ראיון עם הערפד-הקמבאק

מיטללל

New member
ראיון עם הערפד-הקמבאק

כן, אחרי המון זמן "בלי" החלטתי לרגל פסח להחזיר את המשחק באופן חד פעמי הזה מהמתים.. ואם יהיה מרתק-לטווח הארוך.
מטרת המשחק
: לגרום לנו להכיר אחד את השניה יותר לעומק ע"י חשיפות פרטים מעניינים, מרגשים, מרתקים ומשעשעים...
איך משחקים?
: לאחר שנבחר חבר פורום אחד, כלל חברי הפורום יכולים לשאול אותו כל שאלה שבעולם. משאלות כלליות (תגיד לי מדוע ולמה לדעתך הזברה לובשת פיג'מה?) עד שאלות אישיות (מה הפנטזיה הכי גדולה שהייתה לך?) לשאלות רציניות (מי דואג לטיפוח של אבו מאזן?) לשאלות מצחיקות (מי יודע מדוע ולמה?.. סתם נו הבנתם
) ועל הערפד לענות על כללללללל השאלות. (עד גבול מסויים. יש לו זכות לווטו על שאלה אחת
ובנוסף לכך שאלות על מספר טלפון/חשבון בנק לא יתקבלו בברכה)
מה מקבל הערפד?
שתי דקות של תהילה + שחרור שלפעמים מקבלים רק לאחר שעות טיפול אצל פסיכולוג.
איך נבחר הערפד הבא?
שוב, רק במידה והמשחק יצליח... את הערפד הבא יבחר הערפד הנוכחי. (לאחר וידויא איתי ועם הערפד הנבחר) ואחרי כל הבלהלבלהלבהלבללהלבלהלבהלבלהלבה הערפד החדש הנו: TheWhiteTigris קבלו אותו בברכה ועם מלאן שאלות. ונתחיל עם: שם: גיל? עיסוק: וותק בפורום: צבע אהוב במיוחד: (שאלות יותר מרתוקת אחר כך)

TheWhiteTigris

New member
לא בדיוק מצליח העיניין ../images/Emo13.gif

But... Nice try
אבל בכ"ז נענה: שם: רביב גיל: 22 (בקרוב, ומתחיל לתרגל את המספר המדובר) עיסוק: מחסנאי ותק בפורום: הגעתי לכאן ב 27.6.04 (ולמי שרוצה להזכר בהודעה הראשונה שלי, שילחץ כאן צבע אהוב במיוחד: כחול.

Jinx007

New member
../images/Emo27.gif

- מה ממוצע הבגרויות שלך?
- מה עשית בצבא? - יש משהו בחיים שלך שהיית עושה אחרת? - אתה חושב שורוד זה חמוד? - אתר חושב שאפשר להאמין באלוהים ובו בזמן להאמין באבולוציה? (היי זה מה שראיתי בכרטיס ש'ך..)

TheWhiteTigris

New member
תשובותיי לך...

1) ממוצע בגרויות... אמ... 90.7 לפני הבגרות באנגלית ששיפרתי (אין לי כוח לבדוק כמה זה יועיל לי, אבל טוב שהזכרת לי שאני צריך לעשות זאת...) 2) הייתי בלשכת הגיוס. 3) אמ... אם הכוונה לטעות גדולה שלדעתי עשיתי - אני לא בדיוק מוצא משהו שאני מתחרט עליו בצורה רצינית עד היום... 4) ורוד... זה תלוי למי, וכמובן בתנאי שזה לבוש על בחורה. 5) אפשרי. אמנם אני לא מתמצא בדיקדוקי התורה, אבל שמעתי כמה רבנים שניסו לפרש את הסתירה כביכול בין האבולוציה לבין התורה ולהסביר את זה מחדש בצורה שתהיה יותר מובנת לנו. לדעתי זה דווקא הגיוני הפירושים שלהם.

Jinx007

New member
יפה...אז יש לך ראש טוב על הכתפיים..

