ראיתי אור - אמיתי

ב י נ ה

New member
ראיתי אור - אמיתי../images/Emo42.gif../images/Emo20.gif../images/Emo77.gif../images/Emo23.gif../images/Emo140.gif

שלום לכולם, אני בדרך כלל כותבת שירה ולא סיפורת, אך מאחר והסיפור אמיתי ומדהים אני חשה כי חובתי לגללו לפניכם; בשנת 1988, בחצר של בית הממוקם בקרבת חוף ים כלשהו בארץ, ביום קיץ יפה, ביליתי לי בחוץ, לבד, לבושה בבגד ים שחור שעליו מודפסות שפתיים אדומות, נהנית מהנוף הנפלא. כשפניתי להכנס לבית, תפסה עיני אור מרצד בגינה. כאמור, אני כבר פניתי להכנס לבית, ופני היו כבר מופנות אליו, ואז שמעתי מעין קול אזהרה כזה מהדהד בראשי, אומר לי: "תשכחי מזה, אין שם כלום, הכנסי לבית ועשי את אשר רצית לעשות." לרגע קפאתי במקום, מבולבלת. אך באומץ (סליחה על ההתרברבות), החלטתי שאני מאמינה לעיני ולא לאזני, ושוב הפניתי את פני לגינה. ואכן,לנגד עיני, במרחק של כ-10 או 15 מטרים ממני, ראיתי אור מרצד על הארץ למרגלות שיח פרחים. לרגע נתקפתי בפאניקה, ורצתי למגרש החנייה של החוף, בתקווה למצוא את הנער שעובד שם בכדי שיצטרף אלי לפני שאתקרב אל האור. אך אותו נער לא היה שם, ואני רצתי בחזרה לגינה, כי האור היה בתנועה, ולא רציתי שיברח. ליתר בטחון, עמדתי במרחק של 10-8 מטרים ממנו והתבוננתי בו במעין סקרנות מהולה בפחד. לאחר כדקה או שתיים, חשתי פתאום במעין גל של ויברציה שבא ממנו וכמו חדר לי אל הבטן. הויברציה/טלפתיה הזו אמרה לי משהו בנוסח: " קחי אותי בתור החבר הכי טוב שלך, הרי מעצם קיומי אינני מסוגל להזיק." מייד נשרה ממני תחושת הפחד כלא הייתה, ונותרה בי רק הסקרנות. אז התקרבתי אליו, עדיין לא ממש מודעת לכך שהוא הרגע תקשר איתי, התבוננתי בו בעיני פרה, והתחלתי לחפש במרפסות השכנים אחרי מי ש"עובד" עלי, אך המרפסות היו מוגפות. אז הסתכלתי בשמיים בחיפוש אחר עב"מ, אך השמיים היו נקיים אפילו מעננים. ואז חזרתי להתבונן באור, שלחתי את ידי מעליו, והיא יצרה עליו צל של 90 מעלות. (השמש הייתה במרכז השמיים באותו הרגע.) מכאן יצאתי בהנחה שהוא בא מהשמש וכי אולי זוהי תופעת טבע נדירה שלא מוכרת לי. האור היה שטוח ע"ג הארץ, צורתו הכללית הייתה עגולה, הוא הסתובב במהירות סביב עצמו, ובתנועה איטית שייט במרחב. כמו"כ, למרות שאור החמה האיר את הרצפה, אורו של האור המבקר היה עז הרבה יותר, - אך עדיין לא מסנוור. אני המשכתי להתבונן בו כשלפתע ראיתי/זיהיתי (גם חשתי) בו אהבה אולטמטיבית, אושר עליון, חכמה וידע העולים על אלה המוכרים לאנושות. האור הסביר לי כי הוא חי כאן על פני כדור הארץ ולא מבקר מבחוץ. כמו"כ הוא הזהיר אותנו בני האדם מהרס עצמי שלנו ושל סביבתנו, מהסכנות הנובעות בשימוש באנרגיה אטומית, כי יש לנו בעיות אקולוגיות דחופות הדורשות מאיתנו פעולה - לפני שיהיה מאוחר מדי!, ולרגע עלתה בעיני תמונה של אקדח עולה באש (כאילו לביטול מלחמות והרג). הוא גם אמר כי בני האדם יכולים ליהפך לכשכמותו (מבחינת גוף? או ידע?), וכי עלינו למצוא את התבונה המספקת בכדי להגיע לשם, וכי הוא מוכן לעזור. אני הייתי מוקסמת והמומה מכדי לשאול משהו, רק לאחר כ-10 דקות של "מגע" בהן הוא חג מסביבי ומעלי, כשהוא פנה לשייט לו הלאה מעבר לגדר, ביקשתי ממנו (בטלפתיה גם כן, כמו לומר משהו בלב) לא ללכת, כי הרי הוא הדבר הכי יפה שקרה לי בחיים, הוא השתהה לרגע על הגדר וענה לי כי הוא תמיד יהיה איתי וכי אנו שוב נפגש. ואני כמובן (?) קיבלתי, ונתתי לו