ראיתי עכשיו תוכנית בקשר לשתל...

ראיתי עכשיו תוכנית בקשר לשתל...

הקונכיאלי הזה, או איך שרושמים את זה... (כן, המשחק של מכבי נגד אולקר בוטל, אבל נחזור לעיניינינו). אולי אני לא בדיוק גאון הדור.. אבל עדיין לא הצלחתי להבין, מה הפחד מהשתל הזה?! החירשים (אם נתבסס על התוכנית הזאת) פשוט עושים במכנסיים (או מתפוצצים מזעם) כל פעם כשהם שומעים על השתל הזה. טוענים שהשתל הזה לא יעזור (בלשון מעטה) לשימור מורשת החירשים... האם חירשות זה כמו דת (לדוגמא היהדות), שיש לה היסטוריה ומורשת?... עד כמה שידוע לי, השפה זה הגורם המבדיל היחיד בין חרשים לשומעים... הם מסרבים לחשוב, שהשתל יעזור להם... הרי השתל הוא בסגנון מכשיר שמיעה (רק שהשתל יועיל להם לשם שינוי...) אז למה מכשיר שמיעה כן, ושתל לא?! טוענים, שהשומעים חושבים, שהחרשים "מפגרים", ולכן הם רוצים לתת את השתל. אבל המטרה של השתל הוא לעזור לחרשים להתקדם בחיים, כשהם יבינו מה הרוב רוצה מהם!! זה כמו שבישראל יש מיעוט ערבי ורוב יהודי... אז לא היהודים ילמדו ערבית, אלא הערבים ילמדו עברית על מנת להבין, ולהתקדם! חשבתי, שהתוכנית (שצצה במפתיע יש לציין) הזאת תעזור לי להבין יותר את העיניין. למען האמת, או כמו שנאמר בשיר "תשמור על העולם ילד": "אל תגזים במחשבות, כי כמה שתדע יותר ילד, אתה רק תבין פחות". אני כביכול יודע יותר. תכל´ס אני רק פחות מבין ויותר מבולבל... מצד אחד, הטענות של השומעים הגיוניות לחלוטין... מצד שני אי אפשר להתכחש לרגש של החרשים (אם הייתי מבין מה הוא אז הייתי עוד יותר מבולבל
) אם מישהו יכול לעשות לי מעט סדר, ולהכניס קצת היגיון לויכוח הזה, זה יעזור לי מאוד.
 

whatsup2

New member
הקול והזעם

יש כאלה שטוענים שאנשים חרשים אינם נכים, אלא זן אחר של אנשים עם כל מה שאדם צריך בשביל לחיות. בשבילם קול לא קיים ולכן לא צריך שמיעה. הם מתקשרים בשפת סימנים בלבד ולא צריכים שום דבר אחר (בפועל - הם כן צריכים עזרה בשביל לתקשר עם ה"עולם" השומע - מתורגמנים לשפת סימנים וכו´ אבל זה כאילו לא נחשב). ולכן, אם יש ילד חרש, מסמן, אם תשתיל אותו ותהפוך אותו לשומע - זה "יקלקל" אותו והוא יפסיק להיות חלק מהקבוצה. ולכן הם מתנגדים. יש כאלה קיצוניים שגם מתנגדים למכשירי שמיעה ואפילו יש כאלה שאומרים שילד חרש צריך להתחנך על ידי חרשים וצריך להוציא אותו מחברה שומעת (למשל ההורים שלו...). הסרט הראה צדדים מאד קיצוניים ושום דבר באמצע. אני מכירה משפחות של לקויי שמיעה (הורים וילדים) שהילדים מושתלים, וגם מכירה הורים לקויי שמיעה שחוששים מהשתל חלקית מהסיבות שציינתי. וגם הורים שומעים שמתלבטים אם להשתיל או לא. בכל זאת - זה ניתוח, ודי קשה, ומצריך המון המון השקעה אח"כ. זהו. לדעתי זו היתה הצגה יפה מאד של הצדדים, אם כי מעט קיצונית. אמא לילד לקוי שמיעה (עם מכשירי שמיעה)
 

Catty

New member
בדיוק

גם אני ראיתי את הסרט... וגם אחותי ואימי (אני כבדת שמיעה ומשפחתי שומעת) ולא עזר לנו לקלוט יותר מידע בנושא השתל. לwhatsup2, משפחתכם שומעת או חירשת?
 

