אל תדבר ברבים, יקירי, אני פה
אני היחיד שמדבר כאן בעד מתי כספי באופן עיוור, אני היחיד שעושה לו האלהה ואני היחיד שפנאט כאן. אל תפנה אל חברי הפורום, אלא תפנה אליי. אני זה שמשתלח ומתעצבן עד כלות, לא אף אחד אחר פה. זו אגב בדיוק הבעיה שלי בנושא הזה, אבל נניח לזה. אין לי שום בעיה עם הדיעה השלילית שלך על מתי כספי כאדם (טוב, יש לי, אבל לא כמו שיש לי עם הדבר הבא). יש לי בעיה רצינית מאוד עם סילוף העובדות שלך. אני, אם אני לא בטוח במשהו, אני נותן לאנשים לתקן אותי, ואם טעיתי אני יודע להגיד: "תסלחו לי, אני מצטער". אתה, לעומת זאת, יצאת בהצהרה פופוליסטית שלא שמעתי הרבה זמן, שמזכירה לי רק רכילות בסגנון גירושיו של כספי. הקלטות מידי והפקה ביתית של האלבומים האחרונים שלו. ואתה יודע מה? הערתי הערה לגבי "עולם אחר", שאולי שם הוא השתמש במידי. יש לי חדשות בשבילך, שמעתי את האלבום הזה בפעם השניה אתמול (יש לי אותו בסך הכל משהו כמו חודש וחצי חודשיים), ויש שם המון גיטרה, המון פסנתר, המון קולות, והמון תופים ובאס אמיתיים, שכן גם שם מתי ניגן בכל הכלים. אז מההצהרה הכל כך גרנדיוזית שלך ש: "מתי כספי עושה הפקות מידי דלות ומעליבות" לא נשאר הרבה, שכן אפילו את הפקות המידי שלו (הפקות מידי... קטע או שניים בתוך אלבום!) הוא עשה טוב. אתה יכול להתווכח על הרבה מאד דברים, אבל לא על זה. אפילו תיקנתי את הניסוח שלי מהתקוממות על ניסוחך על "הדלות" שבאלבומים, שזה כבר אולי כן נתון לויכוח, אבל לא על ההקלטה הביתית. ומה שהרתיח אותי הכי הרבה זה שטענת בכל כך הרבה בטחון שאת האלבום האחרון שלו הוא הקליט בבית. רבאק, תפתח את החוברת של הדיסק ותראה! אפילו אני מגלה לעצמי עכשיו הפתעה. ב"עולם אחר": הוקלט באולפני טריטון, 1998. איך אתה בכלל מעז להגיד שהוא עשה הפקה ביתי כשאתה קורא את הבוקלט? וגם ההפקה של "עולם אחר" רחוקה מלהיות דלה. היא אולי משפחתית, אבל היא לא דלה. "השלום" מתוך "את האישה שלי", זה דל? זה אחד מהקטעים הכספיים הטובים ששמעתי, בעיקר מבחינת הפקה. ואני עוד לא מכיר את "עולם אחר" בצורה עיוורת בשביל להתחיל לדבר עליו ולתת דוגמאות, אבל ממה ששמעתי, האלבום הזה מאד מושקע. מה שאומר, אגב, שלא היה אפילו אלבום אחד שהוא הקליט "בבית", לצורך העניין. אתה יכול לא לסבול את האלבום הזה מצידי. עם ביקורת עניינית על אלבום אף פעם לא הייתה לי בעיה, ולעולם לא תהיה לי גם בעיה. אבל אל תמציא עובדות, שכן זה נקרא בעברית שקר. אפילו אלבום "הדואטים" המושמץ כאן, הוקלט באולפן של יזהר אשדות (ומי שיקום ויגיד שהאולפן של יזהר אשדות לא טוב, פשוט לא בירר מספיק, וזה בלשון המעטה. כל מאסטרינג וסאונד ששמעתי ואהבתי, יצא באופן מקרי לחלוטין מהאולפן של יזהר אשדות). ולכל היתר - אין לי שום בעיה עם אנשים שחושבים אחרת ממני. יש לי בעיה עם הלעזות. יש לי בעיה עם סילוף עובדות, כי זה הופך אותנו ללא יותר טובים מעוד איזשהוא צהובון. מה שזוהר רשם, ותסלחו לי על הביטוי, מתאים לצהובונים הכי צהובים כאן. מאנשים שלא אכפת להם מהאומן, אני מבין, אבל ממכם??