בקשר לאלוהים ואבולוציה...לדעתי שניהם לא הולכים ביחד. אם בנאדם מאמין באלוהים סימן שהוא מאמין שאלוהים ברא אם העולם, את אדם וכו' וכו', אבל אם הוא מאמין באבולוציה סימן שהוא מאמין שהאדם בא מן הקוף...הכל התחיל מתא אחד וכו'... קצת לא הגיוני להאמין בשניהם... לא מצליחה לשלב ביניהם..אבל היי, אם אתה מסוגל...סחטיין..

ScorpioID

New member
הגיוני

לפי תורת הנסתר, אלוהים ממיט חורבן על העולם כל 7000 שנה. וכל פעם נוצרים בעלי חיים חדשים והעולם משנה צורתו. זה בעצם מסביר את האבולוציה. אכן, העולם נוצר לפני כמה מיליארדי שנה. אכן היו דינוזאורים וכל מיני חיות מוזרות. <אגב, באחד ספרי הנסתר מתוארים בדיוק איך נראו אותם "נפילים". התיאור תואם את כל התיאורים של הארכיאולוגיה לגבי הדינוזאורים>. זה מסביר גם את בריאת העולם כביכול וגם את האבולוציה כביכול.

TheWhiteTigris

New member
טו בהוא כבר ענה...

ויש גם הסבר לסיפור המקראי על בריאת העולם - ואיך מיישבים עם הסתירה כביכול לגבי האבולוציה.

Bassman

New member
ומה בקשר לגיאולוגיה שמוכיחה

שהעולם קיים יותר מ5700 ומשהו שנים?

Piren

New member
זה נושא שאינו ניתן לפתירה

הרי כל תשובה דתית תהיה "אלוהים כל יכול.. ביכולתו ליצור פרטים הגורמים לך להאמין כי האדמה היא מלפני 5700, כמו היכולת לשתול עצמות דינוזאורים באדמה" זה דבילי.. זה מעצבן. .אבל ככה זה לריב עם בן אדם שמאמין בייצור כל יכול. זה כמעט מעצבן כמו התשובה ל"תוכיח את קיום האלוהים" ... ("תסתכל מסביב").

TheWhiteTigris

New member
ויודע מה עוד יותר מעצבן?

אתאיסטים שכל הזמן, במקום למצוא חיים, עסוקים בלהוכיח שה' לא קיים (כביכול כמובן).

Piren

New member
ואתה יודע מה יותר מעצבן?

אנשים שזורקים שטויות לאויר בלי לחשוב. ביחוד כאלו שמשום מה, חוסר אמונה של אחרים, פוגע באמונה שלהם. אני אתאיסט, יש לך בעייה עם זה? איפה ניסיתי לשכנע פה שאלוהים לא קיים? עניתי לשאלתו של באסמן. אגב, בקשר לירידה האישית עלי ,"תמצא חיים", זה רק מוכיח כמה אתה צר אופקים ובעל דעות קדומות. הנה הוא האתאיסט, יושב כל היום בבית מתכנן מזימות לדפוק את הדתיים ולשקר לכולם לגבי קיום האלוהים הכל יכול! תודה רבה, אני עובד, יש לי חברה, יוצא לבלות כמה פעמים בשבוע עם חברים, יש לי חיי משפחה ואני מתחיל ללמוד באוניברסיטת בן גוריון באוקטובר. למה נדמה לך שאין לי חיים? אתה ממש לוקח את זה אישית שאני לא כמוך? הרגע, לא יפה לך הקטנוניות הזאת, השאר את זה לאתאיסטים לא נאורים חסרי חיים.

TheWhiteTigris

New member
רגע...

"זה דבילי.. זה מעצבן. . אבל ככה זה לריב עם בן אדם שמאמין בייצור כל יכול." יכול להיות שכתבת את המשפט הזה אבל לא התכוונת אליו כמו שהוא מובן בצורתו הנוכחית? אם כן, אז פעם הבאה תנסח את זה בצורה טובה יותר. כי משתמע מזה "התנפלות" על הדתיים שהם כביכול מטומטמים בשל אמונתם בה'. (כלומר: אדם שמברבר שטויות ואומר דברים מפגרים - דבריו מעידים עליו) והתעצבנתי כי לא האמנתי שדווקא אתה תכתוב את זה. זה ממש לא מתאים לך. ובקשר ל"אתה ממש לוקח את זה אישית שאני לא כמוך?", אני אבין שמדובר ב"שאני לא מאמין בה' ואתה כן", ולא במשמעות הנלוות שאמורה להיות מובנת מאליה במקור. רק כדי להמנע מה"קטנוניות" שהייתי אמור להמשיך אותה עכשיו. אגב, רק לידיעתך, אני לא דתי.