ללכת. (לא שיכולתי לעצור בעדו, יכולתי אולי רק ללכת אחריו.) אני רוצה לציין נקודה נוספת באשר לתזמון בו הופיע האור; לפני שראיתי את האור, אני זוכרת שעמדתי נפעמת אל מול הנוף המהמם וחשבתי לעצמי: "אני בטח האדם המאושר ביותר בעולם כרגע." וכשהמחשבה הזו עלתה בראשי, לא לקחתי אותה בקלות ראש, אלא הרהרתי בה בנסיון להחליט באם ייתכן שמכל מיליארדי בני האדם החיים בעולם אמנם אני המאושרת מכל? והחלטתי כי כן. -כמה דקות אח"כ הבחנתי בו. כאילו מתריס ואומר: "אני אפילו יותר מאושר." כשהוא הלך, הרגשתי שמחה על שפגשתי בו, אך גם צער עמוק על כך שאנשים אחרים בעולם אולי לא יזכו לראותו, כי הוא כ"כ חמקמק, שאפילו לי, שרואה את עצמי כאדם אמיץ היה בהתחלה ויכוח עם עצמי אם בכלל ראיתי משהו. (הזכרתי את הקול שניסה לבטל את מראה עיני.) בעיקר כאב לי על הילדים, זה לא הוגן למנוע מהם את זה (אולי אם מערכת החינוך הייתה דואגת לעודד פתיחות, יצירתיות, תעוזה וכו´?... אינני מתיימרת להיות חכמה, רק ברת מזל.) במשך שנים טיילתי בעולם בחיפוש אחר רמזים שיקרבו אותי אל האור, אך לשווא. אף אחד לא ראה, ומעטים מאמינים לי, או אפילו מנסים. אך 10 שנים לאחר מכן שוב, בארץ. התגוררתי בסביבה עויינת (שכנים מסוכסכים ועויינים.)וחשתי שברצוני לעזור לנקות את האוירה. אז כך, מאוחר בלילה, באיזור טבע הררי המיושב בדלילות,יצאתי מביתי בהחלטה להקיף את היישוב במטרה להגן עליו מפני אנרגיות שליליות. (בסגנון חוני המעגל.) אמנם ליוו אותי הכלב שלי וחבריו, אך אני הייתי מרוכזת בנסיון לנקות/להבריח/להכריע את הויברציות השליליות, כאילו היו מפלצות. הטיול הזה היה קצת מפחיד, אך התייחסתי אליו כאל אתגר. כשסיימתי את ההקפה, במקום לחזור לביתי, חשתי בקריאה/הזמנה לעלות אל פסגת ההר הסמוכה הצופה אל נוף נפלא. מאחר ובדיוק עלה השחר, החלטתי למרות עייפותי לגשת ולצפות בזריחה. כשהגעתי, הייתה מעין הרגשה של אירוע משמח באויר, כאילו השמש והירח עורכים חגיגת אירוסין. התיישבתי לי בין הסלעים (כשהכלבים שוכבים מסביבי ולמרגלותי, שמחים על הטיול הבלתי צפוי, ואף אני הייתי שמחה על חברתם.) אל מול האור העולה והמתנתי. השמיים היו בהירים ומוארים ברכות, ורק מספר עננים קטנים היו מפוזרים ליד קו האופק. לפתע נדהמתי לראות את המילה - " סגול " - כתובה בעברית, בכתב יד ובצבע סגלגל ע"ג אחד העננים, אימצתי את עיני לבדוק אם אני לא חולמת או מדמיינת; לשנייה המילה התפוגגה ומייד חזרה והופיעה ברורה מעבר לכל ספק. המילה הופיעה ע"ג הענן למשך כשתי דקות, אולי קצת יותר. כשהיא התפוגגה בשנית, חשתי כי משימתי הושלמה, וחזרתי הביתה לישון בתקווה שיש עוד מישהו שהסתכל אל האופק באותו הזמן ורואה, אך לא שמעתי על כך דבר. (רק היה לי קצת מוזר לראות למחרת כ-25% מהתושבים ביישוב לובשים חולצות טריקו סגלגלות. אך זהו יישוב קטן, מי יודע?) בכל אופן, למי מכם שרוצה להאמין, אומר: "אור חי קיים!" - מעין יצור נבון של אור המנסה לתקשר עמנו ולהדריכנו, בכדי שנוכל לעזור לעצמנו לשרוד/להתפתח. אמנם אינני יכולה להוכיח את אמיתות סיפורי בתמונות, אך לאחר שהפכתי והפכתי בחוויות אלה, מתגבשת בי הדעה כי עלי להתייחס לזה כמו אל פאזל שיש להרכיב, או חידה שהפתרונות לה יגיעו בהמשך. לי עצמי נותר רק להפיץ את המסר/הסיפור. ומכם הקוראים אבקש גם כן לעשות זאת ולהיות קשובים לאירועים שונים הקורים בארץ ובעולם בהמתנה לרמזים שעשויים לסמל אכן תקשורת נבונה. להת´ לכולם.

