של אולמרט כשר אוצר מאחר והוא היה בתפקיד הזה תקופה קצרה, שבה היה התנתקות, בחירות, ראש ממשלה שנבצר ממנו למלא את תפקידו, ותקופה לא יציבה באופן כללי.

pegasoos

New member
אני הייתי מגדיר את זה כשקרן כרוני

משנה את דיעותיו כזיקית, כל עוד הם משרתות אותו ואת האינטרסים האישיים שלו.

גם אתה מוזמן להביא עובדות :)

כי אם לא, הדבר יחשב להכפשה.. ובניגוד לכללי הפורום. תודה :)

למעלה