Catty

New member
בסרט לא אהבתי את ההשוואה של

השומעים בין החירשים לנכויות אחרות... כל נכות היא שונה וחיוחדת בפני עצמה. לדעתי לעיוור קשה יותר בעולם מאשר לחירש. וההשוואות חסרות תוכן ונכונות. האדם החירש באמת כמעט ואינו זקוק לשמיעתו. איני יודעת בקשר לנכויות אחרות, אך בהחלט זו טעות להשוות בין נכויות כי כל אחת שונה בתכליתה. מסכימים?
 
נכון שלא משווים בין נכויות....

אבל המטרה של ההשוואה הייתה להראות, שצריך לתקן פגמים בגוף!! המטרה היא לעזור לבעל הנכות, לא לגרום לא להיות מושפל... אדם שנולד עם עקמת בגב, ינסו ליישר את הגב! (או לחליפין, להוציא חולייה על מנת לייצב זאת). אדם שנולד עם עין פגועה, ינסו לתקן זאת... וכמובן יש עוד דוגמאות... אז למה שמיעה לא? למה חוש השמיעה הוא לא חשוב?... ומה זה בני אדם שונים?! איפה ההיגיון? אני אוהב לדבר עם שומעים ועם חרשים (בהנחה שהם יודעים לדבר, כי אני לא יודע שפת סימנים). ושוב השאלה, איזה כבר "תרבות" יש לחרשים שאין לשומעים, חוץ משפת סימנים?.. לא ידוע לי על תרבות כזאת... אבל מה שהכי זיעזע אותי: הם רוצים לשמר את הנכות הזאת, שרואים אותה כברכה (?!?!!!?!?) ולכן הם מסרבים לשתל... אז אם נביט מנקודת ההנחה של החירשים, אם אני כבד שמיעה, אני גם "פגום" מבחינת השומעים, וגם מקולל מבחינת החרשים?!?! איפה ההיגיון של החרשים?!
 

Catty

New member
לא.

אם אתה כבד שמיעה אתה נחשב גם כחירש. אם אתה עושה שתל זה כאילו אתה מתבייש בעולמך ובורח לשומעים (שלא יקבלו אותך כשומע)... אני לא מסכימה עם זה. אך אלה הם "חוקי החברה" בעולמינו. וההשוואה אינה נכונה. למי שיש לו גב עקום, אין הרבה כמוהו וזה לא מועיל לו ולכן ילך לתקן זו. אבל החירשות היא לא פגם. ואין צורך לתקן אותה.
 
אני ראיתי את התוכנית והתרגשתי../images/Emo13.gif

התוכנית היתה מאוד יפה למרות שלא הציג את ההבדלים רק את הקיצוניות שבהם אך מה הגיד אני כבד שמיעה אתם אמרתם שיש הבדל כמו שאדם נולד עם בעייה בגב אז הוא ילך לתקן אותה כי הוא במיעוטים לדעתי החרשים שמתנגדים לשתל זה מסיבה פשוטה בגלל שהם חיים בקהילה עצמאית וסגורה הם מרגישים בטוחים בה כי כמו שאומרים קהילה זה נותן כוח וביטחון והם מתנגדים לשתל לדעתי זה בגלל דבר פשוט הם מפחדים מהתוצאות ומההשלכות שמה הקהילה תיתפרק או משהו אחר אך מה הגיד לכם אם היה לי ילד חירש אז אני ההיתי תומך בגדול להשים לו שתל בנוסף לדעתי למרות התנגדות לשתל בסופו של דבר כבר לא יהיה קהילות גדולות של חירשים זה ילך ויכחד כי לטפל בשמיעה יש פיתרונות רבים (גנים, וכ"ו)
 

Catty

New member
אתה עושה לי חשק לבכות...

שמא, יום אחת הקהילה הזו תתפרק... ולחולי גב אין קהילה. והקהילה שלנו היא לא קהילה שתסולא בפז. (או איך שרושמים)...
 
תראה אני אישית ההיתי רוצה שהקהילה

תראה אני אישית ההיתי רוצה שהקהילה תמשייך להתקיים אך בוא נסתכל במציאות אם אתם רוצים להמשיך להתקדם אז זה המחיר שמשלמים אם לא תרצו להתקדם תקחו דוגמא יש בארה"ב קהילה קטנה שכולה מנותקת מהעולם שהיא כולה קהילה שמאמינה קשות בישו הם נגד טכנולוגיה טלפונים וכ"ו ואינם רוצים להיתקדם הם קיצונים לחלוטין לגד אילו שרוצים קצת שינויים אז כך קהילה של חרשים לא שונה מקהילה זאת וזאת לפי דעתי
 

Catty

New member
אני בת.