hsotrt

New member
וואו אין מילים בפי!!!

זה סיפור ענק!!! אמיתי או לא, הוא שבה את ליבי!!! אחותי את גדולה. למרות שזה לא מתאים לפורום הזה... תכתבי את זה בפילוסופיה לכל...

ב י נ ה

New member
אור - אמיתי...התייחסותי לתגובות

שלום, מאוד שימח אותי לקבל את התגובות החיוביות (בעיקר), ואף עודד אותי מאוד - (בעיקר לאחר שנים של שאלות ותהיות). בתשובה לשאלותיך - srullli,: "חכמה וידע העולים על אלה המוכרים לאנושות", זיהיתי זאת בעצם התבוננותי. לא שדבק בי משהו מזה, אך המסר היה כי - ברשותו הידע האמור, וכי ביכולתנו להשיגו אם ננהג בתבונה. לשאלתך בנושא הרלוונטיות של הלבוש לסיפור, לדעתי כל פרט עשוי להיות חשוב. בעיקר כי במקרה זה, השפתיים יכולות לסמל תקשורת. ובכלל אני כיום מתייחסת לכל השתלשלות הסיפורים כאל פאזל, או חידה הדורשת, (ואף עשוייה) לספק פתרונות חכמים. בחרתי בפורום זה כי אני גולשת חדשה, ובבוחני את רשימת הפורומים, פורום זה נראה לי מתאים יותר לאופי סיפורי מנושאים כגון: - פיות (פולקלור ואגדות), או - עב"מים (כי לא מדובר בחוצן). ותודה לך - hsort, על עצתך, ואני אמנם אכתוב הפנייה בפורום שהזכרת, אל הפורום הזה (כי אני לא מורגלת בהקלדות ארוכות). ואשמח לשמוע על עוד פורומים מתאימים. ואליך - Tomer, ששואל: ?What the fuck, אינך הראשון או האחרון שמגיב כך. וגם אני, וללא התנשאות, מצטערת עבורך. כי לו יכולתי להוכיח את סיפורי באופן חד משמעי, הרי לא רק גישתך הייתה משתנה, אלא העולם כולו יכול היה לצאת מכך נשכר! ואיזה אינטרס יכול להיות לי לכתוב כל זאת? הרי זה נכתב בעילום שם. בחינם, פתוח ונגיש לכולם. ולנושא ה"בול" שאתה חושד שליקקתי, - יתכן וזה אכן נשמע כך, אבל במקרה זה הרי מדובר בדואר נכנס, כך שלי - לא היה צורך בבול! בברכת חג אילנות שמח, ובברכת האור לכולם.

