ראיון עם הרב הראשי לצה"ל

מתנדב

New member
../images/Emo41.gif אירוח לפורום ../images/Emo41.gif

הצלחנו לדאוג שהרב הראשי לצה"ל תא"ל ישראל וויס, יענה לשאלות הגולשים בנושאי הצבא, את השאלות יש לשאול אך ורק בשרשור זה, ואנחנו נעביר את השאלות אליו באמצעות האימייל, היות ואין אישור מדובר צה"ל שהרב הראשי לצה"ל יתארח און ליין בפורום, אלא האישור היחידי שיש מדובר צה"ל זה אך ורק שהשאלות ישאלו כאן בפורום, ואנו נעביר את הכל מאורגן אליו באמצעות האימייל, ואת התשובות נקבל מהרב הראשי לצה"ל, את השאלות ניתן לשאול כאן בשרשור זה, עד לתאריך 1/9 יש לכם כעשרה ימים להכין את השאלות, וכמובן את התשובות נקליד לכם כאן בפורום... אז תתחילו לשרשר...

yoyo10

New member
אני ראשונה

יש לי חברה שביקשה ממני לשאול האם כל חללי צה"ל היהודים חייבים להקבר בקבורה דתית

קבורה דתית

כל חללי צה"ל, הנקברים בטקס צבאי, קבורתם היא עפ"י כללי ההלכה היהודית. הטקס הצבאי והקבורה היהודית מהווים מקשה אחת.

SupermanZW

Well-known member
קוברים את חללי צה"ל בארון

לפי ההלכה היהודית אין קוברים בארון "כי מעפר באת ואל עפר תשוב" ולא "כי מעפר באת ובארון תשוב", יש כאן סתירה, מה אתה אומר?

kodai

New member
לא מדוייק

הכלל שהזכרת נכון אך אין לגזור ממנו כי הדרך היחידה לקבורה על פי ההלכה היא באלונקה כפי שמקובל היום ולא בארון. מערות הקבורה העתיקות שהתגלו בארץ מעידות כי בתקופות שונות היו בקר העם היהודי מנהגי קבורה שונים - בארונות, בגלוסקמות וכ"ו. השימוש בארון נעשה גם במקומות נוספים בעולם, עד כמה שידוע לי, ודואגים לכך שיהיה פתח בארון שיאפשר מגע עם האדמה כדי לקיים את הכלל "אל עפר תשוב".

פלסטיק

New member
שאלה בנושא כשרות

בעקבות שרשורים ארוכים שהיו כאן בפורום האם כבוד הרב חושב שכשרות המזון בצבא יכולה להיות בעיה בגיוס בחורי ישיבה לצה"ל? הכוונה היא להלכות ונוהגי כשרות שונים בין החצרות השונות בפסח בפרט ובשאר ימות השנה בכלל. אם התשובה היא חיובית, שכיום יש בעיה באספקת מזון לאחוז גבוה מהאוכלוסיה החרדית/ ליטאית, האם צה"ל יוכל להערך מבעוד מועד כדי לספק להם מזון בכשרות נאותה במידה ויהיה גיוס נרחב של בחורים מאוכלוסיה זו?

blablash

New member
עוד בנושא כשרות...

ב"ה מה רמת הכשרות כיום בצה"ל? האם היא מקבילה להקפדי הכשרות כמו ברבנות או כמו בבדצ"ים למינהם (לגביי חלק, חלב עכו"ם וכו'.)

רמת הכשרות

רמת הכשרות כיום בצה"ל טובה וראויה, ומקבילה בהחלט לכשרויות רבות. אנו ממשיכים ומגדילים יותר ויותר את פרטי המזון בכשרויות יחודיות ע"מ להרחיב את הגיוון. כיום אנו עוסקים בעליית מדרגה בכל הקשור לירקות עליים.

כשרות

כשרות המזון בצה"ל אינו מהווה בעיה בגיוס בחורי ישיבה וניתן מענה כשרותי גם לבודדים. ככל שהמסגרות גדולות והומוגניות יותר הפתרונות הלוגיסטיים בשינוע המזון והכנתו ראוי יותר ועל-כך "יעיד" גדוד הנח"ל החרדי.

שאלה

האם צה"ל יכול להעניק לחרדים את התנאים הדרושים להם על מנת לקיים את מצוותיהם והלכותיהם בעת שירות צבאי?

blablash

New member
אני לא יודע אם זה השרשור הנכון...

ב"ה אבל... החרדים צריכים לא רק תנאים טכניים של כשרות צניעות וכו'. אלא תנאים של אווירה, ולכן נראה לי שגם אם תקבל תשובה חיובית מהרב הראשי זה עדיין לא אומר שהם יכולים להתגייס.

tamarhp

New member
כבר דיברנו על זה..

הנח"ל החרדי מורכב ברובו משבבניקים..

פלסטיק

New member
מה זה משנה? הם טמאים ואסור לבוא

בקהלם? להיפך, יתגיסו חרדים רבים ואז מיעוט מהנח"ל החרדי יורכב משבבניקים

Not Connected

New member
תיפעול ותחזוקת נשק

אם ניתנת פקודה לתפעל ולתחזק נשק בימי שישי ושבת והדבר אינו בר צורך מיידי הקשור בהצלת חיים, אלא רק באימון. האם הדבר נוגד את ההלכה? ובכלל מה אסור לעשות בבסיס בימי שישי ושבת (חוץ מהדברים הידועים הקשורים בשמירת שבת)? אני מתכוון לאיסור כמו: איסור על ציחצוח נעליים, גילוח וכדו'...

Vdrums

New member
לרוב אני מניח שאין אימונים בשבת.

ואם יש פקודה לתחזק זה כדי שהנשק יהיה תקין בזמן אמת שיכול להתרחש תמיד.

פלסטיק

New member
על חלק אני יכול לענות

בשבת אין חובה להתגלח ולצחצח נעליים כמו כן אין אימוני נשק ככלל נשק מבצעי צריך להיות במצב תקין אבל כשגרה אין צורך בפעולות תחזוקה בשבת.

תחזוק נשק

תחזוק נשק ביום שישי עד כניסת השבת (כשנותר זמן להתכונן לשבת) אינו נוגד את ההלכה. ביום שבת אם הדבר אינו בר צורך מיידי, הקשור בבטחון המדינה ובפיקוח נפש – אין לתחזק נשקים.

למעלה