TheWhiteTigris

New member
וכמובן ששכחתי את שני אלה:

"מתחיל ללמוד באוניברסיטת בן גוריון באוקטובר" איך אתה יודע זאת בוודאות?! הבנתי שלא מקבלים תשובות על הקבלה כל עוד לא התקבלו תוצאות הפסיכו' של מועד אפריל... ועוד משהו קטן - יש לי חברים אתאיסטים. למעשה, יש לי יותר חברים אתאיסטים מאשר מאמינים. כך שאין לי כלום נגדם כל עוד לא מפריעה להם אמונתי בה'.

Piren

New member
לשאלתך

אני מכיר כאלו שקיבלו תשובות על קבלה עוד לפני שתוצאות הפסיכו שלי (פברואר) יצאו. איך אני יודע שהתקבלתי? מכתב גדול ויפה ממנהל תלמידי, מדור רישום של אוניברסטית באר שבע שכתוב עליו: "שלום, אנו שמחים להודיעך כי התקבלת ללימודי תואר ראשון באוניברסיטת בן גוריון בנגב לשנה"ל תשס"ו\ סמסטר א', כתלמיד חדש\ה במעמד מן המניין... " וכו'
את המכתב קבלה הראשון קיבלתי לפני שבועיים אגב, זה המכתב השני (המכתב הקודם היה לבחירה אחרת, עכשיו קיבלתי את הבחירה הראשית). לגבי אוניבסטאות אחרות - הטכניון ואוניברסיטת תל אביב כבר שלחו לפני חודש מכתבי קבלה לאנשים שאני מכיר. אם הגשת טפסים לאיזו אוניברסיטה, פשוט תברר באתר שלהם מה מצב ההרשמה שלך, את המכתב קבלה קיבלתי שבועיים אחרי שבאתר של באר שבע כבר אושר שהתקבלתי. אגב, מספר האנשים שמתקבלים גדול ממספר המקומות הריאלים (אז אין בעייה לקבל אנשים לאוניברסיטה עוד לפני שידועים הציונים של כל מחזור ההרשמה). בחזרה לנושא - אתה בטוח שהם אתאיסטים? אתאיסט הוא אדם שכופר לחלוטין בקיום אל או השגחה עליונה (אני חושב שגם "גורל" ו"קארמה" נכללים בזה), רוב הסיכויים שרוב החברים שלך הם אגנוסטים או דומיהם.

TheWhiteTigris

New member
ובכן...

הם אוכלים בשר חזיר, לא צמים ביום כיפור (תוך הפעלת מכשירי חשמל), והם מתווכחים איתי אם באמת יש אלוהים. זה אתאיסט לא? ובכל זאת אין להם בעיה עם זה שאני מאמין בה'.