ב י נ ה

New member
אור אמיתי - פנייה לצוות הפורום

שלום, יש לי מספר בקשות מכם אם אפשר: אנא העלו את הסיפור המלא (הנ"ל), לראש העמוד מדי פעם, כי ברצוני להפנות אליו משתתפים וקוראים מפורומים אחרים, ואיני רוצה להלאותם, או לרפות את ידיהם בחיפוש אחריו. ואולי גם הייתם יכולים באותה ההזדמנות להחליף את הקובץ המצורף אליו, בקובץ המצורף כאן? כמו"כ, אין לי את הסיפור מודפס (או אפילו כתוב במלואו), אז אנא, חיסכו ממני את העתקתו, ואת הקלדתו מחדש, ואם יש באפשרותכם לשלוח לי אותו באי-מייל, אודה לכם מאוד. (הכתובת מצויינת בכרטיסי האישי.) בתודה ובברכות.

TomerZimmermann

New member
תשובה קצרה

אני יודע שלך לא יוצא שום דבר מזה. הסיפור לא נמכר בכסף ואת לא מבקשת מאנשים ללכת אחריך בדת חדשה שאת פותחת. ובכל זאת, לשאול מה יוצא לך מלהמציא את זה נשמע לי טיפשי. זה כמו שתשאלי מה יוצא לאנשי הדת מזה שהם ממציאים את הדת (לא נכנס עכשיו לויכוח אם הדת נכונה או לא אלא פשוט תתיחסי לאיזשהי דת שאת לא מאמינה בה. אם את מאמינה ביהדות אז תתיחסי לנצרות וכו´. הרי גם אדם מאמין לא יכול להסכים עם כל הדתות בגלל שהן סותרות אחת את השנייה). בכל אופן, השאלה היא לא מה יוצא לך מזה. לא צריך לצאת לך מזה שום דבר. אבל זה שאת לא מרוויחה כלום לא הופך את זה לאמיתי. ובקשר לבול - סתם בדיחה...

IC4

New member
כוח האמונה

בדרך הלוחמים או פורום אחר אמרו לי פעם שהקולות שהשתלטו על המחשב שלי (שבאופן בדוק לא באו משום תוכנה או אתר) היו פרי יצירת דמיוני אני גם לא מבין את זה כל כך אבל תחשבו יש הרי משהו מעבר למה שאנחנו רואים כל חיינו אנחנו חיים בעולם שיש בו מצלמות שיכולות לצלם הילה הילה FOR IC´S SAKE... ! זה כמו הסרט SPHERE שהם עשו בלי רצונם בכלל MANIFEST למה שעלה במחשבתם בלי לשלוט בזה זה פשוט קרה מחשב שהתחיל לרשום בשם "JERRY" וזה עוד סרט על פי ספר של ידידנו ה"מדען" שכחתי את שמו כעת

IC4

New member
לא מתאים לפורום הזה?!?!!?