ומה רע באמונתם של המאמינים בישו? אני מסכימה עם התנגדותם בטכנולוגיה וכו´. זה לא שאינם רוצים להתקדם. יש להם את האמצעים שלהם לחיות, והאמצעים האלו בהחלט טובים. אבל דיי להשוות אותנו עם אחרים!!! איננו דומים לאף קהילה אחרת, אנו קהילת החרשים וזהו. חלאס להשוות!
 
כולם מדברים על קהילה...

אבל לדעתי תכל´ס זה לא ממש קהילה!!! זה שיש שפה שונה, זה לא אומר כלום!! זה לא שהתרבויות וזה שונים! הרי החרשים הם יהודים כמו השומעים, ומתנהגים אותו דבר... אז איפה בא לידי ביטוי ה"קהילה" שאתם מדברים עליו? ואל תגידו לי - שמ"ע, כי זה כמו חוגים (טוב, זה חוגים) אבל רק לכבדי שמיעה וחרשים!!
 

Catty

New member
זו לא רק שפה שונה

למרות שהשפה השונה מאוד מאחדת, הקהילה היא אנשים שיש בניהם חבורות, חברויות, ידידות, בגלל החירשות שלהם, ולפעמים עם עושים פעוליות יחד ופועלים יחד כקבוצה. אני בטוחה שיש אנשים שיצליחו לפרש את הקהילה בצורה הרבה יותר טובה ממני. לפי המילון: קהילה: ציבור, קהל, עדה, קבוצה, חבורה, כיתה, כת, כינוס... כל אלה נכונים לגבי החרשים.
 
בקשר לקהילה

אם ההיתי מוצא לזה שם נכון אז ההיתי אומר אחר ולא קהילה ואני לא רואה בזה שום קשר לשמע
 

המרחפת

New member
לפי איך שאתה מדבר,

אני מניחה שזה פשוט חוסר ההיכרות שלך עם החרשים. "קהילת החרשים" זה לא רק שפה. זו דינמיקה קבוצתית שונה לחלוטין, תחומי עניין משותפים, זוהי אכן קהילה קטנה ומצומצמת שבה כמעט כולם מכירים כמעט את כלום. שמע זה לא קהילת החרשים. ממש לא. ד"א, הוא לא רק חוגי העשרה, יש לו גם תפקיד שיקומי וחינוכי (שמע לחינוך ושיקום ילדים ונוער חרשים וכבדי שמיעה- נשמע מוכר?) זה בא לידי ביטוי בשפה שונה, סלנג אחר (לאט לאט שפת הסימנים מתרחקת מהעברית), מפגשים ועוד דברים רבים. כמו שראית בסרט הזה, "הקול והזעם", יש שוני בין החיים של החרש בעולם השומעים לבין חייו בקהילה של חרשים. הדוגמה המובאת שם היא השתלבותה של הת´ר, הילדה שלא רצו להשתיל לה שתל, בכיתת חרשים במרילנד. מה שאני הכי שמתי לב אליו הוא שאמרו שהתקשורת שלה מבוססת שם על נושא השיחה, ולא במאמץ לשמוע, לדבר ולהבין. לדעתי, זה הבדל עצום. למרות זאת, לא הייתי מעודדת הסתגרות כזו של קהילה. אני חושבת שבתי"ס משולבים הם עדיפים, וללא ספק, שיש חובה בקשר עם עולם השומעים. אולי ישנם נוספים שיגדירו לך את מושג הקהילה, אך יותר חשוב מזה, אני רואה שמה שחסר הוא הידיעה שיש הרבה הרבה יותר ממה שאתה רואה- בוא נהיה מציאותיים: מתי אתה כבר פוגש חרשים? מסיבות של שמע? זה לא מדגם מייצג ולא מקום הוגן לבדיקה שכזו.
 
אכן...

ולא היית צריכה שאגיד את דבריי פה, כדי לדעת, שאני ממש לא מבין בנושא הזה... את לא זוכרת כמה פעמים טעיתי ולמדתי בקשר לחרשים רק מהפעמים שהייתי איתך ועם עוד אנשים?
 

המרחפת

New member
כל יום מגלים משהו חדש

ומי שמתבייש, מתייבש. תשאל, תשאל, אחרת, איך תדע?
 
למעלה