ראיון עם הרב הראשי לצה"ל

המשך התשובה

בשבת ובחגי ישראל, מופסקות כל העבודות והפעילויות בצה"ל פרט לעבודות חיוניות ביותר לבטחון המדינה, הצבא ומתקניו. אין מסדרים ואין להתגלח ולצחצח נעליים.

S h a m i

New member
אני יודע שלא כל כך קשור...

אבל בכל זאת... דבר ראשון שלום ויום טוב. רציתי לשאול אם במקרה אתה יודע מהו המקור להשקת כוסות היין וברכת ה"לחיים". יש לי כל מיני מקורות מידע שונים וסותרים והייתי מעוניין לדעת. אני מודה לך מראש. יום טוב! שמי

saar7650

New member
ועוד בנושא כשרויות-

רק הערב דיברתי עם 4 חיילים שטוענים כי רמת הכשרות בצבא מחפירה ביותר! ואני לא מדבר על הנהגות ומנהגים שונים. בשר וחלב ביחד! בבסיסי טירונות לדוגמא ביקשו מ-3 אנשים שאני מכיר להביא אוכל לשבת מהבית כי לא היה להם בשר חלק. ניקיון הצלחות עם מטאטים שניקו בהם את הריצפה! וכיו"ב...

Vdrums

New member
סליחה, אבל בקטע של ניקיון

שום מטבח צבאי לא ממש מתהדר בזה...חחחח

sarav55

New member
לחיים אומרים

בגלל שהיו באינקוויזיציה מעלים לגרדום יהודים הם היו עולים ולפני שהיו עולים בקשו לברך בורא פרי הגפן על יין היו מביאים להם יין והם היו אומרים סברי מרנן הקהל היו אומרים לחיים(להבדיל אלפי הבדלות הם היו הולכים למות) ואז היו מברכין על היין

מקור הלחיים

ברכת "לחיים" – הרוגי בית-הדין היו מושקים ביין טרם הוצאתם להורג ע"מ לטשטשם. באמירת "לחיים" טרם שתיית היין מציינים אנו כי מדובר בשתייה לחיים ולא חלילה למיתה. השקת הכוסות – השקה פירושה חיבור, בהשקת הכוסות אנו מציינים את החיבור והקשר הנוצר בעת השתייה המשותפת. סמל לאהבת ישראל ולאחדות.

פלסטיק

New member
מקוואות וצה"ל

האם יש מקוואות בצה"ל? האם הרב חושב שיש צורך בכאלה? מה לדעת הרב צריך לעשות חייל שנזקק לשירות כזה?

מקוואות בצה"ל

כיום אין מקוואות בצה"ל, אם-כי נושא זה עומד על הפרק בשני מחנות, בכל מקרה חייל המזדקק לשירות זה מקבל פתרון.

danna8

New member
מה עמדת הרב בנושא:

מה עמדת הרב בנושא בנות בצה"ל

בנות בצה"ל

אינני דן אם על הבנות להתגייס לצה"ל או עליהן להמנע מכך. משבנות אלו התגייסו לצה"ל הינן מטופלות ככל חייל בצה"ל הנזקק לשירותי דת. אנו שותפים לנושא השילוב הראוי, מהלך בו בוחנים את שילובן של הבנות במערכים רבים ככל האפשר בצה"ל מבלי לפגוע בחיילים הדתיים המבקשים לשרת עפ"י אמונתם וההלכה היהודית.

פלסטיק

New member
זכויות חייל בנושא דת

אני מבקש מהרב שיתן איזושהי רשימה קצרה של זכויות החייל בנושאי דת כוונתי לזמנים לתפילה, למניין. לצרכי דת כמו סידור תפילה כמו כן הייתי רוצה לדעת אם יש הבדל בין זכויות החייל בבסיס קבוע לבין מחנה זמני אני מוסיף ושואל: אם החייל נתקל בעבירות בנושאי דת (כשרות למשל) מהו המסלול שבוא עליו לקבול על העבירה? מהי סמכות הרבנות הצבאי לטיפול באותן עבירות?

זכויות החייל הדתי

זכויותיו של החייל הדתי ידועות, מפורסמות ונגישות לכל חייל וניתן לקבלן גם באמצעות הצהלנ"ט. אין הבדל בין זכויות החייל בבסיס קבוע לבין מחנה זמני – פקודות הצבא חלות בכל אתר ואתר. - ביחס לתפילות ומניין (פקודת מטכ"ל 34.0302): מפקדי היחידות יבטיחו שלכל חייל הרוצה בכך, תינתן אפשרות להתפלל תפילות שחרית, מנחה ומעריב. תפילות אלו יש לראות כחלק מזכויותיו של החייל המתפלל את התפילות הנ"ל. הזמנים שייקבעו לתפילות הנ"ל הם: תפילת שחרית: אחרי שעת השכמת היחידה, בין שעת זריחת החמה ושעה 9:00 ולפני ארוחת הבוקר. משך זמן התפילה בימות חול– 30 דקות, בראשי חודשים- 50 דקות ובשבתות- שעה ו- 45 דקות. תפילת מנחה : בין השעה 16:00 לבין שקיעת החמה. משך זמן התפילה בימות חול- עד 15 דקות ובשבתות- עד 30 דקות. תפילת מעריב: בין שעת שקיעת החמה לשעה 23:30. משך זמן התפילה בימות חול- עד 15 דקות ובשבתות- עד 30 דקות. - זמן התפילה ומקומה יתפרסמו בפקודות השגרה של היחידה. הזמן לתפילת שחרית ייכלל בסדר יומה של היחידה. חיילים שאינם משתתפים בתפילה יועסקו בזמן הזה בכל תעסוקה פרט לאימונים, להתעמלות או לסידורים אישיים (כגון: רחצה, גילוח, סידור חפצים ומיטות). על זמני התפילה בחגים תפורסמנה פקודות מיוחדות בפרוס כל חג. - ביחס לצורכי דת: חייל זכאי לסידור תפילה, ד' כנפות, טלית, תפילין וכיפה – לקבלם מצה"ל. - בכל עבירה בנושא דת יש לפנות למפקדים ולרבנים הצבאיים בשטח, ולרבנות הצבאית סמכות רחבה לטיפול בעבירות אלו.

sarav55

New member
שאלה כבוד הרב

האם זוג שהתחתן והחתן צריך להתגייס לצהל מה קורה האם בשנה הראשונה יכולים לגייס אותו

שאלה כבוד הרב

למה מאלצים חיילים דתיים לינסוע בשבת וזה שיש מסימה וחייבים, אז כיצד יכול חייל לשמור שבת בצבא,אם הוא לא בנחל דתי

SweetGirl17

New member
שלום יש לי שאלה חשובה!

אם בחורה רוצה לעבור גיור בצבא, מה היא צריכה לעשות? לגשת לפני זה ללשכת גיוס ולהגיד על כך או שברגע שהיא מתגייסת צריכה לגשת ולדבר על זה? וכמה זמן בדרך כלל לוקח לעבור גיור לבחורה בצבא? תודה מראש על התשובה

שאלה לגבי כשרות

רציתי לדעת אם בבסיס טירונות זיקים יש אפשרות לבשר חלק, משום שאני אוכל בשר ועוף רק בהכשר ה"בית יוסף". תודה

למעלה