מי אתה שתיקבע? לדעתי ואני משוכנע שרדסטורם איתי זה מתאים ביותר לפורום הזה אל תתנו לשם להטעות אותכם, אנחנו לא רק מעונינים ברובוטים. כל מה שמיסטי כל מה שמענין כל מה שאפשר להתעמק בו כל מה שפותח את הנפש של כל אחד מאיתנו.... מוזמן להיכלל בפורום הזה השאלה היא אם את רוצה שאעלה את זה ל"מאמרים"? כי אני בהחלט לא רוצה שסיפור מדהים זה יעלם לו בארכיון המאובק

שש שבע

New member
שטויות במיץ

בולשיט רציני, יש לך דמיון פורה מאוד, או שאולי נרדמת על הדשא?

IC4

New member
Great I hope ur happy this forum

is going to hell
מהההה אתם מפחדים להאמין? אם אתם מסוגלים להמאין למישהו כזה אז מה זה אומר עליכם שבאותה מידה אתם יכולים להאמין לכל אחד לא משנה מה הוא אומר? איפה שהוא שם למעלה או למטה או ימינה או שמאלה או ימינה או שמאלה במימד Z חייזרים או ישויות אחרות מסתכלים/ות עלינו וצוחקים שהאנושות הגיעה למצב שבו אסור להאמין לאף אחד, גם אם הוא ראה את המסר המכוסה באור שהם שלחו לנו ואולי היא סתם מסוממת נכון אולי אולי לא
--- אייסי שלא מפחד להאמין (בהשראת בעל העז)

^nurv^

New member
TomerZimmermann אצל חבר

I hope u r happy this forum is going to hell מההה? אתם מפחדים להאמין? מה קרה לכם? אייסי, אתה מפחד להאמין לאלוהים? מה קורה לך? אני מאוכזב, בגללך כולנו נלך לגיהנום... למה כולכם נתפסתם על הקטע שאמרתי שהיא מסוממת? זה היה בדיחה!!!!!!! אבל אם באמת אתם מאמינים לה בעיניים עצומות (ואני יודע שאתם עושים זאת, בעיקר אייסי שאמר לי שהוא יאמין למה שכתוב שם עוד לפני שהוא קרה את זה) אז לכו, תגדלו זקן, פיאות, תגלחו את הראש, תלבשו שחור ושבו בישיבה כל היום ותתפללו לאלוהים. מה לא?! מה ההבדל?! חבל שהסרט הזה גורם לאנשים להאמין באופן עיוור לדברים רק בגלל שהם מרגישים צורך להיות מיוחדים ולהאמין... מה קרה להגיון פשוט? מה השלב הבא? תאמינו לכל הסוחרים שבאים למכור לכם מוצרים בבית? (גם זאת הייתה בדיחה אז אל תיטפלו לזה) אני אנצל את ההזדמנות הזאת להביע את האכזבה שלי מהפורום הזה. כשרק נכנסתי התלהבתי מהפורום ובעיקר מכך שכולם פה אנשים חושבים שמנסים לחשוב על נושאים חושבים יותר מאיזה להקה יותר שווה או איזה בגד ללבוד היום אבל עכשיו אני רואה שאתם פשוט יושבים ומחפשים בכח למה להאמין... חבל....

^nurv^

New member
כמעט שכחתי

הודעה זו לא הייתה מכוונת לפגוע באף ייצור חי על פני כדור הארץ הזה (שהחייזרים ילכו לעזאזל, בהם לא אכפת לי לפגוע). בכל אופן, זו הדעה שלי, תרגישו חופשי לא להסכים, להסכים ואפילו להגיב.