Piren

New member
לא

גם נוצרים לא צמים בכיפור (תוך הפעלת מכשירי חשמל
) ואוכלים בשר חזיר. ההגדרה לאתאיסט זה בן אדם שכופר ללא כל שמץ של ספק בקיום השגחה עליונה \ אלים. איזה "מצוות" אתה מקיים אינו קשור כלל (למרות שאני מניח שבן אדם אשר טוען שאינו מאמין באלוהים, אך עדיין ממלא מצוות דת כל שהיא, הוא קצת מוזר
). אם בויכוחים שלכם אגב, הם אומרים שישנם אופציות לקיום אל (מלבד היפותטיות למען קיום הדיון), הם אינם אתאיסטים, אלא אגנוסטים (חסרי ודאות). הסיבה אגב שנראה לי מוזר שאתה אומר שרוב החברים שלך הם אתאיסטים זה פשוט העובדה שמספר האתאיסטים ביחס למאמינים (בין אם זה מאמין מלא, חלקי, אגנוסטי, מאמין של ברהמה או כל אחד אחר) הוא מאוד קטן, כזה קטן שאלא אם אתה בחברה של אנשים שהתאספו בגלל היותם אתאיסטים, הסיכוי לכזה התאספות הוא אפסי (לדוגמא, אני ממשפחה חילונית, גדלתי בישוב חילוני, למדתי בבתי ספר חילוניים וגם שירתתי בצבא ביחידה שאינה דתית.. אך עדיין מתוך כל אלו אני מסוגל לספור אולי 3 אתאיסטים אמיתיים [שאחד מהם זה בכלל אחי
], בלי אפילו להתייחס לכמה מהם "חברים" שלי). אגב, האם אתה מציין שאין להם בעייה עם זה שאתה מאמין באלוהים, במטרה לטעון שיש לי בעייה עם זה שאתה מאמין? אני ציינתי או רמזתי שיש לי בעייה עם זה שאתה מאמין? למקרה ולא שמת לב, אתה זה שתוקף אותי על היותי אתאיסט (חסר חיים...), ואני לא אמרתי מילה על מה שאתה. מלבד אם אתה רוצה להפנים את זה עלייך: "אגב, מבחינתי, דתי זה כל בן אדם שמאמין בקיום האל. זה שאתה מאמין בקיום, אך בוחר לא למלא את המצוות שהדת שלך מטילה עלייך, זו כבר בעייה שלך
" - שמטרת משפט זה היא להראות את חוסר האיכפתיות שלי לגבי האופן בו אתה "ממלא את חלקך" בדת, ולכן האמירה "זו כבר בעייה שלך". כל זה הזכיר לי משהו שתמיד חשבתי שהוא משעשע... בתור אתאיסט.. תמיד חיפשתי משהו שיחליף משפטים כגון "בעזרת השם" או "אמן שיקרה!". יש לך משהו בשבילי?

TheWhiteTigris

New member
אז ההגדרה פשוט שונה.

מבחינתי, אתאיסט הוא כל אדם שלא מאמין בה', או אגנוסטי, או שאומר ש"יתכן שאולי יש ה'" תוך כדי שהוא עובר על כל ההגבלות החמורות ביותר ביהדות (ע"ע בשר חזיר ויום כיפור), או יהודי שהדבר היהודי מבחינתי זה שהדת של הוריו היא היהדות ותו לא, או כל דבר דומה (ובקיצור, גם חילוניים ממש מבחינתי הם אתאיסטים), ונדמה לי שהבנת את הרעיון. כמו שאתה מכליל לגבי בעלי אמונה, אני רגיל להכליל לגבי חסרי האמונה. לפיכך, תתפלא לשמוע, שאתאיסטים (עפ"י ההגדרה שלי) יש יותר מדתיים (עפ"י ההגדרה שלך). בכל שלב שהייתי בחיי (החל מחטיבה עליונה), נתקלתי ביותר אתאיסטים מדתיים. ובקשר לפיסקה: "אגב, האם אתה מציין שאין להם בעייה עם זה שאתה מאמין באלוהים, במטרה לטעון שיש לי בעייה עם זה שאתה מאמין? אני ציינתי או רמזתי שיש לי בעייה עם זה שאתה מאמין? למקרה ולא שמת לב, אתה זה שתוקף אותי על היותי אתאיסט (חסר חיים...), ואני לא אמרתי מילה על מה שאתה." המשפט הזה נאמר על אנשים שהדבר היחיד שהם עושים זה לתקוף את מי שמאמין בדת. מכיוון שאתה לא כזה (לפי דבריך), תפסיק להציג זאת כאילו טענתי שאתה אישית חסר חיים. אל תדחוף לי מילים לפה. אני אומר בעזרת השם, כך שלא אוכל לייעץ לך בקטע הזה

