ראיון עם משפחת מתנחלים לשעבר

נדב

בזמן שאתה היית בחג בבית או אצל המשפחה שלך איפה שהיית. משפחות היו במלונות ובבית ארוח. אותך לא גרשו מהבית ואתה לא יכול לדמיין מה אותם אנשים מרגישים. אז אל תשפוט אדם עד שתגיע למקומו

אני כן אשפוט אדם

אני בהחלט אשפוט אדם שבמקום לומר לחייל שכל השנים הגן עליו בגופו, הוא עושה הכל כדי לגרום לו בעיות פסיכולוגיות.

Rotema3

New member
אוי נו,

די נדב, חאלס עם השנאה הלא ממוקדת. אתה יודע למה אתה שונא בכלל? יודע אם זה מוצדק? או סתם נסחף עם זה בלי להסתכל בכלל? נראה לך שהמטרה שלהם היתה לגרום להם לבעיות פסכולוגיות קשות? "עשו הכל כדי לגרום לו בעיות פסיכולוגיות". איך אתה מציג את זה. כאילו זאת היתה מטרתם. שכחת את הקשר הארועים! כן היו דברים {בהתקשר לשואה וכדומה} שלא היו צריכים להאמר, אבל אין לשפוט אותם, לא היינו במצבם. אל תצפה שיודו מקרב ליבם באמצע חוויה קשה כ"כ, יצא מליבם אשר יצא.

Rotema3

New member
ולא,

אני לא נותנת הצדקה לכל דבר, אל תיסחף לשם. אילא למכלול הדברים.

יודע למה אני שונא?

תגידי לי את נורמלית? כל הודעה שליפה סיפרתי שהשנאה שלי למתנחלים נובעת מהיחס שלהם לחיילים! לא נראה לי אני בטוח, כשכותבים על הדלת במלון של חיילים "גורשנו" הם יודעים טוב מאוד שחיילים יראו את זה. ואני ממש לא מדבר על ניצול השואה שנעשה שם, אני מדבר על קריאות הסירוב על צעקות "יהודי לא מגרש יהודי", "איך אתם לא מתביישים לגרש אחים?", "מפנים זבל לא יהודים" ועוד כאלה וכאלה... אני מצפה, אני מצפה שבמקום לקלל חיילים הם יגידו להם תודה על כל השנים שהגנו עליהם בגופם.

Rotema3

New member
תגיד אתה נורמלי?

אנושי, משהו? אתה באמת מצפה שבזמן ההתנתקות-בתהליך כ"כ קשה שהם יודו להם? אתה נורמלי? איפה ההגיון? מצפים מהם להכל, ומזלזלים בהם בלי סוף. זה מה שהכי מגעיל.

אה צודקת

אז שמעי, השומרת ראש של אבא שלי אמרה משהו שהוא לא אהב, אז עכשיו הוא ירק עליה, יקלל אותה, ידקור אותה, יצעק לה "יהודי לא מאכזב יהודי" ולקינוח יזרוק עליה סודה קאוסטית.

Rotema3

New member
תגיד,

אתה דיברת על משהו אחד. דיברת על אותם אנשים שצעקו גירוש, וכדומה. פתאום נסחפת לכיוון האהוב עליך? זה הכולל בתוכו את הסודה הקואסטית שמעטים מתוך המתנחלים השתמשו בה באותו יום?

תגידי, נוח לך להתייחס

רק למילה אחת מתוך ההודעה? טוב, זה ברור שתרוצי ליציאה הכי קרובה...

נדב כמו שאמרתי לך אז...

אתה מילל כמו חתולה שנדרסה על הכביש אתה כנראה לא ראית בערוץ 10 היום. היתה משפחת ככמון מאלי סיני שגורשו מהבית הם באו לאולפן ונפגשו עם הרבה דמעות בעניים עם החיילים שגורשו. במהלך הגרוש היו הרבה מחזות בטלויזה שאתה לא מזכיר בכלל אז תפסיק לנגד את התקליט כי הוא כבר התחיל להיות מקולקל תחליף כבר צד

וכמו שאני אמרתי על הימין הקיצוני:

יורדים ברמה ברגע שאין מה לומר. איזה מחזות של חיילים בוכים? המקום היחידי שחיבקו בו חיילים (בניגוד לשאר המקומות ששם זה היה עניין של מתנחל או שניים) היה נצרים.

Rotema3

New member
כן הא

"בניגוד לשאר המקומות ששם זה היה עניין של מתנחל או שניים"- כי נוח לך להראות שהרוב הוא בצד השני.

Rotema3

New member
לא,

פשוט נוח לך להוציא צד אחד קדוש, ושני שחור-בכל צורה.

כלומר

לחיילים שנותנים את עצמם למען המדינה לא מגיע להיות קדושים? ולאנשים שפוגעים בהם לא מגיע להיות שחורים?

Rotema3

New member
אף צד לא טהור לגמרי,

אנחנו בני אדם, לא הכל פועל לפי חוקיות. תשכח מזה. בין החיילים יש צד שחור, בין המתנחלים גם. אתה מכליל, תמיד

את מנסה לצאת בקלות,תמיד

כשחיילים פושעים הם מושעים ונעצרים. בניגוד למתנחלים שפושעים, שהמתנחלים הטובים לעולם לא יצאו נגדם.

ואגב הפעם אתה יורה לכיוו הלא נכון

במהלך התנתקות המשפחה הזו יצאה בלילה על מנת לא לפגוש את החיילים לכן הטיעון שהם עושים דווקא לא נכון

גם את סלקטיבית?

יש רק דבר אחד חשוב- הם תלו שלט של "גורשנו" על הדלת בידיעה שבמלון יש המון חיילים שיראו את זה.

למעלה