ראיון עם הערפד-הקמבאק

לא הבנתי את החלק האחרון.

"זה שאתה מאמין בקיום, אך בוחר לא למלא את המצוות שהדת שלך מטילה עלייך". מה מה מה? הוא "יהודי" רק כי עשו לו ברית מילה אחרי שבוע. זהו. ברגע שהוא הפך אדם לעצמו...הוא לא מאמין בישות עליונה. הוא לא דתי. אין לו דת. מצוות לא מצוות. הוא לא רואה את עצמו יהודי. הוא ישראלי. לא מאמין בשום אל. לא בכוח עליון. לא בגורל. מאמין במה שקיים. במדע. הוא לא דתי. נקודה. הוא לא יהודי. נקודה. הוא פשוט בחור שעבר ברית מילה וחי במדינת ישראל. ולא יותר. (לכותב אין בעיה עם אנשים בעלי אמונה באלהים כל עוד היא לא קיצונית או קנאית והם לא לובשים בגדים של שחורים כל היום/ציציות וכו').

Piren

New member
כל הכבוד!

תיארת לא רע את מי שאני.. אבל למה אתה עונה בשם טיגריס? בייחוד אם אתה טועה? לציטוטיישן
"בכל זאת אין להם בעיה עם זה שאני מאמין בה'." " כך שאין לי כלום נגדם כל עוד לא מפריעה להם אמונתי בה'." "עסוקים בלהוכיח שה' לא קיים (כביכול כמובן)." קיצר.. הבן אדם דווקא כן מאמין בישות עליונה, ולדעתי גם מחשיב את עצמו כיהודי מעבר לגזירת הזין. הוא אינו מחשיב עצמו כדתי, אך אני כן מחשיב אותו כדתי. פשוט אחד שאינו עוקב אחר מצוות דתו. (הנורמה היא "דתי" = מקיים מצוות, בעוד אני מאמין שדתי = מאמין בדת\אל)

TheWhiteTigris

New member
דווקא האתאיסט הבין את ה"דתי"?

כן, אני רואה את עצמי כיהודי (בראש ובראשונה), ואני חושב שמדינת ישראל צריכה לאכלס יהודים בלבד (כי זאת המדינה היחידה של היהודים...). התכוונתי שאני לא מקיים את כל המצוות (דתי). יש קצת מצוות שאני כן מקיים, כך שאני לא סתם חילוני אלא יותר לקראת המסורתי.

ScorpioID

New member
בהזדמנות

אם ניפגש אי פעם, מבטיח לך פירוט דקדקני על העולם וגם ציטוטים מהכתוב. בנוסף להוכחות. תאמין לי, אתה תהיה בהלם. ליל מנוחה אח יקר שמור על נפשך.

Astridּ

New member
:]

ראיון עם הערפד? כבר חשבתי ביקורת על הספר במקום הלא נכון.. ממ אוקיי.. 1. מה רצית לעשות כשהיית קטן? 2. למה הכינוי? ואחרונה חביבה [הכי יצירתית שאני יכולה להגות אחרי שש שעות של יום שכולם בבית]- 3.אם היית סופרמן ויכלת לסובב את העולם לאחור כדי לחזור בזמן לנקודה מסוימת- איזו נקודה זאת הייתה?

TheWhiteTigris

New member
חחח ביקורת ספרים?!...

1. כשהייתי קטן, זה מתחלק לתקופות: בהתחלה רופא אח"כ מנתח אח"כ חוקר מאובני דינוזאורים (תקופה "קשה" שבה קראתי המון ספרים על דינוזאורים ושיחקתי בבובות כהדמיה לחייהם) אח"כ מנתח מוח. קיצר - היו הרבה שאיפות
2. הכינוי רציתי משהו קצת שונה מהכינויים שהיו לי מבחינת סגנון. רובם היו שילוב של מילים לא קשורות ממש. ואז החלטתי לעשות ניקעל חיה יפה מאוד. לא נאלצתי לחפש הרבה, כי ידעתי שאני אוהב נמרים (רק מראה...), בהתמקדות יותר ספציפית - טיגריסים. ומבחינת צבע - לבן לדעתי יותר יפה. וכך הגעתי ל "טיגריס לבן". איפה ה-ה' באה לידי ביטוי? אני כבר ותיק בפורומים (שונים, חלקם כבר עזבתי). הנקודה המשותפת לכולם היא שאיכשהו השארתי איזה-שהוא חותם על מס' אנשים בכל מקום (והם שומרים איתי על קשר עד היום), ולכן החלטתי להוסיף את ה הידיעה, או יותר נכון להגיד The הידיעה. 3. אם את מדברת מבחינה כללית עולמית - שנת 32', ומתאמץ לעשות משהו שימנע מהנאצים לעלות לשלטון כמפלגה חוקית במסגרת הדמוקרטיה. אם מבחינה אישית - לא מוצא סיבה לחזור אחורה לתקן טעות, שאולי שינויה ישנה את חיי כפי שאני מכיר אותם היום. זה מה יש, ועם זה צריך לחיות ולא להתעסק ב"אם" ו"אילו".

Astridּ

New member
רופא אח"כ מנתח?

קודם, רופא- כלומר סתם רופא? מנתח, לא רופא? תשובה 3- קלה יותר בתאוריה..

TheWhiteTigris

New member
קודם רופא

משהו בסגנון רופא משפחה (הייתי בן 6! מה אתה מצפה?!) ומנתח הוא רופא, אבל זה יותר התמקדות בסוג הרפואה.