Piren

New member
אני מניח שאפשר לריב

על סמנטיקה.. אבל ההגדרה שלך פשוט מטעה. אם אני אומר בן אדם דתי, אתה ישר חושב על מישהו חרדי? ממלא כל המצוות? דתי הוא אדם ששיך לדת כל שהיא. כלל מספר אחד לשייכות לדת - אמונה בכח עליון. אתאיסט הוא אדם שלא מאמין בכוח עליון כלל (לכן גם הויכוח המיותר כי אתאיזם היא דת בפני עצמה), אי אפשר לתאר אנשים שמאמינים בעזרת המילה הזאת. אך בהחלט ניתן לאמר שבן אדם שמאמין באלוהים כל שהוא, הוא דתי (האמונה באלוהים, היא חלק מן דת כל שהיא, לא משנה איזו אחת). אין בעייה שתקרא לכל החברים של אגנוסטים, או חילונים, אבל אתאיסט זה אתאיסט. בחלוקה הנכונה של אנשים מאמינים (ודרגותיהם) לאלו שלא מאמין כלל, יש הפרש ענק. (אגב, לא אפשרי להשוות בין מספר האתאיסטים לפי ההגדרה שלך למספר הדתיים לפי ההגדרה שלי, מכיוון שאנחנו כוללים בשתי הקבוצות את אותם אנשים). מתוך החברים שלך תבדוק כמה כופרים לגמרי (ללא צל של ספק) בקיום אל, אלו האתאיסטים, תגיד לי כמה כאלו אתה מכיר. "המשפט הזה נאמר על אנשים שהדבר היחיד שהם עושים זה לתקוף את מי שמאמין בדת. מכיוון שאתה לא כזה (לפי דבריך), תפסיק להציג זאת כאילו טענתי שאתה אישית חסר חיים. אל תדחוף לי מילים לפה" - אם אתה אומר שזה לא היה מופנה אלי, סבבה, למרות שגם העקיצה הזו "אתה לא כזה (לפי דבריך)" מעוררת בי חשדות לגבי אמיתות התשובה שלך. איך בדיוק אתה מתכוון לאמר שאתה לא יורד עלי, על ידי זה שאתה יורד עלי שוב? אגב, ממתי כשרות ויום כיפור הם ההגבלות הכי חמורות על יהודי? חשבתי עשרת הדיברות לוקחות מקום קודם. כשרות אפילו לא נמצאת בתנ"ך (בישול גדי בחלב אמו - הבסיס לכל הבלאגן של הכשרות, ש"פוענח" מתוך התנ"ך).

TheWhiteTigris

New member
תשמע

ותבין - לא יורד עליך. הירידה בקשר לאתאיסטים חסרי חיים יוחסה לאלה שמעבירים ללא הפסק ביקורת על בעלי אמונה בלבד. אין להבין משמעות אחרת "נסתרת" או נלוות כביכול למשפט פשוט זה, ואין לנפחו מעבר למימדיו המצומצמים. עשרת הדיברות הן דברים די מובנים מאליהם מבחינתי כמו "אל תרצח, אל תגנוב, לא תעשה לך כל פסל..." וכו'. חלק מהחוקים אפילו לא קשורים ליהדות, אלא ליחסים שבין אדם לסביבתו (אל תרצח הוא בלעדי ליהדות?) ועזוב, אין טעם לויכוח בקטע של דתי אתאיסטי. כל אחד רואה זאת אחרת ואנחנו לא נגיע מכאן לשום מקום.

Piren

New member
אולי במקום לפרש דברים שלא שם

ולהתעצבן על אנשים בלי סיבה, תנסה לקרוא מחדש מה אמרתי. אמרתי "זה נושא שאינו ניתן לפתירה". הבאתי דוגמה למה זה לא ניתן לפתירה "הרי כל תשובה דתית תהיה "אלוהים כל יכול.. " הסברתי מה דעתי על התשובה "זה דבילי.. זה מעצבן. .אבל ככה זה לריב עם בן אדם שמאמין בייצור כל יכול." והוספתי "זה כמעט מעצבן כמו התשובה ל"תוכיח את קיום האלוהים" ... ("תסתכל מסביב")." למקרה ושוב פעם לא הבנת - "זה" = התשובה "אלוהים כל יכול". הניסוח שלי היה סבבה, אתה פשוט החלטת לתת לו את המשמעות שאתה רצית, מה שנקרא - שמעת מה שרצית לשמוע. איך אגב אתה יודע מה מתאים ומה לא מתאים לי? בייחוד בקשר לדת? וכן, ב"אני לא כמוך" התכוונתי - מאמין באל. אגב, מבחינתי, דתי זה כל בן אדם שמאמין בקיום האל. זה שאתה מאמין בקיום, אך בוחר לא למלא את המצוות שהדת שלך מטילה עלייך, זו כבר בעייה שלך

למעלה