ראיונות לבאר שבע

mazuzboy

New member
ראיונות לבאר שבע

מישהו יודע אם כבר אנשים קיבלו הזמנות לזה? ואיך זה הולך לגבי עתודאים? הם עושים את הראיונות במקביל לשאר המועמדים או במרוכז?

yael781

New member
אני טרם קיבלתי

הסכם שלי שם- 782. ואני כבר קצת בלחץ.

mazuzboy

New member
חחחח אין לך מה לדאוג. ולגבי הסכם

אני שומע אנשים אומרים שהעלו תסכם ל-768 בידיעון של שנה"ל תשס"ז כתוב שזה 757 עד כמה זה נכון?

Corpus Magnus

New member
הסכם הוא 768. סופי.

התקשרתי ודיברתי עם מלכה ממדור רישום בפקולטה למדעי הבריאות. כל מי שיש לו סכם 768 ומעלה יקבל זימון לראיונות. במידה ולא יתקבלו מספיק מועמדים \ יתקבלו אך יבחרו לא ללמוד או ללמוד באוניברסיטה אחרת, יזמנו את כל בעלי הסכם 767, וחוזר חלילה לגבי 766. כל המועמדים בעלי סכם 765 ומטה יקבלו הודעת דחייה.

mazuzboy

New member
ולגבי עתודאים

מאחר ואין עוד ציון סכם כי הבגרויות לא הושלמו עד תום, הם יזומנו לראיונות?

male al

New member
לפי פסיכומטרי

אם יש פסיכו מעל 680 נראה לי אז מזמנים לראיונות אם עוברים את הראיון אבל מתברר שהסכם לא מספיק לאחר קבלת הבגרויות, הולכים הביתה אבל לעתודאים גם עושים הנחה לפעמים של עד 10 נוקדות בסכם

mazuzboy

New member
שאלה אחת

המידע הזה מבוסס? שמעת פעם על מישהו שוויתרו לו על 10 נקודות סכם? מעין המידע הזה?

Dr casper

New member
אני מציע

1. שתבדוק כמה מהסיפור הזה הוא אמת וכמה לא. לא הכל פשוט כמו שזה נראה. 2. שתבדוק אם בכלל יש קשר לזה שהיא עתודאית. אב"ג ידועים בכך שהם "לא ששים" לקבל עתודאים (בגלל העניין של בגרות נפשית וכולו), אז על אחת כמה וכמה לקבל אותם עם סכם נמוך מהדרוש. הקטע של סכם נמוך לעתודאים (בכל האוניברסיטאות, לא רק אב"ג) הוא לא נכון. האוניברסיטה לא מתחשבת בשיקולים של כוח אדם צבאי. מי שעדיין ספקן יכול להרים טלפון למדורי הרישום והקבלה באוניברסיטאות השונות ולשאול בעצמו. במקום לגרום לאנשים, שהסכם שלהם נמוך מהדרוש, לחשוב שאם הם היו עתודאים הם היו מתקבלים, תנו עצות קצת יותר מועילות.

nis original

New member
נשמע

הגיוני: באמת שאין סיבה לתת הקלות לעתודאים (מנקודת מבטה של האונ'). אם זה היה נכון, היום הייתי צריך להיות בעיצומו של סמסטר ב' שנה א'.

mazuzboy

New member
ועוד אחת

הרי יש תקורס קיץ שמתקיים באב"ג, שמתחיל לפני קבלת הבגרויות ומסתיים גם לפני קבלת הבגרויות, ולפי מה ששמעתי ביטלו השנה תמדבקות האדומות, מה שאומר שלעתודאים הבגרויות יבחנו במקביל לשאר ולא לפני.שוב זה על סמך שמועות לא יודע עד כמה נכון, אבל במקרה כזה מה יכולים לקבל עתודאי שילמד חודש שלם ואז בפגרה הקצרה יעיפו אותו? או איך זה הולך?