Bassman

New member
שאלות:

אם מישהו שואל אותך מי אתה? מה אתה עונה? מה הספר הכי טוב שקראת? סרט הכי טוב? הלהקה הכי נחמדה? מתי פעם אחרונה יצא לך להתעסק עם בחורה? איך היה? מאמין באהבת אמת? אהבה ממבט ראשון? סקס אקראי עם בחורה אקראית שאתה לא יודע את השם הפרטי שלה? למה? ארבל.

TheWhiteTigris

New member
אמ...

1) "אני רביב"... מה כבר אני יכול לענות? "אני סופרמן!"?... 2) אני אהיה חייב לפצל את זה: הסברה: "ישראל - כתב הגנה" מאת פרופ' אלן דרשוביץ' (למשפטים) היסטוריה: "שישה ימים של מלחמה" מאת מיכאל אורן (על מלחמת ששת הימים) מדיני-בדיוני: "צו נשיאותי" מאת טום קלנסי בדיוני: "פארק היורה" מאת מייקל קרייטון (ישן ישן, אבל עדיין יפה...) יש עוד רשימה ארוכה, אבל נפסיק כאן. 3) גם פה אני לא מצליח לבחור אחד: שר הטבעות (כל הטרילוגיה), הנוסע השמיני (הקווארדיולוגיה), מת לצעוק (הטרילוגיה), פארק היורה (טרילוגיה), ארמגדון, להציל את טוראי ראיין, יותר מהיר יותר עצבני, היום שאחרי מחר ועוד מלא... פשוט אי אפשר להחליט על אחד. להקה: משינה פעם אחרונה: לפני כמה שבועות (עכשיו ואין לי זמן...) איך היה: אני צריך להשלים לך את הדימיון? תפעיל אותו!
אהבת אמת: אפשרית בהחלט. אהבה ממבט ראשון: לא. קודם נדלקים על מישהי, אח"כ, כשמגלים כשהיא באמת מתאימה ולא רק שווה, אז מתאהבים בה. סקס אקראי עם בחורה אקראית שאתה לא יודע את השם הפרטי שלה?: אם היא כוסית באמת, למה לא?...

Astridּ

New member
../images/Emo13.gif

חחח, משעשע.
וחוץ מזה- לפי אחת מהשאלות שלי, סופרמן לשניה, לא?

Jinx007

New member
עוד כמה שאלות...../images/Emo13.gif

- יש לך כישורים מיוחדים? איזה? - חיות מחמד? איזה? - למה השמיים כחולים? - יש לך אחים? אחיות? כמה? - כשהיית קטן, איזו סדרת טלויזיה הכי אהבת חוץ מ"צבי הנינג'ה"? - איך נראה הפלאפון שלך? מהמאגניבים האלה עם המצלמות של הדור השלישי או...? - מה דעתך על בלונדיניות? - אם הייתה לך משאלה אחת, לבקש כל דבר בעולם...רוצה לספר לנו מה היית מבקש?

TheWhiteTigris

New member
וגם תשובות...

1) כישורים?... אמ... well... נראה: ניגון על כלי מוזיקה - אף פעם לא הייתי טוב בזה. ספורט - חוץ מקצת אתלטיות - אין לי יכולת ספורטיבית מי יודע מה (זה שאני טוב בכדורגל זה בגלל אימונים רבים מאוד...) יצירתיות ואומנות - ממש לאמכיוון שאין לי מושג מה עוד יכול להיות, יש מצב שתתני לי איזה כיוון? 2) כלבים
הכלבה שלי. כל כך אוהב אותה, ממש כמו שאני אוהב את המשפחה הקרובה שלי. בת 9, יפהפיה (הכלבה הכי יפה!), מסוג רוטווילר, מתוקה מאוד, ממש מותק של כלבה. וגם תוכים. אבל הם קצת משעממים. הדבר היחיד שאפשר לעשות זה ללמד את התוכי לשרוק (אני למדתי את התוכים שלי זכרונם לברכה לצייץ ע"י שריקות). 3) יש ביטוי בכרטיסישי שלי: "השמש צהובה, השמיים כחולים, וזה סימן שאת מכבי אוהב אלוהים". 4) יש לי אח ושתי אחיות. אני השני בגילאים (סנדוויץ') 5) נה, דפקת את השאלה, מה זה חוץ מצבי הנינג'ה?... נו טוב, יש עוד רשימה ארוכה - בינבה, דרדסים, דודו מספר לגולו, היער הירוק, בלי סודות, פרפר נחמד ועוד רבות וטובות. 6) במקום להסביר הרבה, קבלי תמונה שלו עם הפונקציות האפשריות בו. מה שכן, כרגע אין באפשרותי להחליף מכשיר (ככה זה כשכבולים בחוזה... אבל אני מתכוון לשדרג בקרוב למכשיר של MP3 או למכשיר עם מצלמה (או אפילו וידאו...) 7) בלונדיניות - אמ.. אני לא מאמין כמובן בסטיגמות על הבלונדיניות, ואגב, במקור אני בלונדיני (עכשיו שטני) אז דיר באלק עם הבדיחות
8) שהפתק שאני אשים בכותל עם כל הבקשות יתגשם

Jinx007

New member
ממ..

- לא חייב להיות כישור כמו נגינה או משהו אומנותי.. אתה טוב עם הידיים? נותן אחלה עצות אופנה? מזמר במקלחת? כישורים... - שניה, תוכים? הלוואי עלי...
חמודים לאללה אלה.. - טוב, את "דודו מספר לגולו" אני לא מכירה, אבל לא משנה, השאר אחלה..
- מכשיר חמוד יש לך שם. - חייב לדפוק ת'שאלה האחרונה, אה? יאללה..
מבאס..

למעלה