IC4

New member
^nurv^ תן לו כאפה בשמי

תומר מה אמרתי לך אתמול בשיחתנו האייסיקיוית ששנינו היינו עייפים
? אני לא מתכוון לתת לאמונה בסיפור התמוה והמפוקפק שלה לשנות את החיים שלי וזה לא שאני מחפש דרכים לפתוח את עצמי אלא שאני פתוח לקבל את הדברים הללו כל הלילה אתמול לפני שנרדמתי לגמרי ניסיתי לחשוב איך אפשר לדעת למה להאמין או לא וזה לא משנה בתכלס זאת היתה המסקנה שלי. שאי אפשר לדעת אף פעם מה האמת. אז לפחות תהנה ממה שאתה רוצה להיכנס אליו. כי תחשוב נניח לרגע שדבר כזה באמת קרה או מעבר לזה נניח שחייזרים הלילה חוטפים אותך וכמובן שאף אחד לא יאמין לך. אף אחד. אבל הרי זה קרה. אתה יודע. אתה היית שם. ואתה גם מבין למה אף אחד לא מאמין לך, אבל זה לא משנה את העובדה שאתה רוצה שאנשים ידעו את האמת שחייזרים חטפו אותך (בחרתי דווקא בחטיפת חייזרים כי זה קלאסי לנושא הזה
) אז שמע, תמשיך לחיות בתוך המאטריקס השחורה והלבנה, בא שום דבר יוצא דופן לא קורה אף פעם וכמו שהאמפישלוש של יואב מ"לב אמיץ" אומר MANY YEARS FROM NOW אתה תשכב לך במיטה גוסס והיית מאחל לעצמך שלא היית מבזבז את החיים בלא להאמין בכלום. מה אומרים לאנשים מתאבדים? אל תלכו בדרך הקלה? זאת העצה הקטנה שלי אליך. ואגב אני מדבר בשמי ולא בשם הפורום, אם לא היה קורה הדבר המוזר הזה של השתלטות קולות מוזרים על הרמקולים שלי לא הייתי מאמין בכלום סביר להניח :) המחשבה שלי ניסתה להתפתח יותר ויותר וחיכיתי פשוט למשהו אחרון שיוכיח לי ... והוא בא. בצורת קולות מוזרים ולא מובנים (שיגידו אנשים שזה היה באג, אבל הצירוף מקרים של באג כל כך מוזר שאף אדם לא שמע עליו שמונע גישה של ווינאמפ לרמקולים ואין סיבה לקיומו של אותו באג ובטח לא באג שכזה ודווקא באותו רגע..... אההה כן בטח, לדעתי יותר הגיוני לחשוב שזה משהו מעבר לצירוף מקרים. בהרבה בהרבה יותר סביר.והרי בסופו של פסוק אנחנו מאמינים למה שסביר לדעתנו)

IC4

New member
אגב בקשר ללפחד מאלוהים

או מחוקי קארמה או לא יודע מה כאן בא התירוץ הכי יפה של עולם ה"מעבר" beyond , not PASSAGE אם אינך מאמין במשהו , הוא אינו קיים בעבורך :) אם אינך מאמין באלוהים, אז אין השפעה WHAT SO EVER לקיומו בחייך, בתיאוריה. עכשיו אני יודע איך התירוץ הזה נשמע אבל זה פשוט מתוק מדי כדי שאני לא אגיד אותו
ובוא נדבר דוגרי הרי אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאין כלום אחרי החיים האלה... אין שום AFTER LIFE ולכן אין השפעה אלוהית לגבי מה שאנחנו עושים בחיים האלה כי ההשפעה אמורה לבוא רק ב"עולם הבא" , שהפלא ופלא לא קיים. על זה כל הדתות מתבססות. על דברים של אחרי שאתה מת ישפטו אותך. ואני לא אמור לפחד ממשהו שלא קיים.