ארגינין

New member
קודם כל תרגעו

אתם מועמדים לעתודה, אתם לא צריכים לעשות טלפונים לכל המזכירות לברר סכמים, כי גם ככה הם לא תקפים כשזה מגיע אליכם. יש לעתודאים תחרות פנימית על מקומות, ככה שזה לא כזה משנה מה הסכם לאחרים. ולשאלה שלך על הקורס קיץ- כן, זה מה שנקרא אי ודאות, זה מה שמאפיין את הקבלה לעתודה. אתה לא יכול להיות בטוח שאתה מתקבל, גם אם עשית את הקורס קיץ. חוצמזה, את האישור של קבלה סופית לעתודה תקבל (לפחות ככה היה אצלנו) רק בסוף הקורס קיץ.. ככה שזה בעקרון לא ודאי. אבל תחשוב על זה ככה- ברגע שהאוניברסיטה קיבלה אותך, הצבא לא יגיד לך לא (אלא אם עשית משהו סופר חריג כמו להגיד בקינן שפי שאתה שוחט חתולים ועושה מהם המבורגר בשביל הכיף).. ולעניין הסכם- יש מספר עתודאים שהתקבלו עם סכם נמוך מהאוניברסיטה (שוב- תקף לשנה שלנו, לא מתחייב לכלום..) קיצר קחו את הזמן, תרגעו.. יקראו לכם ראיונות- במהלך יוני כולו יש את הראיונות (ואולי גם בחודש שאחריו, אין לי יותר מדי מושג).. פשוט תתרכזו בלהירגע.. יהיה מספיק זמן להילחץ בהצלחה..

mazuzboy

New member
תודה רבה עזרת מאוד. אבל

בעצם על הסכם הנמוך בסופו של דבר האוניברסיטה מעיפה אותך אחרי קורס הקיץ לא? והתחרות שאתה אומר שקיימת בין עתודאים לבין עצמם מה בד"כ יותר קובע החלטתהצבא או האוניברסיטה?(פשוט זוכר שאמרו לנו שגם אם האוניברסיטה קיבלה אותך זה לא אומר שהצבא כן ואתה צריך לעבור מבחנים שונים וכ"ו...) עד כמה זה נכון?

ארגינין

New member
עוד קצת פרטים..

אם יש לך סכם שהוא נמוך, אז בעקרון בקורס קיץ יגידו לך שאתה על תקן של המתנה- ז"א שאם אף אחד מהעתודאים שמתחילים את הקורס קיץ לא יעבור לפקולטה אחרת, אתה בחוץ. בפועל הצבא מסדר (או שזה פשוט קורה לבד) שכמה חבר'ה שמתחילים איתך את הקורס קיץ יעברו לפקולטה אחרת, ז"א שהם יקבלו אישור שהם התקבלו לשם במהלך/ בסוף הקורס קיץ ואם זה באמת בעדיפות גבוהה יותר מאשר ב"ש בטפסים שלהם (ולפעמים גם אם לא) הם יעברו לפקולטה אחרת. הצבא רוצה כמה שיותר רופאים סה"כ, אז נניח שבקורס קיץ היו 15 איש, אבל יש מכסה רק ל- 10, אז הצבא ישחק עם זה ככה ש- 5 אנשים שהתקבלו לעוד מקומות ילכו למקומות האלה, ככה שאף אחד לא יזרק החוצה (זאת רק תאוריה שלי- זה גם מה שקרה בשנה שלנו..) אני יודע שהצבא טוען שצריך לעבור מבחנים וכו'.. בתכלס כל מה שאתה צריך זה שהאוניברסיטה תקבל אותך- זה החלק הקשה. משם נשאר לך לעשות קינן שפי, שזה לא מהדברים שיכשילו אותך לרוב. (בוא נגיד שתשווה את זה למיונים אחרים שעשית, מיונים אחרים לוקחים בדרגת קושי- מיוני טיס, סיירות, מודיעין, מחשבים- כמעט כל דבר מבחינת שאלונים וכו' יותר קשה) על קינן שפי יש לך גם בפורום עתודה מלא מאמרים ככה שתראה שזה לא כזה מבחן. בכל מקרה, ברגע שיש אוניברסיטה שקיבלה אותך, אני די בטוח שהצבא לא דוחה (שוב- כי חסרים רופאים לצבא...) מקווה שעניתי על הכל, יצא קצת מבולגן.. אם יש עוד שאלות תשאל :)

../images/Emo124.gifלכל בעלי סכם 767

כנראה שהסף ירד מ768 ל767. http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2226-12851-16476614,00.html מזל טוב Corpus

למעלה