RedStorm

New member
אמממ

אתה אומר "מה קרה להגיון הפשוט"? אז תאמר לי מהו ההגיון הפשוט שלך הריי ההגיון הפשוט שלך מבוסס על דברים שאמרו לך דברים שחינכו אותך עליהם ודברים שלימדו אותך בבית ספר ובגן לאה ודברים שראית במו עיינך... אמונה זה דבר מדהים אפילו לא נראה לי שזה משנה אם היא נכונה או לא כמו שאיי סי אמר זה לא משנה אם היא נכונה או לא מה שמשנה זה האמונה עצמה אני חושב ו באמת עדיף להיות עם ראש פתוח כי אתם לא באמת מאמינים שמה שרואים זה מה שקיים נכון???? ותאמין מה כבר אפשר להפסיד

RedStorm

New member
כמו שאומרים

לילד מגיל צעיר בלי בגרות יהיה לך חיים קשים ולא תצליח בחיים אתם יודעים בשבילו זה יהיה ההגיון הפשוט זה יהיה אצלו בדיוק כמו חוק בפיסיקה ובן אדם שיעשה אחרת יראהה מטורף בישבלו או דביל

srullli

New member
צודק .

גם השפעה של חינוך , של מה נכון ומה לא .... ולא פחות גם של תרבות מסויימת (לפחות במדינה שלנו....)

TomerZimmermann

New member
צודקים

ברור שחינוך זה חלק עיקרי מאיך שאנחנו חושבים אבל אני גאה להגיד שכמעט בכל הדברים החשובים הדעות שלי מתבססות על מה שאני מאמין בו\חושב ולא איך שההורים חינכו אותי בגלל שהדעה שלי שונה משלהם (או מנוגדת או הרבה יותר קיצונית). אני מדבר על נושאים חשובים כמו סכסוך ערבי-יהודי, סכסוך חילוניים-חרדים והדת בכלל, שירות בצבא וכדומה. נכון, גדלתי בבית שמאלני חילוני וגם אני כזה אבל אני קיצוני בהרבה מההורים שלי. רק אל תגידו לי שיכול להיות שהתחנכתי ככה מהחברים שלי כי נכון שכמה חברים שאני מכיר מילדות חושבים כמוני אבל רוב החברים שלי חושבים הפוך בדיוק. מי שמכיר את קרית ים יודע שאחוז הימניים (והימין הקיצוני) גדול פה ואני נחשב למוזר בגלל שאני לא מאמין באלוהים ובלה בלה. מה לעשות, יותר מחצי מתושבי קרית ים מתנהגים בהתאם לכל הסטריאוטיפים על הערס-המרוקאי הממוצע (בלי להעליב מרוקאים). בקשר לזה שאתם אומרים שזה לא מזיק להאמין וכל זה. אוקיי, זה כבר נקודת השקפה ואין מה להתווכח על דבר כזה, כל אחד באמונתו. אבל אני לא מבין איך אפשר להתנגד לקיום אלוהים ונכונות התנך אבל להאמין לדברים כאלה. תהיו עיקביים. או שתאמינו לכל העל-טבעי או שתשללו כל מה שלא נשמע הגיוני.

srullli

New member
אין כאן שום סתירה

אתה יכול להחליט שהעולם לא נברא ע"י אלוהים, ושאין שום גורם חיצוני על-טבעי שמשפיע , אבל כן יכול להאמין בדברים מוזרים אחרים.... (לפחות ככה נראה לי כרגע...) מצד שני אם אתה מאמין באלוהים..... זה לא אומר שאתה חייב להאמין גם בשאר דברים מוזרים או שנשמעים לא בגדר הרגיל בשביל השכל הישר.... למרות שבדר"כ , אני חושבת, בן אדם שמאמין באלוהים לא אמור לשלול דברים שנשמעים לא מדעיים.... ובאופן כללי יש הבדל בין להאמין שקיים משהו לא טיבעי-מדעי-הגיוני, לבין להאמין לאדם שמצא עדות לכך , שיצר מגע-ראה-התוודה לאותו דבר מוזר....

למעלה